Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις

<< < (2/138) > >>

GirousisN:
Αντικρουόμενες πληροφορίες ή παραπληροφόρηση ?

Υποχρεωτική θα είναι από την 1η Μαρτίου η εγγραφή των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ σε έναν από τους 2.800 οικογενειακούς γιατρούς του Οργανισμού, οι θέσεις των οποίων προκηρύχθηκαν την Τετάρτη.
Η παρέμβαση αφορά όσους δεν έχουν κοντά στον τόπο διαμονής τους Τοπική Ομάδα Υγείας (ΤΟΜΥ), δηλαδή περίπου 6 εκατομμύρια πολίτες.
Οι υπόλοιποι θα πρέπει να εγγραφούν σε οικογενειακό γιατρό της ΤΟΜΥ, όπως προβλέπει ο νόμος 4486/2017, ο οποίος παρατίθεται πιο κάτω.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ, ο νέος θεσμός θα λειτουργήσει στις αρχές Μαρτίου, βασιζόμενους σε παθολόγους, γενικούς γιατρούς και παιδιάτρους.
Οι γιατροί θα έχουν πληθυσμό αναφοράς: 2.250 πολίτες οι παθολόγοι και γενικοί γιατροί και 1.500 άτομα οι παιδίατροι και πάγια αντιμισθία 1.600 ευρώ τον μήνα.
Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακοί γιατροί θα παρέχουν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας (εξωνοσοκομειακής) φροντίδας στα ιατρεία τους και κατ’ οίκον, με άμεση διασύνδεση με τις υπηρεσίες του τοπικού δικτύου ΤΟΜΥ.
Ποιες είναι οι διαφορές του νέου θεσμού με τον ισχύοντα; Οι αλλαγές αφορούν πολίτες και γιατρούς και έχουν ως εξής:

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των οικογενειακών γιατρών (πιθανότατα στα μέσα Φεβρουαρίου) και την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, θα πρέπει να επιλέξουν έναν ως “οικογενειακό γιατρό”.
Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα εγγραφής μόνο σε έναν οικογενειακό γιατρό, ο οποίος θα έχει το ιστορικό του και θα αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του με την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας.
Κατά πάσα βεβαιότητα, δεν θα παραπέμπει σε ειδικούς γιατρούς, όπως αναφέρεται στον νόμο 4486/2017 (λεπτομέρειες πιο κάτω).
Σε περίπτωση που ο πολίτης έχει – για παράδειγμα – κάποιο πρόβλημα στο στομάχι του, θα επισκέπτεται απευθείας γαστρεντερολόγο.
Οι ανασφάλιστοι έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακό γιατρό, εφόσον δεν μπορούν να καλυφθούν από οικογενειακό ιατρό των δημόσιων μονάδων.
Μετεγγραφή σε οικογενειακό γιατρό άλλης ΤΟΜΥ ή δημόσιας μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας επιτρέπεται μία φορά ανά έτος και μετεγγραφή σε οικογενειακό γιατρό ΤΟΜΥ ή άλλης δημόσιας μονάδας άλλης περιοχής δύο φορές ανά έτος.
Μέχρι σήμερα, λειτουργούν 5.000 συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο αριθμός αυτός θα φτάσει τους 7.000: οι 2.800 έως 3.000 θα είναι οικογενειακοί γιατροί και οι 4.000 ειδικοί.
Από κάθε γιατρό, ο ΕΟΠΥΥ ζητεί “προαγορά επισκέψεων”. Αυτό σημαίνει πως κάθε συμβεβλημένος θα διαθέτει σε ασφαλισμένους του Οργανισμού τέσσερα πεντάωρα την εβδομάδα, με 15λεπτες επισκέψεις (slots). ;D
Μέχρι να καθοριστεί ο πληθυσμός αναφοράς, το σύνολο των γιατρών θα λαμβάνουν την ίδια πάγια αντιμισθία (1.600 ευρώ).
Στις περιπτώσεις γιατρών που δεν ανανεώνουν τη σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ, ο πληθυσμός ευθύνης τους μετεγγράφεται στους οικογενειακούς ιατρούς των ΤΟΜΥ. ;D
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

fanisgp:
Tα πεντάωρα ειναι 5 οχι 4.Εικοσιτετράωρο την εβδομάδα λέει η εγκύκλιος...

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑντικρουόμενες πληροφορίες ή παραπληροφόρηση ?

...
Οι γιατροί θα έχουν πληθυσμό αναφοράς: 2.250 πολίτες οι παθολόγοι και γενικοί γιατροί και 1.500 άτομα οι παιδίατροι και πάγια αντιμισθία 1.600 ευρώ τον μήνα.
... κατ’ οίκον, με άμεση διασύνδεση με τις υπηρεσίες του τοπικού δικτύου ΤΟΜΥ.
....Κατά πάσα βεβαιότητα, δεν θα παραπέμπει σε ειδικούς γιατρούς, ....
....Σε περίπτωση που ο πολίτης έχει – για παράδειγμα – κάποιο πρόβλημα στο στομάχι του, θα επισκέπτεται απευθείας γαστρεντερολόγο.
Οι ανασφάλιστοι έχουν τη δυνατότητα να εγγράφονται σε συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ οικογενειακό γιατρό....
...
Μέχρι σήμερα, λειτουργούν 5.000 συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί σε ολόκληρη τη χώρα.
Ο αριθμός αυτός θα φτάσει τους 7.000: οι 2.800 έως 3.000 θα είναι οικογενειακοί γιατροί και οι 4.000 ειδικοί.
.... Αυτό σημαίνει πως κάθε συμβεβλημένος θα διαθέτει σε ασφαλισμένους του Οργανισμού τέσσερα πεντάωρα την εβδομάδα, με 15λεπτες επισκέψεις (slots). ;D
... περιπτώσεις γιατρών που δεν ανανεώνουν τη σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ, ο πληθυσμός ευθύνης τους μετεγγράφεται στους οικογενειακούς ιατρούς των ΤΟΜΥ. ;D

--- Τέλος παράθεσης ---
   Θα μείνω στην άνω ΥΑ και όχι στο ρεπορτάζ:
   Αμοιβή μέγιστη για τους παιδιάτρους τα 1620 (1500*1,08) για π/θ-ΓΙ τα 2000.
   Κατ' οίκον πότε και πως; Με τα πόδια; πληρώνουν το taxi; Για σύνδεση του ιατρείου με ΤομΥ, έχει πλάκα (μάλλον δεν ξέρουν τι εννοούν).
   Η βεβαιότητα ότι δεν θα παραπέμπει απο που προκύπτει; Από το ΦΕΚ; Έβαλαν κάποια κριτήρια ποιότητας ή απλά το λέμε για να το λέμε; Με τόσα χρήματα μόνο γραφείς (για να θυμιθούμε το Στρατό) ιατρούς ή τροχονόμους....
   Έχω σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο μου (με πόνεσε όταν κοιμόμουν και είδα κακό όνειρο). Να πάω απευθείας σε ορθοπαιδικό; Αν είναι το σοβαρό να το κρίνει ο ασθενής τότε μάλλον παύει η σοβαρότητα στη συζήτηση... (Βέβαια αυτό το περί σοβαρού με βολεύει αν συμβληθώ, αλλά ας είμαστε σοβαροί).
   Κλαίω τους συναδέρφους (χωρίς απόλυτα ρατσιστική διάθεση) που θα κάνουν σύμβαση και θα είναι δίπλα σε ...γυφτομαχαλά. Γενικά οι φανατικοί ανασφάλιστοι (όχι αυτοί που έχασαν πρόσφατα τη δουλειά τους, οι υπόλοιποι) είναι καλοί ασθενείς. Κλαίω να ακούσω το "Εγώ σε πληρώνω"...
   Οι άνοδος των συμβεβλημένων κατα 2000 είναι μάλλον ευσεβείς πόθοι. Μήπως τελικά έχουμε μείωση (Ειδικά μετά τους πρώτους μήνες που θα το δοκιμάσουν κάποιοι);
   Τα πεντάωρα είναι άγνωστο πως πρόκυψαν. Η ΥΑ λέει "Ελάχιστο τετράωρο εργασίας ανά ημέρα εργασίας. - Ελάχιστο εικοσιτετράωρο εργασίας ανά εβδομάδα."
   Αυτό με την μη ανανέωση είναι περίεργο, μάλλον δεν ξέρουν τι γράφουν. Αν δηλαδή παραιτηθούν μετά 3-4 γιατροί θα πλακώσουν ακόμα 8000 ασθενείς στις ΤοΜΥ. Θα γίναι γυφτο-πάζαρο...

fanisgp:
το 5ωρο είναι στην περίπτωση που κάποιος δεν δουλεύει Σάββατο διαφορετικά ειναι 6 τετράωρα

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςτο 5ωρο είναι στην περίπτωση που κάποιος δεν δουλεύει Σάββατο διαφορετικά ειναι 6 τετράωρα

--- Τέλος παράθεσης ---
   Όχι, διαφωνώ. Δύσκολο να μαλώνεις (γιατί θα μαλώνεις) 5 ώρες συνέχεια. Έχεις άνετα 3 6ωρα σπαστά (Πρ-Απ) και δύο τρίωρα... Καλή τύχη (σε όλους μας).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση