Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 14:07:16

Αποστολέας Θέμα: Σχετικά με την ονομασία του Κράτους των Σκοπίων.  (Αναγνώστηκε 10503 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Απριλίου 2018, 08:34:14
Αναγνώστηκε 10503 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το μόνο σύνθετο όνομα που θα μπορούσα να δεχτώ είναι το Σλαβομακεδονία. Δεν το δέχονται όμως. Το Άνω Μακεδονία το θεωρώ απαράδεκτο γιατί εγείρει αλυτρωτισμούς.

Έχουν δικαίωμα να προσδιοριστούν όπως θέλουν, όπως και εμείς, ως Ελλάδα, έχουμε δικαίωμα να τους αναγνωρίσουμε (ως Ελλάδα, τα άλλα κράτη ας κάνουν ότι θέλουν) το όνομά τους ή όχι.

Δεν έχω πειστεί ότι το κόστος για κάτι τέτοιο είναι τόσο τεράστιο.

Μέχρι τώρα (που δεν τους αναγνωρίζουμε το όνομα) έχουμε αρκετά καλή γειτονία και οι εμπορικές μας συναλλαγές δεν είναι και τόσο άσχημες.  ( Η Ελλάδα είναι Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος μεταξυ των ξένων επενδυτών στην ΠΓΔΜ )

Ανησυχώ πολύ περισσότερο για το πώς θα τα πάμε με τους Ανατολικούς μας γείτονες.

Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να κάνουμε τον παλληκαρά στους Σκοπιανούς. Απλώς, ήρεμα αλλά σταθερά να τους ξεκαθαρίσουμε ότι το μόνο σύνθετο όνομα, με το οποίο μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε είναι το Σλαβομακεδονία ( Για το σκέτο Μακεδονία ούτε λόγος φυσικά ). Μέχρι εκεί. Αλλιώς FYROM μέχρι να σβήσει ο ήλιος (του πλανητικού μας συστήματος εννοώ, όχι της σημαίας τους).

Η διεθνής κοινότητα είναι και αυτή ελεύθερη να κάνει ότι θέλει.


Αργύρης Αργυρίου
Γενικός Ιατρός
Καβάλα.
« Τελευταία τροποποίηση: 30 Απριλίου 2018, 20:36:26 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

15 Ιουνίου 2018, 09:35:05
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN


«Μακεδονική»! «Μάς είπαν έναν μύθο σαν να είμαστε παιδιά»

Ελαμψε η αιτία επικλήσεως τού 1977 και πολλών άλλων χρονολογιών: αναγνωρίστηκε επισήμως κατά τη διαπραγμάτευση με τα Σκόπια η βουλγαροσερβική σλαβική γλώσσα των Σκοπίων ως «μακεδονική». Δόθηκε επισήμως ένα όνομα με το οποίο η γλώσσα αυτή δεν έχει καμία σχέση. Τόσος μόχθος, τόσες προσδοκίες, γέννησαν τόση πίκρα και τόση αίσθηση ματαίωσης...

Γεώργιος Μπαμπινιώτης .

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

15 Ιουνίου 2018, 12:33:32
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

iceman


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Το μόνο σύνθετο όνομα που θα μπορούσα να δεχτώ είναι το Σλαβομακεδονία. Δεν το δέχονται όμως. Το Άνω Μακεδονία το θεωρώ απαράδεκτο γιατί εγείρει αλυτρωτισμούς.


Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να κάνουμε τον παλληκαρά στους Σκοπιανούς. Απλώς, ήρεμα αλλά σταθερά να τους ξεκαθαρίσουμε ότι το μόνο σύνθετο όνομα, με το οποίο μπορούμε να τους αναγνωρίσουμε είναι το Σλαβομακεδονία ( Για το σκέτο Μακεδονία ούτε λόγος φυσικά ). Μέχρι εκεί. Αλλιώς FYROM μέχρι να σβήσει ο ήλιος (του πλανητικού μας συστήματος εννοώ, όχι της σημαίας τους).


συμφωνώ απόλυτα με το Σλαβομακεδονία. η ΜΟΝΗ αποδεκτή ονομασία. ξεκαθαρίζει και το φύλο τους (σλάβοι)
όσον αφορά το F.Y.R.O.M. ουσιαστικά και αυτό F.Y.R.O.Macedonia είναι....
The winner takes it all........

15 Ιουνίου 2018, 13:12:44
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Συγγνώμη τι προσπαθεί να μας αποδείξει ο κύριος Μπαμπινιώτης ; να μας κάνει το άσπρο μαύρο με διάφορες λεκτικές ακροβασίες ;
Από κάτω στα σχόλια θα δείτε τους μισούς να τον κράζουν:
Π.χ:
Παράθεση
gphotopoulos

Συγγνώμη που επαναλαμβάνομαι, αλλά διάβασα την αναφορά της Συνόδου (είναι διαθέσιμη στη σελίδα του ΟΗΕ), πως συμβιβάζεται αναφορά σε "Μακεδονικό αλφάβητο" και "Μακεδονικά ονόματα" με τη θέση σας ότι δεν αναγνωρίστηκε "Μακεδονική" γλώσσα; Αυτό που λέτε ότι φαίνεται από το κείμενο ότι είναι σλαβική δεκτό, αλλά δεν συζητάμε τι γλώσσα είναι, συζητάμε αν αναγνωρίσαμε ότι υπάρχει η όχι. Και όλα (ονόματα, αλφάβητο και ταξινόμηση στις Σλαβικές γλώσσες) είναι πειστήρια για την ύπαρξή της και όχι για το αντίθετο. Είναι δυνατόν να υπάρχουν αλφάβητο και ονόματα μιας ανύπαρκτης γλώσσας; Αν προσπαθείτε να πείτε ότι ποτέ δεν αναγνωρίστηκε η σχέση της με την Αρχαία Μακεδονία και τον πολιτισμό της έχετε δίκιο, αλλά δεν γράφετε αυτό. Και δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι άνθρωπος με τις δικές σας γνώσεις της Ελληνικής γλώσσας (για τη γενιά μου τουλάχιστον το ονομά σας είναι συνώνυμο της γνώσης της Ελληνικής) δεν ξέρει πως να γράψει αυτό που θέλει. Σας γράφω χωρίς καμία έχθρα, αν δεν μπορούσατε 40 χρόνια πριν να προβλέψετε τις συνέπειες της αναφοράς σε Μακεδονικό αλφάβητο και ονόματα αυτό είναι ανθρώπινο. Όλοι κάνουν λάθη

Παράθεση
pankok

Δεν μας λέτε όμως κ. Καθηγητά-με όλον τον σεβασμό στο έργο σας-γιατί τα επίσημα έγγραφα και οι ανακοινώσεις της περίφημης διάσκεψης του 1977 αναφέρουν τις γλώσσες των κρατιδίων serbo-croatian/cyrillic and roman...slovenian/roman-cyrillic...και macedonian;;;...με λίγα λόγια αποδέχτηκε ή όχι πως οι γλώσσες που χρησιμοποιούνταν στην Γιουγκοσλαβία ήταν η σερβοκροατική,η σλοβενική και η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ;;;
Προσωπικά ΔΕΝ υιοθετώ την κυβερνητική επιχειρηματολογία (αφού αναγνωρίσαμε την ύπαρξη "μακεδονικής" γλώσσας, ε τι να κάνουμε, το επικυρώνουμε και σήμερα), αλλά αρκετά με το κουτόχορτο.

Μια εικόνα, χίλες λέξεις:


Αναρωτηθείτε πόσο client state των Αμερικανών είμασταν μεταπολεμικά σε σημείο να ακολουθούμε πιστά τα προστάγματά τους για καλές σχέσεις με τον Τίτο που μας δημιούργησε και το πρόβλημα.
« Τελευταία τροποποίηση: 15 Ιουνίου 2018, 13:21:16 από Αρχίατρος »

10 Σεπτεμβρίου 2018, 00:47:20
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ορίστε τι θα κάνει η ΝΔ όταν (δυστυχώς όπως όλα δείχνουν) γίνει κυβέρνηση:

Γιατί δεν αντέχω την μικροκομματική εκμετάλλευση απ΄την ΝΔ.

Εδώ να πούμε κάτι.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι για την Συμφωνία πιέζουν Αμερικανοί και Γερμανοί. Μπορείς να τους πας κόντρα θα αναρωτηθεί κάποιος ;
Σίγουρα ένα μεμονωμένο κόμμα όχι, αλλά αν συγκαλούνταν συνεδρίαση πολ.αρχηγών άλλαζε το πράγμα.
Είναι πολύ πιθανό να πέρασε η Συμφωνία για το Σκοπιανό ως παζάρι στο στυλ "πέρνα την Συμφωνία ανεξάρτητα αντιδράσεων και πολιτικού κόστους και δεν θα περικοπούν οι συντάξεις" ή κάτι αντίστοιχο.
Προφανώς οι Έλληνες πολιτικάντηδες τα ζύγιασαν και έλαβαν αυτή την απόφαση. Τα ίδια θα κάνει και η ΝΔ αύριο,  μην γελιέστε.
Ο ορίζοντας των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα είναι μια, άντε δύο 4ετίες. Η κουτάλα και μόνο.
Ουδείς ενδιαφέρεται αν μετά από π.χ 30 χρόνια δημιουργηθεί πρόβλημα στην Βόρεια Ελλάδα, πολλοί δεν θα ζουν καν τότε.

Να θυμίσω ότι ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΤΣΙ δημιουργήθηκε το πρόβλημα με την Γιουγκοσλαβία του Τίτο, δλδ οι Αμερικανοί πίεσαν την Ελλάδα να αναγνωρίσει την SFRJ με ομόσπονδη Δημοκρατία που είχε το όνομα Μακεδονία, προφανώς θα σκέφτηκαν τότε ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα μετά από 30 χρόνια. Δυστυχώς τα θέματα εξωτερικής πολιτικής δεν έχουν ορίζοντα 4ετίας και θητείας του κύριου Κοντζιά.
Ενδεχομένως έκανε κάποιους υπολογισμούς για το τι συμφέρει ΤΩΡΑ την χώρα, αδιαφορώντας για το τι θα λουστούμε τις επόμενες δεκαετίες....

10 Σεπτεμβρίου 2018, 08:07:17
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Λένε ότι τον πίεσαν τον ΣΥΡΙΖΑ οι Αμερικάνοι για να δεχτούν το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

Να το δεχτώ.

Αλλά όμως τα χαμόγελα και τα αστειάκια και τα Happy Birthday to you από τα στόματα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συνάντηση στις Πρέσπες δεν νομίζω να τους τα επέβαλαν οι Αμερικάνοι. Οι δικοί μας το απολάμβαναν.

Απλά πιστεύω ότι, υποσυνείδητα τουλάχιστον, γαλουχήθηκε έτσι η σκέψη τους από τον προπάτορα των περισσότερων τους, το ΚΚΕ.






« Τελευταία τροποποίηση: 10 Σεπτεμβρίου 2018, 08:41:52 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Ιανουαρίου 2019, 05:52:06
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
Stirlitz
 
Επειδή η άθλια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί για μία ακόμη φορά να θολώσει τα νερά για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών και να κοροϊδέψει τους Έλληνες με δήθεν «επικοινωνιακή αντεπίθεση» για την ξεκάθαρη εθνική προδοσία που θέλει να περάσει, τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Αν επικυρωθεί η συμφωνία τελικά, ο όρος «Βόρεια Μακεδονία» θα αναφέρεται στο εξής ΜΟΝΟ στην ονομασία της γειτονικής χώρας και μάλιστα ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ αφού θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των Σκοπιανών να τη χρησιμοποιούν στην καθημερινή πρακτική ή όχι. Σαφές δείγμα προθέσεων έδωσε ήδη ο Ζάεφ που πριν αλλά και μετά το δημοψήφισμα αναφέρεται πάντα σε «Μακεδονία» σκέτο ή σε «ευρωπαϊκή Μακεδονία» και ΠΟΤΕ σε Βόρεια Μακεδονία όταν μιλάει για τη χώρα του. Εφόσον μάλιστα η ίδια η συμφωνία στο άρθρο 1 παρ. 3α αναφέρει ότι για λόγους συντομίας τα Σκόπια θα αναφέρονται ως «Βόρεια Μακεδονία», θα μπορούν οι Σκοπιανοί στο μέλλον για λόγους ακόμη μεγαλύτερης συντομίας να την αναφέρουν σκέτη «Μακεδονία» όπως ήδη κάνει ο μετριοπαθής και χαμογελαστός Ζάεφ που μας κοροϊδεύει κατάμουτρα. Όπως δηλαδή λέμε συχνά τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ως σκέτη Αμερική παρ' ότι ο όρος δεν είναι σωστός διότι αναφέρεται σε ολόκληρη την ήπειρο, ή όπως λέμε απλώς Μεξικό ενώ η επίσημη ονομασία είναι Ηνωμένες Μεξικανικές Πολιτείες.

Αλλά ακόμη κι αν δεχτούμε ότι τα Σκόπια θα αποκαλούνται στο εξής «Βόρεια Μακεδονία», η συμφωνία προβλέπει ότι σε ΟΛΟΥΣ τους άλλους επιθετικούς προσδιορισμούς πλην της επίσημης ονομασίας της γειτονικής χώρας, θα παραμείνει ΜΟΝΟ ο όρος «μακεδονικός» - σκέτος. Για παράδειγμα, οι Σκοπιανοί θα απαιτούν να λέγονται από τους πάντες (και από εμάς) Μακεδόνες, η γλώσσα τους μακεδονική (όπως αποκαλύφθηκε από τα σκοπιανά ΜΜΕ ο Τσίπρας το συμφώνησε αυτό ο ίδιος με τον Ζάεφ σε ένα πάρκινγκ χωρίς την παρουσία των υπουργών Εξωτερικών), ο στρατός τους μακεδονικός, οι πόλεις τους μακεδονικές, τα προϊόντα τους μακεδονικά, ο αερομεταφορέας τους μακεδονικός, τα διαβατήριά τους μακεδονικά, τα φαγητά τους μακεδονικά, οι αθλητικές τους ομάδες μακεδονικές, οι παίκτες τους Μακεδόνες, τα τραγούδια τους μακεδονικά και οι χοροί τους μακεδονικοί. Μόνο οι πινακίδες των αυτοκινήτων τους θα φέρουν το σήμα ΝΜ ή ΝΜΚ ενώ «για όλους τους άλλους σκοπούς οι κωδικοί χώρας παραμένουν ΜΚ ή ΜΚD» - πράγμα που σημαίνει πολύ απλά ότι το περίφημο erga omnes πήγε περίπατο. Όλα αυτά η αισχρή μειοδοτική κυβέρνηση Τσίπρα τα έχει ΗΔΗ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΨΕΙ δίνοντας στους θρασύτατους παραχαράκτες της Ιστορίας όλα τα νομικά όπλα που χρειάζονται για να μας κάνουν τη ζωή κόλαση τις επόμενες δεκαετίες και να πληγώνουν καθημερινά την ψυχή και την υπερηφάνεια του Έλληνα.

Αν για παράδειγμα κάποιο ελληνικό ΜΜΕ αναφερθεί στο μέλλον στους Σκοπιανούς ως Βορειομακεδόνες είναι πιθανό να βρεθεί κατηγορούμενο για παραβίαση των όρων της συμφωνίας των Πρεσπών, διότι σύμφωνα με το αυστηρό γράμμα της θα πρέπει να τους αναφέρει ως «Μακεδόνες/πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας». Η πρώτη λέξη «Μακεδόνες» δεν έχει μπει για πλάκα στη συμφωνία. Μας δείχνει ξεκάθαρα τη μπόρα της εθνικής μας ταπείνωσης που έρχεται ολοταχώς. Στο εξής τον Σκοπιανό θα πρέπει τον αποκαλούμε ή «Μακεδόνα» ή «πολίτη της Βόρειας Μακεδονίας» - άλλη ονομασία δεν θα επιτρέπεται. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι με βάση αυτά που υπέγραψε ο Τσίπρας, ο Σκοπιανός ΔΕΝ θα λέγεται «Βορειομακεδόνας» όπως διατείνονται τα διάφορα τρολ της Κουμουνδούρου που επιχειρούν να παραπληροφορήσουν τους Έλληνες και να μειώσουν τις αντιδράσεις τους στο εθνικό όνειδος που προωθούν.

Εφόσον λοιπόν οι Σκοπιανοί δεν ντρέπονται να μας προκαλούν ούτε τώρα που υποτίθεται πως έχουν ακόμα την ανάγκη μας, είναι λογικό κι επόμενο σε λίγο καιρό να αρχίσουν να εγείρουν σοβαρά ζητήματα για το αν η Ελλάδα έχει δικαίωμα χρήσης του όρου «μακεδονικός» αφού αυτός παραπέμπει εκ των πραγμάτων στο δικό τους κράτος. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι οι Σκοπιανοί μόλις πάρουν αυτά που θέλουν, θα αρχίσουν να μας σέρνουν στα διεθνή δικαστήρια απαιτώντας να μετονομαστούν άμεσα το Αεροδρόμιο Μακεδονία και ο Σταθμός Μακεδονία των ΚΤΕΛ της Θεσσαλονίκης επειδή μπερδεύουν τους τουρίστες (το είπε ήδη ο Μπουτάρης), να φύγει ο όρος «μακεδονικό» από το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων διότι προκαλείται σύγχυση στο εξωτερικό, να αναγνωριστεί η «μακεδονική γλώσσα» ως επίσημη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ και τελικά να αναγνωριστεί «μακεδονική εθνική μειονότητα» στην Ελλάδα αφού θα έχει προηγηθεί η επίσημη αναγνώρισης της γλώσσας που αυτή ομιλεί. Να είστε βέβαιοι πως σε ΟΛΕΣ αυτές τις προσφυγές οι Σκοπιανοί θα δικαιωθούν πανηγυρικά από τα διεθνή δικαστήρια διότι πάντα η χώρα υπερισχύει της απλής επαρχίας στα δικαιώματα χρήσης ονομάτων αφού αυτά εμπίπτουν σε ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.

Τόσο απλά είναι τα πράγματα, και οφείλουμε όλοι να τα γνωρίζουμε εκ των προτέρων για να μην νομίζουν ότι μας κοροϊδεύουν ο Τσίπρας και ο συρφετός των απάτριδων εθνομηδενιστών που τον περιβάλλει. Ακόμη και η ίδια η συμφωνία των Πρεσπών δεν αναφέρει ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ την ελληνική Μακεδονία με το όνομά της αλλά την αποκαλεί «βόρεια περιοχή του Πρώτου Μέρους». Στην καλύτερη περίπτωση δηλαδή οι Έλληνες Μακεδόνες θα μπορούν να αποκαλούνται στο εξής επισήμως «Βορειοελλαδίτες» και στη χειρότερη «Βορειοπεριοχίτες Πρωτομερίτες». Ήδη οι ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που πρόσκεινται στην Αριστερά δεν αναφέρουν ποτέ τον όρο Μακεδονία για τη Μακεδονία μας, ούτε στα δελτία καιρού τους, αλλά πάντα λένε «Βόρεια Ελλάδα». Αυτά για να ξέρουμε ποιοι και πώς καλλιεργούν το έδαφος της εθνικής ήττας μας.

Αλλά και το περιβόητο άρθρο 7 της συμφωνίας που τάχα προσδιορίζει τι ακριβώς είναι η Μακεδονία και ο Μακεδόνας τελικά, λέει ότι απλώς αυτές οι δύο έννοιες σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για κάθε χώρα. Μα αν συμφωνούμε ότι διαφωνούμε με τους Σκοπιανούς σε αυτό το πολύ θεμελιώδες ζήτημα, τότε τι είδους λύση είναι αυτή; Είναι σαν να ρωτάει κανείς ένα ζευγάρι που βρίσκεται σε διάσταση αν τα βρήκε μεταξύ του και εκείνο να απαντάει «τα βρήκαμε» εννοώντας ότι θέλει να χωρίσει τελικά και να τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του. Πρόκειται για ξεκάθαρη ομολογία ότι η συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο δεν έλυσε κανένα πρόβλημα αλλά απλώς το έκανε χειρότερο.

Διαβάζοντας κανείς τις δηλώσεις του Τσίπρα την ημέρα που έβαλε φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του στην προδοτική συμφωνία, δεν μπορεί να μην σταματήσει με απορία στη φράση: «Δεν ανταμώνουμε σήμερα εδώ για να θρηνήσουμε τις ήττες του παρελθόντος». Η φράση «ήττες του παρελθόντος» σε συνδυασμό με την τοποθεσία των Πρεσπών, παραπέμπει στον εμφύλιο πόλεμο, και ειδικά στην τελευταία φάση του όταν ο ΔΣΕ συγκροτείτο κατά 60% από Σλάβους. Άρα να «ποιοι θρηνούν» - οι ηττημένοι, αφού κανένας νικητής δεν θρηνεί, πολύ δε περισσότερο, σε έναν εμφύλιο πόλεμο. Με τη φράση αυτή που σίγουρα δεν εκστομίστηκε τυχαία, ο Τσίπρας επιβεβαίωσε ότι εκτός από το να κάνει το χατήρι των Αμερικανών και των Γερμανών, ήθελε και ο ίδιος διακαώς να προδώσει τη Μακεδονία για λόγους εκδίκησης κατά των Ελλήνων. Οραματίζεται ότι παίρνει τη ρεβάνς για την ήττα των συμμοριτών στον εμφύλιο. Γι' αυτό επιμένει να υπερασπίζεται με τόσο πάθος τη συγκεκριμένη επαίσχυντη και προδοτική συμφωνία ενώ ξέρει πολύ καλά ότι η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού την απορρίπτει και ότι το ζήτημα αυτό του προκαλεί τρομερή πολιτική ζημιά.

Σε μία συνέντευξη που είχε δώσει κάποτε ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος αναφέρθηκε στη σχέση που έχουν οι Έλληνες με την προδοσία σε διάφορες φάσεις της ιστορίας τους: «Να μην ξεχνάμε ένα πράγμα. Ότι εμείς οι Έλληνες μπορεί να είμαστε ένας ηρωικός λαός αλλά είμαστε και λαός προδοτών. Στα Μηδικά δεν υπήρξαν Πέρσες που να ελληνίσουν, υπήρξαν Έλληνες που εμήδισαν. Στην εκστρατεία του Αλεξάνδρου, οι Έλληνες που είχαν πάει με τον Δαρείο ήταν πολλοί περισσότεροι από τους Έλληνες που ήταν στο πλευρό του Αλεξάνδρου. Η προδοσία είναι μέσα στο αίμα μας. Το θέμα είναι εμείς τι επιλογή θα κάνουμε. Θα θέλουμε να είμαστε απόγονοι του Λεωνίδα ή του Εφιάλτη; Θα θέλουμε να είμαστε απόγονοι του Κολοκοτρώνη ή του Νενέκου; Εδώ είναι το ζήτημα».

Για τη δήθεν αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας στα Βαλκάνια και τη σταθερότητα της περιοχής που διατείνεται ότι πετυχαίνει ο πολιτικός απατεώνας Αλέξης Τσίπρας, η ίδια η κοινή λογική καταρρίπτει αυτό το επιχείρημα. Πρώτον, τα Σκόπια δεν κινδυνεύουν από κανέναν να διαλυθούν διότι τόσο η Αλβανία όσο και η Βουλγαρία που έχουν συμφέροντα στη χώρα αυτή είναι αμφότερες μέλη του ΝΑΤΟ και συνεπώς ούτε διανοούνται καν να πράξουν κάτι ενάντια στη θέληση των ΗΠΑ. Η απλή αλήθεια που δεν μας λέει φυσικά η κυβέρνηση και τα φερέφωνά της είναι πως, ό,τι κι αν κάνουμε εμείς, ΜΟΝΟ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ θα διαλυθούν τα Σκόπια και θα υπάρξει η Μεγάλη Αλβανία. Το τι θα γίνει δηλαδή τελικά με την εδαφική ακεραιότητα των Σκοπίων είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο» και δεν περνάει καθόλου από το χέρι μας.

Δεύτερον, το επιχείρημα ότι με την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας στα Σκόπια εξασφαλιζόμαστε από πιθανή τουρκική διείσδυση στη χώρα αυτή είναι ένα μεγάλο παραμύθι. Ήδη οι Σκοπιανοί έχουν κάτι παραπάνω από άριστες σχέσεις με τους Τούρκους, διότι απλούστατα οι όποιες αλυτρωτικές επιδιώξεις τους δεν είναι κατά των Τούρκων αλλά κατά των Ελλήνων αποκλειστικά. Γι' αυτό και οι Τούρκοι χαιρετίζουν «τους φίλους Μακεδόνες» με κάθε ευκαιρία και υπόσχονται κάθε είδους στήριξη. Ό,τι βλάπτει, μειώνει και ταπεινώνει την Ελλάδα είναι προς το συμφέρον του Τούρκου. Επομένως το ότι ο Τούρκος επιμένει να αποκαλεί σκέτο «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς και να τους αβαντάρει με κάθε τρόπο, δείχνει πως αυτό που κάνουμε εμείς με τη συμφωνία των Πρεσπών είναι σαν να βάζουμε τα χέρια μας και να βγάζουμε τα μάτια μας. Εξυπηρετούμε ουσιαστικά τα συμφέροντα του Τούρκου, παρέχοντάς του ανέλπιστη ευκαιρία να μας πλήξει ηθικά και στρατηγικά.

Τρίτον, όσοι λένε πως δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τα Σκόπια διότι είναι μια αδύναμη χώρα και είναι παράλογο να αισθανόμαστε ότι μας απειλούν μερικές χιλιάδες φτωχοί άνθρωποι που θέλουν να αποκαλούνται Μακεδόνες, είναι απλώς ανιστόρητοι και αφελείς. Τα Σκόπια μπορεί να είναι αδύναμα ΣΗΜΕΡΑ, αλλά κανείς δεν μπορεί να προδικάσει πώς θα είναι αύριο. Μπαίνοντας στο ΝΑΤΟ μπορεί να προσκαλέσουν συμμαχικές τουρκικές αεροπορικές και χερσαίες  στρατιωτικές δυνάμεις να εγκατασταθούν μόνιμα στο έδαφός τους για λόγους προστασίας και αυτοάμυνας. Τι θα πούμε εμείς τότε; Θα διαμαρτυρηθούμε στο ΝΑΤΟ επειδή ένας σύμμαχος ασκεί ένα νόμιμο δικαίωμά του; Θα γελάνε οι πάντες μαζί μας και θα σηκώνουν αδιάφορα τους ώμους λέγοντας το ίδιο που λένε 60 χρόνια για τα προβλήματά μας με την Τουρκία: «Σύμμαχοι είστε, βρείτε τα μεταξύ σας». Για σκεφτείτε, για παράδειγμα, να μεταφέρουν οι Τούρκοι μερικούς πυραύλους S-400 σε σκοπιανό έδαφος κάποια στιγμή στο μέλλον με το επιχείρημα που χρησιμοποιούν και τώρα κοροϊδευτικά οι Ρώσοι απέναντί μας, ότι δηλαδή πρόκειται για «καθαρά αμυντικά όπλα» - οι πύραυλοι αυτοί που έχουν βεληνεκές έως και 400 χιλιόμετρα θα είναι σε θέση να στοχοποιήσουν τα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη με το που θα απογειωθούν από τη Λάρισα, την Αγχίαλο, την Τανάγρα και τη Σκύρο. Θα μιλάμε για πραγματικό στρατηγικό και επιχειρησιακό εφιάλτη που θα παραλύσει ολόκληρη την αεράμυνά μας. Αλλά ακόμη κι αν δεν μας απειλήσουν στρατιωτικά οι Σκοπιανοί, σκεφτείτε τι θα γίνει αν υποστηρίζουν κάθε φορά στα όργανα του ΝΑΤΟ τις επιλογές της Τουρκίας και αύριο θέσουν βέτο στην εισδοχή της Κύπρου στη συμμαχία ή μας εμποδίσουν με οποιονδήποτε άλλον τρόπο σε κάποιο κρίσιμο δικό μας ζήτημα.

Άλλωστε έχουμε πρόσφατο χειροπιαστό παράδειγμα για το τι μπορεί να καταφέρει μία μικρή βαλκανική χώρα σε βάρος των γειτόνων της παρ' ότι είναι ουσιαστικά άοπλη. Ο πόλεμος του ΝΑΤΟ κατά των Σέρβων για την απόσχιση του Κοσόβου από τη Γιουγκοσλαβία το 1999 απέδειξε και στον πλέον αδαή ότι δεν στέκουν αφελή επιχειρήματα του είδους «τι να φοβηθούμε απ' αυτούς τους ξυπόλυτους;». Και οι Σέρβοι ένιωθαν μέχρι το 1999 ότι δεν είχαν τίποτα να φοβηθούν από τους εξαθλιωμένους Αλβανούς, αλλά πήραν το πικρό μάθημα της Ιστορίας. Το γεγονός ότι τώρα οι Αλβανοί κατήργησαν ουσιαστικά τα σύνορα της χώρας τους με το Κόσοβο από την 1η Ιανουαρίου 2019 κάνοντας το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την προσάρτησή του στη Μεγάλη Αλβανία, φανερώνει τι μπορεί να πετύχει μία χώρα όταν έχει την υποστήριξη των μεγάλων δυνάμεων. Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι αύριο δεν θα επιδιώξουν και οι Σκοπιανοί να επανενώσουν τη Μεγάλη Μακεδονία, και μάλιστα με τις ευλογίες της Γερμανίας και των ΗΠΑ; Ήδη σε γερμανικά ΜΜΕ δημοσιεύονται σχετικοί χάρτες που δείχνουν τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα ενός ξένου προς την Ελλάδα κράτους! Άρα είναι μέγιστο λάθος να βλέπουμε τα Σκόπια μεμονωμένα ως μη δυνητική απειλή, αλλά πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου και να προβλέπουμε τι προβλήματα μπορεί να μας δημιουργήσουν σε συνεργασία με άλλους εχθρούς ή «άσπονδους φίλους» μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε καμία περίπτωση να ολοκληρωθεί η προδοσία της Μακεδονίας μας από μία ιδεοληπτική κυβέρνηση μειοψηφίας. Αν γίνει κάτι τέτοιο, θα πρόκειται για κανονικό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Δεν έχει το δικαίωμα κανένας Βούτσης, κανένας Μπαλάφας, κανένας Θεοδωράκης και κανένας  Παπαχριστόπουλος να εκχωρήσει με το έτσι θέλω τα κληρονομικά δικαιώματα της Μακεδονίας και να προσβάλλει βάναυσα την εθνική συνείδηση των Ελλήνων. Αν η Μέρκελ θέλει πάση θυσία να βαφτίσει τα Σκόπια με ένα όνομα που δεν τους ανήκει, ας τα ονομάσει Βαυαρία, Σαξονία ή Βραδεμβούργο αντί να έρχεται εδώ για να ασκεί πιέσεις στην Ελλάδα και να συγχαίρει τον απατεώνα και ανιστόρητο πρωθυπουργό μας για την προθυμία με την οποία υπηρετεί τα αμερικανικά και γερμανικά συμφέροντα στην περιοχή. Αν ο ελληνικός λαός δεν αντιδράσει δυναμικά και δεν αποτρέψει την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, τότε θα πρόκειται για τον μεγαλύτερο εξευτελισμό που υπέστη ποτέ η Ελλάδα σε καιρό ειρήνης, και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον από αυτή την κατεύθυνση πιθανώς να μην μπορούμε καν να τα φανταστούμε ακόμη.

Η άθλια κυβέρνηση και τα ακόμη πιο άθλια παπαγαλάκια της, επειδή έχουν την εντύπωση ότι απευθύνονται σε μάζα ηλιθίων και αγράμματων, προσπαθούν να ταυτίσουν τον πατριωτισμό με την αφέλεια και το συναίσθημα - όταν δεν τον ταυτίζουν με τον φασισμό. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι πρέπει να κοιτάμε μόνο τη δουλειά μας και την τσέπη μας, και τα εθνικά θέματα να τα αφήνουμε να τα χειριστεί η κυβέρνηση. Ωστόσο είμαστε όλοι πάνω στο ίδιο καράβι που λέγεται πατρίδα και αν αυτό πηγαίνει να το ρίξει στα βράχια κάποιος ανίκανος καπετάνιος οφείλουμε ΟΛΟΙ να αντιδράσουμε. Ο πατριώτης δεν είναι ονειροπόλος και συναισθηματικός όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν, αλλά είναι εκείνος που μπορεί να δει μερικά μέτρα μακρύτερα από τη μύτη του, να κρίνει με βάση την ιστορική πείρα, και να αντιληφθεί ότι το συμφέρον της χώρας είναι μακροπρόθεσμα και συμφέρον δικό του, των παιδιών του και των εγγονιών του.
Από capital.

12 Φεβρουαρίου 2019, 22:18:04
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Σύνοψη:

Ανδρέας Σταλίδης
Παράθεση
Αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης
Επί 27 χρόνια συζητούσαμε:

1. Ένα σύνθετο όνομα αντί για δύο (Σλαβομακεδονία, Νεο-Μακεδονία, Ανω-μακεδονία). Το δώσαμε. Είναι Βόρεια Μακεδονία. Δύο λέξεις, εκ των οποίων το πρόθεμα μπορεί να γίνει ένα γράμμα και να ξεχαστεί.

2. Αμετάφραστο (πχ Nova-Makedonija). Το δώσαμε. Θα μεταφραστεί σε κάθε γλώσσα κανονικά.

3. Το όνομα του κράτους θα συμβαδίζει με την ιθαγένεια. Το δώσαμε. Σκέτη «μακεδονική»

4. Το όνομα του κράτους θα συμβαδίζει με την γλώσσα. Το δώσαμε. Σκέτη «μακεδονική»

5. Το όνομα του κράτους θα συμβαδίζει με τα διεθνή σύμβολα (πχ RNM – Republic of North Macedonia). Το δώσαμε. Σκέτα ΜΚ και MKD.

6. Θα γίνεται ρητή αναφορά στη χρήση του όρου Μακεδονία από την Ελλάδα. Το δώσαμε («περιοχή του βόρειου τμήματος» και «πληθυσμός της βόρειας περιοχής»).

7. Δεν θα υπάρχει ούτε μία αναφορά σε «μακεδονικό κράτος/λαό/έθνος» στο Σύνταγμα. Το δώσαμε (βλέπε άρθρο 36 και 49 του Συντάγματος).

8. Θα αφαιρεθούν ΟΛΕΣ οι παραπομπές σε διακηρύξεις ιστορικών κειμένων στο Προοίμιο και γενικώς στο Σύνταγμα. Το δώσαμε. Παρέμεινε η αναφορά στην διακήρυξη της ΑΣΝΟΜ το 1944.

9. Θα αφαιρεθούν όλες οι αναφορές σε «Μακεδόνες» εκτός της χώρας. Το δώσαμε. Παρέμεινε το άρθρο 36.

10. Θα κάνουν πρώτα τις αλλαγές στα Σκόπια και μετά θα κυρωθεί από εμάς. Το δώσαμε. (α. δεν το υπέγραψε ο Πρόεδρός τους, άρα είναι ευάλωτο νομικά εκεί, β. οι αλλαγές ισχύουν ΑΦΟΥ μπουν στο ΝΑΤΟ και όχι πριν κυρωθεί από την Ελλάδα).

11. Θα κάνουν αποδεκτό ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες ήταν Έλληνες. Το δώσαμε. (αυτό που μπήκε ήταν ότι η δική τους ιστορία δεν σχετίζεται με τους αρχαίους Έλληνες – ευχαριστώ πολύ για το νέο. Ποτέ δεν τη θεώρησαν ότι σχετίζεται!)

12. Θα πρόκειται μόνο για συμφωνία για το όνομα. Το δώσαμε. Τους παραχωρούμε δωρεάν τεχνογνωσία σε όλους τους τομείς αδιακρίτως! Ακόμα και σε μελλοντικά πράγματα.

Αποτέλεσμα ΠΛΗΡΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

Δεν το δεχόμαστε.

Όχι στο όνομά μας.

Θα το ανατρέψουμε.

Εθνομηδενισμός.
Παράθεση
Δημοσιεύθηκε στην Εστία στις 12 Φεβρουαρίου 2019

Από την ανάληψη της εξουσίας από τον Κώστα Σημίτη, συγκροτήθηκε μία σχολή σκέψης με σκοπό να αλώσει τα πνευματικά θεμέλια του ελληνισμού: την Ιστορία, την Παιδεία, την ταυτότητα, τις παραδόσεις, την θρησκεία του. Ο όρος «εκσυγχρονισμός» δεν ήταν ένα ρηχό ρητορικό επικοινωνιακό τέχνασμα. Εξέφραζε την αποδόμηση της εθνικής μας ταυτότητας.

Δημιουργήθηκε ο «Όμιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας» (ΟΠΕΚ) με επικεφαλής τον Αντώνη Λιάκο, ο οποίος έγραφε δημοσίως ότι η εθνική μας ταυτότητα χρειάζεται επειγόντως «ανακαίνιση». Ο χαρακτηρισμός που δόθηκε στην τάση αυτή ήταν «ιστορικός αναθεωρητισμός».

Σε ημερίδα του 2007 ο πρώην Κοσμήτωρας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Μικρογιαννάκης διηγήθηκε ότι κατά την εκπαιδευτική άδεια το 1996 προκειμένου να διδάξει στην Κίνα είχε εγκρίνει τις θέσεις δύο υποψήφιων διδακτόρων για την Ελληνική επανάσταση του 1821. Όταν επέστρεψε διαπίστωσε ότι κατά την απουσία του, οι θέσεις είχαν γίνει διακόσιες! Πού να κατέληξαν άραγε όλοι αυτοί;

Παρήγγειλε η τότε κυβέρνηση την συγγραφή περίπου 150 σχολικών εγχειριδίων, ένα πραγματικό τσουνάμι στην παιδεία. Το πιο κραυγαλέο παράδειγμα ήταν το περιβόητο βιβλίο Ιστορίας Στ’ Δημοτικού, το οποίο ο ελληνικός λαός έκλεισε στο χρονοτούλαπο της Ιστορίας το 2007. Πύρρειος νίκη όμως, διότι όλα τα υπόλοιπα παρέμειναν. Αποχώρησαν σπό την σχολική ύλη εγνωσμένοι πεζογράφοι, ποιητές, οι Μύθοι του Αισώπου και αντικαταστάθηκαν από αστρολόγους, διαφημιστές των ΜΚΟ και οδηγίες συναρμολόγησης καφετιέρας. Το βιβλίο Γλώσσας Γ Γυμνασίου παιανίζει κείμενο μέχρι και του ιδίου του Κώστα Σημίτη από το βιβλίο του «Εθνικιστικός λαϊκισμός»!

Στο απόσπασμα του πρώην πρωθυπουργού διαβάζουμε ότι την «ανάπτυξη από την ελεύθερη διακίνηση πολιτιστικών προϊόντων δεν θα ανακόψει η προσήλωση στις εθνικές, θρησκευτικές ή άλλες ιδιαιτερότητες που δήθεν κινδυνεύουν». Ταυτόχρονα μιλάει για «διαστρεβλωμένη και χωρίς απήχηση χριστιανική παράδοση».

Το 2000 κλιμάκωσαν με κατά μέτωπο επίθεση στην Εκκλησία. Κέρδισαν μεν την αφαίρεση αναγραφής του θρησκεύματος, αλλά όλα τα υπόλοιπα μέτρα που σχεδίαζαν έμειναν στο ράφι έκτοτε. Το 2004 προπαγάνδιζαν υπέρ του Σχεδίου Ανάν. Δεν τους έκανε το χατήρι η Κύπρος και το απέρριψε συντριπτικά. Συνέχισαν με την αμφισβήτηση της γενοκτονίας των Ποντίων, τον εξωραϊσμό των Οθωμανών κοκ. Οι ίδιοι και οι ίδιοι άνθρωποι εμφανίζονται σε συλλογές προσωπικοτήτων για όλα τα μεγάλα θέματα σε έναν άτυπο πόλεμο αξιών. Ξεσάλωσαν με το Μακεδονικό.

Όλο αυτό το «σύστημα» επανήλθε στην εξουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αντώνης Λιάκος έγινε επικεφαλής της παιδείας. (Πρόεδρος της Επιτροπής του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία). Αντιγράφω μία φράση του όταν κυρώθηκε στη Βουλή η Συμφωνία: «Είπαμε ότι η συνθήκη των Πρεσπών δεν αφορά τόσο τους Βορειομακεδόνες, αλλά εμάς τους Ελληνες».

Αξιοσημείωτο μεν ότι ντρέπεται και ο ίδιος να τους αποκαλέσει «Μακεδόνες» και εφευρίσκει τον όρο «βορειομακεδόνες», ο οποίος δεν απαντάται στο κείμενο των Πρεσπών. Ανατριχιαστική όμως η ομολογία του ότι η Συμφωνία έγινε για μας.

Εμείς πρέπει να πάψουμε να χρησιμοποιούμε τον όρο «Μακεδόνας» (να γίνουμε δηλαδή «πληθυσμός της βόρειας περιοχής» της χώρας), να σβήσουμε την Ιστορία της Μακεδονίας και του Μακεδονικού Αγώνα, να απαγορεύσουμε ομιλίες όπως πχ στο Πολεμικό Μουσείο, να κάνουμε ΕΔΕ σε δασκάλους που επιμένουν να μιλούν για Μακεδονία, όπως στην Σταυρούπολη.

Να επιβραβεύσουμε εμείς τους μύθους των γειτονικών εθνών, αλλά να σβήσουμε, να μηδενίσουμε τελείως το δικό μας έθνος. Να τινάξουμε στον αέρα τα ιερά και τα όσιά του.

19 Φεβρουαρίου 2019, 23:43:01
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Κάποια πραγματάκια γιατί έχουμε χορτάσει απ΄τους παπατζήδες της ΝΔ και το μόνο που προσωπικά σιχαίνομαι περισσότερο και απ τους εθνομηδενιστές (τουλάχιστον αυτοί ήταν συνεπείς και ψηφίστηκαν!) είναι τους εμπόρους πατριωτισμού.

Η Συμφωνία των Πρεσπών μπορεί και πρέπει να ακυρωθεί ΝΟΜΙΚΑ:

'Ηδη η Ρωσία, μόνιμο μέλος του ΣΑ, εξετάζει αν όλα έγιναν νομότυπα (προφανώς ΔΕΝ έγιναν).

Αυτό που λέει ο Μητσοτάκης ότι θα μπλοκάρει την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων, είναι ψευδές, στην Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπεται να μην το πράξει η Ελλάδα.
Άρα πως θα εφαρμόσει την Συμφωνία ΜΕΡΙΚΩΣ η Ελλάδα κύριε Μητσοτάκη ; Εδώ να πούμε ότι τα Σκόπια παραβιάζουν συστηματικά την Ενδιάμεση Συμφωνία απ το 1995 και φυσικά ουδέν έπραξε η Ελλάδα, όπως μπορούσε και όφειλε.

Στους όψιμους θιασιώτες της realpolitik, προτείνω το κάτωθι βίντεο:

Εν ολίγοις, ακόμα και αν δεχθούμε ότι ο Τσίπρας είχε κατά νου το εθνικό συμφέρον της χώρας και όχι την ικανοποίηση των ιδεοληψιών του και ότι απλώς αγόρασε λίγο χρόνο για την κυβέρνηση του εξασφαλίζοντας την εύνοια των ισχυρών, τπτ δεν μας εγγυάται ότι αύριο με την αλλαγή των γεωπολιτικών συσχετισμών εις βάρος μας, δεν θα επιδιώξει κάποιος τρίτος παίκτης να ενώσει τις 2 "Μακεδονίες" και τους "Μακεδόνες" ένθεν και ένθεν.

Ομιλούμε για μια απόφαση που έλαβε μια κυβέρνηση μειοψηφίας, χωρίς να ερωτήσει τον λαός (ενώ τον ρώτησε το 2015 με εκείνο το δημοψήφισμα παρωδία) και η οποία θα επηρρεάσει τις υπόλοιπες γενιές με δυνητικό κίνδυνο απώλειας εδαφών.
Ο δε κύριος Σύριγος που έβγαινε λαλίστατος στα Μέσα για την Συμφωνία διακηρύσσει ότι οι Συμφωνίες πρέπει να τηρούνται (όπως εκείνες του ΟΗΕ για την Κύπρο κύριε Συρίγο?), το λέει αυτό ως καθηγητής Διεθνούς Δικαίου ή ως υπψήφιος βουλευτής της ΝΔ και πιθανόν σε κυβερνητικό πόστο ;

Είναι απίστευτο στην Ελλάδα που πρέπει να ψάχνουμε την σκοπιμότητα καθενός και των απόψεων που διατυπώνει...

21 Φεβρουαρίου 2019, 00:23:20
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
George Billinis
Παράθεση
Σε όσους τους επισύναπταν ότι "Ανταλλάξατε τις συντάξεις με το Μακεδονικό", διερρήγνυαν τα ιμάτια τους και διαμαρτύρονταν για αισχρές και αναπόδεικτες κατηγορίες.

Καί ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.
Σε χθεσινό του άρθρο στην αυγιανή ο σύντροφος Κυρίτσης επιβεβαιώνει ακριβώς αυτό : "...η ενασχόληση με τα λεγόμενα εθνικά θέματα είναι για την Αριστερά παρεμπίπτουσα και διευκολυντική για την κυρίως ατζέντα, η οποία είναι κατά βάσιν ταξική. Το πρόταγμα της Αριστεράς δεν είναι το εθνικό, αλλά το κοινωνικό...".

4 Ιουνίου 2019, 11:25:15
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Κοίτα να δεις που αυτό που έλεγαν για τους Σαμαροβενιζέλους το παθαίνουν αυτοί με το Μακεδονικό:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


15 Ιουνίου 2019, 22:31:27
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Για να μην έχετε κενά όσον αφορά το τι θα κάνει η ΝΔ:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

18 Ιουλίου 2019, 00:27:37
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Για όσους ψήφισαν την ΝΔ του Κούλη για το Μακεδονικό, ξυδάκι.... μήπως δεν τα λέγαμε ότι οι άνθρωποι ψεύδονται ;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Λέξεις κλειδιά: Σκόπια 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
2614 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 25 Νοεμβρίου 2010, 19:35:47
από karampelas
1 Απαντήσεις
2659 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29 Απριλίου 2013, 11:31:30
από EzeΤΡΟΛ
4 Απαντήσεις
3856 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Φεβρουαρίου 2014, 23:57:07
από Denominator
11 Απαντήσεις
55939 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Ιανουαρίου 2020, 09:25:45
από Πατρωνάκης Μάνος
0 Απαντήσεις
3096 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Δεκεμβρίου 2023, 00:15:41
από Argirios Argiriou