Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Μαρτίου 2024, 13:15:27

Αποστολέας Θέμα: Πόσες μέρες εκπαιδευτική άδεια δικαιούμαστε ετησίως; Υπολογίζονται και τα Σ/Κ ;  (Αναγνώστηκε 4152 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Μαΐου 2018, 07:56:32
Αναγνώστηκε 4152 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ενδιαφέρουσα συζήτηση στις 21/05/2018 στην ομάδα στο facebook:

- Ερωτηση προς αγαπητους συναδελφους, ποσες ημερες εκπαιδευτικη αδεια δικαιουμαστε ετησιως? Νομιζω 15. Υπολογιζονται και τα Σ/κ σε αυτες που δεν ειναι εργασιμες ημερες?

- 1. Nαι, 15 2. Όχι

- εδω απο το κεντρο υγειας μου χρεωνουν και τα σαββατοκυριακα!! υπαρχει καποιος νομος εχει αλλαξει κατι?

- Aν το συνέδριο είναι τρείς μέρες, πχ Παρ-Σαβ-Κυρ, αιτείσαι εκπαιδευτικής άδειας μίας (1) ημέρας, Παρασκευή και φροντίζεις απλά να μην εφημερεύεις το Σαβ και την Κυρ.

- αυτο το ξερω εννοειται ! απλα αυτοι πχ. για το πανελληνιο ιατρικο συνεδριο ( 9-12/5) θελουν να μου χρεωσουν 4 μερες εκπαιδευτικη και οχι 3!! τι να καμω?

- τηλ στην ΥΠΕ αν δεν σου απαντησουν κάνε αίτηση προς την ΥΠΕ οπότε θα αναγκαστουν να το διευκρινησουν είναι οπως τα λεει ο Αλεξ

- μαλιστα ! ευχαριστω πολυ

- εχει καποιος συναδελφος καποια ιδεα ! Που μπορω να βρω το νομο για τις εκπαιδευτικες?

- δεν καταλαβαίνω ποιοι αυτοι; Οι καθημερινές είναι εργάσιμες και τα ΣΚ είναι μη εργάσιμες. Ποιοι σου το επιβάλουν αυτό; Ποτέ δεν μου έχει τύχει κάτι τέτοιο... Στο χαρτί της άδειας θα συμπληρώσεις τις ημερομηνίες απο τη στιγμή που πρόκειται για εργάσιμες θα καταμετρηθούν ως άδεια και το σκ όχι.

- Μου φαίνεται αδιανόητο να υπάρχουν τέτοια θέματα ανάμεσα σε συναδέλφους. ..που εργάζονται στον ίδιο χώρο. ...φτιάξτε το κλίμα εντός του ΚΥ γιατί αν αυτά βγαίνουν προς τα έξω θα βρουν αφορμή να σας δαγκώσουν. ..Η προσφυγή για επίλυση διαφορων στην ΥΠΕ καλό είναι να αποφεύγεται. ...Μην δίνετε αφορμές. ..

- συμφωνω, δεν ειναι μεταξυ συναδελφων το θεμα, απλα μεταξυ εμου και γραφειου προσωπικου,απλα το θετω μηπως βρω καποια ακρη

- Το θέμα είναι για επίλυση από τον διευθυντή σου. ...εκεί σταματά

- Οκ θα το λυσω

- Άμα ο Δ/ντης δεν ειναι διακοσμιτικός.

- Δεν ειναι ευτυχως!!!

- ξεκαθαρος και αναλυτικοτατος συναδελφε !! Απλα μου τη σπασανε δευτεριατικα κι ειπα να το κοινοποιησω!! Εννοειται οτι ειναι περα πασης λογικης!!! Ευχαριστω πολυ παντως

- ετσι ακριβώς

- Νόμος 4461/2017 άρθρο 24 : 1. Στους ειδικευμένους ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ. των αποκεντρωμένων μονάδων και των αποκεντρωμένων οργανικών μονάδων των Δ.Υ.Πε., χορηγείται, με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υ.Πε., εκπαιδευτική άδεια σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του ν.2071/1992 (Α΄123), όπως ισχύει.

- Και το άρθρο 74 του νόμου 2071/1992 λέει


- Εννοειται φυσικα 15 εργασιμες ημερες ετσι;

- το λογικό είναι 15 εργάσιμες,βέβαια στην Ελλάδα η ασάφεια των νόμων αφήνει περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες κατά το δοκούν της διοίκησης....πάντως ο νόμος που παρέθεσα δεν το διευκρινίζει 100% αλλά πάλι ,αν ήθελα να πάω σε συνέδριο Σαββατοκύριακο,θα χρειαζόμουν εκπαιδευτική άδεια? Όχι βέβαια!

- Ακριβως εκει πατανε...στην ασαφεια

- Οπως θελουν τα ερμηνευουν... στο ενα ΚΥ μου λεγαν μπορεις να παρεις κ «μερικη» συνεδριακη αδεια οσες μερες θελεις δηλ του συνεδριου , στο αλλο ή ολες ή τιποτε

- Απ τη μια μας δινουν ρεπω και καλα απο τη " διοικηση" κι απο την αλλη μας τρωνε τις αδειες μας τις εκπαιδευτικες !! Αισχος!!

- Και για να σοβαρευτούμε.
Τίποτε δεν είναι ασαφές, εν προκειμένω. Τι θα πεί «παίρνω άδεια Σάββατο»? Για ποια δραστηριότητα στη ζωή σου πήρες άδεια Σάββατο και θα πάρεις και γι΄ αυτή? (με την προϋπόθεση ότι δεν εφημερεύεις βεβαίως).
Αν κάποιος (δ/ντης?) απαιτεί να βάλει και το Σ-Κ άδεια, απλά είναι στον κόσμο του και παρανομεί. Έγγραφη αναφορούλα, αν δεν το καταλαβαίνει με τη συζήτηση.
Όσο για το ή όλη την άδεια ή τίποτε, κοιτάξτε: Για να δικαιολογηθεί η απουσία, θα πρέπει να προσκομιστεί πιστοποιητικό. Αρα μισή παρακολούθηση και άδεια, δε γίνεται.
Αν είναι το συνέδριο π.χ. Παρ.-Σαβ.Κυρ. αιτείσαι άδεια για Παρασκευή, δηλώνεις ότι πρόκειται για το συνέδριο Χ που είναι Παρ.-Σαβ.-Κυρ. και προσκομίζεις πιστοποιητικό.
Απλά και ξεκάθαρα και καθόλου γκρίζα. Εκτός αν η κοινή λογική έχει αποδημήσει.
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαΐου 2018, 07:58:16 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: εκπαιδευτική ΑΔΕΙΑ 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
10 Απαντήσεις
16513 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Νοεμβρίου 2012, 18:11:23
από Πατρωνάκης Μάνος
5 Απαντήσεις
7253 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 6 Απριλίου 2014, 16:49:18
από Gatekeeper
1 Απαντήσεις
7762 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Αυγούστου 2016, 09:52:13
από GirousisN
1 Απαντήσεις
24750 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2017, 19:34:23
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
17407 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Φεβρουαρίου 2022, 22:31:59
από Argirios Argiriou