Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα

Σχετικά με την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων.

(1/3) > >>

Argirios Argiriou:
Το μόνο σύνθετο όνομα που θα μπορούσα να δεχτώ είναι το Σλαβομακεδονία. Δεν το δέχονται όμως. Το Άνω Μακεδονία το θεωρώ απαράδεκτο γιατί εγείρει αλυτρωτισμούς.

Έχουν δικαίωμα να προσδιοριστούν όπως θέλουν, όπως και εμείς, ως Ελλάδα, έχουμε δικαίωμα να τους αναγνωρίσουμε (ως Ελλάδα, τα άλλα κράτη ας κάνουν ότι θέλουν) το όνομά τους ή όχι.

Δεν έχω πειστεί ότι το κόστος για κάτι τέτοιο είναι τόσο τεράστιο.

Μέχρι τώρα (που δεν τους αναγνωρίζουμε το όνομα) έχουμε αρκετά καλή γειτονία και οι εμπορικές μας συναλλαγές δεν είναι και τόσο άσχημες.  ( Η Ελλάδα είναι Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος μεταξυ των ξένων επενδυτών στην ΠΓΔΜ )

Ανησυχώ πολύ περισσότερο για το πώς θα τα πάμε με τους Ανατολικούς μας γείτονες.

Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να κάνουμε τον παλληκαρά στους Σκοπιανούς. Απλώς, ήρεμα αλλά σταθερά να τους ξεκαθαρίσουμε ότι το μόνο σύνθετο όνομα, με το οποίο μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε είναι το Σλαβομακεδονία ( Για το σκέτο Μακεδονία ούτε λόγος φυσικά ). Μέχρι εκεί. Αλλιώς FYROM μέχρι να σβήσει ο ήλιος (του πλανητικού μας συστήματος εννοώ, όχι της σημαίας τους).

Η διεθνής κοινότητα είναι και αυτή ελεύθερη να κάνει ότι θέλει.


Αργύρης Αργυρίου
Γενικός Ιατρός
Καβάλα.

GirousisN:
«Μακεδονική»! «Μάς είπαν έναν μύθο σαν να είμαστε παιδιά»

Ελαμψε η αιτία επικλήσεως τού 1977 και πολλών άλλων χρονολογιών: αναγνωρίστηκε επισήμως κατά τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια η βουλγαροσερβική σλαβική γλώσσα των Σκοπίων ως «μακεδονική». Δόθηκε επισήμως ένα όνομα με το οποίο η γλώσσα αυτή δεν έχει καμία σχέση. Τόσος μόχθος, τόσες προσδοκίες, γέννησαν τόση πίκρα και τόση αίσθηση ματαίωσης...

Γεώργιος Μπαμπινιώτης .

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

iceman:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο μόνο σύνθετο όνομα που θα μπορούσα να δεχτώ είναι το Σλαβομακεδονία. Δεν το δέχονται όμως. Το Άνω Μακεδονία το θεωρώ απαράδεκτο γιατί εγείρει αλυτρωτισμούς.


Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να κάνουμε τον παλληκαρά στους Σκοπιανούς. Απλώς, ήρεμα αλλά σταθερά να τους ξεκαθαρίσουμε ότι το μόνο σύνθετο όνομα, με το οποίο μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε είναι το Σλαβομακεδονία ( Για το σκέτο Μακεδονία ούτε λόγος φυσικά ). Μέχρι εκεί. Αλλιώς FYROM μέχρι να σβήσει ο ήλιος (του πλανητικού μας συστήματος εννοώ, όχι της σημαίας τους).


--- Τέλος παράθεσης ---

συμφωνώ απόλυτα με το Σλαβομακεδονία. η ΜΟΝΗ αποδεκτή ονομασία. ξεκαθαρίζει και το φύλο τους (σλάβοι)
όσον αφορά το F.Y.R.O.M. ουσιαστικά και αυτό F.Y.R.O.Macedonia είναι....

Αρχίατρος:
Συγγνώμη τι προσπαθεί να μας αποδείξει ο κύριος Μπαμπινιώτης ; να μας κάνει το άσπρο μαύρο με διάφορες λεκτικές ακροβασίες ;
Από κάτω στα σχόλια θα δείτε τους μισούς να τον κράζουν:
Π.χ:

--- Παράθεση ---gphotopoulos

Συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά διάβασα την αναφορά της Συνόδου (είναι διαθέσιμη στη σελίδα του ΟΗΕ), πως συμβιβάζεται αναφορά σε "Μακεδονικό αλφάβητο" και "Μακεδονικά ονόματα" με τη θέση σας ότι δεν αναγνωρίστηκε "Μακεδονική" γλώσσα; Αυτό που λέτε ότι φαίνεται από το κείμενο ότι είναι σλαβική δεκτό, αλλά δεν συζητάμε τι γλώσσα είναι, συζητάμε αν αναγνωρίσαμε ότι υπάρχει η όχι. Και όλα (ονόματα, αλφάβητο και ταξινόμηση στις Σλαβικές γλώσσες) είναι πειστήρια για την ύπαρξή της και όχι για το αντίθετο. Είναι δυνατόν να υπάρχουν αλφάβητο και ονόματα μιας ανύπαρκτης γλώσσας; Αν προσπαθείτε να πείτε ότι ποτέ δεν αναγνωρίστηκε η σχέση της με την Αρχαία Μακεδονία και τον πολιτισμό της έχετε δίκιο, αλλά δεν γράφετε αυτό. Και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι άνθρωπος με τις δικές σας γνώσεις της Ελληνικής γλώσσας (για τη γενιά μου τουλάχιστον το ονομά σας είναι συνώνυμο της γνώσης της Ελληνικής) δεν ξέρει πως να γράψει αυτό που θέλει. Σας γράφω χωρίς καμία έχθρα, αν δεν μπορούσατε 40 χρόνια πριν να προβλέψετε τις συνέπειες της αναφοράς σε Μακεδονικό αλφάβητο και ονόματα αυτό είναι ανθρώπινο. Όλοι κάνουν λάθη
--- Τέλος παράθεσης ---


--- Παράθεση ---pankok

Δεν μας λέτε όμως κ. Καθηγητά-με όλον τον σεβασμό στο έργο σας-γιατί τα επίσημα έγγραφα και οι ανακοινώσεις της περίφημης διάσκεψης του 1977 αναφέρουν τις γλώσσες των κρατιδίων serbo-croatian/cyrillic and roman...slovenian/roman-cyrillic...και macedonian;;;...με λίγα λόγια αποδέχτηκε ή όχι πως οι γλώσσες που χρησιμοποιούνταν στην Γιουγκοσλαβία ήταν η σερβοκροατική,η σλοβενική και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ;;;
--- Τέλος παράθεσης ---
Προσωπικά ΔΕΝ υιοθετώ την κυβερνητική επιχειρηματολογία (αφού αναγνωρίσαμε την ύπαρξη "μακεδονικής" γλώσσας, ε τι να κάνουμε, το επικυρώνουμε και σήμερα), αλλά αρκετά με το κουτόχορτο.

Μια εικόνα, χίλες λέξεις:


Αναρωτηθείτε πόσο client state των Αμερικανών είμασταν μεταπολεμικά σε σημείο να ακολουθούμε πιστά τα προστάγματά τους για καλές σχέσεις με τον Τίτο που μας δημιούργησε και το πρόβλημα.

Αρχίατρος:
Ορίστε τι θα κάνει η ΝΔ όταν (δυστυχώς όπως όλα δείχνουν) γίνει κυβέρνηση:

Γιατί δεν αντέχω την μικροκομματική εκμετάλλευση απ΄την ΝΔ.

Εδώ να πούμε κάτι.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για την Συμφωνία πιέζουν Αμερικανοί και Γερμανοί. Μπορείς να τους πας κόντρα θα αναρωτηθεί κάποιος ;
Σίγουρα ένα μεμονωμένο κόμμα όχι, αλλά αν συγκαλούνταν συνεδρίαση πολ.αρχηγών άλλαζε το πράγμα.
Είναι πολύ πιθανό να πέρασε η Συμφωνία για το Σκοπιανό ως παζάρι στο στυλ "πέρνα την Συμφωνία ανεξάρτητα αντιδράσεων και πολιτικού κόστους και δεν θα περικοπούν οι συντάξεις" ή κάτι αντίστοιχο.
Προφανώς οι Έλληνες πολιτικάντηδες τα ζύγιασαν και έλαβαν αυτή την απόφαση. Τα ίδια θα κάνει και η ΝΔ αύριο,  μην γελιέστε.
Ο ορίζοντας των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα είναι μια, άντε δύο 4ετίες. Η κουτάλα και μόνο.
Ουδείς ενδιαφέρεται αν μετά από π.χ 30 χρόνια δημιουργηθεί πρόβλημα στην Βόρεια Ελλάδα, πολλοί δεν θα ζουν καν τότε.

Να θυμίσω ότι ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την Γιουγκοσλαβία του Τίτο, δλδ οι Αμερικανοί πίεσαν την Ελλάδα να αναγνωρίσει την SFRJ με ομόσπονδη Δημοκρατία που είχε το όνομα Μακεδονία, προφανώς θα σκέφτηκαν τότε ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα μετά από 30 χρόνια. Δυστυχώς τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν έχουν ορίζοντα 4ετίας και θητείας του κύριου Κοντζιά.
Ενδεχομένως έκανε κάποιους υπολογισμούς για το τι συμφέρει ΤΩΡΑ την χώρα, αδιαφορώντας για το τι θα λουστούμε τις επόμενες δεκαετίες....

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση