Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 02:02:05

Ψηφοφορία

Πώς θα χαρακηρίζατε τις νέου τύπου συβάσεις οικογενειακών ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ;

Υποδειγματικές
Πολύ καλές
Μέτριες αλλά προς τη σωστή κατεύθυνση
Ανεπαρκείς
Τραγικές

Αποστολέας Θέμα: ΕΟΠΥΥ - Συμβάσεις  (Αναγνώστηκε 353382 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Σεπτεμβρίου 2022, 15:06:46
Απάντηση #585
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υποθετικό σενάριο: Έρχεται ένας από τη λίστα εκτός ωραρίου, γιατί δε βρίσκει ραντεβού... Του γράφεις συνταγή ή τον εξετάζεις και έχετε συμφωνήσει πληρωμή "κάτω από το τραπέζι", αν και παράνομο... Αν δεν σε καταγγείλει, πληρώνεσαι και τον έχεις στη λίστα και παίρνεις και μετρητά. Αυτό ήταν το σκεπτικό του συναδέλφου... Το οποίο με ανησύχησε, μιας και είμαστε στην ίδια περιοχή και μάλλον δημιουργεί αθέμητο ανταγωνισμό......

Καλό είναι να αναφέρουμε στους ασθενείς μας ότι ο Προσωπικός Ιατρός ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να παίρνει λεφτά από τους εγγεγραμμένους σε αυτόν, όταν προσέρχονται με ραντεβού μέσω ΕΟΠΥΥ.

Επίσης καλό είναι να φροντίσει ο ΕΟΠΥΥ ώστε όταν κλείνεται ηλεκτρονικά το ραντεβού να ακολουθείται και από ένα μήνυμα ότι ο Προσωπικός Ιατρός απαγορεύεται να πληρωθεί ιδιωτικά από τον ασθενή για αυτό το ραντεβού.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Σεπτεμβρίου 2022, 21:36:41 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

7 Σεπτεμβρίου 2022, 14:21:21
Απάντηση #586
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Καλησπέρα σε όλους..
Σήμερα είχα μια συζήτηση με παθολόγο ιδιώτη ο οποίος μπήκε στη λίστα και πραγματικά με εξέπληξε η απόφασή του, μιας και είχε πάρα πολλούς ασθενείς και ίσως θα ήταν ο τελευταίος που θα περίμενα να μπει... Πιο πολύ όμως με εξέπληξε το σκεπτικό του. Μου είπε ότι θα κάνει ιατρείο για τον ΕΟΠΠΥ 3-4 ώρες καθημερινά, μιας και δεν έχει δηλώσει για 2000 άτομα και τις υπόλοιπες ώρες θα βλέπει και ασθενείς της λίστας, αν δε βρίσκουν ραντεβού (αν και γνώριζε ότι θα κλείνονται ηλεκτρονικά και δε μπορούν να γίνουν παρασπονδίες) και θα τον πληρώνουν κανονικά. Του υπενθύμισα ότι αυτό δε μπορεί να γίνει και με αποστόμωσε, λέγοντάς μου ότι δε μπορεί κάποιος να το διασταυρώσει, εκτός και αν τον καταγγείλουν... Αρκεί να τους μαντρώσει, να μη τους χάσει από άλλους συμβεβλημένους και κάπως θα τους βολέψει....
Γιατί όλο αυτό μου θυμίζει το παλιό κόλπο με την δήθεν γεμάτη λίστα των ραντεβού?

Στη χώρα μας μόνο λαμογιακά επιπλέεις. Ξέρω ήδη πρώην οικογενειακό (και πλέον προσωπικό) ιατρό που τους έπαιρνε λεφτά ακόμα και για να τους γράψει στη λίστα. Τα μαύρα έχουν στο μυαλό τους πολλοί και δικαίως αφού το υπουργείο δεν φροντίζει να κάνει ελέγχους.

8 Σεπτεμβρίου 2022, 18:42:18
Απάντηση #587
Αποσυνδεδεμένος

rigormortis


ξεκίνησε ο αθέμιτος ανταγωνισμός με το σύστημα του προσωπικού γιατρού. σε τηλεφωνημα ασθενούς σε γιατρό νοτίων προαστίων για πληροφορίες για τον Π.Ι. ο γιατρός απάντησε:"γραφτείτε σε μένα αλλά μην περιμένετε δωρεάν , θα πληρώνετε κανονικά όπως και πρίν , και απλά δεν θα έχετε τις ποινές"

8 Σεπτεμβρίου 2022, 19:59:57
Απάντηση #588
Αποσυνδεδεμένος

Μαραγκος Μ

Επώνυμοι
Ρε παιδιά, τι μπάχαλο είναι αυτό???? Στον νομό μου, το σύστημα παρουσιάζει ως οικογενειακό γιατρό συνάδελφο που υπηρετούσε σε ΚΥ και βγήκε σε σύνταξη πριν πέντε χρόνια...........

19 Σεπτεμβρίου 2022, 21:52:55
Απάντηση #589
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αναμενόμενο...

19/09/2022
Health Daily.

Θ. ΠΛΕΥΡΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Θα ανοίξουν και άλλες ειδικότητες την τρέχουσα βδομάδα
Μιλώντας χθες Κυριακή σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, δήλωσε ότι δεν επιβληθεί η αύξηση στο κόστος συμμετοχής των εξετάσεων σε πολίτες περιοχών όπου υπάρχουν κενές θέσεις στο θεσμό του προσωπικού γιατρού. Όπως ανέφερε τόσο στην Αθήνα όσο και σε νησιωτικές περιοχές οι γιατροί που έχουν εγγραφεί δεν επαρκούν για την κάλυψη των κατοίκων. Στην Αθήνα συγκεκριμένα υπάρχουν ακόμα 500 κενές θέσεις, είπε για αυτό «δεν υπάρχει θέμα να εφαρμοστούν κυρώσεις σε αυτές τις περιοχές. Γιατροί θα μπαίνουν συνεχώς στο σύστημα, δεν θα εφαρμοστεί η αύξηση της συμμετοχής μέχρι να υπάρχει επάρκεια γιατρών σε όλα τα σημεία» διευκρίνισε. Ο Υπουργός Υγείας προανήγγειλε επίσης και την κατάργηση του προστίμου για τους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει πια λόγος για αυτό το πρόστιμο. «Κοιτάμε συνολικά το θέμα των προστίμων. Σίγουρα για όσους έχουν εμβολιαστεί θα διαγράφουν τα πρόστιμα. Τα πρόστιμα ήταν ένας θεσμός που πέτυχε, και δεν υπάρχει λόγος πια να υπάρχει, θα δούμε το θέμα των προστίμων συνολικά» είπε συγκεκριμένα ο Υπουργός υγείας
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Σεπτεμβρίου 2022, 13:44:13
Απάντηση #590
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Δε θα ανοίξει μύτη, το μαύρο θα συνεχίσει κανονικά και business as usual. Οι συνάδελφοι που συνηδειτοποιημένα γίνονται προσωπικοί ιατροί ξέρουν πολύ καλά πώς θα συμπεριφερθούν. Ο ασθενής θα νιώσει έντονη την ανάγκη να αφήσει κάτι από μόνος του.  Άφησα τις επίμαχες λέξεις χωρίς εισαγωγικά, για να μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας.

20 Σεπτεμβρίου 2022, 20:22:01
Απάντηση #591
Αποσυνδεδεμένος

Bagus


Είμαι περίεργος να δω πόσοι αιματολόγοι θα υπογράψουν την σύμβαση!  8)

20 Σεπτεμβρίου 2022, 20:55:46
Απάντηση #592
Αποσυνδεδεμένος

pzogr


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Είμαι περίεργος να δω πόσοι αιματολόγοι θα υπογράψουν την σύμβαση!  8)

Εγώ πάλι (αστειεύομαι προφανώς) είμαι περίεργος να δω αν θα προκύψουν πρόστιμα στους αιματολόγους, καρδιολόγους και λοιπούς για συνταγογράφηση εκτός ειδικότητας... ή θα γράφουν μόνο της ειδικότητας; Αν φυσικά δεχτούμε ότι υπάρχουν φάρμακα ειδικότητας και εκτός ειδικότητας...

20 Σεπτεμβρίου 2022, 22:54:49
Απάντηση #593
Αποσυνδεδεμένος

Bagus


Θα τους παραπεμπουν στους Οικογενειακούς τους ιατρούς!  ;D

Θα εχει επισης ενδιαφερον να δούμε και τι θα κάνουν με τα πρωτοκολλα συνταγογραφησης ! 8)

21 Σεπτεμβρίου 2022, 03:46:11
Απάντηση #594
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Συνάδελφοι Ιατροί σχολιάζουν την εξέλιξη των συμβάσεων των Προσωπικών Ιατρών, σε Ιατρική ομάδα του facebook στις 20/09/2022:

- Θα σας πω τη ζημιά που έγινε με τους φαρμακοποιούς. Με την απειλή της μεγαλύτερης συμμετοχής στα φάρμακα και εξετάσεις έγραψαν τους πελάτες τους σε ιατρούς, τους οποίους ποτέ δεν πρόκειται να επισκεφθούν οι ασφαλισμένοι. Έτσι πχ μου λένε πολλοί ότι γράφτηκαν σε Γενικούς Ιατρούς που υπηρετούν σε αγροτικά ιατρεία μακριά από την πόλη και φυσικά εκεί δεν θα πάνε ποτέ των ποτών. Θα συμβεί το φαινόμενο μερικοί Προσωπικοί Ιατροί να ξεπατώνονται στη δουλειά και άλλοι να βγάζουν αεριτζίδικα λεφτά. Και μάλιστα το βλέπω να έρχεται αυτό μετά από ένα χρόνο, να βάζουν δηλαδή αναδρομικά claw back στις επισκέψεις, με οριζόντια περικοπή, μαθημένοι είμαστε. Τίποτα δεν θα γίνει σωστά. Έχω πχ 300 ευρώ πράξεις και τρώω το ίδιο claw back με έναν που έχει 2000 ευρώ πράξεις το μήνα.

- Κάποιοι θα βγουν πολυυυυυυυυυυ κερδισμένοι από όλο αυτό (πλην φαρμακοποιών), όπως άλλωστε υπάρχουν πολύ κερδισμένοι εδώ και 4 χρόνια νομίζω. Ήλπιζα να εξορθολογήσουν τα πράγματα χωρίς προσκολλήσεις, αλλά βλέπω ότι οδεύουμε προς ακόμα χειρότερες καταστάσεις εικονικής πραγματικότητας, με σπατάλη κ ταυτόχρονα μηδενικές παροχές σε ασφαλισμένους
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Σεπτεμβρίου 2022, 03:57:22 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Σεπτεμβρίου 2022, 12:41:21
Απάντηση #595
Αποσυνδεδεμένος

fanisgp

Επώνυμοι
Εγώ πάντως θα δηλώσω για προσωπικό γιατρό έναν Φυσίατρο γιατί τραυματίζω εύκολα τα νύχια μου και η νυχού μου παίρνει ακριβή επίσκεψη. Στην συνέχεια θα με παραπέμψει σε ποδίατρο συμβεβλημένο βεβαίως , όπως υποστήριξε προβεβλημένος συνάδελφός μας ότι θα γίνεται στην πλήρη λειτουργία του θεσμού και έτσι θα έχω το πεντικιούρ μου δωρεάν.

24 Σεπτεμβρίου 2022, 12:16:22
Απάντηση #596
Αποσυνδεδεμένος

Mavrogialouros

Ιατροί
Σ' αυτή την έρμη χώρα τίποτα δεν αλλάζει........... Παιλιό μου        νήμα (το space για τους πονηρούς ;)) από το μακρινό 2018. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

24 Σεπτεμβρίου 2022, 12:17:40
Απάντηση #597
Αποσυνδεδεμένος

Mavrogialouros

Ιατροί

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

30 Σεπτεμβρίου 2022, 16:47:58
Απάντηση #598
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
29/09/2022

"Παρατείνονται, εξάλλου, εκ νέου, έως τις 31-12-2022:
- Η ισχύς των υφιστάμενων συμβάσεων, υπό τους ίδιους όρους, των παιδιάτρων ως οικογενειακών ιατρών και των ασκούντων καθήκοντα οικογενειακού ιατρού ιδιωτών παιδιάτρων, η µηνιαία αποζημίωση των οποίων για το χρονικό διάστημα από 1-10-2022 έως 31-12-2022 ορίζεται στο ποσό των 2.000 ευρώ κατ' ανώτατο όριο.
- Η δυνατότητα παροχής, κατ' οίκον ή εξ αποστάσεως, ιατρικών υπηρεσιών από τους συμβεβλημένους µε τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς και τους ιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) σε ασφαλισμένους ή ανασφάλιστους ασθενείς που νοσούν από τον κορονοϊό COVID-19"

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Οκτωβρίου 2022, 11:19:35
Απάντηση #599
Αποσυνδεδεμένος

billymos


Κοινωνία Ώρα Μηδέν στο Μέγκα

Πλεύρης: "Η πρώτη φάση ήταν γενικοί γιατροί παθολόγοι και γιατροί του δημοσίου. Μπήκαμε στη δεύτερη φάση που μπαίνουν 10 ειδικότητες με βάση την παθολογία. Μόλις ολοκληρωθεί αυτό το στάδιο, θα έχουμε το τρίτο στάδιο που πια θα είναι ιδιώτες γιατροί οι οποίοι δεν θέλουν να έχουν άμεση σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ" (!!!!)

Πότε εγίνηκεν αυτόν;;;;;