Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 10:06:14

Αποστολέας Θέμα: Όχι άλλη αλληλεγγύη στην κάστα μας  (Αναγνώστηκε 7638 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Μαρτίου 2009, 18:40:55
Αναγνώστηκε 7638 φορές
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Έλαβα το παρακάτω ενημερωτικό μέιλ από την ΕΙΝΑ:

Σας παραθέτω το σημερινό δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας - 20/03/2009:

Κατήγγειλε αναισθησιολόγο γιατί αρνήθηκε εγχείρηση

Αναισθησιολόγος γιατρός του νοσοκομείου Ναυπλίου κατηγορείται ότι αρνήθηκε να συμμετάσχει σε εγχείρηση πολίτη που ήταν κρατούμενος στις δικαστικές φυλακές Ναυπλίου, επικαλούμενος κούραση από τα αλλεπάλληλα χειρουργεία. Την καταγγελία έκανε ο ίδιος ο κρατούμενος, που αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και η διεύθυνση των φυλακών του έδωσε άδεια για να πάει στο νοσοκομείο.
 
Ο κρατούμενος μετέβη στο αστυνομικό τμήμα της πόλης και έκανε την καταγγελία. Έτσι δόθηκε εντολή να συλληφθεί ο γιατρός, κάτι που όμως δεν έγινε καθώς παρουσίασε υψηλή πίεση και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
 
 
Το παραπάνω δημοσίευμα όμως έχει μερικές ανακρίβειες όπως επίσης δεν περιλαμβάνει και κάποιες αλήθειες για την πραγματικότητα. Σας μεταφέρω κάποια στοιχεία που προκύπτουν από πληροφορίες προερχόμενες από το Γ.Ν. Ναυπλίου.
 
Δεν αναφέρεται πουθενά ότι μιλάμε για τον μοναδικό αναισθησιολόγο του Γ.Ν. Ναυπλίου.
 
΄Ισως να έκανε ο κρατούμενος ασθενής την καταγγελία στο Α.Τ. αλλά πουθενά δεν αναφέρεται ότι η καταγγελία "άρνησης" του αναισθησιολόγου να συμμετάσχει στο χειρουργείο έγινε από τον Δ/ντη της Ιατρικής Υπηρεσίας (που είναι και ο Δ/ντης της Χειρουργικής Κλινικής) !!!.
 
Ο αναισθησιολόγος συνελήφθη - εισήχθη για νοσηλεία φρουρούμενος στο Γ.Ν. Άργους όπου είχε μεταβεί λόγω εφημερίας ετοιμότητας καρδιολογού του Γ.Ν. Ναυπλίου. Οι αστυνομικού-φρουροί αποχώρησαν μετά από την έντονη παρέμβαση του Διοικητού του Γ.Ν. Ναυπλίου στον Εισαγγελέα.
 
Το περιστατικό αφορούσε ασθενή με οξεία κοιλία το οποίο θα μπορούσε να είχε διακομισθεί στο Γ.Ν. Άργους (απόσταση 10 χλμ) αφού ο μοναδικός αναισθησιολόγος του Γ.Ν. Ναυπλίου (με ιστορικό βαρειάς υπέρτασης υπό αγωγή) παρουσίασε υπερτασική κρίση και δήλωση αδυναμία (όχι άρνηση) να συμμετέχει στο χειρουργείο. Εδώ τίθεται το ερώτημα γιατί να κάνει καταγγελία στον Εισαγγελέα ο χειρουργός. Τι είχε να χάσει αν διεκόμιζε το περιστατικό στο Άργος? Προτιμούσε και εμπιστευόταν να εκτελέσει την επέμβαση με αναισθησιολόγο σε κατάσταση υπερτασικής κρίσης? Άλλωστε όταν ο αναισθησιολόγος παρουσίασε την τεκμηριωμένη υπερτασική κρίση και δήλωσε αδυναμία να συμμετάσχει στο χειρουργείο πως είναι δυνατόν να επιμένει ο χειρουργός?
 
Αυτές είναι οι πληροφορίες και τα σχόλια όπως ήρθαν από το Γ.Ν. Ναυπλίου και δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλλουμε για αυτές.
 
Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι η συμπεριφορά του εν λόγω χειρουργού (και Δ/ντη της Ιατρικής Υπηρεσίας) είναι άκρως αντιδεοντολογική και θα πρέπει να απασχολήσει τον τοπικό Ιατρικό Σύλλογο αφού είναι κατά παράβαση της νομοθεσία περί ιατρικής δεοντολογίας. Αναλόγως κρίνουν και οι γιατροί του νοσοκομείου την συμπεριφορά αυτή και δήλωσαν ότι το θέμα θα απασχολήσει την Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα αυτό. Δεν είναι ακόμα γνωστό το τι θα κάνει η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, αλλά σίγουρα θα πρέπει να τοποθετηθεί και η ΟΕΝΓΕ για το περιστατικό αυτό.
 
Πάντως, τέτοιες φεουδαρχικές συμπεριφορές δεν συναντάμε ούτε στην Γκάνα!
 
 
Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,



Για να καταλάβω: Ο ασθενής με οξεία κοιλία έπρεπε να διακομιστεί επειδή ο αναισθησιολόγος είναι υπερτασικός και έπασχε από υπερτασική κρίση !!! (υπερτασική εγκεφαλοπάθεια φαντάζομαι ή μάλλον εκλαμψία). Και φυσικά η "αδυναμία" του γιατρού δεν είχε να κάνει με το ότι ο ασθενής ήταν κρατούμενος.

ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.

Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης)

21 Μαρτίου 2009, 10:56:02
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Τ.Μαλλές


πει να
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Για να καταλάβω: Ο ασθενής με οξεία κοιλία έπρεπε να διακομιστεί επειδή ο αναισθησιολόγος είναι υπερτασικός και έπασχε από υπερτασική κρίση !!!
ΕΛΕΟΣ. ΕΛΕΟΣ.


     

       Δηλαδή αν ο υπερτασικός με την υπερτασική κρίση που έρχεται στο ιατρείο μας συνάδελφε,είναι οικοδόμος πρέπει να του πούμε: "Είσαι μια χαρά...Να επιστρέψεις άμεσα στη σκαλωσιά σου".
       
        Ή αυτό που δεν θα κάναμε για τον οικοδόμο (...να τον στείλουμε άμεσα στη δουλειά του),πρέπει να το κάνουμε στο γιατρό;;;
       

21 Μαρτίου 2009, 22:14:41
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Λυπάμαι συνάδελφε, αλλά η έννοια της υπερτασικής κρίσης δεν υπάρχει. Επείγουσα αντιμετώπιση της υπέρτασης δικαιολογείται μόνο όταν απειλείται άμεση βλάβη ή επιδείνωση βλάβης που έχει ήδη προκληθεί σε όργανα που προσβάλλονται από την υπέρταση (υπερτασική εγκεφαλοπάθεια, εκλαμψία, πνευμονικό οίδημα, αιμορραγικό ΑΕΕ, διαχωρισμός αορτής, οξύ στεφανιαίο σύνδρομο με υψηλή πίεση), ενώ άμεση αλλά όχι επείγουσα αντιμετώπιση χρήζει η κακοήθης υπέρταση. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις ο ασθενής θα αποχωρήσει με οδηγίες και φυσικά είναι σε θέση να εργαστεί. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν αναφέρεται καμία από τις παραπάνω περιπτώσεις. Άρα υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Ή οι συνάδελφοι (αναισθησιολόγος, καρδιολόγος και ο γράφων την επιστολή της ΕΙΝΑ) δεν γνωρίζουν την αντιμετώπιση της υπέρτασης ή πρόκειται για μια χονδροειδέστατη δικαιολογία που προσβάλει τη νοημοσύνη μας προκειμένου ο αναισθησιολόγος να μην χειρουργήσει τον κρατούμενο με την οξεία κοιλία, καθώς και μια συμπαιγνία για την κάλυψη του αναισθησιολόγου. Ελπίζω τα στοιχεία που έχουμε να είναι ελλιπή. Φαντάζομαι όμως ότι σε αυτή την περίπτωση οι υπερασπιστές της ΕΙΝΑ θα τα είχαν προβάλει. Σε διαφορετική περίπτωση πρέπει όλοι να κατακρίνουμε τη στάση του.

Έλεος συνάδελφοι. Ο ασθενής είχε οξεία κοιλία. Η ζωή του τέθηκε σε κίνδυνο.
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Μαρτίου 2009, 22:17:48 από Απόστολος Βασιλείου »

21 Μαρτίου 2009, 23:38:34
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

ZArk


Απο πληροφορίες που έχω ο συνάδελφος πάσχει από στεφανιαία νόσο. Επίσης δεν με πληροφόρησαν για υπερτασική κρίση αλλα για δυσφορία.............
Χαλασμένο τηλέφωνο κατάντησε η υγεία μας!!!!
"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."


"Stephen Hawkings"

22 Μαρτίου 2009, 08:40:35
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Για να πάρεις θέση σε ένα τέτοιο ζήτημα πρέπει να έχεις εξακριβωμένη γνώση των συμβάντων αλλά και του... προτέρου ιστορικού στο συγκεκριμένο νοσοκομείο και στο χειρουργείο του. Εμείς δεν έχουμε.
Τα γράφουμε  αυτά  γιατί για να φθάσει η υπόθεση στο Α.Τ.  οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι πρέπει να είχαν παρελθόν αντιπαλότητας για… «εργασιακά ζητήματα».
Και είναι λίγο πολύ γνωστοί οι λόγοι που οδηγούν σε αντιπαλότητα χειρουργούς και αναισθησιολόγους.
Πχ ο χειρουργός βάζει ένα «έκτακτο» ή έκτακτο χειρουργείο και καλείται ο αναισθησιολόγος, που πιθανά είναι σε ετοιμότητα για να καλύψει την επέμβαση. Ο αναισθησιολόγος φθάνει, μαθαίνει το ιστορικό του ασθενούς  και εκτιμά  ότι δεν είναι και τόσο έκτακτο κατ’ αυτόν. Από κει και μετά αρχίζει το…ντέρμπι.
Δεν καταγγέλλεις ένα συνάδελφο στο Α. T γιατί εκδηλώνει αδυναμία συνεργασίας κάποια συγκεκριμένη στιγμή επικαλούμενος πρόβλημα υγείας!
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

22 Μαρτίου 2009, 09:51:49
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser


Συμφωνώ. Εννοείται οτι δεν είναι λύση η καταγγελία στην αστυνομία. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα το υποστήριζε για οποιαδήποτε λόγο.
Όσον αφορά όμως στο ιστορικό του νοσοκομείου δεν με ενδιαφέρει ποσώς. Μιλάμε για ασθενή με ΟΞΕΙΑ ΚΟΙΛΙΑ.

Επίσης η ακρίβεια των στοιχείων που πρέπει να διαθέτουμε προκειμένου να εκφέρουμε άποψη είναι συχνά ένας πολύ καλός λόγος να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Και φυσικά ισχύει τόσο στις περιπτώσεις καταγγελίας όσο και στήριξης. (βλ. ΕΙΝΑ). Μακάρι οι πληροφορίες που μας έδωσε η ZArk (και οι οποίες δεν ήταν εν γνώσει της ΕΙΝΑ όταν έβγαλε την επιστολή) να είναι οι πραγματικές.

Κι επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, εξακολουθώ να είμαι καχύποπτος τόσο για τα στοιχεία που προκύπτουν μεταγενέστερα, όσο και για τις δυσφορίες που προκύπτουν όταν είναι να χειρουργηθεί κρατούμενος (πολλώ μάλλον επί εδάφους εσωτερικής διαμάχης). Επίσης εξακολουθώ να θεωρώ το κείμενο της ΕΙΝΑ απογοητευτικό και εντεταγμένο πλήρως στη λογική της κάστας.

« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαρτίου 2009, 09:54:30 από Απόστολος Βασιλείου »

22 Μαρτίου 2009, 13:48:40
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

ZArk


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συμφωνώ. Εννοείται οτι δεν είναι λύση η καταγγελία στην αστυνομία. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα το υποστήριζε για οποιαδήποτε λόγο.
Όσον αφορά όμως στο ιστορικό του νοσοκομείου δεν με ενδιαφέρει ποσώς. Μιλάμε για ασθενή με ΟΞΕΙΑ ΚΟΙΛΙΑ.

Επίσης η ακρίβεια των στοιχείων που πρέπει να διαθέτουμε προκειμένου να εκφέρουμε άποψη είναι συχνά ένας πολύ καλός λόγος να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Και φυσικά ισχύει τόσο στις περιπτώσεις καταγγελίας όσο και στήριξης. (βλ. ΕΙΝΑ). Μακάρι οι πληροφορίες που μας έδωσε η ZArk (και οι οποίες δεν ήταν εν γνώσει της ΕΙΝΑ όταν έβγαλε την επιστολή) να είναι οι πραγματικές.

Κι επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, εξακολουθώ να είμαι καχύποπτος τόσο για τα στοιχεία που προκύπτουν μεταγενέστερα, όσο και για τις δυσφορίες που προκύπτουν όταν είναι να χειρουργηθεί κρατούμενος (πολλώ μάλλον επί εδάφους εσωτερικής διαμάχης). Επίσης εξακολουθώ να θεωρώ το κείμενο της ΕΙΝΑ απογοητευτικό και εντεταγμένο πλήρως στη λογική της κάστας.




.....Ο ZArk συνάδελφε Ο. Οι πληροφορίες μου προέρχονται απο συνάδελφο που υπηρετεί στην περιοχή.
"Έχω παρατηρήσει ότι, ακόμα και οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι τα πάντα είναι προκαθορισμένα και δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για να τα αλλάξουμε, κοιτάζουν αριστερά-δεξιά πριν περάσουν τον δρόμο."


"Stephen Hawkings"

22 Μαρτίου 2009, 14:53:18
Απάντηση #7
Αποσυνδεδεμένος

Αγωνιστική Παρέμβαση

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Συμφωνώ. Εννοείται οτι δεν είναι λύση η καταγγελία στην αστυνομία. Θα ήμουν ο τελευταίος που θα το υποστήριζε για οποιαδήποτε λόγο.
Όσον αφορά όμως στο ιστορικό του νοσοκομείου δεν με ενδιαφέρει ποσώς. Μιλάμε για ασθενή με ΟΞΕΙΑ ΚΟΙΛΙΑ.

Επίσης η ακρίβεια των στοιχείων που πρέπει να διαθέτουμε προκειμένου να εκφέρουμε άποψη είναι συχνά ένας πολύ καλός λόγος να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Και φυσικά ισχύει τόσο στις περιπτώσεις καταγγελίας όσο και στήριξης. (βλ. ΕΙΝΑ). Μακάρι οι πληροφορίες που μας έδωσε η ZArk (και οι οποίες δεν ήταν εν γνώσει της ΕΙΝΑ όταν έβγαλε την επιστολή) να είναι οι πραγματικές.

Κι επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής, εξακολουθώ να είμαι καχύποπτος τόσο για τα στοιχεία που προκύπτουν μεταγενέστερα, όσο και για τις δυσφορίες που προκύπτουν όταν είναι να χειρουργηθεί κρατούμενος (πολλώ μάλλον επί εδάφους εσωτερικής διαμάχης). Επίσης εξακολουθώ να θεωρώ το κείμενο της ΕΙΝΑ απογοητευτικό και εντεταγμένο πλήρως στη λογική της κάστας.



Απόστολε έχουμε δυο διαφορετικά πράγματα εδώ.
Το πρώτο αφορά την κατάσταση του ασθενούς, όποιος και να ήταν αυτός.Νομίζω ότι όλοι εδώ στο forum θα συμφωνήσουμε ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί με οποιαδήποτε τρόπο άμεσα.
Κάθε ολιγωρία είναι καταδικαστέα.
Όμως το συγκεκριμένο mail της ΕΙΝΑ,  που παρέθεσες, κυρίως  αναφέρεται στην αντιπαράθεση δυο γιατρών και μάλιστα παίρνει και θέση.
Εμεις λοιπόν λέμε ότι δεν μπορούμε να πάρουμε θέση  απέναντι σε αυτή την αντιπαράθεση, γιατί δεν γνωρίζουμε τα γεγονότα , όπως και τι προϋπήρχε.
Δεν τασσόμαστε με τη μια ή την άλλη πλευρά.
Αυτό που θεωρούμε λυπηρό είναι ότι  φθάνουμε σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις (καταγγελίες, συλλήψεις κλπ).
«πρέπει να σταματήσει το καθεστώς να έχουν οι γιατροί υλικό σε στοκ στα ιατρεία τους, γιατί …το κλέβουν. Παίρνουν τα γάντια στο σπίτι τους για να πλένουν τα πιάτα τους..»!!!
Σωτήρης Ζώτος
Υποδιοικητής 2ης ΥΠε

22 Μαρτίου 2009, 22:40:23
Απάντηση #8
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Κάνω τις παρακάτω σκέψεις:
1. Ο αναισθησιολόγος είναι υπευθυνος και αναντικατάστατος για την ζωή του υπο νάρκωση ασθενή που πρόκειται να χειρουργηθεί.
2. Είναι ο μοναδικός αναισθησιολόγος του νοσοκομείου και πρόκειται για νοσοκομείο που απέχει 10χιλ από άλλο που επίσης έχει αναισθησιολόγο εάν έχω καταλάβει καλά.
3. Όταν ακούω τον όρο "οξεία κοιλία" από τους χειρουργούς καταλαβαίνω ότι δύο είναι οι πιθανές περιπτώσεις που ισχύουν: Ή δεν έχουν διάγνωση ή πρόκειται για τακτικό περιστατικό "βαπτισμένο επείγον" για λόγους συχνά είναι εύκολο να καταλάβετε. Όποιοι τυγχάνει να έχουν πτυχίο ιατρικής ξέρουν ότι ο όρος οξεία κοιλία μπορεί να είναι από ρήξη ανευρύσματος έως δυσμηνόρροια και δεν έχει πάντα χειρουργική θεραπεία. Άρα όταν χρησιμοποιείς τον όρο "οξεία κοιλία" και όχι μια συγκεκριμένη διάγνωση τότε δεν σε παίρνει να πουλήσεις και τσαμπουκά.
4. Ο ασθενής "παίρνει άδεια" να χειρουργηθεί για οξεία κοιλία; Δεν ήταν δηλαδή τόσο επείγον που να μην μπορεί να περιμένει να πάει στο Άργος; Και αφού δεν τον χειρουργούν, έχει την άνεση να πάει στο τμήμα να κάνει μήνυση; Αυτό είναι case report....
5. Και όταν είσαι ο μοναδικός αναισθησιολόγος, αισθάνεσαι ότι μπορεί να μην βγάλεις το χειρουργείο, θα πάρεις τον ασθενή στο λαιμό σου;

Καταλαβαίνω ότι κάποιοι έχουν τα κόμπλεξ τους γιατί αυτός ήταν κρατούμενος αλλά:
α) Δεν ξέρω τι διάγνωση είχε ο ασθενής και εάν μπορούσε να περιμένει 30 λεπτά για να διακομισθεί.
β) Δεν ξέρω τι ειπώθηκε μεταξύ των εμπλεκομένων
γ) Δεν ξέρω εάν ο αναισθησιολόγος συνηθίζει να παθαίνει τέτοιες κρίσεις και υπό ποιες συνθήκες

Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για περίπτωση που πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος και να καταλογισθούν παραδειγματικές ποινές από τον ιατρικό σύλλογο όπου υπάρχουν.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

23 Μαρτίου 2009, 15:21:25
Απάντηση #9
Αποσυνδεδεμένος

Ν.ΔΗΜΟΥ

Επώνυμοι
Αντιγραφή απο το PRESS-GR.blogspot.com 
Στο χώρο της Υγείας...
Δεν σταματούν τα "γαλάζια" ρουσφέτια...

Ένα νέο κρούσμα με "θύμα" τα Καλάβρυτα
.
Το 2001, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών μετατέθηκε ο γιατρός ΕΧ - Δ/ντής του ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας - στο ΚΥ Ακράτας (ΦΕΚ Β’ 108/2001).
Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας (131/2003) και ο γιατρός σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ 215/03, Τμήμα Β) έπρεπε να επιστρέψει στο ΚΥ Κλειτορίας το οποίο είναι άγονο και προβληματικό. Με την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία η απόφαση αυτή – η μη εφαρμογή της ήταν αντισυνταγματική – θάφτηκε για πέντε (5) χρόνια. Εφαρμόσθηκε τον Αύγουστο του 2008 (ΦΕΚ Γ’ 572/2008).
Την ίδια μέρα που ανακλήθηκε η μετάθεση δόθηκε στον γιατρό, μετά από παρέμβαση τοπικού βουλευτή της ΝΔ, απόσπαση στο ΚΥ Ακράτας!!!
Και όλα αυτά ενώ στο ΚΥ Κλειτορίας και τα ιατρεία του, που απέχει 2 ½ ώρες από την Πάτρα, υπηρετεί ένας...
ειδικευμένος γιατρός. Σε αντίθεση στο ΚΥ Ακράτας και τα ιατρεία του, που απέχει 40 λεπτά από την Πάτρα, υπηρετούν 15 ειδικευμένοι γιατροί!!!!!
Οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής Καλαβρύτων έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στον Υπουργό για αυτή την άνιση και άδικη μεταχείριση, χωρίς αποτέλεσμα. Το ερώτημα είναι αν ο Υπουργός θα διορθώσει αυτή την κατάφωρη αδικία ή εάν θα παρατείνει την απόσπαση;
ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ

23 Μαρτίου 2009, 23:05:00
Απάντηση #10
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Αυτό το θέμα είναι αυτό που έχει αναφέρει σε άλλο σημείο ο κ. Μάρκου περιγράφοντας την κατάσταση στο εν λόγω Κ.Υ. Ανατρέξτε στο σχετικό topic για περισσότερα.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

4 Απριλίου 2009, 13:59:03
Απάντηση #11
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να χορηγούμε Πιστοποιητικά Υγείας και στους ...εαυτούς μας;
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Απριλίου 2009, 14:41:52 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Απριλίου 2009, 14:47:28
Απάντηση #12
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αντιγραφή απο το PRESS-GR.blogspot.com 
Στο χώρο της Υγείας...
Δεν σταματούν τα "γαλάζια" ρουσφέτια...

Ένα νέο κρούσμα με "θύμα" τα Καλάβρυτα
.
Το 2001, με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών μετατέθηκε ο γιατρός ΕΧ - Δ/ντής του ΕΣΥ στο Κέντρο Υγείας Κλειτορίας - στο ΚΥ Ακράτας (ΦΕΚ Β’ 108/2001).
Η απόφαση αυτή ακυρώθηκε από το Συμβούλιο Επικρατείας (131/2003) και ο γιατρός σύμφωνα με την γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ 215/03, Τμήμα Β) έπρεπε να επιστρέψει στο ΚΥ Κλειτορίας το οποίο είναι άγονο και προβληματικό. Με την άνοδο της ΝΔ στην εξουσία η απόφαση αυτή – η μη εφαρμογή της ήταν αντισυνταγματική – θάφτηκε για πέντε (5) χρόνια. Εφαρμόσθηκε τον Αύγουστο του 2008 (ΦΕΚ Γ’ 572/2008).
Την ίδια μέρα που ανακλήθηκε η μετάθεση δόθηκε στον γιατρό, μετά από παρέμβαση τοπικού βουλευτή της ΝΔ, απόσπαση στο ΚΥ Ακράτας!!!


Και όλα αυτά ενώ στο ΚΥ Κλειτορίας και τα ιατρεία του, που απέχει 2 ½ ώρες από την Πάτρα, υπηρετεί ένας...
ειδικευμένος γιατρός. Σε αντίθεση στο ΚΥ Ακράτας και τα ιατρεία του, που απέχει 40 λεπτά από την Πάτρα, υπηρετούν 15 ειδικευμένοι γιατροί!!!!!
Οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής Καλαβρύτων έχουν διαμαρτυρηθεί επανειλημμένα στον Υπουργό για αυτή την άνιση και άδικη μεταχείριση, χωρίς αποτέλεσμα. Το ερώτημα είναι αν ο Υπουργός θα διορθώσει αυτή την κατάφωρη αδικία ή εάν θα παρατείνει την απόσπαση;


BLUETOOTH:ΓΑΛΑΖΙΟ ΔΟΝΤΙ
+

6 Απριλίου 2009, 19:15:46
Απάντηση #13
Αποσυνδεδεμένος

D-Michalis

Administrator
Μερικά πράγματα δεν έχουν χρώμα.
Αυτή η κολόνια κρατάει χρόνια, από τότε που τα δόντια είχαν το χρώμα του λιβαδιού.
Αν και επιθυμώ διακαώς να τραγουδώ το «μην κλαις, δεν πειράζει, θα ’ρθει άσπρη μέρα και για μας», με τα γεγονότα που ζούμε (σε κοινωνία και υγεία) νομίζω πως ταιριάζει καλύτερα το «γέρασα μ’ ένα κοντό παντελονάκι και ο ήλιος (πού είχε μισοφανεί, όχι μόνο) δεν φάνηκε ακόμη (αλλά έχει ολότελα κρυφτεί)».

16 Ιουνίου 2009, 12:02:57
Απάντηση #14
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ


Κάστα: [<πορτογαλ. casta (= καθαρή, ενν. φυλή) < λατιν. castus] (η) ουσ.  κοινωνική τάξη | ομάδα, συν. κλειστή, ατόμων που διαδραματίζουν ιδιαίτερο ρόλο, πολιτικό, επαγγελματικό, εθνικό κτλ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Προς Τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους Της χώρας

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια σας ενημερώνουμε για την πολύ σημαντική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με την υπεράσπιση του επαγγέλματος μας. Σύμφωνα με αυτήν , το Δικαστήριο επεσήμανε ότι «οι μη φαρμακοποιοί δεν έχουν εξ΄ορισμού , κατάρτιση εμπειρία και ευθύνη αντίστοιχη με εκείνη των φαρμακοποιών και δεν παρέχουν τα ίδια εχέγγυα με τους φαρμακοποιούς όσον αφορά στον σκοπό επίτευξης κέρδους κατά την εκμετάλλευση ενός φαρμακείου»

To Δικαστήριο στο σκεπτικό της απόφασης υπογραμμίζει «τον όλως ιδιάζοντα χαρακτήρα των φαρμάκων, την αναγνώριση της ανάγκης επαγγελματικής ανεξαρτησίας των φαρμακοποιών , την αναγνώριση στα μέλη – κράτη περιθωρίου εκτιμήσεως για τον τρόπο λειτουργίας των φαρμακείων , λόγω των ενδεχομένων κινδύνων για την Δημόσια Υγεία, την ασφάλεια και την ποιότητα της λιανικής διανομής των φαρμάκων καθώς και του ελέγχου ενδεχόμενης σπατάλης στους διαθέσιμους για την υγειονομική περίθαλψη μέσω του φαρμακευτικού τομέα , οικονομικούς πόρους». Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος βρέθηκε πρώτος μάρτυς υπεράσπισης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων στις αγωγές που υπέβαλε η Commission σε βάρος της Ιταλίας και της Γερμανίας με ισχυρά επιχειρήματα που έγιναν δεκτά και δημιούργησαν αίσθηση πανευρωπαϊκά. Η επιτυχία και η δικαίωση του Π.Φ.Σ. ανήκει πρώτα σε Εσάς που καθημερινά βρίσκεσθε αγωνιζόμενοι από τον πάγκο του Φαρμακείου και με αίσθημα υπευθυνότητας εργάζεσθε για την προάσπιση της Υγείας των Πολιτών.

Σημειώνουμε ότι ο τρόπος που οργανώνεται το Φαρμακευτικό επάγγελμα στην κάθε χώρα – σύμφωνα με το Δικαστήριο – όπως και τα κριτήρια αδειοδότησης φαρμακείων (πληθυσμιακά – γεωγραφικά) είναι στην ευθύνη της κάθε χώρας.

Ο Π.Φ.Σ. έρχεται από θέσεως ισχύος πλέον , αντιμέτωπος με τις εγχώριες απειλές προς την Φαρμακευτική Νομοθεσία. Ο αγώνας είναι μας είναι συνεχής, επίπονος και στηρίζεται στην δική σας προσήλωση στους νόμους και την δεοντολογία του επαγγέλματος μας. Επιπρόσθετα σας ανακοινώνουμε ότι ο Ο.Π.Α.Δ. αποστέλλει στις τοπικές ΥΠΑΔ, την συλλογική Σύμβαση που υπέγραψε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. κ. Δημ. Βαγιωνάς με τον πρόεδρο του Ο.Π.Α.Δ. Η καθυστέρηση οφείλεται στις βελτιώσεις που υπήρξαν στο παράρτημα της Σύμβασης που επίσης σας αποστέλλεται.

Ο. Π.Φ.Σ. υπέγραψε επίσης Συλλογική Σύμβαση με τον Ο.Α.Ε.Ε. , το Ε.Τ.Α.Α., το ΤΑΥΤΕΚΩ (ενοποιημένα ταμεία ΔΕΗ).

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Μετά την Ευρωπαϊκή αναγνώριση του κοινωνικού μας ρόλου απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή μέσα από την δουλειά μας στο φαρμακείο να μην δημιουργούμε προκλήσεις σε όσα συμφέροντα επιβουλεύονται το επάγγελμα. Μείνετε συσπειρωμένοι.

Με Συναδελφικούς Χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 Απαντήσεις
11449 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Μαρτίου 2012, 14:54:42
από CPK
0 Απαντήσεις
74078 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Φεβρουαρίου 2015, 22:21:07
από Γ.Κτιστάκης
0 Απαντήσεις
8912 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαρτίου 2019, 07:53:41
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
4739 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Νοεμβρίου 2019, 21:57:16
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
14954 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Δεκεμβρίου 2021, 22:19:24
από Argirios Argiriou