Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

"Μπες σε Ταμείο για να σε μάθει ο κόσμος".

<< < (2/2)

Ορθοπαιδικός:
   Διαφωνίες για ανακρίβειες: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
- με ΟΠΑΔ γιατι εκοβαν 2-3-4 χαρτακια αρα για καθε επισκεψη ειχαν 40-80 ε τιμη ανωτερη της ιδιωτικης επισκεψης
..

Το ΤΣΑΥ αγαπητέ μου μέχρι το νόμο του ταξικού αποστάτη Κατρούγκαλου ήταν για τους ε.ε. ξεκομμένο, ανεξάρτητα από το ύψος των εισοδημάτων, με μόνες διακρίσεις τα χρόνια άσκησης, προ και μετά την 5ετία,....
Η κράτηση υπέρ του ΤΣΑΥ γινόταν στην πηγή για όσους είχαν συμβάσεις έργου με πάγια αντιμισθία και ήταν επιβάρυνση του ασφαλισμένου, δηλαδή τα χρήματα αυτά στην ουσία τα κατέβαλε ο γιατρός και όχι το ταμείο (ΙΚΑ, ΤΕΒΕ συνήθως) ...
...Τα "χαρτάκια" αγαπητέ μου μέχρι το 2011 ήταν 6,46€ για την επίσκεψη στο ιατρείο από το 1993 αν δεν με απατά η μνήμη μου...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Τα "χαρτάκια" επι υπουργείας Κακλαμάνη το 2005 αυξήθηκαν απο 6.46 (8.22 στο σπίτι, ξεχνιούνται αυτά τα νούμερα) σε 20 (25 σπίτι) ευρώπουλα (η πρώτη επίσκεψη του μήνα, η δεύτερη 10). Επιτρέπονταν μόνο 2 επισκέψεις το μήνα και 4 στους παιδιάτρους (50 ευρώ το μήνα αν έωαζες πρώτη ιατρείο-σπίτι αλλά είχε ποσοστό 10% στις κατ' οίκον). Τα ίδια ισχύουν ακόμα για Στρατό-Αεροπορία. 80 ευρώ δεν μάζευες σχεδόν με τίποτα...
   Το ΤΣΑΥ απο το 2011 (Λόβερδ) αυξήθηκε και κάθε 3 χρόνια ανέβαινε κλίμακα. (το 2010 πλήρωνα 1800 περίπου, το 2016 ~3960).
   Προ Λοβέρδου ήταν πράγματι καλά, γνωδτός μου έπαιρνε το κατώτατο ΤΕΒΕ (500+ ευρώ στην μηνιαία απόδειξη που έκοβε στο ΤΕΒΕ) του γινόταν κράτηση ΤΣΑΥ (και εφορία 20% - έπαιρνε τελικά ~350) και γινόντουσαν και εργοδοτικές εισφορές (όχι ότι είχε σημασία). Στην τελική συνέφερε αφού, έστω και έμμεσα (αφού απλά πληρωνόταν λίγο λιγότερο απο την απόδειξη που έκοβε), ξέμπλεκε πολύ πιο φθηνά από το ΤΣΑΥ (με το άνω μηνιαίο ποσό 500+ απόδειξης, πλήρωνε ετήσια -έμμεσα- στο ΤΣΑΥ περίπου 600 ευρώ, ίσως και λιγότερα - εγώ πλήρωνα ~1800 όπως είπα άνω). Άδικο βέβαια για τους μη έχοντες ΤΕΒΕ ή ΙΚΑ (κάτι αντίστοιχο και εκεί).
   Τα οφέλη των ταμείων πολλαπλά, κυρίως όμως νομίζω χρηματικά. Όσοι έκοψαν ή έχασαν το ΤΕΒΕ έχασαν και τους ασθενείς του (κατά +90%). Όσοι δεν μπήκαν στον ΕΟΠΥΥ το 2011 έχασαν μεγάλο μέρος των ασφαλισμένων ΟΠΑΔ (πάνω απο 60%, εξαρτάται και από την περιοχή, γιατί στη Λάρισα μπήκαμε πολλοί στον ΕΟΠΥΥ).

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση