ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συνέδρια - Εκπαιδευτικές συναντήσεις

Εκπαιδευτικές Ημερίδες "Γ. Παπαδάκης" 5-9 Φεβρ 2018 ( Ήμαρτον)

<< < (3/3)

Argirios Argiriou:
Μέσα σ' όλα πάντως αυτή η εταιρεία:

Από τις Ημερίδες Παπαδάκη, ως τον αγώνα για την σωτηρία του Πλανήτη!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

schumifer:
Απέχω μεν από τα ελληνικά ιατρικά δρώμενα αλλά επιτρέψτε μου να εκφράσω την αντίθεσή μου στην καταδίκη του συνεδρίου λόγω σπόνσορα.
Για το μέσο ειδικευόμενο γενικής ιατρικής, το συνέδριο αυτό ήταν πάντα πολύ ενδιαφέρον. Πάρα πολλά θέματα, εκπαιδευτικά σεμινάρια, καλά οργανωμένο.
Και οικονομικό.
 Όποτε υπήρχαν χρηματοδοτούμενες ομιλίες ήταν πανεύκολο να διαπιστώσεις ποιο κομμάτι της ομιλίας ήταν αφιερωμένο στην εταιρεία και ποιο κομμάτι ήταν ιατρική.
Εδώ πάνω στα βόρεια για να πας σε μία συνάντηση μισής μέρας με 3-4 ομιλητές πρέπει να σκάσεις από 200 ευρώ και πάνω. Συν τα πήγαιν΄έλα. Για να ακούσεις 3 προφέσορες να σου λένε για το CHADSVASC και την ανάγκη multidisciplinary ομάδων για την αντιμετώπιση κάποιων νοσημάτων.
Υπάρχουν και πολύ πιο ενδιαφέροντα συνέδρια, αλλά αυτά αν δε σου τα πληρώσει ο εργοδότης πρέπει να δώσεις μισό μισθό για να πας.
Αν το περιεχόμενο έχει αραιώσει και οι ομιλίες είναι μόνο πληρωμένες τότε να το καταλάβω αλλά όσο ήμουν Ελλάδα δεν ήταν έτσι και εγώ τουλάστιχον δεν μπορούσα με τίποτα να δίνω τόσο χρήμα για να παρακολουθήσω συνέδρια. Οι εταιρείες με τις χορηγίες τους προς τους διοργανωτές μου το επέτρεπαν και όσο μπορούσα να ξεχωρίσω την ιατρική από τη διαφήμιση ήμουν χαρούμενος, ήμουν κερδισμένος. Κοκα κόλα πίνω όση έπινα

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςόσο μπορούσα να ξεχωρίσω την ιατρική από τη διαφήμιση ήμουν χαρούμενος, ήμουν κερδισμένος.

--- Τέλος παράθεσης ---

Πολύ σημαντική κουβέντα. Ακριβώς αυτή είναι η καρδιά του ζητήματος όταν πηγαίνει κανείς σε Ιατρικά συνέδρια, ειδικά σε χώρες όπως η Ελλάδα.
Κανονικά πρέπει να υπάρχει ειδικό μάθημα στις προπτυχιακές σπουδές της Ιατρικής για αυτό. (Για το πώς παρακολουθούμε συνέδρια με κριτικό τρόπο).
Δυστυχώς όμως δεν είναι όλοι ικανοί ή εκπαιδευμένοι να διαχωρίζουν την ήρα από το στάρι.
Και ακριβώς πάνω εκεί βασίζονται οι εταιρείες και πληρώνουν τα λεφτά που πληρώνουν για να κάνουν διαφήμιση στα Ιατρικά συνέδρια. Αλλιώς δεν θα πλήρωναν ούτε ένα ευρώ.  Να είστε βέβαιοι.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ήμαρτον ρε παιδιά! Να τα βράσω και τα συνέδριά σας και τα δορυφορικά σας. Δεν έχετε ιδέα τι σημαίνει Υγεία.

Ιατρικό συνέδριο (και μάλιστα ένα σωρό ομιλίες γύρω από τον Διαβήτη) και έχετε διαφήμιση της Coca Cola, πάνω στο πρόγραμμα!!! (σελίδα 36). Δεν γνωρίζετε ότι ακόμη και οι light κάνουν κακό, γιατί ξεγελιέται το σώμα ότι προσλαμβάνει ζάχαρη και παράγει ινσουλίνη που είναι αναβολική;

Άντε πάρτε κάτι να διαβάσετε:

Gain weight by “going diet?” Artificial sweeteners and the neurobiology of sugar cravings.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

09 October 2018

Sweeteners Disrupt Blood Glucose Via Effects on Gut Bacteria.

Low-calorie sweeteners appear to impair glucose uptake and control by disrupting the gut microbiome, Australian researchers have shown for the first time in findings that suggest artificial sweeteners could potentially play havoc with glucose-lowering medications in patients with diabetes.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Gatekeeper:
Πάντως για το 2020 δεν έχω δει κάποιο teaser για Ημερίδες Παπαδάκη...

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠαπαδακη&event_cat=&search_event=search_event

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση