ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Αποσπάσματα από τον έντυπο & ηλεκτρονικό τύπο

Η Υγεία σε Παγκόσμιο επίπεδο.

<< < (41/42) > >>

Argirios Argiriou:
BBC, 13-06-2022

UK’s biggest GP chain replacing doctors with less qualified staff

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Από Ιατρική ομάδα του facebook στις 30/06/2022 όπου ο Γενικός Ιατρός Γιώργος Κανελλόπουλος δημοσίευσε την παρακάτω φωτογραφία, την δημοσιεύω με την άδειά του:

- οσα δίνουν καθε μηνα εκει για τους ανω των 70 οι δικοι μας θέλουν να δώσουν τον χρόνο και φυσικα all inclusive.

- Εχουν διπλασιο ΑΕΠ απο εμας- υπ οψιν το 1985 ειχαν το μισο

- δεκατρια χιλιαρικα το μηνα για 1500 ασθενεις, ειναι πολλαπλασιο της διαφορας μας σε αεπ  ( Γιώργος Κανελλόπουλος)

- νομος της προσφορας,τους λειπουν gpδες,εχουν παει πολλοί απο Βαλκανια κ.α...αλλη αντιληψη ,αλλη οικονομικη διαχείριση

- Το σημαντικότερο είναι ότι ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ και οι θεσεις για ιατρεια μενουν κενες. Προτιμουν να δουλεύουν για άλλους με μισθό ή σαν λόκουμ, παρά να πιάσουν ιατρείο και να πάρουν λίστα ασθενών. ( Γιώργος Κανελλόπουλος).

Argirios Argiriou:
Προς τα εκεί θα πάμε και εμείς εάν αφαιρέσουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από όσους αρνηθούν να κάνουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ:

Argirios Argiriou:
10-11-2022 Πρώτο Θέμα.
Της Ασημίνας Αγγελίνη.

Βρετανία: Σε απεργία ετοιμάζονται να κατέβουν οι νοσηλευτές παραλύοντας το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS)

Το «πράσινο φως» για την απεργία των Βρετανών νοσηλευτών που μπορεί να διαρκέσει έως και έξι μήνες έδωσαν 100 ιδρύματα του βρετανικού «Εθνικού Συστήματος Υγείας» (NHS) προκαλώντας πονοκέφαλο στην κυβέρνηση Σούνακ λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας έσπευσε να επισημάνει ότι, το «Εθνικό Σύστημα Υγείας» (NHS) θα κάνει ό,τι μπορεί για να «ελαχιστοποιήσει τη ζημιά» μετά την απόφαση των συνδικάτων που αναμένεται να επηρεάσει μεταξύ άλλων, τη θεραπεία καρκινοπαθών και όσων υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση.

Ο χάρτης που έχει περιέλθει στα «χέρια» της βρετανικής εφημερίδας δείχνει τις απεργίες που σχεδιάζουν Βρετανοί νοσηλευτές εντός των επόμενων εβδομάδων.
Σχεδόν 100 ιδρύματα του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) έχουν ήδη ψηφίσει υπέρ της απεργίας στην Αγγλία, επισημαίνει το βρετανικό δημοσίευμα. Επιπλέον, ορισμένοι οδηγοί ασθενοφόρων έχουν ψηφίσει υπέρ της απεργίας με τις βρετανικές υγειονομικές αρχές να βρίσκονται επί ποδός για το χάος που αναμένεται να επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

«Οι απεργίες των νοσοκόμων θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες εβδομάδες και να διαρκέσουν έξι μήνες», προειδοποίησε το συνδικάτο των Βρετανών νοσηλευτών (RNC) επισημαίνοντας ότι η πλειοψηφία των μελών του τάχθηκε υπέρ των κινητοποιήσεων.

Περισσότερα από 300.000 μέλη ρωτήθηκαν εάν στηρίζουν την απεργία διεκδικώντας καλύτερους μισθούς και συνθήκες , αναφέρει σε ανακοίνωσή του το συνδικάτο των Νοσηλευτών «Royal College of Nursing» (RCN).
Τα μέλη του σωματείου στη Σκωτία και τη Βόρεια Ιρλανδία τάχθηκαν επίσης υπέρ της απεργίας, εκτός από ένα στην Ουαλία.

Τις ημέρες της απεργίας, τα νοσοκομεία που θα επηρεαστούν θα εξυπηρετούν μόνο περιστατικά έκτακτης ανάγκης γεγονός που αναμένεται να πλήξει χιλιάδες ασθενείς, προκαλώντας καθυστερήσεις και ακυρώσεις για τη συνήθη θεραπεία τους: από εγχειρήσεις έως χημειοθεραπείες.

Τα επείγοντα περιστατικά, ωστόσο, δεν θα τεθούν σε κίνδυνο, όπως διατείνεται το συνδικάτο των νοσηλευτών.
Από την πλευρά του, υψηλόβαθμο στέλεχος του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) έσπευσε να υποστηρίξει ότι τα νοσοκομεία θα κάνουν ό,τι μπορούν για να «ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά για τους ασθενείς», αλλά οι εγκεκριμένες επεμβάσεις και τα ραντεβού θα ακυρωθούν ή θα αναβληθούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η κυβέρνηση Σούνακ αρνήθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα περί αύξησης των αμοιβών του συνδικάτου Νοσηλευτών (RCN), το οποίο αντιστοιχεί στο 17% για κάθε νοσηλευτή ή 6.000 λίγες για τον μέσο γιατρό, ο μισθός του οποίου υπολογίζεται σε 35.000 λίρες.

Ωστόσο, για την Ντάουνινγκ Στριτ, οι απαιτήσεις των συνδικάτων θα επιβάρυναν ουσιαστικά τον Βρετανό φορολογούμενο με το ποσό των 9 δισεκατομμυρίων λιρών, που ισοδυναμεί με το 6% του συνολικού προϋπολογισμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) – το οποίο «στην παρούσα φάση απλά δεν είναι εφικτό».

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Υγείας, Στιβ Μπάρκλεϊ, δεν δίστασε να εκφράσει την «απογοήτευσή του» για την απόφαση των νοσηλευτών να κατέβουν σε απεργία.

Το κυβερνών κόμμα στη γηραιά αλβιώνα, οι Συντηρητικοί, έχουν ήδη χαρακτηρίσει την απεργία των νοσηλευτών ως «εγκληματική» προειδοποιώντας ότι θα χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Εκτός από τους νοσηλευτές, περίπου ένα εκατομμύριο μέλη του προσωπικού του «NHS», συμπεριλαμβανομένων των ειδικευόμενων γιατρών και των μαιων, ετοιμάζονται να ψηφίσουν υπέρ της απεργίας.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
20/03/2023

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση