Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 20:31:27

Ψηφοφορία

Πώς θα χαρακηρίζατε τις νέου τύπου συβάσεις οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ;

Υποδειγματικές
Πολύ καλές
Μέτριες αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση
Ανεπαρκείς
Τραγικές

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις  (Αναγνώστηκε 353312 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Ιουλίου 2022, 23:03:38
Απάντηση #555
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Γράφει συνάδελφος Γενικός Ιατρός σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 12/07/2022:

Τα χρήματα τα οποία προτείνει σήμερα ο ΕΟΠΥΥ για κάποιους φαντάζουν καλά. Ας δούμε τι έγινε με τα εμβόλια από ιδιώτες ξεκίνησε από μια τιμή το καλοκαίρι πολύ καλή και με τη σύμβαση του Ιανουαρίου μονομερώς άλλαξε τα ποσά. Όταν η τιμολογιακή πολιτική δεν ξεκαθαρίζει και μπορεί ανα πάσα στιγμή να αλλάξει με μια υπουργική απόφαση η σύμβαση δεν θα είναι ποτέ καλή.

Άλλο σχόλιο την ίδια ημερομηνία από άλλον συνάδελφο:

Σε εμένα γιατί φαίνεται ως μια προσπάθεια κρατικοποίησης των ιδιωτικών ιατρείων; Εγώ (κράτος) τόσα σου δίνω, σου κλείνω τα ραντεβού, σου απαγορεύω να βλέπεις τους ίδιους ασθενείς ιδιωτικά, σου λέω πότε να πάρεις άδεια, μπορεί να σε χρησιμοποιήσω στο επόμενο κύμα Covid,κλπ. Δεν θα πάρω ευχαριστώ. Έχω διαβάσει όλη την σύμβαση και δεν βρήκα κάπου τρόπο να ωφεληθεί το ιατρείο μου, που εδώ και 10 χρόνια δουλεύει αποκλειστικά ιδιωτικά. Ένα δεν έχω καταλάβει, γιατί δεν μπορεί ένας ιδιώτης να είναι ΠΙ και να δουλεύει ιδιωτικά; Χωρίς καμία σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ; Ιδιωτική υγεία δεν πρέπει να έχουμε σε αυτό τον τόπο; Παντού υπάρχει το public και το private. Εδώ γιατί τους ενοχλεί; Κάνε συμβάσεις με όποιον θέλεις αλλά άσε τους Ιδιώτες να μπορούν να γίνουν ΠΙ των ασθενών τους. Έτσι κι αλλιώς χρήματα από το κράτος δεν απαιτούν.

Και άλλο σχόλιο:

Το ένα τέταρτο που λένε μην θεωρείς ότι θα είναι υπέρ του ιατρού
Στα διαγνωστικά με μεγαλύτερο χρόνο εξέτασης υπάρχουν αυτοί που κάνουν φασαρία έστω και για ένα πεντάλεπτο φορτώνοντας σε νεύρα και θολώνοντας το μυαλό σου
2)
Το να ανιχνεύσεις ένα προβλημα και να το παραπέμψεις κάπου είναι πολλές φορές πιο δύσκολο ακόμα και από την θεραπεία και απαιτεί σωστη ανάγνωση συμπτωμάτων και μια δαμόκλειο σπάθη δικηγορικών γραφείων που να είσαι σιγουρος δεν θα είναι υπέρ του ιατρού
3)
Ποιος αλήθεια πιστεύει ότι οι συμβεβλημένοι δεν θα συρθούν στα ιατρεία των νοσοκομείων μέσα σε πανδημίες και ποιος πιστεύει αλήθεια ότι θα πληρωθεί 250 ευρώ όταν οι ακόμα διεκδικούν εφημερίες από την επίταξη η για να είμαι ακριβής δόθηκαν πολλούς μήνες μετά ;
5)
Πως θα δεχθείς κάποιον να τον δεις στο σπίτι χωρίς να γνωρίζεις το ύψος της αποζημίωσης
6)Ποιος νέος γιατρος ενός έτους έχει 1500 άτομα στο τσεπάκι
7)
Ποιος θα καλύψει ασφαλιστικά τον γιατρό εάν συμμετάσχει στα νοσοκομεία και ποιος θα σταθεί δίπλα του απέναντι σε υπεδιφκες και δικηγόρους που τρίβουν τα χέρια τους
8  )
Το νσχδιο αφορά κυρίως τις ειδικότητες τγς πρωτοβάθμιας και αυτοί ας αξιολογήσουν πως και τι τους συμφερει
Σωστα έθεσες ερωτήματα μήπως μέσα στο πλαίσιο του διάλογου βοηθήσουμε
Θεωρώ ότι θα μετανιώσει κάποιος που θα υπογράψει σύμβαση και ευχομαι ειλικρινα να ειναι χαρούμενος και να διαψευσθώ

Και άλλο σχόλιο:

Θα είμαι όσο σύντομος και περιεκτικός μπορώ
Α) έχω διαβάσει το νομοσχέδιο και τη σύμβαση είναι αμφότερα με ελλείψεις οι οποίες θα λυθούν με υπουργική απόφαση αφότου υπογράψει ο γιατρός. Αυτό το θεωρώ δόλιο και ανηθικο.
Β) η σύμβαση βασικά θέτει πάρα πολλούς περιορισμούς ποινές κλπ για το γιατρό και δεν αναφέρει πουθενά ρήτρες και ποινές αν ο Εοπυυ κάνει στάση πληρωμών ή αν καταπατά τη σύμβαση.
Γ)η ιατρική αμοιβή ανά επίσκεψη αν αφαιρέσει κάνεις έξοδα ιατρείου γραμματείας κλπ βγαίνει περίπου 5€ - 7€ ανά επίσκεψη πραγματικά εξευτελιστικο ποσό. Και εδώ θέλω να τονίσω ότι μέσα στον όρκο που έχουμε λάβει ΌΛΟΙ μας είναι η αξιοπρέπεια του ιατρικού λειτουργηματος. Εγώ προσωπικά ΔΕΝ δέχομαι η ιατρική επισκεψη να εξευτελιζεται ως ένας καφές.
Δ) ο πυρήνας της ΠΦΥ Είναι η συνέχεια κ η ποιοτική σχέση ιατρού ασθενούς - αυτό δεν μπορεί να γίνει ούτε με τις αμοιβές πεινας ούτε με 15' ραντεβού. Σε αυτό το χρόνο ΔΕΝ βρίσκεις τον αδιάγνωστο καρκίνο, ΔΕΝ βρίσκεις την κατάθλιψη, γιατί απλά ΔΕΝ ασκεις ιατρική. Το 15' λεπτό είναι μόνο διεκπεραίωση. Δεν είναι ιατρική (πόσο μάλλον ολιστική προσέγγιση να δεις ασθενοκετρικα ποιες είναι οι ανάγκες υγείας του ασθενούς οι κίνδυνοι η συναισθηματική κατάσταση, να μιλήσεις για πρόληψη, για αλλαγή συνηθειών κλπ κλπ κλπ)
η σύμβαση αφήνει παράθυρο για έξτρα έσοδα πχ εφημερία σε ιδιωτικό Νοσοκομείο. Το ΡΕΠΌ πότε θα το πάρω; ή θα πάω ξενυχτης στο ιατρείο ΜΟΥ;
Ένα πολύ σημαντικό αγκάθι είναι ότι αναφέρεται στο νόμο ότι σε έκτακτες συνθήκες (το υπουργείο μπορεί να τις βαφτίσει έκτακτες οπότε θέλει) θα χρησιμοποιεί τους ιατρούς Εοπυυ σε οικείες δομές ΠΦυ.
Επίσης ΓΙΑ ΤΟ ΠΌΣΟ ΤΩΝ 250 ΕΥΡΏ ΑΝΑ ΕΦΗΜΕΡΙΑ που όντως έτσι είχε ειπωθεί, μετά από 6 ΜΗΝΕΣ ΚΑΘΥΣΤΈΡΗΣΗ Η ΥΠΕ ΠΛΗΡΏΝΕΙ 188€ γιατί αυτή η εκτων υστέρων διαφορά;
Επίσης ΌΣΟΙ ΈΧΟΥΝ ΣΎΜΒΑΣΗ covid ΚΑΙ ΝΟΣΗΣΟΥΝ από από covid ΟΙ ΥΠΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΏΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ!!!
(ούτε βέβαια τυχόν διαφυγόντα κέρδη από το ιατρείο)
Για τα δύο τελευταία ζητήματα έχω ενημερώσει τον ΙΣΘ Θεσσαλονίκης ο οποίος εξέδωσε δελτίο τύπου και το υπουργείο συνεχίζει την ίδια συμπεριφορά.
Ένα τελευταίο σχόλιο
Ας μας πει επίσης το υπουργείο υγείας πως φαντάζεται τον ιδιώτη μη συμβεβλημενο παθολόγο /Γενικό ιατρό.
Με το νέο νόμο δημιουργεί αθεμητο ανταγωνισμό.
να είναι αλλού γραμμένος ο ασθενής και να πηγαίνει σε ιδιώτη γιατί δεν βρίσκει ασθενή θέτει το ερώτημα ποιος είναι ο θεραπων ιατρος; και ο άλλος τι είναι; ο γραμματέας συνταγογραφος;
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Ιουλίου 2022, 23:32:19 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

14 Ιουλίου 2022, 10:16:18
Απάντηση #556
Αποσυνδεδεμένος

billymos


 Νομίζω ότι, όποιος παρακολούθησε την ημερίδα του ΙΣΑ τη προηγούμενη Παρασκευή και ειδικά το τί ανέφερε ο κ. Ελευθερίου, εύκολα βγάζει συμπεράσματα κατά πόσο αξίζει ή όχι η νέα σύμβαση...
Προσωπικά τη θεωρώ, όχι μόνο ανούσια και ανάξια, αλλά και προσβλητική για τον ΓΙ και όχι μόνο από πλευράς οικονομικής αποζημίωσης..

 ΥΓ: Μου κάνει εντύπωση ότι 3-4 συνάδελφοι έχουν ψηφίσει την νέα σύμβαση ως υποδειγματικές...

16 Ιουλίου 2022, 13:33:21
Απάντηση #557
Αποσυνδεδεμένος

iceman


ΚΑΙ ιατροί εργασίας ως προσωπικοί ιατροί....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
The winner takes it all........

16 Ιουλίου 2022, 14:58:08
Απάντηση #558
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator


« Τελευταία τροποποίηση: 16 Ιουλίου 2022, 15:02:34 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Ιουλίου 2022, 15:26:36
Απάντηση #559
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
ΚΑΙ ιατροί εργασίας ως προσωπικοί ιατροί....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το πιο σημαντικό σε αυτό το άρθρο είναι άλλο:

«Με απόφαση του Υπουργού Υγείας δύνανται ως προσωπικοί ιατροί να ορίζονται και απλοί ιδιώτες ιατροί».

( Τι νόημα έχει να εγκλωβιστεί κανείς σε μια σύμβαση από την στιγμή που σου δίνεται η δυνατότητα να γίνεις Προσωπικός Ιατρός χωρίς πολλές πολλές δεσμεύσεις;  )
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

16 Ιουλίου 2022, 17:57:18
Απάντηση #560
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Γράφει:
" ιατρός που ασκεί ελευθέριο επάγγελμα, διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, και συμβάλλεται με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) ως προσωπικός ιατρός, με εγγεγραμμένο πληθυσμό, εξαιρετικώς και μόνο για τις ανάγκες του παρόντος, ανεξάρτητα από το αν συμβάλλεται ήδη ή αν ήδη λαμβάνει μηνιαίο μισθό ή μηνιαίες αποδοχές από φορείς του δημόσιου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται στην περ. α’ της παρ. 1 του άρθρου 14 του ν. 4270/2014 (Α1 143), ή νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του δημόσιου τομέα που δεν περιλαμβάνονται στη Γενική Κυβέρνηση, όπως αυτή ορίζεται στο ανωτέρω άρθρο."

"«4. Ως προσωπικοί ιατροί ορίζονται ιατροί ειδικότητας γενικής/οικογενειακής ιατρικής ή εσωτερικής παθολογίας ή οι ιατροί εργασίας για τον ενήλικο πληθυσμό. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας δύνανται ως προσωπικοί ιατροί να ορίζονται και απλοί ιδιώτες ιατροί, ...."

Δείτε τα παραπάνω bold για να δείτε τις αλλαγές που εισάγει
Πλέον αποκλείει τα πολυιατρεία, ίσως και τις συστεγάσεις και εισάγει γιατρούς που εργάζονται με οποιοδήποτε τρόπο και στο δημόσιο.
Επίσης εισάγει την ειδικότητα της ιατρικής της εργασίας
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

21 Ιουλίου 2022, 14:58:41
Απάντηση #561
Αποσυνδεδεμένος

StGeorg


"Όχι ιδιώτης προσωπικός γιατρός με πληρωμή":

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

21 Ιουλίου 2022, 15:19:35
Απάντηση #562
Αποσυνδεδεμένος

rigormortis


Οι 800 ήδη συμβεβλημενοι ιατροί με τον εοπυυ , πως εκλαμβάνεται ως δεδομένο ότι θα συμβληθούν όλοι με το σύστημα του π.ι.? ή πρόκειται για μια υποχρεωτικοτητα ή fake news

21 Ιουλίου 2022, 21:33:43
Απάντηση #563
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
"Όχι ιδιώτης προσωπικός γιατρός με πληρωμή":

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Όποιος καταλάβει τι επικρατεί στο μυαλό της ηγεσίας του υπουργείου υγείας κερδίζει κουλούρι... Για άλλα τον κατηγορούσαν τον υπουργό (λόγω πατέρα), μπολσεβίκος μας προκύπτει; Τι τον ενοχλεί αν κάποιος πολίτης εν γνώσει του επιθυμεί κάποιον που δεν θέλει να συμβληθεί; Στενοκεφαλιά; Είναι καλύτερο δηλαδή να γίνει προσωπικός ένας καρδιολόγος ή ένας πνευμονολόγος, που δεν έχουν ιδέα για πολλά από τα καθημερινά θέματα των ασθενών;

22 Ιουλίου 2022, 23:43:47
Απάντηση #564
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

26 Ιουλίου 2022, 17:45:57
Απάντηση #565
Αποσυνδεδεμένος

billymos



27 Ιουλίου 2022, 17:37:58
Απάντηση #566
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ενδεχομένως κάποιοι από αυτούς να έχουν και αρχόμενη άνοια... Έχουν συναίσθηση, ότι η σύμβαση αυτή, συνεπάγεται ότι τον χειμώνα που μας έρχεται θα έχουν 28 ραντεβού/ημέρα εν μέσω νέου κύματος covid19, και το τι σημαίνει αυτό όταν είσαι άνω των 65 ετών;

27/07/2022

Προσωπικός γιατρός ετών 65; Ποια είναι η μέση ηλικία των γιατρών που έχουν υπογράψει σύμβαση;

Τι μέση ηλικία έχουν άραγε οι γιατροί που έχουν εγγραφεί στο σύστημα «προσωπικός γιατρός» ;

Απορία έχει μείνει σε πολλούς του ιατρικού κόσμου, ποιοι είναι τελικά αυτοί οι ιδιώτες γιατροί που είπαν το «ναι» και θα αναλάβουν χρέη προσωπικού γιατρού μέσω σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε η ιατρική κοινότητα είχε εκφράσει από την αρχή αντιρρήσεις για πολλά σημεία της σύμβασης του υπουργείου Υγείας που υπογράφεται μέσω ΕΟΠΥΥ ώστε να γίνει κανείς προσωπικός γιατρός.

Οι κακές γλώσσες πάντως μεταφέρουν στο HealthReport.gr ότι σχεδόν οι μισοί από τους 600 ιδιώτες γιατρούς που έχουν υπογράψει σύμβαση είναι 65 ετών και άνω…

Αληθεύει άραγε η πληροφόρηση της συγκεκριμένης πηγής ή έχουν σπεύσει νεαροί γιατροί να γίνουν προσωπικοί;

Διότι εάν η πλειοψηφία των γιατρών που θα γίνουν «προσωπικοί γιατροί» είναι κοντά στη σύνταξη ή έχουν πάρει ήδη, είναι άγνωστο πόση βαρύτητα θα θέλουν ή θα μπορούν να δίνουν τελικά στους εγγεγραμμένους ασθενείς τους.

Και δεν είναι θέμα ηλικιακού ρατσισμού αλλά θέμα κούρασης μετά από δεκαετίες στο ιατρικό επάγγελμα. Καλό θα ήταν η ηγεσία του υπουργείου Υγείας να δώσει στη δημοσιότητα και το «προφίλ» όσων έχουν εγγραφεί…

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 27 Ιουλίου 2022, 19:49:11 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Ιουλίου 2022, 22:45:28
Απάντηση #567
Αποσυνδεδεμένος

rigormortis


Συνταξιούχοι , παντελώς νέοι για να μαζέψουν πελατεία ή άσχετοι με την ιατρική...δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη κατηγορία

28 Ιουλίου 2022, 00:01:17
Απάντηση #568
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator

27/07/2022
Ο νομός Αχαίας έχει πληθυσμό 300.000 ανθρώπους (εκ των οποίων 170.000 στην Πάτρα). Σύμφωνα με αυτό το άρθρο, λοιπόν, στο νομό Αχαίας έκαναν αίτηση για να γίνουν Προσωπικοί Ιατροί 11 Ιατροί όλοι κι όλοι!!!



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

28 Ιουλίου 2022, 18:07:23
Απάντηση #569
Αποσυνδεδεμένος

Bagus


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Απο τους όρους της σύμβασης έχει αφαιρεθεί η υποχρέωση του προσωπικού ιατρού

 Α)  να συνδράμει σε εφημερίες δημόσιων μονάδων και

Β)  οτι ο προσωπικός ιατρός δεν θα ειναι υποχρεωμένος να δεχεται στο ιατρειο του εγγεγραμμενους πολίτες εκτος του ωραρίου που δηλώνει.

Γ)  Επιπλεον η κατ'οίκον επισκεψη θα πληρώνεται απο τον πολίτη.



Α) Κριμα ρε γμτ.Θα μου λείψει να έχω στο ΚΥ ενα ΟΠΟ συγχρόνως με ένα τροχαίο και εναν ΧΑΠιτη με 80 κορεσμο που εσκασαν μαζι στις 3 τα ξημερωματα.
Θα μου λειψει επισης να πλακωνομαι με το καθε εφημερευον νοσοκομειο για να μου παρει το ΟΕΜ.Χελοου δεν ικετευω,σε ενημερωνω για το τι θα στειλω.

Β) Αποκλείεται,αφου ο Θεμιστοκλέους βεβαιως βεβαίως ειπε οτι θα πρεπει να τον δουμε οποτε και να μας ερθει (αρκει να μην είναι επειγον γιατι τοτε θα του πουμε οτι ααα δεν το επιτρεπει η συμβαση και πΑγαινε στα επειγοντα του νοσοκομειου που εφημερευει.)

Γ)Αληθεια πως μπορει η κατ'οίκον επίσκεψη να πληρωνεται απο τον πολιτη και την ιδια ωρα η επισκεψη στο ιατρειο (ματαξανατονιζω) σε ΩΡΑΡΙΟ ΕΚΤΟΣ ΕΟΠΥΥ = ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ να μην πλΕρωνεται ?

Αυτο ειναι σύννομο δηλαδή   :o


Θα φτιαξΟμεν υποδειγματικη ΠΦΥ παντως !  :laugh: