Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠολλοι συναδελφοι με παίρνουν τηλ. & με ρωτουν αν πρεπει να υπογραψουν την σύμβαση.
Δυστυχως δεν υπαρχει μία σωστη απαντηση καθοτι το σωμα των ΓΙ ειναι εντόνως διαφοροποιημένο. Αδρα θα ελεγα το εξής:
1. Αν ενα ιατρειο δουλεύει cash only ,χωρις παλαια σύμβαση με ΕΟΠΥΥ, και βγαζει κερδος δεν εχει κανενα λογο να υπογραψει την συμβαση.
2. Αν δεν εχει ΕΟΠΥΥ και δεν βγαζει αξιοσημειωτο κερδος να την υπογραψει την συμβαση, διοτι με το 4ωρο θα εξασφαλισει τα λειτουργικα του εξοδα και μαλλον υα βγαλει μεγαλυτερο κερδος.
3. Αν ειναι ηδη συμβεβλημενος ΕΟΠΥΥ θα πρεπει να εξετασει το σεναριο προσομοιωσης με εσοδα μειωμενα κατα 24.000€. Αν στην προσομοιωση φσνει πως βγαζει κερδος τοτε να μην συμβληθει. Αν ομως δεν βγαζει κερδος να συμβληθεί.
4. Αν ειναι νεος ΓΙ και σκεφτεται να ανοιξει ιατρειο , να το ξεχάσει .
Να παει στο εξωτερικό ή να παει στις ΤοΜΥ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Κατά την άποψή μου τα σημεία 2 και 3 (ιδιαιτέρως) έχουν να κάνουν και με την τοπική αγορά (προσφορά/ζήτηση ιατρικών υπηρεσιών).
Αν αυτή είναι κορεσμένη, συμφωνώ οτι είναι η μοναδική λύση.
Αν όχι, καλό είναι να συνυπολιγιστεί και αυτό.
Η υπογραφή συμβάσεων αυτού του τύπου οδηγεί το σύνολο των ελευθεροεπαγγελματιών σε μία δίνη, η οποία απειλεί τους πάντες, με σειρά δυνατότητας αντίστασης στους κλυδωνισμούς της αγοράς.
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠολλοι συναδελφοι με παίρνουν τηλ. & με ρωτουν αν πρεπει να υπογραψουν την σύμβαση.
Δυστυχως δεν υπαρχει μία σωστη απαντηση καθοτι το σωμα των ΓΙ ειναι εντόνως διαφοροποιημένο. Αδρα θα ελεγα το εξής:
1. Αν ενα ιατρειο δουλεύει cash only ,χωρις παλαια σύμβαση με ΕΟΠΥΥ, και βγαζει κερδος δεν εχει κανενα λογο να υπογραψει την συμβαση.
2. Αν δεν εχει ΕΟΠΥΥ και δεν βγαζει αξιοσημειωτο κερδος να την υπογραψει την συμβαση, διοτι με το 4ωρο θα εξασφαλισει τα λειτουργικα του εξοδα και μαλλον υα βγαλει μεγαλυτερο κερδος.
3. Αν ειναι ηδη συμβεβλημενος ΕΟΠΥΥ θα πρεπει να εξετασει το σεναριο προσομοιωσης με εσοδα μειωμενα κατα 24.000€. Αν στην προσομοιωση φσνει πως βγαζει κερδος τοτε να μην συμβληθει. Αν ομως δεν βγαζει κερδος να συμβληθεί.
4. Αν ειναι νεος ΓΙ και σκεφτεται να ανοιξει ιατρειο , να το ξεχάσει .
Να παει στο εξωτερικό ή να παει στις ΤοΜΥ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι τα παραπάνω δεν είναι τόσο απλά.
Θα πρέπει να σκεφτούμε πολλά πράγματα:
α) Ο κορεσμός που υπάρχει στην περιοχή που δραστηροποιούμαστε όπως σωστά αναφέρεται παραπάνω
β) Ο λόγος για τον οποίο μπαίνει κάποιος στο ιατρείο μας. Αν είναι μόνο η συνταγογραφία, τότε δύσκολα επιζείς χωρίς σύμβαση.
γ) Πόσα χρόνια λειτουργεί το ιατρείο μας και με τι κίνηση. Αυτό είναι μια μορφή brandname
δ) Τι είδους ασθενείς τον επισκέπτονται. Αν είναι επί πληρωμή, θα φύγουν όλοι με τις ορδές ασθενών της νέας σύμβασης.
ε) Τι αναμονή γεμίζει αλλά και τι λειτουργικά έξοδα εχει το ιατρείο μας.
Για ένα νέο συνάδελφο, για να γίνει γνωστός, η σύμβαση είναι χρήσιμη. Ο στόχος είναι είναι σε γνωρίσουν.
Denominator:
Η σειρά δυνατότητας αντίστασης έχει να κάνει με όσα ανέλυσε ο Δημήτρης.
Όποιοι ελευθεροεπαγγελματίες αντιδρούν, το κάνουν κυρίως με τη λογική ότι τα (λίγα) χρήματα που προβλέπει ο ΕΟΠΥΥ σε σχέση με το μέγεθος της ζητούμενης κάλυψης για τα δεδομένα του ιδιωτικού επαγγέλματος θα συρρικνώσουν την αγορά και θα εντείνουν τον ανταγωνισμό.
Αυτό που συχνά διαφεύγει βέβαια είναι ότι οι ελευθεροεπαγγελματίες που αναζητούνται αυτή τη στιγμή προς σύμβαση αντιμετωπίζονται ως μπαλώματα, μέχρι δηλαδή να στελεχωθούν με τον απαραίτητο αριθμό ιατρών οι Δημόσιες Δομές (Το.Μ.Υ. εν προκειμένω). Μετά από αυτό, οι συμβεβλημένοι ιδιώτες δε θα βρουν κανένα ρόλο στο σύστημα της Δημόσιας ΠΦΥ.
Ας αναλογιστούμε λοιπόν τι θα γίνει τότε. Ένα ιατρείο που ο πυρήνας της λειτουργίας του (για να μην πω ο λόγος ύπαρξής του και η προϋπόθεση επιβίωσής του) είναι η σύμβαση αυτού του τύπου, θα απωλέσει σημαντικότατο μέρους του ερείσματός του στην αγορά. Μια αγορά που θα έχει συρρικνωθεί, και για τη συρρίκνωση της οποίας θα έχει το ίδιο συνεισφέρει. Σε αυτό το περιβάλλον θα είναι ακόμη δυσκολότερο να επιβιώσει.
Argirios Argiriou:
Παιδιά, στην ζωή δεν υπάρχουν μόνο τα λεφτά. Υπάρχει και κάτι που λέγεται Ψυχολογία.
Αν είναι να υπογράψεις μια σύμβαση η οποία θα σου κάνει την Ψυχολογία σου κουρέλι, όπου πρέπει όποιον (από τους Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςπου σε επιλέξουν ως Οικογενειακό Ιατρό) μπει στο Ιατρείο σου μέσα στο 4ωρο να τον εξυπηρετήσεις δωρεάν τότε τι να το κάνω αν βγάλω λίγο παραπάνω λεφτά; ( Που και αυτό δεν είναι σίγουρο ότι δηλαδή θα βγάλω και παραπάνω λεφτά. ) ( Αλήθεια τι κάνεις με κάποιον έκτακτο από αυτούς που σε επιλέξανε ως Οικογενειακό Ιατρό που περάσει την πόρτα της ήδη γεμάτης από έκτακτα περιστατικά, αναμονής του ιδιωτικού σου Ιατρείου 1 λεπτό πριν την λήξη του ωραρίου; Στο μεταξύ υπολόγισε ότι κάποιος σε τηλεφώνησε και σου ζήτησε με επιτακτικό τρόπο να πας να τον δεις κατ'οίκον, δωρεάν φυσικά, αφού είναι εγγεγραμμένος στην λίστα σου και πλήρωνε τόσα χρόνια ασφάλεια... )
Είχα ΤΕΒΕ και ξέρω πολύ καλά πως λειτουργούσε το σύστημα. Σχεδόν κανένας ασφαλισμένος του ΤΕΒΕ δεν ερχόταν μετά το δωρεάν ωράριο. Κανένας επίσης δεν μου έμεινε όταν έφυγα από το ΤΕΒΕ, αν και δεν νομίζω ότι είμαι ο χειρότερος Γενικός Ιατρός στην πόλη μου (πήγαν στο επόμενο Γιατρό που πήρε ΤΕΒΕ).
To ανέχτηκα όμως λίγα χρόνια γιατί μου πλήρωνε το ΤΣΑΥ και γιατί υπήρχαν ασθενείς και από άλλα Ταμεία (δεν ισχύει πλέον τίποτε από αυτά τα δύο).
Τώρα πια, σκέφτομαι να βάλω ως κύρια προτεραιότητα την ψυχική μου ηρεμία και την οικογένειά μου.
fanisgp:
Οπως εξήγησα σε προηγούμενη ανάρτηση απο 2χίλιαρο του ΕΟΠΥΥς οι 200 επισκέψεις, με 5ευρω απόδειξη θα γίνει χιλιάρικο.Αρα η απώλεια δεν είναι σε καμία περίπωση 24000.Αν κάποιος δεν εχει 300 ασθενείς το μήνα μήπως να αλλάξει επάγγελμα ή έστω περιοχή;Στην επαρχία ξεχνάμε οτι δεν υπάρχουν κάν θέσεις για οικογενειακό γιατρό λόγω των κεντρων υγείας;Η ηττοπάθεια που επιδεικνύουν κάποιοι συνάδελφοι είναι απίστευτη.Στην ουσία τώρα αναλύοντας τα πραγματικά στοιχεία οπως ο καθένας τα ξέρει στην περιοχή του.Στην Κορινθία απ τις εξι θέσεις βρέθηκαν 3.Oι 2 κομματικά στελέχη με τον έναν εξ αυτών να έχει ΚΑΙ θέση στην ΤΟΜΥ! ενώ ο 3ος στα 70του δεν έχει καν καταλάβει τι υπέγραψε...Επιπλέον με την ηλικιακή ποσόστωση δεν πρόκειται κατα την γνώμη μου να περάσει κάποιος τα 800 καθαρά για 1500 ασθενείς.Γιατί αν με δηλώσουν 2250 θα παω για βουλευτής καλύτερα άντε δημοτικός σύμβουλος.Οταν ενας freddo κάνει 5ευρώ <οκ με baileys> οταν το κάθε κοριτσάκι εχει κάνει αποτρίχωση και υαλουρονικό στα χείλη, εμείς συζητάμε αν θα βρεθεί το τάληρο να παραμείνει κάποιος στον γιατρό του.Οποιος το υποστηρίζει αυτό ή κομματικός είναι ή κάτι κάνει λάθος στο ιατρείο του.Δημοκρατία εχουμε βέβαια ο καθένας λέει οτι θέλει.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση