Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 17:32:40

Αποστολέας Θέμα: ΠΦΥ: Η νέα πραγματικότητα  (Αναγνώστηκε 24153 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Ιουνίου 2018, 14:29:47
Αναγνώστηκε 24153 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
Ξέρω ότι θα προκαλέσω με αυτή την ανάρτηση. Νομίζω ότι η ώρα έφτασε. Το ιρλανδικό μοντέλο που σας έλεγα χρόνια τώρα παίρνει σάρκα και οστά. Από το Σεπτέμβρη, ο έλληνας πολίτης θα πληρώνει το γιατρό του. Όσοι με ρωτάγατε εάν πρέπει να παραιτηθείτε από το ΕΣΥ και να ανοίξετε ιδιωτικό ιατρείο, σας λέω ότι λίγο πριν το burn-out σε 6-8 μήνες θα το κάνετε και χωρίς την γνώμη μου. Οι κρατικές δομές υγείας θα μείνουν μόνο για τους ανασφάλιστους, γι αυτό ζητιέται και ΑΦΜ για την εγγραφή τους σε ΤόΜΥ.
Κανένας δεν θα αντέξει την σύμβαση για ιδιώτες οικογενειακούς ιατρούς που βγήκε ακόμη κι αν μπει στην αρχή. Ελάχιστοι θα επιβιώσουν στα ΤόΜΥ. Όποιος μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από συνταγογραφία θα αποχωρήσει μόλις δει τι σημαίνει συμπληρωμένη λίστα. Το γεγονός ότι μειώνεται και ο αριθμός των ιατρών συνεχώς θα κάνει πιο ιδανική τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η κυβέρνηση και ο πυρήνας που οδηγεί τις υπηρεσίες περίθαλψης αποφάσισε τον διαχωρισμό κρατικής και ιδιωτικής παροχής υπηρεσιών υγείας.
Στο ιρλανδικό μοντέλο, το κράτος προσφέρει οικογενειακό ιατρό σε άπορους, ανασφάλιστους, παιδιά κάτω των 6 ετών και ειδικές κατηγορίες νοσημάτων. Οι υπόλοιποι πληρώνουν τον γιατρό τους (οικογενειακό ή μη) από την τσέπη τους ή την ιδιωτική τους ασφάλεια. Οι παραπομπές σε ειδικούς είναι μόνο για αυτές τις κατηγορίες ασθενών και οι αναμονές ξεκινούν από 2 έως 14 μήνες.
Προσπάθησα να μην συμβεί αυτό τα τελευταία χρόνια, επιχειρηματολογώντας με δεδομένα και πιέζοντας κάθε παράγοντα που υπήρχε, Ξανθός, Πολάκης, Μπερσίμης, Λιονής, Βαρδαρός, Θεοδωράκης, αρκετούς από τον WHO, το υπουργείο και τα Πανεπιστήμια. Νομίζω ότι πλέον ξέφυγε από τις αποφάσεις τους. Η διέξοδος πλέον είναι θέμα προτεραιοτήτων σε πιο υψηλό επίπεδο.
Καλώς ήρθατε στην νέα πραγματικότητα.
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

19 Ιουλίου 2018, 05:59:23
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Εύστοχη, κατά την γνώμη μου, ανάρτηση Συναδέλφου σε Ιατρική ομάδα στο facebook:

Υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει όλους ευτυχισμένους και να ξαλαφρώσει και τα ταμεία,όμως η επάρατος 1η φορά αριστερά αδυνατεί να κατανοήσει, ακριβώς όπως συμβαίνει και με τη πανάκριβη δωρεάν παιδεία. Συμμετοχή του ασφαλισμένου στις ιατρικές επισκέψεις,ακριβώς όπως συμβαίνει με τις εργαστηριακές εξετάσεις και τα φάρμακα.Κατάργησαν σαν αντιλαϊκό το εισιτήριο των 5ευρώ στα νοσοκομεία, λες και ο καθένας από μας πηγαίνει στο νοσοκομείο όπως πηγαίνει στο καφενείο ή το περίπτερο και σήμερα τα νοσοκομεία τελούν υπό διάλυση, το ίδιο θα συμβεί και στα ιδιωτικά ιατρεία. Δυστυχώς οι ιατρικοί σύλλογοι είναι μόνο για πανηγύρια και μωροφιλοδοξίες.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
4877 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Οκτωβρίου 2014, 00:36:43
από Argirios Argiriou
22 Απαντήσεις
13111 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Μαΐου 2015, 00:13:09
από Argirios Argiriou
124 Απαντήσεις
247807 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Φεβρουαρίου 2024, 16:03:57
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
2448 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Σεπτεμβρίου 2016, 16:18:29
από Argirios Argiriou