Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις

<< < (34/144) > >>

Argirios Argiriou:
Αν επρόκειτο για μια μόνιμη θέση στα ΤΟΜΥ τα λεφτά είναι μια χαρά για την Ελλάδα του 2018.

Όμως όταν πρόκειται για μια εργασία που πληρώνεται με ΕΣΠΑ για μόνο 4 χρόνια, και μετά είναι άγνωστο εάν και πόσο θα χρηματοδοτηθεί, δεν θα το έκλεινα το Ιατρείο μου όσο λίγο και αν έβγαζα.

Ούτε, θα άφηνα φυσικά, και μια μόνιμη θέση στο ΕΣΥ (υπάρχει σοβαρότατος κίνδυνος μετά από 4 χρόνια να μείνει κανείς χωρίς μισθό).

Επίσης υπάρχει ορατός κίνδυνος (αρκεί μια Υπουργική απόφαση) να βρεθεί κανείς από τα ΤΟΜΥ να κάνει εφημερίες στα ΤΕΠ του πλησιέστερου Νοσοκομείου.

Gatekeeper:
Μα τώρα πραγματικα εξακολουθειτε να ασχολειστε με την προκηρυξη ?
Οσοι δηλωσατε , δηλωσατε. Στειλτε τα δικαιολογητικα και περιμενετε την συμβαση. Διαβαστε τη προσεκτικα κι αν σας κανει υπογραψτε τη, ετήσια ειναι αλλωστε.
Αν στο διμηνο δειτε οτι δεν σας παει , την κανετε με ελαφρα πηδηματακια.
Ετσι απλα.

Argirios Argiriou:
Μίλησα στις 03/02/2018 και με έναν άλλο συνάδελφο που δουλεύει σε ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ).

Μου είπε ότι εργάζεται 7ωρο και βλέπει, αυστηρά με ραντεβού, 28 άτομα την ημέρα (1 ανά 15λεπτο).

Δ. Κουναλάκης:
«ΝΕΟΣ ΘΕΣΜΟΣ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

Σε έναν νέο θεσμό που θα πρέπει να στηριχθεί, αφού διαθέτει προοπτικές για να αλλάξει τα δεδομένα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, αναφέρθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Χρήστος Λιονής. Αν και πρόκειται, όπως ανέφερε, για έναν νέο θεσμό που ακόμη συναντά δυσκολίες ως προς την υλοποίηση: «Είναι μια μεγάλη πρόκληση της εποχής, έρχεται σε μια δύσκολη περίοδο, όχι μόνο για οικονομικούς λόγους, αλλά και σε μια περίοδο που η Ελλάδα συχνά μιλάει με φανατισμό και όχι με διάλογο. Είναι όμως αυτό που χρειάζεται ο πολίτης».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κος Λιονής στην εκπαίδευση τόσο των πολιτών σε μια νέα φιλοσοφία, όσο και του ανθρώπινου δυναμικού που θα στελεχώσει τη νέα ΤΟΜΥ και επεσήμανε: «Μιλάμε για έναν θεσμό που θα πρέπει να μην μείνει στο ιατρείο, στη συνταγογράφηση, να μπορεί να βοηθήσει ανθρώπους να πάρουν τις δικές τους αποφάσεις για την υγεία, να αλλάξουν τις συνήθειές τους να τρέξει στο σπίτι, να στηρίξει την Ελληνική οικογένεια κ.ά. Αξίζει να τον στηρίξει κανένας και να του δώσει την ευκαιρία να μεγαλώσει. Σε κάθε θεσμό τα πρώτα βήματα είναι δύσκολα. Υπάρχουν θέματα στην πρωτοβάθμια τα οποία δεν τα αντιμετωπίζουμε και αναφέρομαι και στα χρόνια νοσήματα, στον τρόπο ζωής, στη συμπεριφορά υγείας. αλλά κυρίως στην πολλαπλά δοκιμαζόμενη οικογένεια που σήμερα διαλύεται υπό το βάρος μιας χρόνιας ασθένειας, όχι μόνο σε οικονομικό αλλά και σε κοινωνικό και σε ψυχολογικό επίπεδο».

Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

H απάντηση πάντως από τον κ. Λιονή (γιατί του το έστειλα) είναι πως ο δημοσιογράφος δεν μπόρεσε να καταλάβει την ομιλία του.

StGeorg:
Μέχρι προ μηνών ήμουν επικουρικός γενικός ιατρός σε ΠΕΔΥ και γνωρίζω αρκετούς ΓΙ που γνωρίζω από όταν ήμαστε ειδικευόμενοι μαζί που επίσης είναι επικουρικοί σε ΠΕΔΥ. Επίσης κατά της διάρκεια της... θητείας μου υπήρχαν στο ΠΕΔΥ που ήμουν (και ακόμα υπάρχουν αν δεν κάνω λάθος) 3 μόνιμοι παθολόγοι και 1 μόνιμη γενική ιατρός. Και εξ ιδίας εμπειρίας μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι το "αυστηρά με ραντεβού" δεν ισχύει απόλυτα ή σε όλα τα ΠΕΔΥ και εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το κατά πόσο υπάρχει ιατρείο υποδοχής με ιατρό γενικό ή παθολόγο για τα έκτακτα.

Στο ΠΕΔΥ που ήμουν υπήρχε. Ακόμα και έτσι όταν ο αριθμός των εκτάκτων ήταν μεγάλος αυτοί μοιράζονταν και στα τακτικά ιατρεία. Όταν δε δεν υπήρχε ( δεν υπήρχαν αρκετοί γιατροί να καλύπτουν το ιατρείο υποδοχής κάθε μέρα και την πρωινή και την απογευματινή βάρδιά του) τα έκτακτα τα εξυπηρετούσαν τα τακτικά ιατρεία. Αυτό παρεμπιπτόντως δεν επηρέαζε τον αριθμό των ραντεβού που ήταν πάντα φουλ (10λεπτα, περί τα 24 με 26 αν θυμάμαι καλά στο 7ωρο καθώς άφηναν κάποια 10λεπτα κενά για πιθανά έκτακτα, όχι ότι επαρκούσε ο χρόνος).

Συνάδελφος δε σε ΠΕΔΥ χωρίς ιατρείο υποδοχής (ουσιαστικά τοπικό ιατρείο/παράρτημα άλλου ΠΕΔΥ) έβλεπε στο 7ωρο, το οποίο πολύ συχνά παρατεινόταν αναγκαστικά, περί τους 35 ασθενείς, τακτικούς και έκτακτους.

Τα παραπάνω στην Αθήνα (Ζωγράφου, Χολαργός, Αγία Παρασκευή, Γαλάτσι, κλπ).

Προσωπικά άντεξα κανά 6μηνο καθώς η μπες βγες γραμματειακού στυλ ιατρική του 10λεπτου με όλα τα συμπαραμαρτούντα του ΠΕΔΥ/ΙΚΑ δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση