Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 00:30:30

Αποστολέας Θέμα: Καθορισμός του τρόπου λειτουργίας των Τ.ΟΜ.Υ.  (Αναγνώστηκε 11415 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Νοεμβρίου 2017, 19:02:13
Αναγνώστηκε 11415 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αναρτήθηκε στο Διαύγεια η Υπουργική Απόφαση για τον καθορισμό του τρόπου λειτουργίας των Τοπικών Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.).
Στην απόφαση αυτή, περιγράφεται αναλυτικά το έργο των ΤΟΜΥ, τα καθήκοντα των επαγγελματιών που τις στελεχώνουν καθώς και κάθε άλλo ζήτημα αναφορικά με το ωράριο, τη στέγαση και τον εξοπλισμό, τη διοικητική υπαγωγή και τον πληθυσμό ευθύνης.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Νοεμβρίου 2017, 19:09:37
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
.........
το τακτικό ωράριο του ιατρικού προσωπικού των Τ.ΟΜ.Υ. είναι
επτάωρο και πενθήμερο από Δευτέρα έως και Παρασκευή σε δύο βάρδιες ως εξής: από τις
8:00 έως τις 15:00 και από τις 14:00 έως τις 21:00.


.......................

( εφημερίες  ; )
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Νοεμβρίου 2017, 19:11:46
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Βέβαια το μεγαλύτερο ερώτημα για όσους σκέφτονται να δουλέψουν στα ΤΟΜΥ είναι: Θα πληρώνουν; Και αν ναι για πόσο καιρό;
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

24 Νοεμβρίου 2017, 21:39:19
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Βέβαια το μεγαλύτερο ερώτημα για όσους σκέφτονται να δουλέψουν στα ΤΟΜΥ είναι: Θα πληρώνουν; Και αν ναι για πόσο καιρό;

Αυτό πράγματι είναι το σημαντικότερο ερώτημα. ´Εχει κλονιστεί η αξιοπιστία του κράτους στα μάτια του κόσμου, και σε αυτό το σωρευτικό αποτέλεσμα έχουν συνεισφέρει πολλοί παράγοντες τις τελευταίες δεκαετίες.
Αν ήμουν σίγουρος ότι θα πληρωνόμουν καθαρά 1600 ευρώ το μήνα και δε θα ερχόταν κάποιος να μου τα μειώσει ή να τα αναπροσαρμόσει ή να τα εξορθολογήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, με τη μία ή την άλλη δικαιολογία, θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά να κλείσω κι εγώ το ιατρείο μου για μία μόνιμη θέση σε Το.Μ.Υ.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

25 Νοεμβρίου 2017, 17:24:56
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

Ανοικτές μόνον τις καθημερινές και με λειτουργία σε δύο βάρδιες, εφόσον το επιτρέπει η στελέχωσή τους, θα είναι οι Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) του επικείμενου –ακόμα– νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Οπως αναφέρεται σε υπουργική απόφαση που δημοσιεύθηκε χθες στη Διαύγεια για τον «καθορισμό τρόπου λειτουργίας Τοπικών Μονάδων Υγείας», οι μονάδες θα δέχονται τους εγγεγραμμένους σε αυτές πολίτες σε καθημερινή βάση, πλην των επίσημων αργιών, του Σαββάτου και της Κυριακής, ενώ το τακτικό ωράριο του ιατρικού προσωπικού των μονάδων αυτών θα είναι επτάωρο σε δύο βάρδιες και συγκεκριμένα από τις 8 π.μ. έως τις 3 μ.μ. και από τις 2 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. Για την παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες απαραίτητη είναι η εγγραφή αυτών στις ΤΟΜΥ της περιοχής τους. Ο μη εγγεγραμμένος πληθυσμός εξυπηρετείται κατ’ εξαίρεσιν για έκτακτα περιστατικά, σύμφωνα με την κρίση των γιατρών.

Ενδιαφέρον προκαλεί η πολύ σαφής αναφορά στην υπουργική απόφαση για το απόρρητο των πληροφοριών των ΤΟΜΥ. Ετσι, οι απασχολούμενοι στις ΤΟΜΥ δεν επιτρέπεται να ανακοινώνουν ή να παραχωρούν κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης εργασίας τους, είτε μετά τη λήξη αυτής, κάθε είδους εμπιστευτική πληροφορία και δεδομένα, δεν επιτρέπεται να διατηρούν προσωπικό αρχείο ή να μεταφέρουν εκτός ΤΟΜΥ έγγραφα. Η υπουργική απόφαση περιγράφει το καθηκοντολόγιο τόσο των γιατρών όσο και του λοιπού προσωπικού, ενώ προβλέπει, για την παρακολούθηση του συγχρηματοδοτούμενου έργου (υπενθυμίζεται ότι στην αρχική φάση λειτουργίας της η ΠΦΥ χρηματοδοτείται και από κοινοτικούς πόρους), την τήρηση παρουσιολογίου, και τη διαδικασία «αυτοαξιολόγησης».

Η υπογραφή της υπουργικής απόφασης έγινε ενόψει της έναρξης λειτουργίας των πρώτων ΤΟΜΥ που αναμένονται το επόμενο διάστημα και με μεγάλη καθυστέρηση, αφού η πρόθεση του υπουργείου Υγείας ήταν το νέο σύστημα να ξεκινήσει σταδιακά τον περασμένο Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι η όχι και τόσο επιτυχημένη από πλευράς ενδιαφέροντος των γιατρών προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού που θα στελεχώσει τις ΤΟΜΥ έγινε τον Αύγουστο. Εως και χθες προσωρινούς πίνακες προσληπτέων και απορριπτέων σε ΤΟΜΥ είχαν δημοσιεύσει πέντε από τις επτά υγειονομικές περιφέρειες.

Έντυπη καθημερινή

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Νοεμβρίου 2017, 00:15:11
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Περίμενα από τους συμβούλους του υπουργού να μην τον εκθέτουν σε κείμενα που βάζει την υπογραφή του. Κρίμα. Αλλά ας τα δούμε αναλυτικά:
1) Διαβάζουμε "Οι Τ.ΟΜ.Υ .... υπάγονται διοικητικά στην οικεία Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Πε.), μέσω των Κέντρων Υγείας" Εδώ ο συγγραφέας δηλώνει αναποφάσιστος για την διοικητική ιεραρχία: Οι ΤΟΜΥ υπάγονται τελικά διοικητικά στα Κέντρα Υγείας ή στις ΥΠΕ; Και ποιος το κρίνει;
2) Διαβάζουμε: "Επίσης για τη διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας των Τ.ΟΜ.Υ., ο Διοικητής της Υ.Πε. μπορεί να τις συγκροτεί και με προσωπικό από τους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας αρμοδιότητάς του" Ετοιμαστείτε για αποσπάσεις και μετακινήσεις.....
3) Διαβάζουμε: " Δυνατότητα εγγραφής έχει κάθε κάτοικος του δήμου εντός του οποίου εδρεύει η Τ.ΟΜ.Υ." Με δεδομένη την άποψη πολλών ότι ο αριθμός των ΤΟΜΥ δεν επαρκεί να καλυφτεί όλος ο πληθυσμός, αναρωτιέται κανείς, αν υπάρχουν προτεραιότητες. Με τέτοια θέματα, εννοείται ότι δεν τα ακουμπά ο κ. υπουργός.
4) Πάνω που είχαμε αρχίσει να μετράμε θετικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες, διαβάζουμε: "Επισημαίνεται ότι οι Τ.ΟΜ.Υ. παρέχουν υπηρεσίες ανεξάρτητα από την απουσία μέλους ή μελών της διεπιστημονικής ομάδας." Ο θυμόσοφος λαός λέει κι ένα τραγουδάκι: "Είπαμε πολλά ψέματα, ας πούμε και μια αλήθεια..."
5) Αρχίζει και γίνεται ενδιαφέρον: "να μεταφέρουν εκτός Τ.ΟΜ.Υ. οποιαδήποτε έγγραφα ή αντίγραφα εγγράφων, στοιχεία, υλικά και αντικείμενα που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους, εκτός αν συντρέχει υπηρεσιακός λόγος. Στην τελευταία περίπτωση απαιτείται η κατά νόμο ειδική αιτιολογία." Ναι υπουργέ μου αλλά πριν λίγο διαβάζαμε: "Επίσης συνεργάζονται, κατά περίπτωση, επιστημονικά και επιχειρησιακά με λοιπούς δημόσιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, Μονάδες Ψυχικής Υγείας, Δομές  Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, Δομές Κοινωνικής Προστασίας, λοιπές δομές (π.χ. σχολεία,Κ.Α.Π.Η. κ.λπ), επαγγελματίες και φορείς του ιδιωτικού τομέα." Πότε είμαστε στην πρώτη και πότε στην δεύτερη περίπτωση; Και πως παίρνεις αυτή την την "κατά νόμο ειδική αιτιολογία";; Περιμένουμε την υπογραφή σου σε κάθε συνεργασία κ. υπουργέ;
6) Για όσους θέλετε να παρουσιάσετε σε συνέδριο αποτελέσματα, ξεχάστε το. Το απαιτεί και ο υπουργός μας: "Οι απασχολούμενοι στις Τ.ΟΜ.Υ. δεν επιτρέπεται: α) να ανακοινώνουν ή παραχωρούν είτε κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης εργασίας τους, είτε μετά τη λήξη αυτής, κάθε είδους εμπιστευτική πληροφορία και δεδομένα για οποιοδήποτε λόγο, β) να διατηρούν προσωπικό αρχείο,"
7) Και πάμε στο τι κάνει ένας γιατρός "ενηλίκων".... Και μόνο ότι ξεκινάει: "Ειδικότερα, ο ιατρός παρέχει...." καταλαβαίνεις ότι ο γιατρός θα έχει και υποχρεώσεις έκπληξη, δεν μπορεί να μην ξέρουν σύνταξη οι συντάκτες αυτής της απόφασης. Το καταλαβαίνεις και από το "να επιλύει και να χειρίζεται συνήθη προβλήματα υγείας" μαγική λέξη το  "Συνήθη". Και πάνω που διαβάζεις το "να μεριμνά για τη φροντίδα των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία," αναρωτιέσαι: λες να εννοεί την ιατρική φροντίδα ή και τίποτα παραπάνω; Τι είχε στο μυαλό του ο συντάκτης; Και σε αποτελειώνει στο "να συντείνει στην ψυχοκοινωνική ευεξία στο πλαίσιο των αναγκών του ασθενούς, της οικογένειάς του και του πληθυσμού μιας γεωγραφικά προσδιορισμένης περιοχής" Εκεί, σκέφτεσαι πλέον πονηρά: Λες; Αυτοί είναι τόσο προχωρημένοι που ο WHO θα παραπονεθεί ότι τον ξεπέρασαν στους ορισμούς. Και φυσικά, και η Πυθία θα παραπονεθεί: "να συνδιαχειρίζεται τους χρόνιους ασθενείς και τις διαταραχές ψυχικής υγείας," Με ποιους; Θα περιμένουμε απόφαση από το ΚεΣΥ για την συνδιαχείριση; ή αγνοεί την ελληνική νομολογία ο συντάκτης;
8.) ο ιατρός "παιδικού πληθυσμου" θα υλοποιεί εμβολιασμούς, θα συμπληρώνει ατομικό δελτίο μαθητή και βεβαιώσεις υγείας. Επιπλέον, πρέπει "να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά, εφήβους και γονείς ιδίως σε θέματα σεξουαλικής υγείας και αντισύλληψης, εξαρτήσεων, διατροφικών διαταραχών και φροντίδα στην οικογένεια με σκοπό την υποστήριξη των γονέων στον γονικό τους ρόλο και την πρόληψη και πρώιμη ανίχνευση προβλημάτων ψυχικής υγείας" Ενδιαφέρον.... Ο ιατρός "ενηλίκων" δεν έχει τέτοιες αρμοδιότητες.
9) Δεν θα κρίνω το ρόλο του νοσηλευτή, καθώς είναι σχετικά καλά γραμμένος, αλλά τόσο γενικόλογος που μάλλον δεν ξέραν τι θέλουν να κάνει και δεν είχανε και άχτι με τον νοσηλευτή....για να προσθέσουν μαργαριτάρια.... Για την ειδικότητα της κοινοτικής νοσηλευτικής ή άλλων ειδικοτήτων στην νοσηλευτική, ούτε λέξη.
10) Αυτός όμως που απειλεί την καρέκλα του υπουργού είναι ο επισκέπτης υγείας. Διαβάζουμε: "να στοχεύει στη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία", "να βελτιώνει τους όρους και τις συνθήκες στην ποιότητα ζωής στην κοινότητα"  Που πας ρε καραμήτρο; Προσπέρασες υπουργό, πρωθυπουργό να μην πω και πρόεδρο της Δημοκρατίας.... Τώρα τι θα κάνουν αυτοί, όταν εσύ θα αναλάβεις τέτοιο έργο; Να μην πιάσω τα υπόλοιπα.... Παιδιά, μην ταλαιπωρείστε... υπάρχει και το λίθιο για τέτοιες περιπτώσεις....
11) Σοβαρή και αξιόλογη φαίνεται η περιγραφή του ρόλου του κοινωνικού λειτουργού.
12) Ο διοικητικός ατύχησε... Τέλειωσαν τα ηλεκτρονικά: Είναι υποχρεωμένος "τηρεί διοικητικό αρχείο οργανωμένο σε φακέλους (σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή)," Άσε που μπορεί να κάνει και το κακό αφεντικό: "παρακολουθεί το χρόνο αναμονής για την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων επισκέψεων" Μην τα κάνουμε ηλεκτρονικά όλα αυτά.... Αυτό πρέπει να το πήραν από το ΙΚΑ: "τηρεί σε ασφαλές μέρος τις σφραγίδες"  Δεν θα του λείψει η χαρτούρα πάντως... Όλα χάρτινα θα είναι.
13) κράτησα το 13 για τον Jason, συγνώμη για τον υπεύθυνο συντονισμού.... όχι κακή περιγραφή, αλλά όχι και απαιτητική. Άπαξ και κριθείς από τον Διοικητή της ΥΠΕ για την θέση αυτή, δεν χρειάζεσαι κανένα άλλο δείκτη αποτελεσματικότητας. καλός και υπάκουος δημόσιος υπάλληλος.
14) Με τις σφραγίδες μας τα χάλασε ο κ. υπουργός. Μόνο ο υπεύθυνος συντονισμού και οι γιατροί έχουν σφραγίδες; Πολύ ιατροκεντρική μας την κάνατε πάλι την ΤΟΜΥ. και όλα αυτά που περιγράψατε, σημειώνονται απλά με μολυβάκι ή με βαθειά κυανή μελάνη;
15) Αυτό το "Σε κάθε περίπτωση οι χώροι των Τ.ΟΜ.Υ. οφείλουν να είναι λειτουργικοί, προσβάσιμοι για οριζόντια και κάθετη κίνηση" με προβλημάτισε. Η κάθετη κίνηση είναι προς τον ουρανό;
16) Και όταν πάμε στον εξοπλισμό αρχίζουν οι γενικότητες: "Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός και ο εξοπλισμός μηχανοργάνωσης των Τ.ΟΜ.Υ. οφείλει να ανταποκρίνεται στις υγειονομικές(???) και λειτουργικές ανάγκες του προσωπικού," Θα επισκέπτομαι ΤΟΜΥ και θα λέω στο συνάδελφο: "Περιορισμένων υγειονομικών αναγκών"...
Και επειδή είναι πολλά τα άξια σχολιασμού σε αυτό το κείμενο λέω να σταματήσω εδώ και να γράψω και δεύτερο μέρος.....
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Νοεμβρίου 2017, 00:47:36 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

26 Νοεμβρίου 2017, 20:51:08
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

silvertaur


Συναδελφε νομιζω πρεπει να βαλεις με bold το σημειο της ευρυθμης λειτουργιας..το ειδα απο τη πρωτη στιγμη οτι ερχονται σωρηδον σποσπασεις-μετακινησεις αλλα μου εκανε εντυπωση που δεν ειχε αναφερθει πουθενα!

Ενα περιεργο για μενα ειναι το εξης..οι επισκεψεις στο σπιτι των ασθενων..δηλαδη αν σε καλεσουν 2 πολιτες που δεν αισθανονται καλα, παρατας αυτους που ειναι στο ιατρειο του ΤΟΜΥ και πας στα σπιτια τους;;;

26 Νοεμβρίου 2017, 21:06:14
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ενα περιεργο για μενα ειναι το εξης..οι επισκεψεις στο σπιτι των ασθενων..δηλαδη αν σε καλεσουν 2 πολιτες που δεν αισθανονται καλα, παρατας αυτους που ειναι στο ιατρειο του ΤΟΜΥ και πας στα σπιτια τους;;;

Πολύ εύστοχο σχόλιο.

Υποψιάζομαι ότι το θέμα θα λυθεί, με λεφτά που θα δίνουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι ασθενείς/συγγενείς, κάτω από το τραπέζι... ( αλλιώς η επίσκεψη θα αργεί πολύ να γίνεται...)

Έτσι όλοι θα είναι ευχαριστημένοι: Και οι Πολιτικοί που θα βγαίνουν στα κανάλια και θα περηφανεύονται που δώσανε δωρεάν Υγεία στον Λαό (ενώ ταυτόχρονα τα ΤΟΜΥ θα αποτελούν και ένα καλό εφαλτήριο κομματικού στρατού) και οι (πλήρους και αποκλειστικούς απασχόλησης,  :D) Ιατροί που θα προσθέτουν αφορολόγητο ζεστό χρήμα στις τσέπες τους αλλά και οι οικογένειες των Aσθενών που, τέλος πάντων, με κάποιον τρόπο θα γίνεται η δουλειά τους.

(Ας μην ξεχνούμε ότι ζούμε στην χώρα του λαϊκισμού και της υποκρισίας).
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Νοεμβρίου 2017, 07:28:46 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

26 Νοεμβρίου 2017, 21:32:31
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

iceman


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Ενα περιεργο για μενα ειναι το εξης..οι επισκεψεις στο σπιτι των ασθενων..δηλαδη αν σε καλεσουν 2 πολιτες που δεν αισθανονται καλα, παρατας αυτους που ειναι στο ιατρειο του ΤΟΜΥ και πας στα σπιτια τους;;;

φανταζομαι τι εχει να γινει με τους παιδιατρους. ΟΛΟΙ οι γονεις θα παιρνουν τηλεφωνο να παει ο γιατρος στο σπιτι να εξετασει το παιδι.
The winner takes it all........

26 Νοεμβρίου 2017, 22:56:35
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Αντιγράφω από το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος:

...
Χωρίς ΤΟΜΥ προς το παρόν η Ανατολική Θεσσαλονίκη

Εμπόδιο για τη λειτουργία ΤΟΜΥ στην ανατολική Θεσσαλονίκη αποτελεί η αδυναμία εύρεσης χώρων. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης, προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί χώροι καθώς ούτε ο Δήμος ούτε Περιφέρεια ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για παραχώρηση χώρων, ενώ δεν υπήρξε ανταπόκριση ούτε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που απηύθυνε σε ιδιώτες η 4η ΥΠΕ.
«Είχαμε σχεδιάσει αρχικά να λειτουργήσουν 10 ΤΟΜΥ στην Άνω και Κάτω Τούμπα και στην Τριανδρία και στη συνέχεια, συμπεριλάβαμε και το 5ο Δημοτικό, αλλά δυστυχώς και εκεί δεν βρήκαμε χώρους. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα δεν ξέρω πώς θα το ξεπεράσουμε» είπε ο κ. Πλωμαρίτης.
...

Διαβάζοντας τα πιο πάνω η πιο καλοπροαίρετη σκέψη είναι ότι προσπαθούμε να κάνουμε ΠΦΥ χωρίς να θέλουμε να επενδύσουμε.
Χώροι που θα παραχωρηθούν (και προς το παρόν δε βρίσκονται), γιατροί που θα πληρώνονται από ΕΣΠΑ (που σπανίζουν σε επαρχία) και γενικά ένα σύστημα το οποίο πάμε να κάνουμε να λειτουργήσει με το τσιγκέλι.
Από την άλλη, αναρωτιέμαι αν πράγματι δεν υπάρχει τρόπος ή είναι πλέον πολιτική βούληση τόσοι και τόσοι γιατροί που ήδη εργάζονται ως ιδιώτες στην ΠΦΥ να μην ενταχθούν με άλλες μορφές στην ευρύτερη δημόσια πρωτοβάθμια υγεία. Το πιο απλό: Ας θεσπιστεί παράλληλα να λειτουργεί ένα σύστημα σύμφωνα με το οποίο θα επιδοτείται ο ασθενής, αν το θέλει κάποιος και με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, να επισκέπτεται το γιατρό που επιλέγει.
Στο κάτω-κάτω όλα αυτά τα χρόνια οι ιδιώτες βοήθησαν, μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες κρατικής πίστης, φορολόγησης και ασφαλιστικής κάλυψης, να κρατηθεί η υγεία σε αξιοπρεπή επίπεδα. Από εδώ και στο εξής, και καθώς προβλέπεται κατάργηση των συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ και η συμπληρωματική τους παρουσία μόνο εκεί που δεν επαρκεί η κάλυψη με Το.Μ.Υ., θα αντιμετωπίζονται ως... δεκανίκι της δημόσιας ΠΦΥ.
Μακάρι να βρεθεί λύση που να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες όλων...
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

27 Νοεμβρίου 2017, 08:48:14
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Χωρίς ΤΟΜΥ προς το παρόν η Ανατολική Θεσσαλονίκη

Εμπόδιο για τη λειτουργία ΤΟΜΥ στην ανατολική Θεσσαλονίκη αποτελεί η αδυναμία εύρεσης χώρων. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Στρατής Πλωμαρίτης, προς το παρόν δεν έχουν βρεθεί χώροι καθώς ούτε ο Δήμος ούτε Περιφέρεια ανταποκρίθηκαν στο αίτημα για παραχώρηση χώρων, ενώ δεν υπήρξε ανταπόκριση ούτε στην πρόσκληση ενδιαφέροντος που απηύθυνε σε ιδιώτες η 4η ΥΠΕ.
«Είχαμε σχεδιάσει αρχικά να λειτουργήσουν 10 ΤΟΜΥ στην Άνω και Κάτω Τούμπα και στην Τριανδρία και στη συνέχεια, συμπεριλάβαμε και το 5ο Δημοτικό, αλλά δυστυχώς και εκεί δεν βρήκαμε χώρους. Είναι ένα σοβαρό πρόβλημα δεν ξέρω πώς θα το ξεπεράσουμε» είπε ο κ. Πλωμαρίτης.

Αντίθετα στη Δυτ. Θεσσαλονίκη έχουν ήδη βρεθεί οι χώροι για τις 4 πρώτες ΤΟΜΥ.

Η καλή συνεργασία της 3ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, του Διοικητή της Γιώργου Κίρκου και των υπηρεσιακών στελεχών του, με το Δήμαρχο Παύλου Μελά Δημήτρη Δεμουρτζίδη και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Προνοιακών Θεμάτων Χαρά Αμανατίδου, είχαν σαν αποτέλεσμα να ξεπεραστούν οι όποιες δυσκολίες και χωρίς καμία ολιγωρία να επιτευχθεί η τάχιστη διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων που είχαν να κάνουν με τα απαραίτητα κτίρια, τις απαραίτητες κτιριακές υποδομές.
•στη Νικόπολη, στην οδό Γενναδίου και Κωλέττη, στον πρώτο από τους χώρους που ολοκληρώθηκε ο εξοπλισμός του. Πρόκειται για ισόγειο περίπου 190 τ.μ., στην καρδιά της περιοχής (πολύ κοντά στην έδρα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παύλου Μελά και δίπλα σε σχολικές μονάδες, παιδική χαρά, ΚΑΠΗ, Ιερό Ναό) που μετά την στελέχωσή του από το απαραίτητο προσωπικό, θα λειτουργήσει και μάλιστα θα εγκαινιαστεί πριν την αλλαγή του χρόνου, παρουσία και της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.(sic)

Παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες και στους άλλους επιλεγμένους χώρους,
•στην Ευκαρπία (εντός του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου, Εθνικής Αντιστάσεως 24),
•στο κτίριο του Κοινωνικού Ιατρείου Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης, επί της Αγίας Μαρίνης 4
•στη Σταυρούπολη, στους χώρους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης της Οδού Λαγκαδά.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

5 Ιουλίου 2018, 00:11:08
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
04/07/2018

Υπουργικές αποφάσεις για τις Τοπικές Ομάδες Υγείας που έχουν αναρτηθεί στο diavgeia.gov.gr

Καθορισμός της χρονικής διάρκειας των ραντεβού στις Τοπικές Ομάδες Υγείας

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Επαναπροκήρυξη κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού για τις ΤΟΜΥ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ένταξη των ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Γενικής Ιατρικής,Παθολογίας και Παιδιατρικής που υπηρετούν σε μονάδες ΠΦΥ στον θεσμό του Οικογενειακού Γιατρού.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Καθορισμός ενιαίας διαδικασίας ανάπτυξης και οργάνωσης προγραμμάτων, παρεμβάσεων και δράσεων προληπτικών ιατρικών εξετάσεων σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο γενικό ή σε ειδικές κατηγορίες πληθυσμού.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Διαδικασία εφαρμογής του ν. 4486/2017 «Μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, επείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και άλλες διατάξεις» ΦΕΚ(115/τ.Α’) - Διευκρινήσεις για τον κατάλογο Οικογενειακών Ιατρών και την διαδικασία εγγραφής σε Οικογενειακό Ιατρό και σε ΤΟΜΥ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 5 Ιουλίου 2018, 00:16:05 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

6 Ιουλίου 2018, 09:45:53
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Από ανάρτηση στο facebook συναδέλφου που εργάζεται σε ΤόΜΥ :

"Μη διαχειρισιμος ο αριθμος των ασθενων... αν καποιος επιθυμει να κανει καλα τη δουλεια του ως Γενικος Οικογενειακος Ιατρος ! Ο κοσμος θελει να εξεταζεται συντομοτερα απο εμας σε φαση follow up και ειδικα με πρωτοδιαγνωσθεντα νοσηματα.Καθολου παραλογο.Κι αυτο επιθυμω κι εγω.Αλλα προκειμενου να το πετυχω δουλευω πανω απο 10-12 ωρες τον τελευταιο καιρο οπου ηδη εχουμε 2500 εγγραφες και οι δυο Γενικοι Ιατροι, εντος του τετραμηνου.Στο τελος,τι θελουν αυτοι που το σκεφτηκαν ολο αυτο...να "ξεπεταμε"τον ασθενη χωρις καμια ποιοτητα στο εργο μας και να αναπαραχθει ενα παλιο,κακο μοντελο;
Να παρει θεση η Ενωση και να δωσει τη σωστη γραμμη στους υπευθυνους του προγραμματος κι επιτελους να ακουστουν οι φωνες οσων ειναι ηδη μεσα σε ΤΟΜΥ.Ο κοσμος πληροφορειται πολλα και διαφορα απο τηλεορασεις κι εφημεριδες που δεν μπορουν να τεθουν σε πληρη εφαρμογη αυτην τη στιγμη.Κι ουτε γουσταρω να γραφω εξαμηνες...Θελω να ελεγχω σωστα στον πληθυσμο ευθυνης μου.Και παρα πολλοι ασθενεις που εχουν γραφτει δεν ειναι ελεγμενοι και ρυθμισμενοι.Εχουμε ηδη βρει πολλα πρωτοεμφανιζομενα νοσηματα γιατι απλα θελουμε κσι τους ψαχνουμε με πληρες ιστορικο,κλινικη εξεταση,λειτουργωντας ως ομαδα μαζι με νοσηλευτρια,επισκεπτρια υγειας και κοινωνικη λειτουργο.Επαγγελματιας συνταγογραφος δε θα γινω.
Κι αυτα ολα...γι'αρχη."

Οι ειδικοί σε θέματα burnout, που έχουν δημοσιεύσεις και μελέτες, πόσο γρήγορα πιστεύουν ότι θα έρθει το burnout;
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Ιουλίου 2018, 11:20:56
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι
Δήμητρη , ουδείς εκ των εμπνευστών των ΤοΜΥ ενδιαφέρεται για την ποιότητα του έργου και burnout των ΟΙ.
Το ΕΣΠΑ να φαγωθεί , διορισμοί να γίνουν τα λοιπά είναι λεπτομέρειες.
Καθως η περίοδος χάριτος τελειώνει και οι ΤοΜΥ αναλαμβάνουν πληθυσμό ευθύνης το σύστημα καταρρέει.
Οι έξυπνοι γενικοί γιατροί θα πλασάσρουν το όνομα τους στην περιοχή και εντός 12μήνου θα μεταπηδήσουν στον ιδιωτικό τομέα.   
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Ιουλίου 2018, 12:46:12 από Gatekeeper »
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

6 Ιουλίου 2018, 11:30:09
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Έχω σκάσει, δεν πρόλαβα την προκήρυξη για φύλακας του ΕΟΠΥΥς.!!Ετσι μου έρχεται να υπογράψω την... ακατανόμαστη ...

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
24 Απαντήσεις
25361 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Μαρτίου 2011, 13:01:44
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
18502 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Ιανουαρίου 2009, 23:26:10
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
6639 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Ιουλίου 2009, 11:35:28
από Argirios Argiriou
872 Απαντήσεις
413238 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Μαρτίου 2019, 16:51:02
από pzogr
11 Απαντήσεις
19348 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Μαρτίου 2024, 09:21:21
από Argirios Argiriou