Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
19 Απριλίου 2024, 11:21:27

Αποστολέας Θέμα: Η Υγεία σε Παγκόσμιο επίπεδο.  (Αναγνώστηκε 295451 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

21 Απριλίου 2013, 12:16:16
Απάντηση #45
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή 16/03/2013.
ανάλυση του Michael M. Weinstein, Reuters.



Οι οριζόντιες περικοπές στις ΗΠΑ δεν λύνουν το πρόβλημα.


Λίγοι οικονομολόγοι θεωρούν ότι οι περικοπές των δημοσίων δαπανών μπορούν να αποτελέσουν θεραπεία κατά της ανεργίας. Και όμως, αυτό ακριβώς αποφάσισε το Κογκρέσο όταν επέβαλε από την 1η Μαρτίου φέτος οριζόντιες περικοπές στα κονδύλια του προϋπολογισμού των ΗΠΑ. Παρά τα ελαφρώς αισιόδοξα στοιχεία για την ανεργία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την περασμένη Παρασκευή, η κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας παραμένει ασθενική, με τη στρατιά των ανέργων να απαριθμεί 15 εκατομμύρια. Οι περικοπές δαπανών του προϋπολογισμού δεν πρόκειται να βελτιώσει τις τύχες τους.

Είναι γνωστό στο Κογκρέσο ότι ο προϋπολογισμός του ομοσπονδιακού κράτους θα καταστεί μη βιώσιμος σε 10 με 15 χρόνια, όταν οι δαπάνες θα υπερβαίνουν σημαντικά τις αναμενόμενες εισροές. Για περίπλοκους, αν όχι παράξενους λόγους, το Κογκρέσο θεωρεί ότι πρέπει τώρα να πράξει κάτι, που κατά κανόνα απεχθάνεται: να περικόψει τα κονδύλια και να αυξήσει τους φόρους. Αυτό ίσως μοιάζει γενναίο και υπεύθυνο από πολιτική άποψη. Αν όμως το εξετάσουμε με φόντο την πραγματικότητα, η προληπτική αυτή παρέμβαση του Κογκρέσου στοχεύει λανθασμένα σε λάθος εποχή.

Από τους πολλούς λόγους που προβάλλουν οι πολιτικοί για τις περικοπές των δημοσίων δαπανών σε περίοδο που η οικονομία δεν είναι στα καλύτερά της, δύο χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Πρώτον, πολλοί φιλελεύθεροι αλλά και συντηρητικοί υποστηρίζουν ότι το Κογκρέσο πρέπει να θέσει υπό έλεγχο τις δαπάνες του ομοσπονδιακού κράτους.

Δεύτερον, οι συντηρητικοί υποστηρίζουν ότι το κράτος γίνεται όλο και μεγαλύτερο, εις βάρος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Αυτές είναι οι θεωρίες. Ποια είναι τα γεγονότα;

Πρώτον, όπως αναφέρεται σε εκθέσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού στο Κογκρέσο, οι δαπάνες του ομοσπονδιακού κράτους δεν εκτινάσσονται εκτός ελέγχου αν συνυπολογιστούν οι προσωρινές επιπτώσεις της ύφεσης. Δεύτερον, το δημόσιο χρέος ανέρχεται στο 75% του ΑΕΠ και πρόκειται να φτάσει στο 90% μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Πρέπει να ανησυχούμε; Ο Αλαν Αουερμπαχ, επικεφαλής του Κέντρου για τη Φορολογική Πολιτική και τη Δημόσια Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στο Μπέρκλεϊ, υποστηρίζει ότι οι οικονομολόγοι δεν έχουν στη διάθεσή τους αποδείξεις ότι η πραγματική οικονομία θα επιβαρυνθεί σημαντικά αν το δημόσιο χρέος κυμαίνεται στο 90% του ΑΕΠ αντί του 75%. Ο ίδιος τονίζει ότι θα πρέπει να ανησυχούμε αν το δημόσιο χρέος αρχίσει να αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς από την πραγματική οικονομία. Πράγματι, θα ξέσπαγε κρίση αν το Κογκρέσο δεν είχε τη δυνατότητα να προβεί σε περικοπές ή να αυξήσει τους φόρους τόσο, όσο πιθανόν θα είναι απαραίτητο για να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς τους δανειστές. Ομως, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν απειλούνται από κρίση. Στην πραγματικότητα, οι επενδυτές προσφέρουν άπειρα κεφάλαια στο υπουργείο Οικονομικών της χώρας, με απίστευτα χαμηλά επιτόκια.

Τρίτον, υπάρχει μια εξαίρεση στα καλά δημοσιονομικά δεδομένα των ΗΠΑ. Πρόκειται για το σύστημα υγείας. Η τριλογία περιέχει την πολυπληθέστατη, πρώτη μεταπολεμική γενιά, που αρχίζει να γερνάει. Περιέχει επίσης τις αυξανόμενες ιατροφαρμακευτικές δαπάνες που συνεπάγεται αυτή η γήρανση του πληθυσμού. Τέλος, οι ανά ασθενή δαπάνες αυξάνονται διαρκώς τόσο στα δημόσια όσο και στα ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία. Ετσι, οι δαπάνες για την υγεία αναμένεται να εκτοξευθούν. Αυτό δεν πρόκειται να φοβίσει κανέναν φέτος ή του χρόνου. Ομως, οι δαπάνες του ομοσπονδιακού κράτους για την υγεία αναμένεται να φτάσουν στο 10% του ΑΕΠ μέσα στην επόμενη δεκαετία από το τρέχον 5%.

Το πρόβλημα είναι ότι δημιουργήσαμε ένα σύστημα υγείας, το οποίο λέει στους ασθενείς ότι δικαιούνται σχεδόν οποιαδήποτε θεραπεία που ίσως κάνει κάποιο καλό, ασχέτως του πόσο μικρό θα είναι αυτό και ασχέτως του κόστους της. Στις Ηνωμένες Πολιτείες δαπανώνται υπερδιπλάσια ποσά ως ποσοστό του ΑΕΠ για την υγεία, συγκριτικά με άλλες πλούσιες, βιομηχανικές χώρες. Το Κογκρέσο πρέπει να δημιουργήσει ένα μηχανισμό που θα βάζει φρένο.

Συμπερασματικά, οι δημόσιες δαπάνες και το χρέος δεν αποτελούν απειλή τα επόμενα χρόνια, όταν η κατάσταση της οικονομίας αναμένεται να παραμείνει εύθραυστη. Ομως, μετά μία δεκαετία η εικόνα θα αλλάξει προς το χειρότερο, κυρίως λόγω των δαπανών για την υγεία. Τι κάνει το Κογκρέσο; Εγκρίνει οριζόντιες περικοπές άμεσα, απειλώντας την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας ενώ αγνοεί το πραγματικά εκρηκτικό πρόβλημα των δαπανών για την υγεία…

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 21 Απριλίου 2013, 12:19:51 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

29 Απριλίου 2013, 18:23:22
Απάντηση #46
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 29/04/2013.
ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ

Σερβία-Κόσοβο: Πέντε γιατροί καταδικάσθηκαν για υπόθεση εμπορίας οργάνων

Πέντε γιατροί καταδικάσθηκαν σήμερα από ένα ευρωπαϊκό δικαστήριο που έχει ιδρύσει η EULEX στο Κόσοβο σε ποινές έως και οκταετούς κάθειρξης για λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων—μία υπόθεση που ανάγεται χρονολογικά στο 2008—, ενώ το δίκτυο στο οποίο φέρονταν να ανήκαν είχε παρακλάδια σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρειο Αμερική και έφθαναν έως και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Η μεγαλύτερη ποινή, οκταετούς κάθειρξης, επιδικάσθηκε στον ουρολόγο Λούτφι Ντερβίσι, ενώ ο επίσης γιατρός γιoς του Άρμπαν Ντερβίσι καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών και τριών μηνών. Άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί τους στην ίδια υπόθεση, κι εκείνοι γιατροί, καταδικάσθηκαν σε ποινές φυλάκισης από ένα έτος με αναστολή σε τρία έτη.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Μαΐου 2013, 07:13:12
Απάντηση #47
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ενδιαφέρον βιβλίο, που εκδόθηκε πρόσφατα και το συνιστά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην ιστοσελίδα του:

Health system performance comparison. An agenda for policy, information and research.

Edited by Irene Papanicolas and Peter C. Smith
Published by Open University Press
European Observatory on Health Systems and Policies Series
2013, xxv + 360 pages
ISBN 978 0 33 524726 4
£ 29.99

The international comparison of health system performance has become increasingly popular, made possible by the rapidly expanding availability of health data. It has become one of the most important levers for prompting reform of health systems. Yet, as the demand for transparency and accountability in health care increases, so too does the need to make comparisons of data from different health systems both accurate and meaningful.

This timely and authoritative book offers an important summary of the current developments in health system performance comparison. It summarizes the current efforts to compare systems, and identifies and explores the practical and conceptual challenges that arise. It discusses data and methodological challenges, as well as broader issues such as the interface between evidence and practice.

The book outlines the priorities for future work on performance comparison, in the development of data sources and measurement instruments, analytic methodology, and assessment of evidence on performance. It concludes by presenting the key lessons and future priorities, and thus offers a rich source of material for policy-makers, their analytic advisors, international agencies, academics and students of health systems.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

11 Μαΐου 2013, 06:37:46
Απάντηση #48
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πρόσφατο μήνυμα του Gatekeeper σε άλλο σημείο του φόρουμ:


Στα επόμενα χρόνια καθως συνταξιοδοτούνται οι babyboomers θα υπάρξει σημαντικο έλλειμμα ιατρικου δυναμικού στις ανεπτυγμένες αλλά και αναπτυσσόμενες χώρες.

Στις ΗΠΑ χρειαστουν 150.000 επιπλέον ιατρους ως το 2025.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στην Αυστραλία το 1/3 των GPs θα συνταξιοδοτηθεί.

Στην Γερμανία οι ανάγκες σε ιατρικό δυναμικό είναι ήδη ορατές όπως αποτυπώνεται από τους 6000 μετανάστες Ελληνες ιατρούς.

Η Βραζιλία χρειαζεται άμεσα 6.000 ιατρούς.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Κανεις δεν πρόκειται να ξοδεψει χρημα για την εκπαίδευση-ειδίκευσή τους ΟΛΟΙ θέλουν ειδικευμένους εμπειρους ιατρούς.
Αυτό σημαίνει αγριο headhunting και επιδείνωση των μεταναστευτικών ροών από χώρες όπως η Ελλαδα.
Πιστευω πως ειναι θέμα χρόνου να υπάρξει και στην Ελλαδα κρίση ιατρικου δυναμικού παρότι τα σημερινά νούμερα δεν επαληθεύουν κάτι τέτοιο.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

30 Μαΐου 2013, 19:48:56
Απάντηση #49
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

15 Ιουλίου 2013, 16:52:30
Απάντηση #50
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
15/07/2013.

China holds four GSK managers for bribery.

CHINESE police have detained four top executives of British drug firm GlaxoSmithKline (GSK) in China for alleged bribery and other offences, state media report.

Four managers whose responsibilities included operations, human resources, legal affairs and business development had committed "serious" economic crimes, the official Xinhua news agency said on Monday.

The Beijing News newspaper said in a separate report that more than 20 people, including the four executives, were being held in connection with the investigation, which came to light earlier in July.

Others were pharmaceutical and travel industry officials, it said, with at least four travel agencies involved.

Chinese authorities said last week that GSK staff had bribed government officials, pharmaceutical industry groups, hospitals and doctors to help sales of their products and increase prices for drugs.

The bribes were given directly or made through travel agencies and project sponsorship, the Ministry of Public Security said last Thursday.

It is common practice in China for pharmaceutical firms to offer doctors and hospitals bribes to have their products used, industry insiders say.

At the same time, GSK executives took kickbacks from travel agencies for helping to organise conferences, said the ministry, which is in charge of China's police.

At least one GSK executive also allegedly received sexual services, in what Chinese law calls "sexual bribery", the Beijing News said.

A China-based spokeswoman for GSK declined to comment on Monday, while a Singapore-based spokesman did not immediately respond to request for comment.

Last week, the company said in a statement that it had found "no evidence of bribery or corruption of doctors or government officials" in China.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Αυγούστου 2013, 13:05:55
Απάντηση #51
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
News and outbreaks relating to travel health.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Σεπτεμβρίου 2013, 16:35:07
Απάντηση #52
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Health Daily 18/09/2013.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: SUPER-DEAL ME ΠΩΛΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ.

Η Rhön-Klinikum πουλάει 43 νοσοκοµεία στη Fresenius Helium.
η γερµανική εταιρεία παροχής υπηρεσιών υγειονοµικής
περίθαλψης, ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει 43 νοσοκοµεία της στη Fresenius
Helios, έναντι 3,07 δισεκατοµµυρίων ευρώ. Η συµφωνία υπόκειται στην έγκριση
της γερµανικής Οµοσπονδιακής Υπηρεσίας Ανταγωνισµού, καθώς και των
µετόχων µειοψηφίας σε ορισµένα από τα παραπάνω νοσοκοµεία. Ως µέρος της
συµφωνίας εξαγοράς, 40 εκατοµµύρια ευρώ επιπλέον θα επενδυθούν από
την Helios (€ 30 εκατ.) και τη Rhön-Klinikum (€ 10 εκατ.) για την περαιτέρω
ανάπτυξη και τη δηµιουργία ενός κοινού ιατρικού δικτύου κλινικών στα επόµενα
πέντε χρόνια. Η συµφωνία, σε περίπτωση επιτυχίας, θα ενισχύσει σηµαντικά την
παρουσία της Fresenius Helios σε ολόκληρη τη Γερµανία, καθιστώντας την τον
µεγαλύτερο ιδιωτικό φορέα νοσοκοµείων στην Ευρώπη, µε 117 νοσοκοµεία.
Η εξαγορά προσθέτει 11.800 νοσοκοµειακές κλίνες, καθώς και 15 εξωτερικά
ιατρεία στις δραστηριότητες του Οµίλου. Ένα σηµαντικό µέρος της συναλλαγής
αναµένεται να ολοκληρωθεί µέχρι το τέλος του 2013. Ο ∆ιευθύνων Σύµβουλος
της Fresenius, ∆ρ Ulf M Schneider σηµειώνει ότι η συναλλαγή παρέχει µια
µοναδική ευκαιρία στην εταιρεία του να δηµιουργήσει ένα πανεθνικό δίκτυο
νοσοκοµείων και να δηµιουργήσει τη µεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία της Ευρώπης
στον χώρο των νοσοκοµείων. «Οι κλινικές που αποκτάµε από τη Rhön-Klinikum
είναι σηµαντικές στρατηγικά και γεωγραφικά για εµάς και θα µας επιτρέψουν
να αναπτύξουµε καινοτόµες προσεγγίσεις για την υγειονοµική περίθαλψη».
Τα πανεπιστηµιακά νοσοκοµεία Giessen και Marburg, και τα νοσοκοµεία Bad
Neustadt συµπεριλαµβανοµένης της έδρας της Rhön-Klinikum, σε Bad Berka και
Frankfurt / Oder θα παραµείνουν στην ιδιοκτησία της Rhön-Klinikum
« Τελευταία τροποποίηση: 18 Σεπτεμβρίου 2013, 16:37:28 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Οκτωβρίου 2013, 13:14:09
Απάντηση #53
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
02/10/2013. To BHMA.

[spoiler]Το Obamacare γεννά ελπίδες σε εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς.

Ιστορική μέρα είναι η σημερινή για εκατομμύρια ανασφάλιστους Αμερικανούς που έχουν για πρώτη φορά την ευκαιρία να εγγραφούν, ηλεκτρονικά, σε ένα σύστημα που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα προσφέρει μια οικονομικά προσιτή και υψηλής ποιότητας υγειονομική κάλυψη.

Η καθολική κάλυψη είναι κάτι για το οποίο προσπάθησαν, ανεπιτυχώς, πρόεδροι και από τα δύο κόμματα για περισσότερα από 60 χρόνια.

Εκατομμύρια Αμερικανοί πλημμύρισαν τις ιστοσελίδες της κυβέρνησης την Τρίτη για να μάθουν τις επιλογές ασφάλισης που διατίθενται στο πλαίσιο του νόμου για την Υγεία, του λεγόμενου Obamacare. Αλλά η υψηλή επισκεψιμότητα προκάλεσε πολλά προβλήματα στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Οι επόμενοι μήνες και χρόνια θα δείξουν αν το Obamacare θα ανταποκριθεί στις ελπίδες που έχει δημιουργήσει. Οσοι εγγραφούν τώρα, για παράδειγμα, δεν θα αρχίσουν να λαμβάνουν παροχές πριν από τον Ιανουάριο.

Το εθνικό σύστημα υγείας του Ομπάμα βρήκε από την αρχή αντίθετους τους Ρεπουμπλικάνους, και εκτιμάται ότι η εφαρμογή του θα αντιμετωπίσει δυσκολίες χωρίς ιστορικό προηγούμενο.

Στα χαρτιά, ο νόμος προβλέπει ότι από τα τέλη του ερχόμενου Μαρτίου κάθε Αμερικανός πολίτης θα πρέπει να διαθέτει ασφάλεια υγείας - σε διαφορετική περίπτωση θα πληρώνει πρόστιμο.

Ελπίζεται ότι με αυτόν τον τρόπο οι πιο νέοι και ευκατάστατοι θα καταβάλουν ένα μέρος των ασφαλίστρων για τα 48 εκατομμύρια των πιο φτωχών Αμερικανών, οι οποίοι δεν καλύπτονται σήμερα από καμία ασφάλεια υγείας.

Το κόστος που θα έχει το Obamacare για κάθε Αμερικανό (περί τα 100 δολάρια τον μήνα) έχει γίνει πεδίο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων από τότε που ψηφίστηκε ο νόμος, το 2010.

Τα φθηνότερα ασφαλιστικά πλάνα του Obamacare προσφέρουν μεγαλύτερη ασφαλιστική κάλυψη από τα αντίστοιχα ιδιωτικά, όπως ισχύουν σήμερα. Πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι καλύπτουν και πολίτες που ήδη αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Προβλέπεται ότι το 60 % των Αμερικανών πολιτών που σήμερα είναι ανασφάλιστοι θα αποκτήσουν ασφάλεια υγείας με κόστος όχι μεγαλύτερο από 100 δολάρια τον μήνα (74 ευρώ), αν συνυπολογιστούν και τα κρατικά επιδόματα, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Υγείας.

Υπολογίζεται ότι περίπου επτά εκατομμύρια Αμερικανοί θα αγοράσουν τους επόμενους 12 μήνες την ασφάλεια υγείας που προσφέρει ο νόμος του Ομπάμα.

Οι επιχειρήσεις με περισσότερους από 50 εργαζομένους θα είναι υποχρεωμένες να ασφαλίζουν τους εργαζομένους τους από το 2015. Το μεγαλύτερο εμπόδιο για τον νόμο του Ομπάμα ξεπεράστηκε, πάντως, το 2012, τότε που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ έκρινε ότι οι διατάξεις του είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα.

Σε κάθε περίπτωση, το Obamacare αποτελεί το πιο φιλόδοξο νέο κοινωνικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ από το 1965, όταν ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον υπέγραψε τον νόμο που καθιέρωσε το Medicare για τους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών, και το Medicaid για τους φτωχούς.[/spoiler]

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

3 Οκτωβρίου 2013, 10:01:26
Απάντηση #54
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Health Daily, 03/10/2013.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΤΑ ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒ∆ΟΜΑ∆Α

 Με πιλοτικό πρόγραµµα

Οι Βρετανοί θα είναι πλέον σε θέση να δουν τον οικογενειακό τους γιατρό, αλλά
και να χειρουργηθούν, επτά ηµέρες την εβδοµάδα και καθηµερινά µέχρι τις 8 µ.µ.
το βράδυ, στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράµµατος που εφαρµόζει η βρετανική
κυβέρνηση. Εννέα πολυιατρεία θα λειτουργούν δοκιµαστικά σε πρώτη φάση,
καλύπτοντας 500.000 ασθενείς. Η κυβέρνηση εκτιµά ότι το 90% των πολιτών της
χώρας θα µπορούσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτά όλο το Σαββατοκύριακο, καθώς
και τα απογεύµατα. Ο Steve Field, επικεφαλής επιθεωρητής της πρωτοβάθµιας
φροντίδας στην Επιτροπή Quality Care, δήλωσε ότι οι χειρουργικές επεµβάσεις θα
πρέπει να µπουν σε µια επταήµερη πρακτική, υποστηρίζοντας ότι οι ασθενείς που
εργάζονται µε πλήρες ωράριο είναι δύσκολο να επιτύχουν ραντεβού µε γιατρούς.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

4 Οκτωβρίου 2013, 12:46:33
Απάντηση #55
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Health Daily, 04/10/2013.

ΙΣΠΑΝΙΑ: ΣΕ ΚΙΝ∆ΥΝΟ ΤΑ ΑΣΦ. ΤΑΜΕΙΑ.
 
[spoiler]11,6 δισ. από τα αποθεµατικά για συντάξεις
Η ισπανική κυβέρνηση θα
χρησιµοποιήσει 11,6 δισ. ευρώ από
τα αποθεµατικά των ασφαλιστικών
ταµείων µέσα στο 2013 ώστε να
πληρώσει τις συντάξεις, σύµφωνα µε
δηλώσεις της υπουργού Εργασίας,
Φατίµα Μπανέζ.
Αξίζει να σηµειωθεί ότι, όπως
και στην Ελλάδα, τα έσοδα των
ασφαλιστικών ταµείων στην Ισπανία
έχουν δεχτεί ισχυρό πλήγµα από την
ολοένα αυξανόµενη ανεργία.
Όπως είπε η υπουργός, η
κυβέρνηση, που βρίσκεται σε µία
διαδικασία αναδιάρθρωσης του
ασφαλιστικού συστήµατος ώστε να
γίνει πιο βιώσιµο, έχει ήδη κάνει
χρήση κάποιων πόρων ύψους 5,5
δισ. ευρώ και θα χρειαστεί άλλα
6,1 δισ. ευρώ έως το τέλος του
έτους. Όπως τόνισε η υπουργός,
οι πόροι των αποθεµατικών των
ασφαλιστικών ταµείων ανέρχονται σε
59,4 δισ. ευρώ.[/spoiler]
« Τελευταία τροποποίηση: 4 Οκτωβρίου 2013, 19:56:06 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Οκτωβρίου 2013, 07:11:13
Απάντηση #56
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
08/10/2013.
Γιατί έχει σημασία το Obamacare.
της δημοσιογράφου Αγγελικής Σπανού.

Το 2010 ψηφίστηκε ο «Νόμος για την προστασία των ασθενών και το προσιτό κόστος της περίθαλψης», γνωστός ως Obamacare. Ηταν η κεντρική μεταρρύθμιση της πρώτης θητείας του Αμερικανού προέδρου για την οποία συγκρούστηκε πολύ σκληρά με τους Ρεπουμπλικανούς. Σύμφωνα με την περιγραφή της Liberation, ο νόμος αυτός εισάγει έναν αριθμό διατάξεων της αγοράς της ασφάλειας υγείας με στόχο την προστασία των ασθενών από τις καταχρήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών. Ορίζει επίσης πως κάθε Αμερικανός που δεν καλύπτεται από τον εργοδότη του ή ένα δημόσιο οργανισμό πρέπει να αγοράζει ασφάλεια υγείας. Για να είναι αυτή η απαίτηση κοινωνικά αποδεκτή, προβλέπεται η επιδότηση από την κυβέρνηση των εισφορών σε μια ιδιωτική ασφάλεια υγείας για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Οι Ρεπουμπλικανοί αντιμετώπισαν από την πρώτη στιγμή ως αιτία πολέμου αυτή τη μεταρρύθμιση, προβάλλοντας ιδεολογικά επιχειρήματα, ότι δηλαδή το κράτος εξαναγκάζει τους πολίτες στην υποχρεωτική ασφάλιση είτε το θέλουν είτε όχι (ενώ η διάζευξη κανονικά είναι, είτε έχουν είτε όχι). Υποστηρίζουν επίσης ότι έτσι επιβάλλονται υψηλότεροι φόροι σε όλους και ότι αυξάνεται το δημόσιο χρέος, επομένως κλυδωνίζεται η δημοσιονομική ισορροπία και μειώνονται εισοδήματα και κέρδη. Και βέβαια ενίστανται για την αύξηση της παρέμβασης του κράτους, που τραυματίζει -κατά τη νεοφιλελεύθερη αντίληψη- την ελευθερία της αγοράς και την ελευθερία των επιλογών.

Το 2012 το Συνταγματικό Δικαστήριο απέρριψε την προσφυγή των Ρεπουμπλικανών και ο νόμος υιοθετήθηκε, αφού ο Ομπάμα είχε ήδη κάνει μεγάλες υποχωρήσεις με αποτέλεσμα το σχέδιό του να μην αφορά την καθολική κοινωνική ασφάλιση. Η κριτική που δέχεται από αριστερά το σχέδιο Ομπάμα είναι ότι δεν καλύπτει το σύνολο των ανασφάλιστων Αμερικανών και στηρίζεται στην επιδοτούμενη πώληση ασφαλιστικών υπηρεσιών, η οποία δεν φτάνει σε σε όσους έχουν μικρότερο εισόδημα από το όριο της φτώχειας. Με άλλα λόγια, το Obamacare αφήνει περίπου 30 εκατομμύρια ανασφάλιστους, σύμφωνα με ανάλυση του περιοδικού «Health Affairs». “Είναι εξοργιστικό το γεγονός ότι θα πρέπει να αρνηθούν την ασφάλιση υγείας σε εκατομμύρια από τους φτωχότερους ανθρώπους στις ΗΠΑ, λόγω των αποφάσεων που λαμβάνονται κυρίως από το Ρεπουμπλικανικούς”, έγραψαν σε κύριο άρθρο τους οι New York Times.

Ο προπαγανδιστικός μηχανισμός των Ρεπουμπλικανών, στο εσωτερικό των οποίων ενισχύεται όλο και περισσότερο η τάση του Tea Party, είναι σε πλήρη δράση. Κυκλοφορούν λίστες με επιχειρήσεις που αναγκάζονται να μειώσουν ώρες εργασίας -και άρα μεροκάματα- προκειμένου να είναι σε θέση να πληρώνουν τις οφειλές τους στο Obamacare. Και βέβαια δημοσιεύονται συνεχώς άρθρα που προειδοποιούν με τη συντέλεια του κόσμου εάν εφαρμοστεί ο νόμος.

Στόχος του Obamacare είναι να προστατευθεί το 20% των Αμερικανών που είναι ανασφάλιστοι είτε δεν μπορούν να πληρώσουν ιδιωτική ασφάλιση. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτιμά το κυβερνητικό σχέδιο θα καλύψει περίπου 14 εκατ. ανθρώπους το 2014 και 25 εκατ. μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Μία από τις αλλαγές που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο για την υγεία είναι ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν θα επιτρέπεται να ρωτούν για το παρελθόν του ασθενούς και να τον χρεώνουν περισσότερο αν έχει βεβαρημένο ιστορικό. Επίσης, σε σχέση με την κρατική επιδότηση δίνεται προτεραιότητα στους άνω των 40 ετών και στους χρονίως πάσχοντες.

Σύμφωνα με έρευνα του Census, το 26% των Αμερικανών (48 εκατομμύρια πολίτες) δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη. Τα τελευταία χρόνια λόγω της κρίσης αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των ανασφάλιστων, ενώ επτά στους δέκα νέους ανασφάλιστους μένουν εκτός ασφαλιστικού συστήματος επί τουλάχιστον ένα 12μηνο.

Οι κατά κεφαλήν δαπάνες για την υγεία στις ΗΠΑ είναι σχεδόν 100% υψηλότερες από ό,τι είναι στον Καναδά και 150% υψηλότερες σε σχέση με τη Βρετανία. Το προσδόκιμο ζωής στην Αμερική είναι χαμηλότερο από αυτές τις χώρες και η θνησιμότητα των βρεφών υψηλότερη.

Ο συντάκτης θεμάτων υγείας στη Huffington Post Jeffrey Young προσπαθεί στο άρθρο του να πείσει ότι το Obamacare δεν σημαίνει επέλαση του κομμουνισμού, απαντώντας στην υστερική κινδυνολογία ότι οι Δημοκρατικοί θέλουν να μετατρέψουν τις ΗΠΑ σε νέα Σοβιετική Ενωση.

Προκειμένου να εμποδίσουν την υλοποίηση της μεταρρύθμισης οι Ρεπουμπλικανοί δεν διστάζουν να τα παίξουν όλα για όλα. Δεν υπερψήφισαν τον προϋπολογισμό της νέας οικονομικής χρονιάς, με αποτέλεσμα τη μερική διακοπή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους, με 800.000 δημοσίους υπαλλήλους να τίθενται σε υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα. Ο Νομπελίστας οικονομολόγος Πωλ Κρούγκμαν προειδοποίησε ότι αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση μπορεί να έρθει μια καταστροφή του μεγέθους της κατάρρευσης της Lehman Brothers.

Φυσικά, στη διαμάχη Ρεπουμπλικανών-Δημοκρατικών σημασία δεν έχουν οι αριθμοί, αλλά η αντίληψη για την αξία της ανθρώπινης ζωής και την ισότητα. Τα πράγματα είναι απλά για την αμερικανική Δεξιά: Αν έχει λεφτά ζεις, αν δεν έχεις πεθαίνεις. Αν είσαι άνεργος, ας πρόσεχες. Αν είσαι χαμηλόμισθος, προσπάθησε να τα καταφέρεις καλύτερα και αν δεν μπορέσεις, κρίμα. Το μωρό που γεννήθηκε σε άπορη οικογένεια δεν είναι απαραίτητο να μεγαλώσει υγιές και οι γονείς του καλό θα ήταν να μην το είχαν φέρει στον κόσμο.

Η μάχη δεν έχει να κάνει με την ιδεολογία και τις συνταγές οργάνωσης της οικονομίας, αλλά με τον ανθρωπισμό. Είναι μια μάχη ανάμεσα στις δυνάμεις του καλού και του κακού, του φωτός και του σκοταδιού, όπως έλεγε σε άλλη περίπτωση ένας από αυτούς για να κηρύξει τον πόλεμο εναντίον της Αλ Κάιντα.

Πίσω από τις ιδεοληψίες και τα δόγματα των Ρεπουμπλικανών υπάρχει μια αξιακή επιλογή, ότι το ένα τρίτο των κοινωνιών αξίζει να έχει δικαιώματα και επιλογές, δηλαδή ελευθερία. Το ένα δεύτερο ας μείνει στο όριο μεταξύ αξιοπρέπειας και εξαθλίωσης και το ένα τρίτο ας βουλιάξει, γιατί επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Το θέμα είναι να μη βρεθείς στη θέση τους. Και ένας συνεπής Ρεπουμπλικανός θα πατήσει πτώματα για να το αποφύγει.

“Όταν κάποιος διατείνεται ότι δεν είναι ζήτημα χρημάτων αλλά θέμα αρχής, τότε είναι ζήτημα χρημάτων” (Λίνκολν).

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Οκτωβρίου 2013, 07:23:40 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

15 Οκτωβρίου 2013, 12:24:12
Απάντηση #57
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Health Daily, 15/10/2013.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΞΦΟΡ∆ΗΣ: ΜΕΛΕΤΗ
ΓΙΑ ΚΟΣΤΟΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ.

Τα 126 δισ. ευρώ ετησίως αγγίζει περίπου το κόστος που κατέβαλαν 27
χώρες το 2009 για την αντιμετώπιση όλων των παραμέτρων που αφορούν την
ασθένεια του καρκίνου
σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές
από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.
Ειδικότερα, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους, όχι μόνο το κόστος της
οικονομικής επιβάρυνσης της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και το κόστος
που σχετίζεται με τις απουσίες από την εργασία, την αναπηρία, καθώς και το
χρόνο που δαπανάται από τους συγγενείς των ασθενών.
Ουσιαστικά έκριναν ότι το βάρος της φροντίδας για τον καρκίνο στην ΕΕ ,
υπολογίζεται στο 4 % των συνολικών δαπανών για την υγεία στην Ευρωπαϊκή
Ένωση των 27.
Η συγκεκριμένη μελέτη αφορά το 2009, καθώς υπάρχουν
πλήρη διαθέσιμα στοιχεία. Σύμφωνα με τους ερευνητές: «Η ποσοτικοποίηση
του οικονομικού βάρους του καρκίνου στην ΕΕ απαιτεί όχι μόνο την εκτίμηση
του κόστους για το σύστημα υγείας, αλλά και μια εκτίμηση του ελλείμματος που
σχετίζεται με την ανικανότητα των ασθενών στην εργασία (αναπηρία ή πρόωρος
θάνατος ) καθώς και με την παρεχόμενη δωρεάν φροντίδα από τους συγγενείς
των ασθενών».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από την εν λόγω μελέτη προκύπτει πως οι
ευρωπαϊκές δαπάνες που συνδέονται με τον καρκίνο είναι σημαντικά λιγότερες
από τις αντίστοιχες των Ηνωμένων Πολιτειών.

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

9 Νοεμβρίου 2013, 07:13:32
Απάντηση #58
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μια ακόμη χρήσιμη και απολαυστική ομιλία του Hans Rosling στο συνέδριο Global Health - beyond 2015 που έγινε στην Στοχκόλμη στις 4/4/2013 ( Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ).


Σχετικά με τον Hans Rosling:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 9 Νοεμβρίου 2013, 07:25:03 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

25 Νοεμβρίου 2013, 12:29:28
Απάντηση #59
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μίλησα σήμερα με μια Βουλγάρα Ιατρό και την ρώτησα πόσα χρόνια είναι η ειδικότητα της Γενικής Ιατρικής στην Βουλγαρία: Μου είπε ότι είναι και εκεί 4 χρόνια.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
7 Απαντήσεις
11024 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Δεκεμβρίου 2019, 20:29:08
από Gatekeeper
0 Απαντήσεις
21001 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Φεβρουαρίου 2018, 23:06:48
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
1823 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11 Μαΐου 2018, 07:12:50
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
38006 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 2 Δεκεμβρίου 2020, 01:07:30
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6253 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 9 Ιουνίου 2021, 08:36:28
από Argirios Argiriou