Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:49:32

Ψηφοφορία

Πώς θα χαρακηρίζατε τις νέου τύπου συβάσεις οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ;

Υποδειγματικές
Πολύ καλές
Μέτριες αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση
Ανεπαρκείς
Τραγικές

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις  (Αναγνώστηκε 353167 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Ιουλίου 2022, 17:46:52
Απάντηση #525
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Από Ιατρική ομάδα του facebook στις 30/06/2022 την παρακάτω φωτογραφία την δημοσίευσε ο Γενικός Ιατρός Γιώργος Κανελλόπουλος και την δημοσιεύω μετά από άδειά του:

οσα δίνουν καθε μηνα εκει για τους ανω των 70 οι δικοι μας θέλουν να δώσουν τον χρόνο και φυσικα all inclusive.


Αυτή είναι μια ειλικρινής προσέγγιση, που δίνει σε κάποιον τρίτο μια πιο ρεαλιστική εικόνα για την αμοιβή του ιατρού. Εμείς είμαστε σε άλλο μήκος κύματος διαχρονικά

7 Ιουλίου 2022, 00:49:10
Απάντηση #526
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ για το 2022 προϋπολογίζουν 75,5 εκατομμύρια € για Φυσικοθεραπείες και (στην καλύτερη) 77 + 40 = 117 εκατομμύρια € για όλους τους συμβεβλημένους ιδιώτες Ιατρούς με τον ΕΟΠΥΥ (συμπεριλαμβανομένων των ιδιωτών Προσωπικών Ιατρών). Από κει και πέρα τι να συζητούμε...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Ιουλίου 2022, 14:25:57
Απάντηση #527
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Ιουλίου 2022, 14:53:04
Απάντηση #528
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
07/07/2022 ΕΝΙ ΕΟΠΥΥ

Ενημέρωση των μελών μας επί της προταθείσας σύμβασης προσωπικού γιατρού

1) Πρόκειται για ατομική σύμβαση και όχι για συλλογική μέσω ΠΙΣ (Νόμος 4931,αρθρο 40, παραγραφος 4)

2) Πιθανή συμβολή των συμβεβλημένων εκεί που υπάρχουν διαπιστωμένες ελλείψεις του ΕΣΥ (Νομος 4931,άρθρο 56,παράγραφος 2 και 3). Πιθανή υποχρέωση συμμετοχής σε εφημερίες ΠΦΥ (νόμος 4931, άρθρο 36 παράγραφος 6 και άρθρο 40 παράγραφος 3. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για τις υποχρεώσεις στον ΕΟΠΥΥ τις μέρες και ώρες που θα διατίθενται στο ΕΣΥ.

3) Απαιτείται έγκριση λήψης άδειας 24 ημερών από ΥΠΕ(?) ΕΟΠΥΥ(?) (Νόμος 4931, άρθρο 40, παράγραφος 3 και Σύμβαση ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ παράγραφος 1).

4) Επικρατεί σύγχυση για την υπαγωγή των υπηρεσιών υγείας σε clawback. Clawback νομοθετείται στο νόμο 4931 άρθρο 9 παράγραφος 1 και άρθρο 8 παράγραφος 7β) και Rebate (Νομος 4931 άρθρο 6 παράγραφος 5). Αναφέρεται πάντως στη σύμβαση ότι εξαιρείται η αμοιβή αυτής της σύμβασης clawback και rebate (Σύμβαση, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ παράγραφος 1) και υπάρχει Δελτίο Τύπου Υπουργείου Υγείας όπου αναφέρεται ότι ΚΑΤΑΡΧΗΝ δεν υφίσταται clawback).

5) Σε οποιοδήποτε ενέργεια που ο ΕΟΠΥΥ θεωρεί ότι υπάρχει παράβαση, μπορεί να επιβληθεί επιπλέον οποιασδήποτε κύρωση ή ρήτρα έως και ίσο με το 30% των οφειλομένων από τον ΕΟΠΥΥ για το τελευταίο τρίμηνο προ της παράβασης (Σύμβαση ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ παράγραφος 2, 4 και 6)

6) Δεν προβλέπεται η δυνατότητα παραίτησης αν δεν έχει περάσει εξάμηνο από την υπογραφή της σύμβασης και προαναγγέλλεται 90 ημέρες πριν, άρα σύνολο ένα 9μηνο (Σύμβαση ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ παράγραφος 3).

7) Νομική προσφυγή εναντίον του ΕΟΠΥΥ για προσβολή εννόμων αγαθών, μπορεί να ενεργοποιήσει αντίστοιχη νομική προσφυγή του ΕΟΠΥΥ εναντίον του συμβεβλημένου ιατρού (Σύμβαση ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ-ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΡΗΤΡΕΣ παράγραφος 7).

8 ) Δεν μπορεί να επιλεγεί εξαίρεση κάποιου συγκεκριμένου ατόμου ή ασθενή από τον προσωπικό ιατρό (ΦΕΚ 3010Β/2022 αριθμός Γ1α/ΓΠ.οικ34693 , άρθρο 5)

9) Υπάρχει η δυνατότητα δήλωσης επιθυμητού αριθμού ασφαλισμένων για εγγραφή, αλλά ο ΕΟΠΥΥ δύναται να προσθέσει έως και 250 επιπλέον ασφαλισμένους εάν κάποιος γιατρός από την περιοχή παραιτηθεί από τη σύμβαση (Σύμβαση ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ παράγραφος 2).

10) Ο ιατρός δεν μπορεί να αρνηθεί υπηρεσία και καμία πρόσθετη αμοιβή από τον πολίτη ή τους οικείους για οποιαδήποτε υπηρεσίες συμπληρώνει την αμοιβή.

11) Απαγορεύεται η χρήση προσωπικών και ιατρικών δεδομένων του ασθενή για ερευνητική ή άλλη χρήση από τον γιατρό χωρίς άδεια

12) Τα ραντεβού είναι ηλεκτρονικά σε δική τους πλατφόρμα

13) Δεν μπορούν να κάνουν σύμβαση όσοι έχουν οποιαδήποτε μισθολογική σχέση με το δημόσιο, ΝΠΔΔ ή ανεξάρτητες αρχές Μπορείς να επιλέξεις μέγιστο αριθμό πολιτών που θα σε επιλέξουν με ανάλογο υποχρεωτικό οράριο.

14) Υποχρεωτική συμπλήρωση πεδίων του ΑΗΦΥ που θα τεθούν εντός μήνα. Υποχρεωτική ειδοποίηση και πρόσκληση του πολίτη από το γιατρό για αυτό.

15) Για τον ΕΟΠΥΥ δεν προβλέπεται η τακτικότητα και οι υποχρεώσεις του στην πληρωμή. Στα εμβόλια έκανε 6 μήνες να αποζημιώσει τους ιατρούς.

16) Στη σύμβαση ο γιατρός δεν υποχρεούται σε επισκέψεις στο σπίτι. Το ερώτημα είναι μπορεί εάν προκύπτει δικαίωμα πληρωμής για αυτές;

Σας κοινοποιείται παρουσίαση με τις καίριες νομοθετικές διατάξεις (νόμος, υπουργικές αποφάσεις, πρόσκληση ενδιαφέροντος) ώστε να διερευνήσετε επιμέρους λεπτομέρειες.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος              Ο Γενικός Γραμματέας

Άννα Μαστοράκου   Οικονόμου Δημήτριος
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Ιουλίου 2022, 14:56:48 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Ιουλίου 2022, 00:38:40
Απάντηση #529
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αντιγράφω ανάρτηση του Γενικού Ιατρού Δημήτρη Κουναλάκη στις 07/07/2022 σε Ιατρική ομάδα στο facebook:

Σήμερα, ο ΓΓ ΠΦΥ κ. Θεμιστοκλέους έδωσε χρήσιμες απαντήσεις στο 13th Pharma & Health Conference, σε πολλά θέματα για το θεσμό του προσωπικού ιατρού:

Ο προσωπικός ιατρός (ΠΙ) ΔΕΝ βλέπει επείγοντα. Τα επείγοντα πάνε στο νοσοκομείο.

Ο ΠΙ βλέπει μόνο ραντεβού των 15 λεπτών που έχουν κλειστεί στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ

Ο ΠΙ δεν μπορεί να πάρει χρήματα σε πολίτη της λίστας του ακόμη κι αν τον δει εκτός ωραρίου

Ο ΠΙ μπορεί να επισκεφτεί ασθενή της λίστας του στο σπίτι και να πάρει χρήματα καθώς η επίσκεψη δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεώσεις της σύμβασης. Αναζητείται κονδύλι για να συμπεριληφθεί και η επίσκεψη στο σπίτι ως επιπλέον αμοιβή.

Ο ΠΙ είναι μια επιπλέον υπηρεσία σε ότι είχε μέχρι τώρα ο ασθενής. Δεν υπάρχει καμιά υποχρέωση να χρησιμοποιηθεί από τον πολίτη. Αρκεί να εγγραφεί σε κάποιον.

Θα ήθελαν να βάλουν και γιατρούς που δουλεύουν σε ΝΠΔΔ αλλά τους το απαγορεύει κάποιος νόμος.

Σχετικά με την πληρωμή αρχικά θα υπάρχει μια καθυστέρηση λίγων μηνών και μετά θα γίνεται κάθε μήνα.

Ο ΓΓ θεωρεί ότι είναι μια εξαιρετική σύμβαση για ένα νέο γιατρό και τόνισε ότι ποτέ δεν δόθηκαν τόσα χρήματα για αυτό το έργο.

Είπε ότι δεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία (31/7) που υπάρχει για να κάνεις σύμβαση ως ΠΙ

Είπε ότι οι εφημερίες θα είναι προαιρετικές.

Ο ΠΙ δεν μπορεί να απορρίψει ασθενή που εγγράφηκε στη λίστα του

Στο 13th Pharma ο ΓΓ είπε ότι για τους ειδικούς σε θέση ΠΙ θα υπάρχουν άλλες απαιτήσεις και ρόλος.

Η ερώτηση γιατί δεν μπορούν να κάνουν σύμβαση γιατροί πολυιατρείων για ένα άγνωστο λόγο δεν τέθηκε ούτε στο 13th Pharma, ούτε στην ημερίδα του ΙΣΑ.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Ιουλίου 2022, 01:20:21
Απάντηση #530
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ανθολογώ κάποια σχόλια άλλων συναδέλφων στις 07/07/2022 σε Ιατρική ομάδα του facebook:

- Στέκεστε μόνο στην αμοιβή(το"τυράκι" που βάζει το ΥπΥγ....).Δεν μας λέτε τίποτα για την"κρατικοποίηση" του ιδιωτικού μας ιαρείου(234 ημέρες άδεια-Υπαγωγή στην οικεία ΥΠΕ-Διασύνδεση με το ΚΥ με ότι αυτό συνεπάγεται....)...Δεν μας λέτε τίποτα για τον αριθμο των ραντεβού ημερησίως,την διάρκειά του,τον αριθμό των επισκέψεων του κάθε εγγεγραμμένου ανά μήνα....Δεν μας λέτε τίποτα για τις οικονομικές ποινικές ρήτρες του 30% και την a priori αποδοχή τους!!!!ενώ δεν αναφέρεται πουθενά αντίστοιχη ρήτρα για τον ΕΟΠΥΥ,αν καθυστερεί την πληρωμή μας.....Δεν μας λέτε τίποτα για την"κατά το δοκουν" αλλαγή των όρων της σύμβασης και την πιθανή αλλάγη των όρων αμοιβής,όπως ρητά αναφέρετια καισ την σύμβσση,και στην προσκληση ενδιαφέροντος για σύναψη σύμβασης.....Δεν μας λέτε τίποτα για το τι θα γίνει(ΓΡΑΠΤΩΣ να υπάρχει!!!!!) για τα έκτακτα και εκτός ραντεβού περιστατικά και για τις κατ οίκον επισκέψεις....Γενικά Δεν μας λέτε τίποτα γιθα τους υπόλοιπους όρους της σύμβασης!!!!Μας λέτε μόνο για την αμοιβή!!!!Σεβαστή η άποψη και η απόφασή σας,αλλά θα πρέπει να υπάρχει και μια πλήρη αναφορά σε όλους τους όρους ακι τις υποχρεώσεις που υπάρχουν στην σύμβαση!!!!Τώρα βέβαια αν εσάς δεν σας ενδιαφέρουν όλα τα προηγούμενα που ανέφερα σεβαστό.Όμως σε μια σύμβαση δεν μπορεί ο ένας συμβαλλόμενος να έχει ΜΟΝΟ υποχρεώσεις και ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα και ο άλλος συμβαλλόμενος να έχει την δυνατότητα να τροποποιεί την σύμβαση όπως και όποτε θέλει.

- Σε όλα τα παραπάνω, εγώ να προσθέσω τις πιθανές καθυστερήσεις στις αμοιβές από τον ΕΟΠΥΥ, ενώ τα έξοδα στο ιατρείο θα τρέχουν. Επίσης, αν και κάπου διάβασα ότι οι εφημερίες είναι προαιρετικές, μου φαίνεται δύσκολο το χειμώνα με πιθανή έξαρση των κρουσμάτων, να μη σε καλέσουν για εφημερίες στο τοπικό νοσοκομείο ή ΚΥ. Και αν αναλογιστούμε ότι το δημόσιο δεν είναι και ο πιο φερέγγυος συνεργάτης, εγώ διατηρώ μια επιφύλαξη και για το clawback...

- Σιγά μη φτάσεις τα 2500 ευρώ/μήνα καθαρά...
Στην καλύτερη 2000 (εαν ρίξεις το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών) με εναν γραμματέα να απαντάει σε κλήσεις και εγγραφές 2000 ατόμων και την ουρά που θα δημιουργείται με ραντεβού ανα 15', σε ενα μικρο ιατρείο με νοίκι 400 ευρώ (γιατί αλλιως δε βγαίνει τέτοιο ποσό)...
Παραμύθια για άγριους...
Και απο πίσω κλειστοί προϋπολογισμοί όπως σαφέστατα αναφέρεται και ενα rebate αναδρομικό 5ετια όπως έγινε στους εργαστηριακούς να πάρει και τα ψιχουλα που σου έδωσαν για 7ωρη εργασία.ψιχοφυσικα ο Πλεύρης το απέκλεισε, αλλά μετα τη διετία μονο ένας τρελλός μπορεί να πιστέψει οτι θα συνεχισει ενα χρεοκοπημένο κράτος να δίνει 60.000 ευρώ το χρονο σε ιδιώτες...

- Αν δε πιάσεις 2000 ασθενεις, και εχεις ας πούμε 1000, θα δουλςυεις 5ωρο, όμως μετα απο αυτό κανεις δε θα έρχεται επι πληρωμή, αφού αν θέλουν μπορούν να γραφτούν και να έρχονται τζάμπα....
Με λιγα λογια σε μια τετοια περιπτωσηπου πιάσεις ας πούμε 1000 ασθενείς, θα εχεις πετύχει να ζεις με 1000 ευρώ το μήνα καθαρα και αν...

- Συνάδελφοι θα σας ζητήσω να κάνετε μερικές απλές αριθμητικές πράξεις. 11 εκ. ασφαλισμένοι απαιτούν κατά μέσο όρο, με 2000 ασφαλισμένους έκαστος Π.Ι., 5500 ΠΙ. Με 60000 ευρώ ετησίως κατά μέσο όρο όπως μας είπε ο υπυγ απαιτούνται 330 εκ. ευρώ τον χρόνο!!! Για σύγκριση οι συμβεβλημενοι λαμβάνουν μόλις 90 ψωροεκ. ετησίως! Σοβαρά πιστεύετε ότι θα σας δώσουν όλα αυτά τα λεφτά? Ακούσατε να ψηφίστηκε κανένα σχετικό κονδύλι? Και θα πάμε σαν ζώα επί σφαγή να φάμε όλον αυτόν τον κουβά που περιγράφει η σύμβαση?
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουλίου 2022, 13:10:51 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Ιουλίου 2022, 17:13:09
Απάντηση #531
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ένα θεμελιώδες λάθος που κάνουν στο Υπουργείο είναι ότι θεωρούν ότι ένας ΕΣΥτης σε Κ.Υ. (με εφημερίες, ρεπό, εκπαιδευτικές άδειες, αναρρωτικές άδειες, άδειες ανατροφής τέκνων, διακοπές, κτλ) θα είναι σε θέση να αναλάβει πληθυσμό ευθύνης 2.000 ατόμων. Τους πληροφορώ ότι δεν προλαβαίνει καν τους εγγράψει πόσο μάλλον να τους αναλάβει:
Καλός μου φίλος Γενικός Ιατρός σε Κ.Υ. στο ΕΣΥ καθόλα άξιος και αγαπητός στην περιοχή του, ο οποίος μάλιστα έχει ξεπαιδιάσει και άρα έχει πιο πολύ χρόνο στην διάθεσή του, έχει από τότε που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Οικογενειακό Ιατρό, εγγράψει έως τώρα (τα τελευταία 4 έτη δηλαδή) 900 ανθρώπους...

Και να φανταστεί κανείς ότι στην κωμόπολη όπου βρίσκεται το Κέντρο Υγείας του δεν υπάρχει ούτε ΤΟΜΥ ούτε πρώην ΙΚΑ οπότε όσοι θέλουν να δούνε Γιατρό δωρεάν πηγαίνουν σε αυτό το Κέντρο Υγείας.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουλίου 2022, 17:35:45 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Ιουλίου 2022, 18:14:18
Απάντηση #532
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ένα θεμελιώδες λάθος που κάνουν στο Υπουργείο είναι ότι θεωρούν ότι ένας ΕΣΥτης σε Κ.Υ. (με εφημερίες, ρεπό, εκπαιδευτικές άδειες, αναρρωτικές άδειες, άδειες ανατροφής τέκνων, διακοπές, κτλ) θα είναι σε θέση να αναλάβει πληθυσμό ευθύνης 2.000 ατόμων. Τους πληροφορώ ότι δεν προλαβαίνει καν τους εγγράψει πόσο μάλλον να τους αναλάβει:
Καλός μου φίλος Γενικός Ιατρός σε Κ.Υ. στο ΕΣΥ καθόλα άξιος και αγαπητός στην περιοχή του, ο οποίος μάλιστα έχει ξεπαιδιάσει και άρα έχει πιο πολύ χρόνο στην διάθεσή του, έχει από τότε που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Οικογενειακό Ιατρό, εγγράψει έως τώρα (τα τελευταία 4 έτη δηλαδή) 900 ανθρώπους...

Και να φανταστεί κανείς ότι στην κωμόπολη όπου βρίσκεται το Κέντρο Υγείας του δεν υπάρχει ούτε ΤΟΜΥ ούτε πρώην ΙΚΑ οπότε όσοι θέλουν να δούνε Γιατρό δωρεάν πηγαίνουν σε αυτό το Κέντρο Υγείας.

Αν θεωρήσουμε ότι αντιστοιχούν 3 περίπου επισκέψεις ετησίως ανά άτομο, όπως επιβεβαιώνει η προσωπική μου εμπειρία, αλλά και τα νούμερα που αναφέρουν άλλοι συνάδελφοι στον ιντερνετ τότε θέλεις 6000 επισκέψεις. Με βάση τη 15λεπτη επίσκεψη και 1 (ημερολογιακά) μήνα απουσίας θέλεις 6000/11 ανά μήνα = 545. Ανά 22 εργάσιμες θέλεις περίπου 25 ραντεβού την ημέρα. Με βάση το 7ωρο ωράριο μπορείς 28 την ημέρα. Έχεις δηλαδή περιθώριο να πάρεις και καμια 200αρια παραπάνω. Αρκεί όμως να κάνεις αυτό μόνο και τίποτα άλλο.

8 Ιουλίου 2022, 19:07:39
Απάντηση #533
Αποσυνδεδεμένος

Όμηρος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Αν θεωρήσουμε ότι αντιστοιχούν 3 περίπου επισκέψεις ετησίως ανά άτομο, όπως επιβεβαιώνει η προσωπική μου εμπειρία, αλλά και τα νούμερα που αναφέρουν άλλοι συνάδελφοι στον ιντερνετ τότε θέλεις 6000 επισκέψεις. Με βάση τη 15λεπτη επίσκεψη και 1 (ημερολογιακά) μήνα απουσίας θέλεις 6000/11 ανά μήνα = 545. Ανά 22 εργάσιμες θέλεις περίπου 25 ραντεβού την ημέρα. Με βάση το 7ωρο ωράριο μπορείς 28 την ημέρα. Έχεις δηλαδή περιθώριο να πάρεις και καμια 200αρια παραπάνω. Αρκεί όμως να κάνεις αυτό μόνο και τίποτα άλλο.

Να προσθέσω ότι ο γιατρός του ΕΣΥ είναι πολύ πιθανόν να πραγματοποιεί και 5 εφημερίες/μήνα στο Κέντρο Υγείας που εργάζεται, άρα δικαιούται και 5Χ12=60 ρεπό/έτος, τα οποία φαντάζομαι δεν θα απαρνηθεί για χάρη των εγγεγραμμένων του.
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιουλίου 2022, 19:09:23 από Όμηρος »

8 Ιουλίου 2022, 21:49:44
Απάντηση #534
Αποσυνδεδεμένος

iceman


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ένα θεμελιώδες λάθος που κάνουν στο Υπουργείο είναι ότι θεωρούν ότι ένας ΕΣΥτης σε Κ.Υ. (με εφημερίες, ρεπό, εκπαιδευτικές άδειες, αναρρωτικές άδειες, άδειες ανατροφής τέκνων, διακοπές, κτλ) θα είναι σε θέση να αναλάβει πληθυσμό ευθύνης 2.000 ατόμων. Τους πληροφορώ ότι δεν προλαβαίνει καν τους εγγράψει πόσο μάλλον να τους αναλάβει:
Καλός μου φίλος Γενικός Ιατρός σε Κ.Υ. στο ΕΣΥ καθόλα άξιος και αγαπητός στην περιοχή του, ο οποίος μάλιστα έχει ξεπαιδιάσει και άρα έχει πιο πολύ χρόνο στην διάθεσή του, έχει από τότε που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Οικογενειακό Ιατρό, εγγράψει έως τώρα (τα τελευταία 4 έτη δηλαδή) 900 ανθρώπους...

Οσον αφορα τους ιατρους του Δημοσιου, δεν νομιζω οτι το νοιαζει το Υπουργειο αν μπορουν να αναλαβουν 2000 ατομα.
Αρκει να εγγραφουν ωστε να φανουν νουμερα εγγεγραμμενων.
Και για αυτο δινει το "μπονους" μετα τον 1501ο ασθενη, ωστε να εχει να εχει κινητρο ο ιατρος να "πιεζει" οποιον ερχεται για οποιοδηποτε λογο στο κεντρο υγειας να επιλεξει αυτον για προσωπικο ιατρο.
Και οποτε προλαβαινει μεταξυ ρεπο, αδειων κτλ και εφοσον υπαρχει διαθεσιμο ραντεβου, θα τον βλεπει κιολας.
The winner takes it all........

9 Ιουλίου 2022, 20:47:25
Απάντηση #535
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οσον αφορα τους ιατρους του Δημοσιου, δεν νομιζω οτι το νοιαζει το Υπουργειο αν μπορουν να αναλαβουν 2000 ατομα.
Αρκει να εγγραφουν ωστε να φανουν νουμερα εγγεγραμμενων.
Και για αυτο δινει το "μπονους" μετα τον 1501ο ασθενη, ωστε να εχει να εχει κινητρο ο ιατρος να "πιεζει" οποιον ερχεται για οποιοδηποτε λογο στο κεντρο υγειας να επιλεξει αυτον για προσωπικο ιατρο.
Και οποτε προλαβαινει μεταξυ ρεπο, αδειων κτλ και εφοσον υπαρχει διαθεσιμο ραντεβου, θα τον βλεπει κιολας.

Τα νούμερα ΔΕΝ βγαίνουν . Άλλη μια κυβερνητική εξαγγελία τύπου πυροτεχνήματος θα μείνει μετέωρη και ανεφάρμοστη.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ. ΣΤΑΤ το 2020 υπήρχαν κάπου 8.000 παθολόγοι και γενικοί ιατροί στη χώρα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν αφαιρέσουμε από το παραπάνω νούμερο, αυτούς που απασχολούνται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ συμμετοχή στο πρόγραμμα, κάτι πρακτικά ανέφικτο.


9 Ιουλίου 2022, 21:01:39
Απάντηση #536
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τα νούμερα ΔΕΝ βγαίνουν . Άλλη μια κυβερνητική εξαγγελία τύπου πυροτεχνήματος θα μείνει μετέωρη και ανεφάρμοστη.
Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ. ΣΤΑΤ το 2020 υπήρχαν κάπου 8.000 παθολόγοι και γενικοί ιατροί στη χώρα.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αν αφαιρέσουμε από το παραπάνω νούμερο, αυτούς που απασχολούνται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ συμμετοχή στο πρόγραμμα, κάτι πρακτικά ανέφικτο.
Όχι μόνο δεν βγαίνουν αλλά κάνουν ότι μπορούν για να χειροτερεύσουν.
Η υπάρχουσα σύμβαση θεωρείται ιδιαίτερα ελκυστική σύμφωνα με τον ΓΓ ΠΦΥ κ. Θεμιστοκλέους για τους νέους ιατρούς. Μόνο που πλέον νέοι ειδικευμένοι γιατροί είναι είδος προς εξαφάνιση. Όλοι τρέχουν να κάνουν ειδικότητες που έχουν την σωστή τσατσά και οι άτυποι υφιστάμενοι τους στο ΥΥΚΑ εκτελούν ότι τους πουν, όπως καρδιολογία, δερματολογία, ενδοκρινολογία, κλπ
Του χρόνου θα δίνουν τα διπλά χρήματα
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

10 Ιουλίου 2022, 11:25:44
Απάντηση #537
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ανάρτηση του συναδέλφου Γενικού Ιατρού Δημήτρη Κουναλάκη στο facebook:

Οι απαντήσεις του ΓΓ κ. Θεμιστοκλέους για τον προσωπικό γιατρό απο την ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στις 07/07/2022
Oι απαντήσεις ξεκινάνε στο 23:30

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Ιουλίου 2022, 14:31:47
Απάντηση #538
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Τα εξηγεί όλα ο κυρ.Ελευθερίου νομίζω.Ανέλπιστα ειλικρινής τοποθέτηση για θεσμικό
« Τελευταία τροποποίηση: 10 Ιουλίου 2022, 14:33:22 από fanisgp »

10 Ιουλίου 2022, 19:01:31
Απάντηση #539
Αποσυνδεδεμένος

rigormortis


Καλησπέρα σας,
Επιτρέψτε μου μια απορία:
Σε ένα εδάφιο της σύμβασης γράφει ότι ο συμβαλλόμενος προσωπικος γιατρος μπορεί να επιλέξει το ταβάνι των ασθενών που θα αναλάβει (δεν ξέρω το πως ) και συνεπώς τις ώρες που θα δουλεύει για τον Εοπυυ, αλλά ο κύριος Θεμιστοκλεους εξηγεί ότι αν ένας ασθενής εγγεγραμενος στη λίστα του π.ι. ακόμα και αν τον επισκεφθεί εκτός ωραρίου απαγορεύεται ο π.ι. να ζητήσει χρήματα από τον συγκεκριμένο ασθενή.Αρα μιλάμε για full time κρατικοποιηση του ιδιωτικού ιατρειου.Το αντιλαμβανομαι σωστά? Θα ηθελα τη γνώμη σας