Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Νέα αποτυχία με τα ΤΟΜΥ..Πήρε (και πάλι) παράταση η προκήρυξη!

<< < (2/5) > >>

Gatekeeper:
Δηλαδή?

Denominator:
Εννοώ ότι όσοι ήταν να ενδιαφερθούν υπό τις παρούσες συνθήκες πάνω-κάτω ενδιαφέρθηκαν.
Αν βέβαια περιοριστεί με κάποιο τρόπο η ελευθερία της επιλογής που υπάρχει προς το παρόν (αν υπάρξει άλλως ειπείν κάποια μορφή εξαναγκασμού), τότε μπορεί να ισορροπήσει αλλού το σύστημα.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος...
Αν βέβαια περιοριστεί με κάποιο τρόπο η ελευθερία της επιλογής που υπάρχει προς το παρόν (αν υπάρξει άλλως ειπείν κάποια μορφή εξαναγκασμού), τότε μπορεί να ισορροπήσει αλλού το σύστημα.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Επειδή βλέπω που θα πάει η συζήτηση να αντιπροτείνω το "υποχρεωτική υπηρεσία ιατρού στις ΤοΜΥ" (κατ' αντιστοιχία της Υπαίθρου);
   Το πρόβλημα με τις ΤοΜυ είναι (πιστεύω) η έλλειψη σίγουρου (εργασιακού) μέλλοντος. Όσο δεν μπορούν οι υπεύθυνοι να το δουν δεν θα υπάρχει μέλλον.
   

Δ. Κουναλάκης:
Όποιοι γνωρίζουν την ιστορια της υγειονομικής πολιτικής στην Ελλάδα ξέρουν ότι οι εξαναγκασμοί οδήγησαν το σύστημα στο σημερινό του χάλι.
Ένας εξαναγκασμός σε αυτή τη φάση θα οδηγήσει στο εξωτερικό και τους λίγους ιατρούς που παραμένουν ακόμη στο σύστημα. Θα εξαφανιστεί κάθε ειδικευόμενος σε μια διετία και θα κοστίσει απίστευτα στο σύστημα μακροπρόθεσμα. Φορολογικά θα έχει άμεσα αντίκτυπο.
Και κάθε προσπάθεια για στελέχωση των ΤόΜΥ είναι καταδικασμένη, εκτός εάν ο μισθός του γιατρού ανέβει στα 2000 καθαρά σαν ελάχιστος μισθός. Μια τέτοια τομή δεν γίνεται ούτε σε ένα χρόνο ούτε σε μια δεκαετία. Οι Πορτογάλλοι παλεύουν πάνω από 10 χρόνια και δεν έχουν καλύψει ακόμη το 50% του πληθυσμού με διπλούς μισθούς από τους δικούς μας.

Η Ελλάδα πριν το 1980 θα μπορούσε να εφαρμόσει 10 φορές πιο εύκολα τον οικογενειακό ιατρό. Και τότε ο σχεδιασμός ήταν να φτιάξουν κάτι άμεσα. Και τότε εξαναγκασμό και εκφοβισμό εφάρμοσαν. Κατάφεραν, να καταστρέψουν ότι ΠΦΥ μπορούσε να φτιαχτεί, να γιγαντώσουν ένα δυσκίνητο, αναποτελεσματικό σε σχέση με το κόστος του ΕΣΥ και όλα αυτά θα καταρρεύσουν σε 10 χρόνια.

Σαφώς μπορούν να δείξουν ότι μπορούν να εκφοβίσουν για 1-2 χρόνια. Μετά θα είναι αργά και πολύ ακριβά να το διορθώσουν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα πληρώνει τις ιδεοληψίες του σαν αντιπολίτευση που έλεγε ότι θα κάνει τα πάντα στην υγεία κρατικά. Αυτές οι κραυγές τους οδήγησαν σήμερα στο να μην υπάρχει γιατρός να στελεχώσει τις ΤόΜΥ.

Δυστυχώς ή ευτυχώς, η ΠΦΥ στην Ελλάδα δεν θα μπορέσει να γίνει κρατική εάν πρώτα δεν γίνει αμιγώς ιδιωτική. Μόνο υπηρεσίες charity μπορούν να φτιαχτούν πλέον κρατικά. Όσο κάποιοι δυσκολεύονται να καταλάβουν την πραγματικότητα τόσο πιο επώδυνη θα τους βγει. 

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπειδή βλέπω που θα πάει η συζήτηση να αντιπροτείνω το "υποχρεωτική υπηρεσία ιατρού στις ΤοΜΥ" (κατ' αντιστοιχία της Υπαίθρου);

--- Τέλος παράθεσης ---
Καλό αυτό!
Πάντως η "υποχρέωση" μπορεί να αφορά και τους δύο συμβαλλόμενους:
Ένα ποσό 5 ευρώ ανά επίσκεψη σε κάθε εγεγγραμμένο σε συμβεβλημένο ιατρό ΠΦΥ στο ιδιωτικό ιατρείο του, που θα επιδέχεται φόρου και ασφαλιστικών εισφορών, θα άφηνε τη μεγάλη πλειοψηφία (ασθενείς, ιατρούς ΠΦΥ, ιατρούς Νοσοκομείων, κυβερνητικούς παράγοντες) ιδιαίτερα ανακουφισμένους.
Πολύ φοβάμαι όμως ότι ο Δημήτρης έχει δίκιο:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ ΣΥΡΙΖΑ σήμερα πληρώνει τις ιδεοληψίες του σαν αντιπολίτευση που έλεγε ότι θα κάνει τα πάντα στην υγεία κρατικά.

--- Τέλος παράθεσης ---

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση