Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
11 Απριλίου 2021, 22:38:31

Αποστολέας Θέμα: ΕΔΟΕΑΠ. Πώς πληρωνόμαστε για την εξέταση στο ιδιωτικό μας Ιατρείο. Φάρμακα;  (Αναγνώστηκε 18617 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Φεβρουαρίου 2017, 18:02:06
Αναγνώστηκε 18617 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μίλησα στις 06/02/2017 τηλεφωνικώς με Ιατρό του Ταμείου των Δημοσιογράφων ( ΕΔΟΕΑΠ ) Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος το οποίο δεν έχει μπει ( ακόμη τουλάχιστον ) στον ΕΟΠΥΥ.

Όσοι ιδιώτες Ιατροί δεν έχουμε σύμβαση με αυτό το Ταμείο, εξετάζουμε τον ασφαλισμένο του ΕΔΟΕΑΠ κόβουμε απόδειξη με το ποσό που ζητήσαμε και λάβαμε και ο ασφαλισμένος στέλνει την απόδειξη, μαζί και με ένα πιστοποιητικό που γράφει την διάγνωση στα γραφεία του ΕΔΟΕΑΠ το οποίο δικαιολογεί για κάθε εξέταση 20 € (αν το ποσό που πήραμε εμείς είναι άνω του 20άρικου τότε την διαφορά την επιβαρύνεται ο ασφαλισμένος). Το 20άρικο το παίρνουν από το Ταμείο τους συνήθως μέσα σε 2 εβδομάδες.

Όσων αφορά τα φάρμακα που ενδεχομένως να συνταγογραφήσουμε αυτά δεν μπορούν να γραφτούν μέσω του e-syntagografisi. Τα γράφουμε, μαζί με την διάγνωση, σε ένα χαρτί με τον λογότυπό μας, τα παίρνει ο ασθενής από το Φαρμακείο, τα πληρώνει μετρητά και μετά κάνει δαπάνη στο ταμείο του.

Αυτοί βέβαια οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ που μένουν Αθήνα μπορούν να πάνε στο Ιατρείο του ΕΔΟΕΑΠ και εκεί μπορούν να πάρουν συνταγή μέσω του ειδικού μηχανογραφικού συστήματος που έχει το ΕΔΟΕΑΠ και τότε πληρώνουν μόνο την συμμετοχή του ασφαλισμένου κατά την αγορά των φαρμάκων τους και δεν χρειάζεται στην περίπτωση αυτή να κάνουν δαπάνη για τα φάρμακα.
« Τελευταία τροποποίηση: 7 Φεβρουαρίου 2017, 09:10:40 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

27 Αυγούστου 2018, 08:21:26
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
24/08/2018

Συντάκτης: Ιοκάστη Αλειφεροπούλου.

Την άποψη ότι αργά ή γρήγορα ο ΕΔΟΕΑΠ θα ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ, αφού ο οργανισμός σήμερα αδυνατεί να καλύψει άμεσα ανάγκες περίθαλψης των ασφαλισμένων του, εκφράζει ο Παναγιώτης (Τάκης) Γεωργακόπουλος.

Ειδικότερα, απαντώντας – όπως λέει – σε ”οχλήσεις” δημοσιογράφων που αδυνατούν να προμηθευτούν φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και γιατρός στο επάγγελμα, χαρακτηρίζει νομοτέλεια την εξέλιξη αυτή για το ασφαλιστικό σύστημα. ”Εκείνο που προέχει για έναν ασθενή (και μιλάω και ως γιατρός) είναι να έχει ο ασθενής στην ώρα τους τα κατάλληλα και αναγκαία θεραπευτικά μέσα και δευτερευόντως την, σε όλους, επιθυμητή ξενοδοχειακή εξυπηρέτηση κατά τη νοσηλεία του” τονίζει σχετικά.

Όπως είναι γνωστό, εξάλλου, η νομοθεσία προβλέπει πλέον τη δυνατότητα συνεργασίας του ΕΔΟΕΑΠ με τον ΕΟΠΥΥ. Ως μέλος της Ομάδας που εργάζεται για το σκοπό αυτό, ο κος Γεωργακόπουλος υποστηρίζει ότι σύντομα ο ΕΔΟΕΑΠ θα έχει παροχές υγείας με τιμές ΕΟΠΥΥ. ”Μια σύγκριση στις τιμές θα πείσει αρκετούς σήμερα δύσπιστους για το εγχείρημα αυτό” αναφέρει.

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, όπως αναρτήθηκε στο anasigrotisi.blogspot.gr:

Αγαπητοί φίλοι, ως παλιός ασφαλισμένος του ΕΔΟΕΑΠ ενδιαφέρθηκα από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα αντιπρόεδρος στον ΕΟΠΥΥ να μάθω και προσπαθώ ακόμη να κατανοήσω, γιατί ο ΕΔΟΕΑΠ έχει μείνει έξω από τον ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα δέχθηκα μερικές «οχλήσεις» από δημοσιογράφους για χορήγηση κάποιων φαρμάκων υψηλού κόστους από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, επειδή οι ίδιοι, μέσω του Ταμείου τους, αδυνατούσαν να τα εξασφαλίσουν για λόγους που δεν είχαν σχέση με καθεαυτό το Ταμείο.

Θεωρώ πως, όταν σήμερα, ο ΕΟΠΥΥ είναι ο μοναδικός αγοραστής υπηρεσιών υγείας και καλύπτει περί τα 10.000.000 ασφαλισμένους, δείχνει οξύμωρο ο ΕΔΟΕΑΠ να μένει έξω από τον μοναδικό ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας. Γιατί έτσι προκύπτουν ανάγκες περίθαλψης που δεν μπορούν άμεσα να καλυφθούν τη στιγμή που είναι αναγκαίες.
Είναι γνωστό σε όλους ότι ο ΕΟΠΥΥ διατηρώντας τα φαρμακεία του πρώην ΙΚΑ έχει καταφέρει να χορηγεί δωρεάν στους ασφαλισμένους Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) για θεραπείες που κοστίζουν ακριβά και που τα σχετικά φάρμακα δεν είναι πάντα διαθέσιμα στην ώρα τους… Υπάρχουν άλλωστε κι άλλες παροχές που κοστίζουν και που ο ΕΟΠΥΥ τις καλύπτει στην τιμή που είναι νομοθετημένη η αποζημίωσή τους.
Θεωρώ ότι ο ΕΟΠΥΥ αποτελεί νομοτέλεια για το ασφαλιστικό σύστημα και ιδιαίτερα για το σύστημα περίθαλψης και επομένως δείχνει άτοπο να μένει κλάδος υγείας ασφαλιστικού ταμείου έξω από αυτόν. Οπως μου δείχνει ιδιαίτερα σκληρό και παράλογο οι εργοδότες να προσφεύγουν στο ΣτΕ για την εισφορά 2% υπέρ του ΕΔΟΕΑΠ.
Ειλικρινά σας λέγω ότι, αν ήμουνα ακόμη ασφαλισμένος στον ΕΔΟΕΑΠ, θα πάλευα σκληρά για να ενταχθεί το Ταμείο στον ΕΟΠΥΥ, γιατί εκείνο που προέχει για έναν ασθενή (και μιλάω και ως γιατρός) είναι να έχει ο ασθενής στην ώρα τους τα κατάλληλα και αναγκαία θεραπευτικά μέσα και δευτερευόντως την, σε όλους, επιθυμητή ξενοδοχειακή εξυπηρέτηση κατά τη νοσηλεία του.
Συμμετέχω με χαρά στην ομάδα εργασίας που ετοιμάζουμε και με στελέχη του ΕΔΟΕΑΠ το κείμενο συνεργασίας για τη διασφάλιση στους ασφαλισμένους του ΕΔΟΕΑΠ παροχών υγείας με τιμές ΕΟΠΥΥ. Μια σύγκριση στις τιμές θα πείσει αρκετούς σήμερα δύσπιστους για το εγχείρημα αυτό.
Αλλωστε σήμερα είναι ορατό το γεγονός ότι όσοι κλάδοι υγείας εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ από το 2012 και μετά μόνο κερδισμένοι βγήκαν, εννοώ οι ασφαλισμένοι που έχουν ανάγκη στον σωστό χρόνο τις υπηρεσίες υγείας σε όλα τα επίπεδα.

Παναγιώτης Γεωργακόπουλος
Αντιπρόεδρος ΕΟΠΥΥ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
10 Απαντήσεις
30785 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Απριλίου 2021, 19:02:07
από ILIAS1
2 Απαντήσεις
6875 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2011, 16:39:09
από Argirios Argiriou
28 Απαντήσεις
47294 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαρτίου 2018, 09:44:10
από GAD2
6 Απαντήσεις
3631 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Ιουλίου 2016, 18:45:16
από Αρχίατρος
4 Απαντήσεις
20662 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Ιανουαρίου 2019, 10:43:02
από sofis