Γενικά > Χρήσιμες πληροφορίες

Το Επαγγελματικό Ταμείο του ΙΣΘ .

<< < (28/29) > >>

schumifer:
Λογικό, από την άλλη έχει πολύ φαΐ η πρωτεύουσα, και θα μου φανεί περίεργο να μην πιάσει στο πολλαπλάσιο τους 600-700

Argirios Argiriou:
Μίλησα στις 18/12/2024 με Γραμματέα του ΤΕΑ ΙΣΘ και την ρώτησα για ποιο λόγο ενώ έκανα μια έκτακτη εισφορά στο ΤΕΑ ΙΣΘ πριν μια εβδομάδα, δεν φαίνεται να έχει πιστωθεί το ποσό στον "κουμπαρά" μου.

Μου είπε ότι συνήθως η πίστωση φαίνεται στον "κουμπαρά" στις 15 του επόμενου μήνα.

Argirios Argiriou:
Είναι άραγε τυχαίο, ότι Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, έχουν, μεταξύ άλλων, όλοι όσοι ασχολούνται επαγγελματικά με τα Οικονομικά στην Ελλάδα;

Μερικοί μάλιστα, φαίνεται να προτιμούν να ασφαλιστούν στο Επαγγελματικό Ταμείο τους παρά στην ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζονται...

Ενδεικτικά Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης έχουν:

οι Οικονομολόγοι, οι Υπάλληλοι του Υπουργείου Οικονομικών, όσοι εργάζονται στον όμιλο Ελληνικά Χρηματιστήρια, όσοι εργάζονται στην Τράπεζα Πειραιώς, οι Ασφαλιστές, όσοι εργάζονται στην Interlife, και όσοι εργάζονται στην Interamerican.

Tα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης ( ΤΕΑ) που λειτουργούν στην Ελλάδα

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Αν θέλω να αλλάξω την μηνιαία εισφορά προς το ΤΕΑ ΙΣΘ, η Γραμματέας κ. Χρύσα Μπερμπέρη μου είπε ότι

τότε πηγαίνω στην πλατφόρμα  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

κάνω log in

πηγαίνω στα Αιτήματα (στην αριστερή στήλη)  → μηνύματα

Νέο

Θέμα: Επιλέγω: Αίτηση αλλαγής μηνιαίας εισφοράς.

και επιλέγω ποσό.

Αφού γίνει αυτό και μετά πηγαίνω στην Τράπεζα και αλλάζω αναλόγως την πάγια εντολή. ( Στην Τράπεζα πρέπει να έχω μαζί μου και τον Κωδικό Ηλεκτρονικής Πληρωμής που τελειώνει με το ΑΦΜ του κάθε μέλους του ΤΕΑ ΙΣΘ)

Το ΤΕΑ ΙΣΘ τραβά τα λεφτά στο τέλος κάθε μήνα (νομίζω είπε στις 3 τελευταίες εργάσιμες ημέρες κάθε μήνα).

Argirios Argiriou:
Είμαστε στον τελευταίο μήνα του 2025 και προλαβαίνετε ακόμη να εγγραφείτε στο ΤΕΑ ΙΣΘ και ότι πληρώσετε σε αυτό να αφαιρεθεί από το φορολογητέο σας εισόδημα του 2025. ( Ισχύει και για Ιδιώτες και για Κρατικούς Ιατρούς ).

Όσοι από εσάς είστε ήδη εγγεγραμμένοι κάντε ένα γρήγορο απολογισμό των εσόδων σας του 2025 και σε συνεννόηση με τον Λογιστή σας αποφασίστε εάν σας συμφέρει να κάνετε και μια έκτακτη εισφορά (δικαιούστε μια έκτακτη εισφορά ανά ημερολογιακό έτος) ώστε να φέρετε το ύψος του φόρου που θα πληρώσετε, εκεί που εσείς θέλετε.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση