Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις

<< < (83/138) > >>

akkonst:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠρο ολίγου έμαθα ότι  δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των οικογενειακών ιατρών και πως  τους εστάλη χθες email με πρόταση για  σύμβαση με νέους όρους. Μολονότι ήταν κάπως ασαφή αυτά που έμαθα, η πρόταση περιλαμβάνει  ελάχιστο ποσό αμοιβής  1800 ευρώ το οποίο θα αναλογεί σε 400  επισκέψεις  (δε  θυμάμαι το ακριβώς νούμερο). Αυτή η αμοιβή θα προσαυξάνεται, φθάνοντας συνολικά  και τα 3000  ευρώ για όσους  έχουν επιλεγεί απο  3000 ασθενείς και παράλληλα έχουν 650 επισκέψεις. Δεν μπόρεσα  να μάθω πόσες  ώρες πρέπει να διαθέσεις για τέτοιο αριθμό ασθενών. Αν όντως ισχύσει μια τέτοια σύμβαση, προβλέπω ότι θα  γενικευθεί το φαινόμενο  <<πραγματοποίησης >> επισκέψεων  εν αγνοία των ασθενών, προκειμένου να επιτευχθεί   η μέγιστη αμοιβή. Δλδ μια τρύπα στο νερό.

ΥΓ1 Έχετε  ακούσει κάτι σχετικό;
ΥΓ2 Γιατί δεν το δημοσιοποιούν ;

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν έχει έρθει κανένα τέτοιο mail , σε 'μένα τουλάχιστον ...

Gatekeeper:
Αναμόρφωση κατ’ επείγοντως στον ΕΟΠΥΥ


Της Ελενας Ερμείδου

Τα χρέη του ΕΟΠΥΥ αυξάνονται, ο κόσμος πληρώνει ιδιωτική την υγεία, τα νοσοκομεία διαμαρτύρονται. Η αναμόρφωση και ο επανασχεδιασμός του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να προχωρήσει με την διαδικασία του κατ’ επείγοντος ώστε να εξοικονομηθούν πόροι και να ενεργοποιηθούν συστήματα και λύσεις προς όφελος της υγείας.
Η συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στον κλάδο της υγείας πρέπει προχωρήσει με βάση την συμπληρωματικότητα ώστε να αποφεύγονται οι διπλές καλύψεις, να μειωθούν οι δαπάνες, τα κόστη, τα φακελάκια στου ιατρούς και σταματήσουν οι πολίτες να πληρώνουν ιδιωτικά το 40% περίπου των συνολικών δαπανών υγείας. Είναι χαρακτηριστικό ότι όσοι σήμερα κάνουν λόγο για δημόσια υγεία, αγνοούν το γεγονός ότι από τις τσέπες των πολιτών φεύγουν εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για υπηρεσίες υγείας που τις έχουν πληρώσει μέσω των ασφαλιστικών τους εισφορών.
Περίπου το 35% των πολιτών λόγω ανεπάρκειας του συστήματος υγείας απευθύνονται σε ιδιώτες ιατρούς για να λύσουν το πρόβλημα της υγείας τους ενώ κάποιοι άλλοι σε δομές του ΕΣΥ. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΙΣΑ το 80% των πολιτών πληρώνει ιδιωτικά, ήτοι από την τσέπη κατευθείαν τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Τέσσερις στους 10 πολίτες δηλώνει ότι αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να καλύψει τις ανάγκες της υγείας του και τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες και επτά στους 10 δηλώνουν ότι η ποιότητα των υπηρεσιών υγείας επιδεινώθηκε.
Οι δαπάνες στην υγεία μειώθηκαν σύμφωνα με τους προϋπολογισμούς του κράτους ωστόσο το μέρος της μείωσης το πληρώνει ο πολίτης από την τσέπη του, καθώς οι μεταρρυθμίσεις έμειναν σε ημιτελές στάδιο. Η ιδιωτική ασφάλιση δεν υπήρξε στις συζητήσεις που έκανε το κράτος πριν περικοπούν οι δαπάνες στην υγεία και οι πολίτες μέχρι και σήμερα παραμένουν χωρίς ενημέρωση.
Να σημειωθεί ότι σήμερα τα χρέη του ΕΟΠΥΥ φτάνουν τα 200 εκατ. ευρώ και η κρατική χρηματοδότηση που παίρνει ο οργανισμός φτάνει τα 100 εκατ. ευρώ.
Οι ασφαλιστικές μέσω συμπράξεων όπως έχει αναφερθεί στο παρελθόν μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο συμπληρώνοντας τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας όσο και βελτιώνοντας τις τιμολογήσεις στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Τα χαμηλά νοσήλια και τα χαμηλά ασφάλιστρα υγείας είναι ο στόχος των ιδιωτικών κλινικών και των ασφαλιστικών, ωστόσο για να γίνει αυτό, μεταξύ άλλων θα χρειαστεί να αυξηθεί η βάση των ασφαλισμένων. Κατ’ επέκταση απαιτείται ολοκληρωμένο σχέδιο για την συμβολή του κλάδου από τα αρμόδια υπουργεία συμπεριλαμβανομένου και του υπουργείου οικονομικών. Στην συγκράτηση του κόστους ρόλο παίζει η υιοθέτηση των ιατρικών πρωτοκόλλων, η ενίσχυση της πρόληψης, η λήψη μέτρων για τον έλεγχο των εισαγωγών αλλά και η διάθεση ασφαλιστικών προγραμμάτων στα νοσοκομεία.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
19/11/19

Ερώτηση Κεγκέρογλου προς τo Υπουργείo Υγείας.

Με ερώτηση του προς τo Υπουργείo Υγείας,  ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, επισημαίνει ότι βρίσκεται στον αέρα ο θεσμός των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακών ιατρών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ  οικογενειακοί ιατροί  έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο.

Η προηγούμενη Κυβέρνηση άλλαξε το σύστημα πληρωμής και αντί της πάγιας μηνιαίας αποζημίωσης, θέσπισε το σύστημα της κατ’ ατόμου αμοιβής, το οποίο όμως δεν έχει ξεκινήσει ακόμη να εφαρμόζεται.

Επειδή εδώ και τρείς μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι οικογενειακοί ιατροί (600 σε όλη την Ελλάδα), αφού δεν εφαρμόζεται ούτε το παλαιό καθεστώς αλλά ούτε το νέο, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται ούτε τα λειτουργικά έξοδα των ιατρείων και

επειδή προκαλούνται σοβαρά προσκόμματα στην ήδη προβληματική εξυπηρέτηση των εκατομμύρια ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Ερωτάσθε  κ. Υπουργέ:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβείτε, προκειμένου να καταβληθούν τα οφειλόμενα στους συμβεβλημένους οικογενειακούς ιατρούς και να συνεχίσουν απρόσκοπτα να επιτελούν το έργο τους;
Με ποιο τρόπο σκέφτεται η Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τον θεσμό των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακών ιατρών;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
07/12/2019

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση