Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
Argirios Argiriou:
Αντιγράφω απορία συναδέλφου που δημοσίευσε σε Ιατρική ομάδα στο facebook στις 19/06/2018 και που είναι και δική μου απορία:
ΑΠΟΡΙΑ ΜΟΥ, ΟΙ ΠΑΘΟΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΝΥΝ ΠΕΔΥ, ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΩΝ, ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, ΣΑΝ ΟΙ? ΑΝ ΟΧΙ, ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ?
fanisgp:
Εύκολο.Θα μάθουν να τον κάνουν.Στου κασιδιάρη το κεφάλι.Εχω και εγώ μια απορία.Οι επιμελητές οικογενειακοί ιατροί στο περιφερικό ιατρείο ή στην διάρκεια της εφημερίας τους πώς θα πηγαίνουν επίσκεψη κατ'οίκον;
Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕύκολο.Θα μάθουν να τον κάνουν.Στου κασιδιάρη το κεφάλι.Εχω και εγώ μια απορία.Οι επιμελητές οικογενειακοί ιατροί στο περιφερικό ιατρείο ή στην διάρκεια της εφημερίας τους πώς θα πηγαίνουν επίσκεψη κατ'οίκον;
--- Τέλος παράθεσης ---
Δωρεάν επισκέψεις κατ' οίκον προβλέπονται μάλλον να γίνονται μόνο από τους Είλωτες τους ιδιώτες Οικογενειακούς Ιατρούς που θα κάνουν την αποκοτιά να μπούνε στο σύστημα με τέτοιους όρους.
fanisgp:
Δεν το λέει πουθενά.Εγώ πάντως τον οικογενειακό που θα δηλώσω θα απαιτώ να έρχεται σπίτι και θα αντικρούω τα επιχειρήματά του με επιστημονικό τρόπο.Θα μελετάω καλά πριν την διαφοροδιάγνωση και καταγγελία στον ΕΟΠΥΥς!Εμ πως.
Vily Papa:
Ενημέρωση προς το κοινό (ακούω σχόλια για τη σωστότερη ανάρτηση)
Τελευταία λαμβάνω συνεχώς μηνύματα και τηλεφωνήματα σχετικά με τον πολυδιαφημιζόμενο Οικογενειακό Γιατρό. Πολλοί ασθενείς ήδη μπαίνουν σε διαδικασία να δηλώσουν αλλά δε βρίσκουν διαθέσιμο στην περιοχή τους!
Τι είναι αυτό;
Γιατί όλοι οι γιατροί γυρίσαν την πλάτη σε μια εποχή κρίσης που όλο και περισσότεροι μεταναστεύουν στο εξωτερικό;
• Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή:
Στα πλαίσια περιορισμού της δαπάνης του τομέα της Υγείας, λόγω επισκέψεων, φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων, αποφασίστηκε ότι από 15/7/18 λήγουν οι συμβάσεις επισκέψεων του ΕΟΠΥΥ με τους ιδιώτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων.
Φιλοδοξούν την εφαρμογή του θεσμού του ΔΩΡΕΑΝ Οικογενειακού γιατρού (ΟΙ) – ειδικότητας Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας και Οικογενειακού παιδίατρου (για τα παιδιά) ο οποίος θα παρακολουθεί ένα πληθυσμό ευθύνης 2250 ενήλικων ατόμων ανά περιοχή και 1500 παιδιών (ο παιδίατρος).
Εκτός φυσικά αυτών των ιδιωτών, οι πολίτες για δωρεάν υπηρεσίες, θα μπορούν να απευθύνονται στις δημόσιες δομές (ΠΕΔΥ, ΤΟΜΥ) όπως ίσχυε ούτως ή άλλως έως σήμερα.
Όμως ο θεσμός του Οικογενειακού γιατρού δεν ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ όπως παρουσιάζεται.
Οι υπόλοιποι ιδιώτες εξακολουθούν να είναι ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ γιατροί του ΕΟΠΥΥ. Αυτό σημαίνει ότι μπορούν :
• Να συνταγογραφούν μέσω ΕΟΠΥΥ θεραπείες και πολύμηνες επαναλαμβανόμενες συνταγές
• Να εκδίδουν παραπεμπτικά για εξετάσεις και υλικά
• Να χορηγούν αναρρωτικές άδειες
• Να συνεχίσουν να είναι οι Θεράποντες γιατροί των ασθενών τους αφού δεν απαιτείται να προσφύγει κάποιος σε ΟΙ ώστε να αντιγράψει συνταγές ή εξετάσεις όπως συνέβαινε στο παρελθόν με τους γιατρούς ταμείων.
Ενημερώνουμε λοιπόν τους ασθενείς ότι ο Οικογενειακός Ιατρός δεν είναι ο μοναδικός γιατρός όπως αυτή τη στιγμή προβάλλεται, δημιουργώντας σύγχυση και διαταράσσοντας σχέσεις εμπιστοσύνης ετών. Αποτελεί μια φτηνή λύση ώστε να υπάρχει (στο επίπεδο που θα υπάρξει) στοιχειώδης δωρεάν παροχή υπηρεσιών.
Γιατί είναι αυτό κακό;
Στον ίδιο Οικογενειακό γιατρό θα απευθύνονται 2250 ασθενείς/1500παιδιά (πληθυσμός ευθύνης). Για κάθε πολίτη το κράτος διαθέτει ως μέση αμοιβή 0,5-1ευρω αγοράζοντας δηλαδή για τον ασθενή, ιατρικές υπηρεσίες αξίας 0,8ευρω μεικτά το μήνα.
Για κάθε πολίτη που δε θα δηλώσει Οικογενειακό γιατρό, το κράτος θα κάνει ετήσια ΣΥΝΟΛΙΚΗ οικονομία 9,6 ευρώ!!!
Ήδη όλοι οι τοπικοί Ιατρικοί σύλλογοι της χώρας και ο Πανελλήνιος έχει επιστρέψει το νομοσχέδιο ως επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία και έχει συστήσει σε όλους τους γιατρούς να μην δηλώσουν ΟΙ. Και είναι η πρώτη φορά που οι γιατροί γυρίζουν την πλάτη σε συμβάσεις ταμείων όπως οι οδοντίατροι στο παρελθόν.
Όσο για τους γιατρούς ειδικοτήτων ακόμα δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση για τον τρόπο που θα ενταχθούν στο σύστημα παραπομπών από τους ΟΙ, οι οποίοι θα λειτουργούν και ως μεσάζοντες/τροχονόμοι για τους ελάχιστους ειδικούς που θα συμβληθούν.
Ευχόμαστε να γίνει αντιληπτό από την Πολιτεία ότι, οι αντιρρήσεις των Ιατρικών συλλόγων, των Επιστημονικών Εταιριών και της πλειοψηφίας των ιδιωτών ιατρών, δεν είναι χωρίς λόγο. Όλο και περισσότεροι νέοι συνάδελφοι προτιμούν να μεταναστεύσουν από το να εργαστούν κάτω από τόσο επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία συνθήκες. Η μεταρρύθμιση στο χώρο της Υγείας με μόνο κριτήριο το «όσο πιο πολλοί- όσο πιο φτηνά» οδηγεί τον πληθυσμό σε επικίνδυνες για την υγεία του εποχές.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση