Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Συνταγογράφηση αναλωσίμων σακχαρώδους διαβήτη

(1/2) > >>

esrgp:
Μήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει αν έχει αλλάξει ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ ως προς τις ποσότητες που δικαιούνται οι διαβητικοί για τα αναλώσιμα;Εδώ και λίγες μέρες υπάρχει προβλημα στην έκδοση γνωματεύσεων.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜήπως κάποιος συνάδελφος γνωρίζει αν έχει αλλάξει ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ ως προς τις ποσότητες που δικαιούνται οι διαβητικοί για τα αναλώσιμα;Εδώ και λίγες μέρες υπάρχει προβλημα στην έκδοση γνωματεύσεων.

--- Τέλος παράθεσης ---
Όχι, δεν υπάρχει κάτι επίσημο.

fanisgp:
Δεν υπάρχει πρόβλημα απλώς αναγνωρίζει και γνωματεύσεις άλλων γιατρών και το μπλοκάρει.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Παρατήρησα ότι οι γνωματεύσεις για αναλώσιμα ΣΔ δεν αναφέρουν πλέον ασφαλιστικό ταμείο του ΛΥΥ (Λήπτη Υπηρεσιών Υγείας)
Γίνεται εδώ και καιρό και απλά το παρατήρησα τώρα ή άλλαξε κάτι;
Μένει να δοκιμάσω με κάποιο ΑΜΚΑ ανασφάλιστου να δούμε αν μπορεί να εκτελεστεί σε ιδιωτικό φαρμακείο ή αν βγάζει ακόμη το μήνυμα ότι εκτελείται μόνο σε δημόσια δομή. Αν ισχύει το πρώτο, μόλις το πάρουν χαμπάρι προβλέπεται πάρτι!

pzogr:
Δεν ξέρω αν έχει τύχει και σε άλλους αλλά με τις τελευταίες αλλαγές στη συνταγογράφηση των αναλωσίμων παρατήρησα το εξής.

Είχα γράψει 100 βελόνες για ΣΔ 2 σε ασθενή (κωδικό όνομα "Λεωνίδας") και μετά από 3 μήνες επιχείρησα να γράψω κι άλλες (300 αυτή τη φορά). Ο Λεωνίδας θέλει 30 το μήνα, αλλά επειδή είχε τρεχάματα με τη μεταμόσχευση του γιού του δεν είχε έρθει να γράψουμε. Του είπα λοιπόν να μην ανησυχεί γιατί έχει δικαίωμα μέχρι 60 το μήνα κι έτσι μπορούμε να καλύψουμε αυτά που χρησιμοποίησε χωρίς να τα χρεωθεί. Το σύστημα όμως έβγαλε το γνωστό μήνυμα ότι έχει γίνει υπέρβαση της προβλεπόμενης ποσότητας (που προφανώς δεν είχε γίνει). Κατόπιν επικοινωνίας με το edapy διαπίστωσα ότι το σύστημα έχει ένα περίεργο τρόπο για να κάνει την καταμέτρηση των υλικών (σίγουρα μας εντυπωσιάζει όλους που το edapy έχει κάτι περίεργο  :o ) και τελικά δεν παίζει ρόλο που είχε περάσει ο χρόνος που αναλογούσε στην ποσότητα των υλικών (μέχρι 60/μήνα), αλλά υπήρχε (όπως φάνηκε) ένα αόρατα (ως προς το χρήστη) καθορισμένο πεντάμηνο, στη διάρκεια του οποίου μπορούσαν να δοθούν μέχρι 300 βελόνες. Δηλαδή δίνοντας την πρώτη γνωμάτευση ξεκινάει να 'τρέχει' ένα πεντάμηνο και έχοντας δώσει 100 βελόνες, μένουν άλλες 200 να δοθούν (με νέα γνωμάτευση). Μέχρι να συμπληρωθούν το πεντάμηνο (μείον 5 ημέρες) δεν μπορεί να δοθεί άλλη γνωμάτευση ακόμα κι αν έχει περάσει ο χρόνος που αναλογεί στα συνταγογραφημένα υλικά.

Έτσι έδωσα στο Λεωνίδα μια νέα γνωμάτευση με 200 βελόνες και υποθέτω - θεωρητικά - ότι θα μπορουσα να είχα δώσει 200 βελόνες 6 μέρες πριν την λήξη του πενταμήνου κι άλλες 300 την ακριβώς επόμενη μέρα... δεν ξέρω μόνο αν θα υπήρχε ο περιορισμός της μηνιαίας διάρκειας της γνωμάτευσης (ίσως να τις έδινα με διαφορά 30 ημερών;  :P ).

Το ρεζουμέ είναι 300 σε όλους για να μην μπλέκουμε με το edapy... Ο ΕΟΠΥΥ δεν γουστάρει οικονομίες και τσιγγουνιές.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση