Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 12:06:17

Αποστολέας Θέμα: Η Υγεία σε Παγκόσμιο επίπεδο.  (Αναγνώστηκε 293057 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Σεπτεμβρίου 2018, 05:06:52
Απάντηση #165
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
07/07/2018

Γερμανία: Rezeptgebühr – Ποιοι ασθενείς απαλλάσσονται από τα τέλη συνταγογράφησης;



Erzieher στη Γερμανία: Πόσο αμείβονται οι βρεφονηπιοκόμοι;- Πίνακας

Όσοι ασθενείς πρέπει να παίρνουν σε μόνιμη βάση συνταγογραφημένα φάρμακα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην ασφαλιστική εταιρεία υγείας για την απαλλαγή τους από τα τέλη συνταγογράφησης, τα λεγόμενα στη Γερμανία Rezeptgebühren.

Η αίτηση απαλλαγής εγκρίνεται σε γενικές γραμμές πάντα, εφόσον οι ασθενείς φθάσουν το λεγόμενο Belastungsgrenze (όριο επιβάρυνσης), το οποίο εξαρτάται – μεταξύ άλλων – από το ακαθάριστο εισόδημα. Για κάθε ημερολογιακό έτος, το όριο αυτό υπολογίζεται στο 2% του ακαθάριστου εισοδήματος όλων των ατόμων που ζουν στο συγκεκριμένο νοικοκυριό, ενώ για τους χρόνιους ασθενείς, το αντίστοιχο όριο είναι στο 1%.

Εάν το ταμείο υγείας δεν έχει ακόμη εγκρίνει την αίτηση απαλλαγής, ο ασθενής καλείται να πληρώσει σε κάθε συνταγή τα αντίστοιχα Rezeptgebühren. Όταν εγκριθεί η απαλλαγή του, οι συμπληρωματικές πληρωμές, οι οποίες υπερέβαιναν το παραπάνω όριο (Belastungsgrenze) κατά τη στιγμή της απαλλαγής, μπορούν να επιστραφούν αναδρομικά από το ταμείο υγείας.

Σημαντικό είναι να γίνει διάκριση από την πρόσθετη πληρωμή (Zuzahlung) και τις λεγόμενες επιπλέον πληρωμές (Aufzahlungen). Εάν η τιμή ενός φαρμάκου είναι μεγαλύτερη από το σταθερό ποσό (Festbetrag), το οποίο επιστρέφεται από την ασφάλιση υγείας, ο ασθενής πρέπει να πληρώσει όχι μόνο την πρόσθετη πληρωμή αλλά και τη διαφορά μεταξύ του σταθερού ποσού και της πραγματικής τιμής.

Η διαφορά αυτή, θα πρέπει να πληρωθεί ακόμα και στην περίπτωση απαλλαγής του από τα τέλη συνταγογράφησης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

4 Νοεμβρίου 2018, 09:13:35
Απάντηση #166
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
02 Νοεμβρίου 2018

Τα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) στη Μεγάλη Βρετανία θα πληρώσουν για τις θεωρήσεις βίζας χιλιάδων υπαλλήλων της ΕΕ για να τους κρατήσουν στο Λονδίνο μετά από Brexit σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες.

Τα νοσοκομεία του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, το Νοσοκομείο του Αγίου Γεωργίου, το Guy’s και το St Thomas είναι μεταξύ αυτών που προετοιμάζονται να περάσουν το νομοσχέδιο για να κρατήσουν τους αλλοδαπούς εργαζόμενους. Αυτό αναμένεται να κοστίσει μόνο το UCLH, το οποίο έχει εννέα θεραπευτικά κέντρα στο κεντρικό Λονδίνο, περισσότερα από £ 100,000.

Περισσότεροι από ένας στους δέκα από το προσωπικό του NHS της πρωτεύουσας προέρχονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σύμφωνα με στοιχεία. Το νοσοκομείο Guy’s είναι ένα από τα πολλά νοσοκομεία του Λονδίνου που προσφέρθηκε να πληρώσει για τις θεωρήσεις βίζας περίπου 1.300 υπαλλήλων της ΕΕ για να τους κρατήσει στην πρωτεύουσα μετά τον Brexit στις 29 Μαρτίου 2019.

Ο καθηγητής Marcel Levi, διευθύνων σύμβουλος της UCLH, έχει γράψει πληροφορίες σε σχεδόν 1.300 προσφερόμενους υπαλλήλους για την κάλυψη του κόστους των αιτήσεων για την «τακτοποίησή τους». Αυτό επιτρέπει σε έναν μετανάστη να παραμείνει στο Ηνωμένο Βασίλειο για όσο διάστημα τους αρέσει και θα μπορούσε να τους καταστήσει επιλέξιμους για βρετανική ιθαγένεια. Ο καθηγητής Levi, ο οποίος είναι από τις Κάτω Χώρες, είπε στο προσωπικό: «Ανεξαρτήτως του Brexit, θέλουμε να μείνετε μαζί μας».

Η Jacqueline Totterdell, διευθύνουσα σύμβουλος του St George’s, στο Tooting, οφείλει επίσης να στείλει παρόμοιες επιστολές στα 1000 μέλη της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.  Ένας εκπρόσωπος από το νοσοκομείο δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι εργαζόμενοί του εκτιμούν τα μέλη της ομάδας και κάνουν μια «τεράστια συμβολή» στη φροντίδα της.

Ο Siobhan Harrington, διευθύνων σύμβουλος του νοσοκομείου Whittington, Archway, προσφέρθηκε επίσης να πληρώσει για τις θεωρήσεις προσωπικού, λέγοντας ότι οι εργαζόμενοι της ΕΕ θα πρέπει να υποστηρίζονται σε αυτή την περίοδο αβεβαιότητας. «Αξιολογώντας το προσωπικό μας που κάνει τόσο καλή δουλειά για τη φροντίδα των ασθενών είναι το κλειδί για το μελλοντικό NHS», δήλωσε στο The Evening Standard .

Το Imperial College London, το οποίο διευθύνει πέντε νοσοκομεία στο δυτικό Λονδίνο, και το Λονδίνο North West Healthcare, το οποίο διευθύνει τέσσερα, εξετάζουν παρόμοια δράση.  Ο κύριος εκτελεστικός του Νοσοκομείου του Αγίου Γεωργίου πρόκειται να κάνει μια παρόμοια προσφορά στους 1000 υπαλλήλους της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα.

Ο κύριος εκτελεστικός του Νοσοκομείου του Αγίου Γεωργίου πρόκειται να κάνει μια παρόμοια προσφορά στους 1000 υπαλλήλους της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα. Ένας εκπρόσωπος δήλωσε ότι οι ξένοι εργάτες αποτιμώνται μέλη της ομάδας.

Η UCLH δήλωσε ότι θα παράσχει προσωπικό £ 85 για να καλύψει το κόστος κάθε αίτησης, καθώς και τα χρήματα που θα χάσουν μετά από φόρους. Επίσης, φροντίζει για ειδικούς δικηγόρους απασχόλησης να προσφέρουν συνεδρίες συμβουλών για το προσωπικό.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει προγραμματιστεί να εγκαταλείψει την ΕΕ στις 29 Μαρτίου του επόμενου έτους. Τα άτομα χωρίς καθεστώς διακανονισμού ίσως χρειαστεί να φύγουν μέχρι το Δεκέμβριο του 2020.

Το Λονδίνο έχει περίπου 8.000 νοσηλευτικές θέσεις, με τον επικεφαλής νοσηλευτή της NHS της Αγγλίας καθηγητή Jane Cummings να λέει προηγουμένως ότι ανησυχεί για το πώς το Brexit θα επηρέαζε τα επίπεδα στελέχωσης. Η πρόσληψη ξένου προσωπικού κοστίζει σήμερα το ποσό των 150 εκατομμυρίων δολαρίων NHS ετησίως. Το Βασιλικό Κολέγιο Ιατρών προειδοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να τριπλασιαστεί αν ο Brexit διακόπτει την ελευθερία κινήσεων.

Μια στις 10 νοσοκόμες στην Αγγλία αφήνει κάθε χρόνο τη θέση της, η οποία είναι αρκετή για να απασχολεί περισσότερα από 20 νοσοκομεία και σημαίνει ότι οι αποχωρητές ξεπερνούν τις αριθμητικές τάξεις τους κατά 3.000 το 2017.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Δεκεμβρίου 2018, 00:37:03
Απάντηση #167
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αν τον φέρουν στην Ελλάδα, θα αυτοκτονήσει...

12 December, 2018 05:47 PM | By Lea Legraien

The Government has chosen England’s chief pharmacist to look into "problematic" overprescribing in the NHS, it has announced.
 
Health and Social care secretary Matt Hancock revealed last week (8 December) that the Government will look into overprescribing to address "problematic polypharmacy" and ensure patients receive the treatment they need.
 
The review will be conducted by England’s chief pharmaceutical officer Dr Keith Ridge, the Government said.
 
The review will mainly focus on addressing "problematic polypharmacy", where needed, and reducing overprescribing, the Government said.
 
Dr Ridge will be tasked with ensuring pharmacists and doctors receive the support they need to review prescriptions and provide patients with "the most appropriate treatment for their needs", the Government said.
 
He will look in particular at situations where there is a potential overlap of multiple medicines prescribed to treat the same condition and where people are subject to repeat prescriptions without being reviewed.
 
Mr Hancock said: "Recent advances in medicine have led to fantastic developments in managing and treating certain conditions, but poorly managed prescribing can lead to serious issues for patients such as increased admissions to hospital or antibiotic resistance.
 
"As we invest an extra £20.5bn a year into our NHS, we want to empower doctors and pharmacists to use the data available to ensure patients get the medicines they need and stop taking those that no longer benefit them."
 
According to the Government, NHS spending on medicines has risen by 5% a year between 2010 and 2018, from £13bn to £18.2bn.



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

17 Ιανουαρίου 2019, 16:07:49
Απάντηση #168
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

22 Φεβρουαρίου 2019, 00:51:11
Απάντηση #169
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
21/02/2019
Της Γεωργίας Σκιτζή

Οι δαπάνες για την υγεία των ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν κατά μέσο όρο 5,5% ετησίως από το 2018 στην επόμενη δεκαετία και θα φτάσουν σχεδόν 6 τρισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2027, καθώς περισσότεροι άνθρωποι γίνονται επιλέξιμοι για το Medicare, σύμφωνα με κυβερνητική υπηρεσία υγείας.

Η αύξηση των εισοδηματικών επιπέδων, η αύξηση του ποσοστού απασχόλησης και η αύξηση του αριθμού των ατόμων που εγγράφονται στο Medicare, το ομοσπονδιακό πρόγραμμα ασφάλισης υγείας για άτομα ηλικίας 65 ετών και άνω και τα άτομα με αναπηρία, θα προκαλέσουν ραγδαία αύξηση των δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη στο 19,4% της αμερικανικής οικονομίας μέχρι το 2027, σύμφωνα με τη Medicaid Services.

Το 2017, οι δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη αντιπροσώπευαν το 17,9% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας. Η ετήσια αύξηση των δαπανών για το Medicare αναμένεται να είναι κατά μέσο όρο 7,4% για την περίοδο των 10 ετών, ανέφερε το CMS.

Ο αριθμός αυτός υπερβαίνει τις προβλέψεις δαπανών για το Medicaid - το κυβερνητικό πρόγραμμα ασφάλισης για τους Αμερικανούς με χαμηλό εισόδημα - και τα ιδιωτικά προγράμματα ασφάλισης υγείας, τα οποία αναμένεται να είναι κατά μέσο όρο 5,5% και 4,8% αντίστοιχα, κατά την ίδια περίοδο. Το CMS δήλωσε ότι αναμένει αύξηση της εγγραφής του Medicare στο 2,9% το 2019.

Οι δαπάνες συνταγογραφούμενων φαρμάκων αναμένεται επίσης να αυξηθούν και κατά μέσο όρο 5,6% ετησίως μεταξύ 2018 και 2027, καθώς οι εργοδότες και οι ασφαλιστικές εταιρείες ωθούν τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις να ακολουθήσουν καλύτερα τα φάρμακα και καθώς εισέρχονται στην αγορά νέα και δαπανηρά φάρμακα. Ο ρυθμός αύξησης των νοσοκομειακών δαπανών εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κατά μέσο όρο 5,6% ετησίως μεταξύ 2018 και 2027.

Μέχρι το 2027, οι ομοσπονδιακές, κρατικές και τοπικές κυβερνήσεις αναμένεται να χρηματοδοτήσουν το 47% των εθνικών δαπανών για την υγεία, έναντι 45% το 2017, σύμφωνα με την έκθεση. Το CMS ανέφερε ότι όλες οι προβολές αντικατοπτρίζουν τους ισχύοντες νόμους και δεν λαμβάνουν υπόψη τις υπό εξέταση πολιτικές αλλαγές.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

4 Απριλίου 2019, 11:14:47
Απάντηση #170
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Η φαρμακευτική δαπάνη στις ΗΠΑ το 2014 ήταν 374 δις Δολλάρια.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Ιουνίου 2019, 06:46:49
Απάντηση #171
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Healthcare in Norway

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

The Norwegian health care system and pharmaceutical system.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

20 Ιουνίου 2019, 19:28:36
Απάντηση #172
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πλοηγούμενος στην ιστοσελίδα ενός Βρετανικού Κέντρου Υγείας, παίρνει κανείς μια αρκετά καλή ιδέα, του πως είναι δομημένη η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αυτής της χώρας.

The Mayfair Medical Centre

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Σεπτεμβρίου 2019, 09:06:42
Απάντηση #173
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 15/09/2019
Της Ιωάννας Φωτιάδη.


Ανθρωποι διανύουν πεζή μεγάλες αποστάσεις, νοικοκυρές σκουπίζουν τις χωμάτινες αυλές τους, παιδιά παίζουν με πέτρες και κλαδιά. Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες που θα μείνουν στη μνήμη των 28 γιατρών από το 7o Εντατικό Σεμινάριο Τροπικής και Ταξιδιωτικής Ιατρικής στην Ιφακάρα της Τανζανίας. Η διοργάνωση ήταν πρωτοβουλία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παγκόσμια Υγεία - Ιατρική των Καταστροφών», το οποίο διευθύνει ο καθηγητής χειρουργικής και διευθυντής της Γ΄  Πανεπιστημιακής Κλινικής στο Αττικό, κ. Εμμανουήλ Πικουλής. Παλαιότερα, οι επιμορφώσεις στην παγκόσμια ιατρική γίνονταν στην Ευρώπη, εσχάτως όμως κατέστη σαφές ότι η μεταβίβαση γνώσης πρέπει να συμβαδίζει με το βίωμα.

«Το ενδιαφέρον των Ελλήνων γιατρών βαίνει αυξανόμενο, γιατί πολλοί έχουν εργαστεί με πρόσφυγες, ενώ ταυτόχρονα ανησυχούν για τη μελλοντική εμφάνιση νέων νοσημάτων λόγω της κλιματικής αλλαγής», σημειώνει η αρχηγός της αποστολής, λοιμωξιολόγος, κ. Ελένη Κάκαλου, αντιπρόεδρος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» και συνεργάτης του Μεταπτυχιακού, η οποία από το 2002 ταξιδεύει στην Αφρική. «Στην Ιφακάρα, όπου συνυπάρχουν κέντρο έρευνας και εκπαίδευσης, νοσοκομείο και Ιατρική Σχολή, πήγαμε για πρώτη φορά το 2008». Οι συμμετέχοντες, φοιτητές του μεταπτυχιακού, ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι γιατροί, παρακολούθησαν διαλέξεις για την τροπική και ταξιδιωτική ιατρική σχετικά με την ελονοσία, το HIV/AIDS, τη φυματίωση, τη λέπρα κ.ά.

«Πρόκειται για ένα από τα κορυφαία κέντρα στην Αφρική για την αντιμετώπιση των τροπικών ασθενειών, όπου παράγεται τεχνογνωσία, δυνητικά χρήσιμη και στις μεσογειακές χώρες», υπογραμμίζει η κ. Κάκαλου. «Πριν από πολλά χρόνια είχε καθιερωθεί στις αφρικανικές χώρες το σύστημα αποστολής sms για την παρακολούθηση ασθενών με χρόνια νοσήματα, κάτι που αργότερα εφαρμόσαμε στη Δύση για άλλες κατηγορίες πληθυσμού». Στο κέντρο μελέτης της ελονοσίας στην Τανζανία, οι επιστήμονες ερευνούν τον κύκλο ζωής του κουνουπιού, αναλύουν τη συμπεριφορά του (γιατί και πότε τσιμπάει) και έχουν καταλήξει σε μια σειρά προστατευτικών μέτρων, αλλά και καινοτόμων εργαλείων, όπως σανδάλια ή τσάντες χειρός εμποτισμένες με εντομοαπωθητικό.

«Στην παγκόσμια υγεία, ο ένας μαθαίνει από τον άλλον, σε μια αμφίδρομη δημοκρατική σχέση», επισημαίνει η κ. Κάκαλου. Ετσι, ο κάθε συμμετέχων διενήργησε 25 ώρες πρακτικής στο νοσοκομείο, πλάι στους Αφρικανούς συναδέλφους του. «Εκανα επισκέψεις από κοινού με τον παθολόγο, καθώς η δική μου ειδικότητα δεν υφίσταται στην Τανζανία», εξηγεί στην «Κ» ο κ. Μιχάλης Κρικέλης, ειδικευόμενος ρευματολογίας στο ΚΑΤ, «εκεί έχουν φτάσει σε υψηλό επίπεδο ελέγχου των τροπικών νοσημάτων, αλλά ακόμη δεν έχουν εμβαθύνει στα μη μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως ο διαβήτης ή η υπέρταση, που συνδέονται με τη σταδιακή άνοδο της ποιότητας ζωής». Το πρόγραμμα πλαισίωσαν επισκέψεις σε δομές, όπως το τοπικό γυμνάσιο, το ορφανοτροφείο, το λεπροκομείο κ.λπ. «Η απόσταση από την Ιφακάρα έως την πρωτεύουσα Ντοντόμα είναι 240 χιλιόμετρα, ωστόσο διήρκεσε 15 ώρες, εκ των οποίων οι πέντε ώρες ήταν σε χωματόδρομο», περιγράφει ο ίδιος. «Αναλογίστηκα, αυτή η έλλειψη υποδομών τι αντίκτυπο έχει στις εμπορικές συναλλαγές αλλά και στη διακομιδή ασθενών με τα υποτυπώδη ασθενοφόρα που διαθέτουν».

Υπάρχει πρόοδος

Η κ. Κάκαλου ωστόσο, έχοντας ζήσει την Τανζανία σε παλαιότερα χρόνια, διαπιστώνει πρόοδο: «υπάρχει πολιτική σταθερότητα και ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Προ δεκαετίας όλοι κυκλοφορούσαν με ποδήλατα, ενώ τώρα χρησιμοποιούν μηχανάκια, περισσότερα σπίτια έχουν τσίγκινες στέγες έναντι των αχυρένιων του παρελθόντος, ενώ πολλές περιοχές έχουν ηλεκτροδοτηθεί ακόμη και μέσω φωτοβολταϊκών».

Το ίδιο, άλλωστε, το κέντρο έρευνας συντηρείται εν μέρει από τα σεμινάρια σε επιστήμονες από όλο τον κόσμο, όπως και το ημιδημόσιο νοσοκομείο, που συνδέεται με το πανεπιστήμιο. «Στην είσοδο γίνεται μια πρώτη αξιολόγηση των ασθενών, που κατευθύνονται στο ανάλογο τμήμα, κάτι που ούτε στην Ελλάδα γίνεται, ενώ υπάρχει αναρτημένος τιμοκατάλογος για όλες τις υπηρεσίες», σχολιάζει από την πλευρά της η κ. Χρυσάνθη Χασάπη, καρδιολόγος, επιμελήτρια Β΄ ΕΣΥ στο Ναύπλιο. «Επιπλέον, η συμπεριφορά των ασθενών θύμιζε την Ελλάδα άλλων εποχών – περίμεναν υπομονετικά τη σειρά τους, απευθύνονταν με σέβας στον θεράποντα ιατρό και προσέρχονταν καθαροί και περιποιημένοι για εξέταση», προσθέτει η ίδια, που ενδιαφέρεται να διερευνήσει περισσότερο την ιατρική ελαχίστων πόρων.

Οι γυναίκες

«Μέσω της συνεργασίας μας με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που χρονολογείται από το 2008, δίνουμε την ευκαιρία στους συμπατριώτες μου γιατρούς να εμβαθύνουν σε πεδία όπως η ψυχιατρική, η διαχείριση κρίσεων κ.ά., ενώ και οι Ελληνες γιατροί εκπαιδεύονται στην αντιμετώπιση κρίσιμων καταστάσεων με περιορισμένα μέσα», λέει στην «Κ» από την Ιφακάρα η κ. Esther Kyungu, επικεφαλής των εκπαιδευτικών σεμιναρίων στο Tanzanian Training Centre for International Health (TTCIH). Μεταξύ TTCIH και ΕΚΠΑ δρομολογείται στενότερη συνεργασία στο προσεχές μέλλον, όπως αρμόζει σε ένα πρόγραμμα σπουδών που προωθεί τις αρχές της παγκόσμιας υγείας. «Ολος ο προγραμματισμός της δημόσιας υγείας στην Τανζανία δομείται με άξονα τη γυναίκα», παρατηρεί η κ. Χασάπη. «Οι αρχές “ποντάρουν” στη γυναίκα-μητέρα, που θα γαλουχήσει έτσι τα παιδιά και τον σύζυγο, ώστε να προστατεύονται επαρκώς από τα τροπικά νοσήματα». Σύμφωνα με την ίδια, «γνωρίσαμε πολλές δυναμικές γυναίκες σε θέσεις-κλειδιά, όπως η Esther, ενώ οι υπουργοί Υγείας, Παιδείας και Πολιτισμού είναι γυναίκες».


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 23 Σεπτεμβρίου 2019, 09:13:33 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

23 Σεπτεμβρίου 2019, 09:15:44
Απάντηση #174
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Σεπτεμβρίου 2019, 18:06:03
Απάντηση #175
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
March 27, 2019

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

21 Οκτωβρίου 2019, 21:20:07
Απάντηση #176
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
« Τελευταία τροποποίηση: 21 Οκτωβρίου 2019, 22:17:53 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Νοεμβρίου 2019, 07:57:20
Απάντηση #177
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Oct 29, 2017•

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Δεκεμβρίου 2019, 09:50:50
Απάντηση #178
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το προσδόκιμο επιβίωσης στις ΗΠΑ πέφτει αντί να ανεβαίνει. Όχι, δεν τις θαυμάζω τις ΗΠΑ στον τομέα της Υγείας.

November 26, 2019

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Δεκεμβρίου 2019, 23:18:47 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Δεκεμβρίου 2019, 05:04:08
Απάντηση #179
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Το δημοσιεύω όχι για το πολιτικό μήνυμα κάτω κάτω (να μην ψηφίσουμε Torries, που στο κάτω κάτω δεν μας αφορά ως Έλληνες) αλλά για την στατιστική σχετικά με τις χρεοκοπίες  λόγω εξόδων προς Ιατρούς που δεν έχω λόγο να μην την πιστέψω μιας και διαβάζω περίπου το ίδιο νούμερο και σε μεγάλη Αμερικάνικη εφημερίδα: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 8 Δεκεμβρίου 2019, 05:38:28 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
11005 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Δεκεμβρίου 2019, 20:29:08
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
20988 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2018, 23:06:48
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
1811 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαΐου 2018, 07:12:50
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
37986 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Δεκεμβρίου 2020, 01:07:30
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6240 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Ιουνίου 2021, 08:36:28
από Argirios Argiriou