Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ
ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις
Argirios Argiriou:
21/10/2020
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
nek:
Αποφασισθηκε η παραταση των συμβασεων εως 31/10/2020. (η αποφαση περασε σε νομοσχεδιο στις 20/10 οταν η προηγουμενη παραταση ηταν εως 15/10, αρα οι συμβεβλημμενοι πρακτικα επι 5μερες δεν ηξεραν αν ειναι ή οχι σε συμβαση). Απο 31/10 και μετα δεν υπαρχει καμια πληροφορηση για το συστημα που θα ισχυσει ενω ουδεις μπορει να καταθεσει τιμολογια για Ιουλιο και εντευθεν.
Επισης ανακοινωθηκε πως τα χρηματα για τους μηνες Ιουλιο-Αυγουστο-Σεπτεμβριο-Οκτωβριο θα ειναι 2000Ε οπως και προηγουμενα (ητοι 1600 καθαρα).
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή Είσοδος Αποφασισθηκε η παραταση των συμβασεων εως 31/10/2020. (η αποφαση περασε σε νομοσχεδιο στις 20/10 οταν η προηγουμενη παραταση ηταν εως 15/10, αρα οι συμβεβλημμενοι πρακτικα επι 5μερες δεν ηξεραν αν ειναι ή οχι σε συμβαση). Απο 31/10 και μετα δεν υπαρχει καμια πληροφορηση για το συστημα που θα ισχυσει ενω ουδεις μπορει να καταθεσει τιμολογια για Ιουλιο και εντευθεν.
Επισης ανακοινωθηκε πως τα χρηματα για τους μηνες Ιουλιο-Αυγουστο-Σεπτεμβριο-Οκτωβριο θα ειναι 2000Ε οπως και προηγουμενα (ητοι 1600 καθαρα).
--- Τέλος παράθεσης ---
Από δημοσιεύσεις ακούγεται ότι θα ξαναπάμε στις 200 επισκέψεις/μήνα. Υπάρχουν όμως ερωτηματικά που θα επηρεάσουν πολύ το αν τελικά οι ιδιώτες Γενικοί Ιατροί/Παθολόγοι επιλέξουν να συμβληθούν ή όχι.
Π.χ. θα είναι υποχρεωμένοι οι ιδιώτες Γενικοί Ιατροί / Παθολόγοι να εξετάζουν στα Ιατρεία τους και οξέα εμπύρετα περιστατικά / λοιμώξεις (που μπορεί να είναι δυνητικά Κοροναϊός) ; Αν ναι, νομίζω ότι πολλοί θα επιλέξουν να μην συμβληθούν.
Τι θα ισχύει για τις επισκέψεις κατ' οίκον; (θα είναι, όπως ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ, και αυτές δωρεάν; ... οι οποίες βέβαια δεν γινόταν στην πράξη ποτέ δωρεάν αλλά όμως ο κανονισμός αυτός δημιουργούσε ένα τοξικό κλίμα αμοιβαίας καχυποψίας μεταξύ ασθενούς και Ιατρού και σίγουρα συνέβαλε στο να αποφύγουν πολλοί Ιατροί να συμβληθούν).
Θα υπάρχει επίσης εκείνη η υποσημείωση των σχεδιαστών Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ότι οι συμβάσεις με ιδιώτες Οικογενειακούς Ιατρούς θα ισχύσουν μέχρις ότου ολοκληρωθεί η ανάπτυξη των ΤΟΜΥ και ότι μετά θα οι συμβάσεις με τους ιδιώτες θα διακοπούν;
pzogr:
Πρέπει να είμαστε η πιο φοβερή χώρα του κόσμου!
Όλα στο πόδι, όλα τελευταία στιγμή κι όλα μετά από παζάρι για τα συμφεροντάκια. Αναρωτιέμαι όμως, τους οικογενειακούς γιατρούς τι τους θέλουμε; Λειτουργεί στ'αλήθεια το σύστημα;
Προσωπικά δεν ξέρω πολλούς αλλά για όσους ξέρω ή μου έχουν πει παρατήρησα τα εξής:
- δεν τηρούν το ωράριο
- παίρνουν αμοιβές ακόμα κι από ασθενείς της λίστας τους
- κάποιοι έχουν ελάχιστους εγγεγραμμένους και παίρνουν βέβαια το πλήρες ποσό που παίρνει κι όποιος σκίζεται (αν υπάρχει τέτοιος) στη δουλειά
Τα μέτρα για τον κορωνοϊό μου θυμίζουν! Όπως θεσμοθετούμε μέτρα και δεν τα τηρούμε έτσι ορίζουμε και οικογενειακούς γιατρούς που δεν προσφέρουν, απλά για να πούμε ότι το κάναμε.
Εργαζόμενος επί 2 έτη αμιγώς ιδιωτικά (μετά την κατάργηση των παλαιών συμβάσεων) σκέφτομαι ότι η μόνη περίπτωση να γυρίσω ακόμα και στο σύστημα των 200 επισκέψεων είναι να το κάνουν όλοι μαζί οι γιατροί της περιοχής μου. Υπό φυσιολογικές συνθήκες και γι'αυτά τα επίπεδα αμοιβών το καθημερινό 4ωρο είναι εντελώς εκτός συζήτησης. Θα ήταν ενδιαφέρον νομίζω αν έλεγαν τις απόψεις τους κι άλλοι ιδιώτες παθολόγοι και γενικοί ιατροί για το αν αξίζει επαγγελματικά η επιστροφή στον ΕΟΠΥΥ, ιδίως αν δοκίμασαν και το νέο σύστημα.
Argirios Argiriou:
Εγγραφή ή Είσοδος Αποφασισθηκε η παραταση των συμβασεων εως 31/10/2020. (η αποφαση περασε σε νομοσχεδιο στις 20/10 οταν η προηγουμενη παραταση ηταν εως 15/10, αρα οι συμβεβλημμενοι πρακτικα επι 5μερες δεν ηξεραν αν ειναι ή οχι σε συμβαση). Απο 31/10 και μετα δεν υπαρχει καμια πληροφορηση για το συστημα που θα ισχυσει ενω ουδεις μπορει να καταθεσει τιμολογια για Ιουλιο και εντευθεν.
--- Τέλος παράθεσης ---
΄
Και το επίσημο έγγραφο της παράτασης βγαίνει 4 ημέρες μετά...
Έχουν άραγε συναίσθηση στον ΕΟΠΥΥ το πόσο αναξιόπιστος και αφερέγγυος φαίνεται ο ΕΟΠΥΥ στα μάτια των Ιατρών;
Γενικά πιστεύω ότι ο ΕΟΠΥΥ παραείναι αισιόδοξος ότι θα καταφέρει να κάνει πολλούς ιδιώτες Οικογενειακούς Ιατρούς Ο.Ι. να συμβληθούν μαζί του με το δέλεαρ των 200 επισκέψεων/μήνα.
Πρέπει να ξέρει ο ΕΟΠΥΥ ότι τώρα έχουν προστεθεί και τρεις νέοι παράμετροι:
1) Ο covid-19 (ποιος ιδιώτης θέλει να μπάσει στο Ιατρείο του εμπύρετα περιστατικά όταν ξέρει ότι κανείς δεν θα του καλύψει τα έξοδα για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας, ούτε αναρρωτική δικαιούται αν αρρωστήσει ο ίδιος, ούτε και θα του πληρώσει κανείς τα διαφυγόντα κέρδη αν σκάσει κανένα περιστατικο κοροναϊού στο ιδιωτικό Ιατρείο του; ).
2) Η ενδυναμωτική εμπειρία αμιγώς ιδιωτικού επαγγέλματος που έχουν πλέον οι περισσότεροι ιδιώτες Ο.Ι.
3) Η εμπειρία που αποκόμισαν από τον ΕΟΠΥΥ όσοι ιδιώτες είχαν τις συμβάσεις των τελευταίων 2,5 ετών που ήταν μάλλον τραυματική και κλόνισε την πίστη τους στον ΕΟΠΥΥ (ειδικά μετά τα πρόσφατα καμώματα του ΕΟΠΥΥ). Κλονίστηκε η πίστη ακόμη και των "τελευταίων των Μοϊκανών" των Ο.Ι. που δεν θέλανε με τίποτε να μείνουν εκτός σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ, κατάληξαν όμως να μαζέψουν όλους τους "τζαμπατζήδες" ασθενείς ενώ προς το τέλος αυτής της σύμβασης και ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ αποδείχτηκε απέναντί σε αυτούς τους Ιατρούς έντονα ανοργάνωτος και απρόβλεπτος.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση