Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις

<< < (35/142) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικά άντεξα κανά 6μηνο καθώς η μπες βγες γραμματειακού στυλ ιατρική του 10λεπτου με όλα τα συμπαραμαρτούντα του ΠΕΔΥ/ΙΚΑ δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό είναι το κλειδί.
Πώς μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση όταν πάλι και πάλι επιμένουμε στα ίδια;
Αν έχουμε ως οικογενειακοί γιατροί 2250 εγγεγραμμένους, ήτοι περί τις 800-1000 επισκέψεις ανά μήνα, δε θα είμαστε πάλι στο δεκάλεπτο ανά επίσκεψη κατά μέσο όρο;

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Ήρθη και ο ηλικιακός περιορισμός απ' ό,τι βλέπω.
Αν και οι περισσότεροι άνω των 65 είχαν ήδη σύμβαση.

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠροσωπικά άντεξα κανά 6μηνο καθώς η μπες βγες γραμματειακού στυλ ιατρική του 10λεπτου με όλα τα συμπαραμαρτούντα του ΠΕΔΥ/ΙΚΑ δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε.

--- Τέλος παράθεσης ---
Αυτό είναι το κλειδί.
Πώς μπορεί να αναστραφεί η κατάσταση όταν πάλι και πάλι επιμένουμε στα ίδια;
Αν έχουμε ως οικογενειακοί γιατροί 2250 εγγεγραμμένους, ήτοι περί τις 800-1000 επισκέψεις ανά μήνα, δε θα είμαστε πάλι στο δεκάλεπτο ανά επίσκεψη κατά μέσο όρο;

--- Τέλος παράθεσης ---

Είδα τα στατιστικά των τελευταίων ετών (που έχω ΕΟΠΥΥ) και διαπίστωσα (με τη βοήθεια του PC και του προγράμματος που έχω για τα ραντεβού) ότι οι ΕΟΠΥΥιτες έκαναν κατά μέσο όρο 3 επισκέψεις το χρόνο. Οι ιδιωτικοί έκαναν κατά μέσο όρο 2. Αν ισχύει το ίδιο και με το νέο σύστημα τότε οι 24 ώρες την εβδομάδα αφήνουν με 15λεπτα ραντεβού γύρω στα 5 άτομα/ημέρα ακάλυπτα. Με 10λεπτα ραντεβού όμως σε ένα 2ωρακι τους ξεπετάμε και είμαστε έτοιμοι για έκτακτα. Έκτακτα!  ;D

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίδα τα στατιστικά των τελευταίων ετών (που έχω ΕΟΠΥΥ) και διαπίστωσα (με τη βοήθεια του PC και του προγράμματος που έχω για τα ραντεβού) ότι οι ΕΟΠΥΥιτες έκαναν κατά μέσο όρο 3 επισκέψεις το χρόνο. Οι ιδιωτικοί έκαναν κατά μέσο όρο 2. Αν ισχύει το ίδιο και με το νέο σύστημα τότε οι 24 ώρες την εβδομάδα αφήνουν με 15λεπτα ραντεβού γύρω στα 5 άτομα/ημέρα ακάλυπτα. Με 10λεπτα ραντεβού όμως σε ένα 2ωρακι τους ξεπετάμε και είμαστε έτοιμοι για έκτακτα. Έκτακτα!  ;D

--- Τέλος παράθεσης ---
Πάντως οι συνάδελφοι που είχαν παλαιότερα ΤΕΒΕ, με πολύ λιγότερους εγγεγραμμένους ασφαλισμένους - περίπου τους μισούς - και με με πολύ νεότερο κόσμο διότι ήταν εν ενεργεία ελεύθεροι επαγγελματίες με τις οικογένειές τους, αναφέρουν ότι τις περισσότερες φορές το τετράωρό τους γέμιζε. Ακόμη, σε ένα ωράριο δωρεάν ελεύθερης πρόσβασης π.χ. 8-12 πρωί, είναι πολύ πιθανό το σαλόνι του ιατρείου στις 11:30 να είναι γεμάτο κόσμο: εκεί τι θα κάνει κανείς, θα τσακωθεί; Το πιθανότερο είναι να παρατείνει το ωράριό του έως τον τελευταίο ασθενή που μπήκε έστω και στο παρά 1'. Αν υπολογίσουμε το ότι ο Υπουργός δεν ανέφερε κάτι για ραντεβού και ότι όποια σκέψη μας περί αυτού τεκμαίρεται από τη μέχρι τώρα λειτουργία δομών που ευρίσκονται υπό αναδιαμόρφωση, δεν ξέρω πόσα περιθώρια ελγιμών θα μπορεί να διατηρήσει κανείς.
Κακά τα ψέματα, έχουμε δει ότι όταν δοθεί στον ασφαλισμένο "πάσο ελευθέρας" για ιδιωτικά ιατρεία, πάντα υπάρχει στρέβλωση - προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Τα βιβλιάρια του ΟΠΑΔ ήταν λευκές επιταγές και οι κάτοχοι αυτών έμπαιναν και έβγαιναν στα ιατρεία με απαιτήσεις. Τώρα, τις ίδιες απαιτήσεις, θα έχουν όλοι διότι απλά το κράτος διαβεβαιώνει ότι τους καλύπτει. Ο μόνος ακάλυπτος ανδέχεται να είναι ο γιατρός, και οι πιθανότητες να γίνει αυτό είναι ανάλογες με την προσπάθειά του να κάνει όσο πιο σωστά τη δουλειά του.

pzogr:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕίδα τα στατιστικά των τελευταίων ετών (που έχω ΕΟΠΥΥ) και διαπίστωσα (με τη βοήθεια του PC και του προγράμματος που έχω για τα ραντεβού) ότι οι ΕΟΠΥΥιτες έκαναν κατά μέσο όρο 3 επισκέψεις το χρόνο. Οι ιδιωτικοί έκαναν κατά μέσο όρο 2. Αν ισχύει το ίδιο και με το νέο σύστημα τότε οι 24 ώρες την εβδομάδα αφήνουν με 15λεπτα ραντεβού γύρω στα 5 άτομα/ημέρα ακάλυπτα. Με 10λεπτα ραντεβού όμως σε ένα 2ωρακι τους ξεπετάμε και είμαστε έτοιμοι για έκτακτα. Έκτακτα!  ;D

--- Τέλος παράθεσης ---
Πάντως οι συνάδελφοι που είχαν παλαιότερα ΤΕΒΕ, με πολύ λιγότερους εγγεγραμμένους ασφαλισμένους - περίπου τους μισούς - και με με πολύ νεότερο κόσμο διότι ήταν εν ενεργεία ελεύθεροι επαγγελματίες με τις οικογένειές τους, αναφέρουν ότι τις περισσότερες φορές το τετράωρό τους γέμιζε. Ακόμη, σε ένα ωράριο δωρεάν ελεύθερης πρόσβασης π.χ. 8-12 πρωί, είναι πολύ πιθανό το σαλόνι του ιατρείου στις 11:30 να είναι γεμάτο κόσμο: εκεί τι θα κάνει κανείς, θα τσακωθεί; Το πιθανότερο είναι να παρατείνει το ωράριό του έως τον τελευταίο ασθενή που μπήκε έστω και στο παρά 1'. Αν υπολογίσουμε το ότι ο Υπουργός δεν ανέφερε κάτι για ραντεβού και ότι όποια σκέψη μας περί αυτού τεκμαίρεται από τη μέχρι τώρα λειτουργία δομών που ευρίσκονται υπό αναδιαμόρφωση, δεν ξέρω πόσα περιθώρια ελγιμών θα μπορεί να διατηρήσει κανείς.
Κακά τα ψέματα, έχουμε δει ότι όταν δοθεί στον ασφαλισμένο "πάσο ελευθέρας" για ιδιωτικά ιατρεία, πάντα υπάρχει στρέβλωση - προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Τα βιβλιάρια του ΟΠΑΔ ήταν λευκές επιταγές και οι κάτοχοι αυτών έμπαιναν και έβγαιναν στα ιατρεία με απαιτήσεις. Τώρα, τις ίδιες απαιτήσεις, θα έχουν όλοι διότι απλά το κράτος διαβεβαιώνει ότι τους καλύπτει. Ο μόνος ακάλυπτος ανδέχεται να είναι ο γιατρός, και οι πιθανότητες να γίνει αυτό είναι ανάλογες με την προσπάθειά του να κάνει όσο πιο σωστά τη δουλειά του.

--- Τέλος παράθεσης ---

Το ιδιωτικό ιατρείο δεν μπορεί σε καμμία περίπτωση να λειτουργήσει αξιοπρεπώς χωρίς ραντεβού. Όποιος το έχει δοκιμάσει το ξέρει πολύ καλά, αν και αυτός ο τρόπος λειτουργίας είναι πιο προσοδοφόρος. Ότι θα υπάρχουν πιέσεις για επέκταση του ωραρίου και εμβόλιμα ραντεβού από τον ίδιο τον κόσμο είναι δεδομένο. Το θέμα είναι τι θα αποφασίσει ο ΕΟΠΥΥ και τι θα λέει η σύμβαση, αλλά και ποιός θα την κάνει αν θα λέει ότι θα εφορμούν ατάκτως ορδές ασθενών ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση