Θέματα Εργασίας > Αποσπάσματα από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο

Η Γενική Ιατρική στην Γαλλία.

<< < (2/3) > >>

Argirios Argiriou:
Εδώ δεν μπορούμε να βρούμε κάποιον να γράψει έστω και σε ελεύθερο στυλ, θα βρούμε κάποιον που να του επιβάλλουμε σε συγκεκριμένη φόρμα τι να γράψει;

Κατά την γνώμη μου, αυτά που γράφει ο συνάδελφος για την Γαλλία έχουν αξία. Φυσικά δεν μπορούμε να απαιτήσουμε να είναι τέλεια και να έχει όλες τις πληροφορίες που θέλουμε αλλά σε αυτό μπορούμε να τον βοηθήσουμε κάνοντας ερωτήσεις.

Και εγώ θα προτιμούσα να τα έγραφε κατευθείαν στο Φόρουμ αλλά δεν μπορούμε να τον αναγκάσουμε κιόλας.

pako:
Συνάδελφε Αργυριου, στην αρχή σκέφτηκα να γράψω έλα ολόκληρο κείμενο σχετικά με τη Γαλλία, γιατί είχα αρκετους συναδέλφους  που μου ρωτούσαν  μέσω  η μεσεντζερ  πληροφοριες. Επειδή όμως ουτε χρονο είχα ούτε διάθεση για κάτι τέτοιο αποφάσισα να βγάζω σιγά σιγά κομμάτια στο φβ κατά το δοκούν. Στο φβ για να είμαι σίγουρος ότι τα διαβάζουν μόνο γενικοί γιατροί. Κατόπιν μου ζήτησες και καλώς να τα δημοσιεύσεις και στο φόρουμ οπότε ο οποιοσδήποτε που ενδιαφέρεται μπορεί να τα βρει. Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη για την ακρίβεια αυτών που λεω, αυτή είναι η εμπειρία μου, από κει και πέρα ο καθένας που ενδιαφέρεται ας ψαχτει όπως ψαχτηκα κι εγώ. Πουθενά δε θα βρείτε όμως τόσες πρακτικες πληροφορίες από το Α ως το Ζ σχετικές με τη Γαλλία γραμμένες στα Ελληνικά που να απευθύνονται σε ειδικούς γιατρούς και δη γενικούς. Η άλλη μεγάλη πηγή το φόρουμ του greekmeds απευθύνεται σε γιατρούς που ψάχνουν για ειδικότητα και είναι ελλειπές για τη Γαλλία. Ας μη βιάζεται λοιπόν ο συνάδελφος.  Με τη σειρά θα μιλήσω για όλα. Αυτό όμως που κάνουμε από Ελλάδα πες μου για τα φραγκα, πες μου για τις συνθήκες κι έρχομαι και ξεκινάω με ξεπερνάει. Περιμένουμε να πάμε για δουλειά σε μια ξένη χώρα, χωρίς να ξέρουμε καν για ποια δουλειά πάμε. Δε γίνεται έτσι η μετανάστευση και χρειάζεται πολύ τρέξιμο. Όποιος βιάζεται δίνω κάποια λινκ για γκουγκλαρισμα
conseil national de l'ordre des médecins
médecins généralistes salaire France
médecins généralistes emploi france

Argirios Argiriou:
Παραθέτω μια αγγελία από μια Ελληνίδα υπεύθυνη προσλήψεων ( Chargée de recrutement ) της εταιρεία Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος που ψάχνει, μεταξύ άλλων, Γενικούς Ιατρούς για να δουλέψουν στην Γαλλία.

Την δημοσίευσε στην σελίδα της στο facebook στις 24/05/2018. Από την αγγελία αυτή και μόνο παίρνει κανείς μια αρκετά καλή ιδέα νομίζω για τις συνθήκες εργασίας ενός Ιδιώτη Γενικού Ιατρού στην Γαλλία:

Αναζητούμε έναν ΓΕΝΙΚΟ ΙΑΤΡΟ να εγκατασταθεί σε μια κοινότητα στη Νότια Γαλλία, κοντά στη Μεσόγειο. Για τους πρώτους 3 μήνες θα εργαστείτε ως μισθωτός γιατρός (5000 ευρώ NET /μήνα). Μετά από αυτή την περίοδο, ο γιατρός ξεκινά ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Προνόμια:
- Προσφέρεται ιατρείο 50 τετραγωνικών μέτρων (ιδιοκτησία του δημαρχείου), δωρεάν για τους πρώτους 6 μήνες. Το ιατρείο βρίσκεται στην καρδιά της μικρής πόλης. Η πόλη έχει επίσης ένα EHPAD (γηροκομείο), νοσηλευτές (ελεύθερες επαγγελματίες) και ένα ιατρικό κέντρο όπου εργάζονται τρεις νοσηλεύτριες, ένας οδοντίατρος και δύο φυσιοθεραπευτές. Φαρμακείο.

Τζίρος (κατά προσέγγιση) για έναν γιατρό σε αυτή την περιοχή: 150.000 ευρώ/ετησίως (€ 75.000 NET/ ετησίως);
Το κόστος ενοικίασης του ιατρείου (μετά τους πρώτους 6 μήνες) είναι 500 ευρώ / μήνα;

Το ιατρείο είναι εξοπλισμένο και μπορείτε να προσφέρετε μια προκαταβολή για την αγορά της μηχανής καρτών;

Προσφέρεται προς ενοικίαση ένα στούντιο για τους πρώτους μήνες (300 ευρώ / μήνα).

Απαιτήσεις:
Γενικός ιατρός / οικογενειακός ιατρός;
Γαλλικά σε καλό επίπεδο – Β1 χωρίς πιστοποίηση;

Η πόλη βρίσκεται κοντά στη Μεσόγειο, απέχει 40 χλμ. από το MONTPELLIER και 20 χλμ. από το BEZIERS, όπου ο ιατρός μπορεί να εγκατασταθεί.

Argirios Argiriou:
Γράφει Έλληνας Ιατρός που εργάζεται στην Γαλλία, στις 18/05/2021 στο facebook:

- Εδώ στη Γαλλία, θα πάει στο γενικό ιατρό του. Θεωρητικά, όλοι είναι υποχρεωμένοι να έχουν έναν δηλωμένο στο σύστημα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι αρκετοί πια, ειδικά σε ορισμένες περιοχές δεν έχει καθόλου, όποτε θα πάει στα επείγοντα δημοσίου ή ιδιωτικού νοσηλευτηριου όπου θα την δει ο γιατρός επειγόντων. Ανάλογα με τη διάγνωση του, θα παραπεμφθεί ή όχι σε ειδικό.
Αν θέλει ειδικό, τα ραντεβού στο νοσοκομείο και ιδιωτικά, είναι από μερικές μέρες έως μερικούς μήνες ανάλογα ειδικότητας και περιοχής.

- (Ερώτηση από Έλληνα Ιατρό που εργάζεται στην Ελλάδα): μπορεί όμως να πάει σε ένα ειδικό και απλά να πληρώσει την επίσκεψη. Δεν απαγορεύεται...απλά πως θ; Τι κάνει δωρεάν λέμε

- ( Και η απάντηση από τον Έλληνα Ιατρό που εργάζεται στην Γαλλία): Αρκεί να βρει ραντεβού και να πληρώσει την επίσκεψη . Ιδιωτης οποιασδήποτε ειδικοτητας, αν δεν σε έχει ήδη δει/χειρουργήσει , (πολύ ) δύσκολα θα σε δεχτεί ως επείγον, θα σε βάλει σε προγραμματισμένο ραντεβού . Και σε ιδιωτική κλινική στα επείγοντα να πάει, θα πληρώσει. Το δωρεάν είναι στα επείγοντα του νοσοκομείου μόνο, όπου θα σε δει ο γιατρός επειγόντων .
Το τι πληρώνεις στο τέλος, εξαρτάται από την ιδιωτική ασφάλιση που έχει ο καθένας, συμπληρωματικά με τη δημόσια.

Argirios Argiriou:
Γράφει στον τοίχο του στο facebook γαλλοτραφής Έλληνας Ιατρός, στις 15/02/2023:

Στην Γαλλία διαμαρτυρία των γενικών ιατρών για 3 λόγους:
 
1⁰. Τον νόμο που στοχεύει να επιτρέψει στον ασθενή άμεση πρόσβαση σε ορισμένους παραϊατρούς χωρίς να περάσει από τον Γενικό Ιατρό. Το θεωρούν σαν υποβάθμιση του ρόλου τους ως συντονιστού της οδού φροντίδας.
 
2⁰. Την υποχρέωση εγκατάστασης γενικών ιατρών σε περιοχές όπου υπάρχει ανεπάρκεια ιατρικής κάλυψης.

3⁰. Παράλληλα ζητούν αύξηση της τιμής επίσκεψης στα 30€. Από την 1η Μαΐου 2017, η ιατρική επίσκεψη που κόστιζε 23 €, αναπροσαρμόστηκε  στα 25 €. Απο το ποσό αυτό  επιστρέφεται στον ασφαλισμένο από την ασφάλειά του το 70% του ποσού δηλαδή  επιστραφή 16,50 €.

( Και εμείς εδώ στην Ελλάδα, είμαστε πολύ ευχαριστημένοι εάν μας δίνουν 25 €/ασθενή/έτος... Ε, είμαστε άξιοι της μοίρας μας... )

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση