Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 11:08:54

Αποστολέας Θέμα: Κίνητρα σε ιατρούς του ΕΣΥ για υπηρεσίες σε δομές φιλοξενίας μεταναστών;  (Αναγνώστηκε 10632 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

27 Σεπτεμβρίου 2018, 12:48:21
Αναγνώστηκε 10632 φορές
Αποσυνδεδεμένος

silvertaur


Παραθέτω αυτούσιο το δελτίο τύπου του υπουργείου στις 26 Σεπτεμβρίου:

Τροπολογία, με την οποία δίνονται επιπλέον κίνητρα (οικονομικά και προϋπηρεσίας) σε γιατρούς και οδοντιάτρους που θα εργαστούν σε εγκαταστάσεις φιλοξενίας και ταυτοποίησης προσφύγων μέσω του προγράμματος PHILOS II,  κατέθεσε στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι γιατροί και οι οδοντίατροι που εργάζονται σε εγκαταστάσεις προσφύγων, θα λαμβάνουν τον διπλάσιο μισθό του ιατρού υπηρεσίας υπαίθρου και επιπλέον 400€ (επίδομα αγόνου) θα λαμβάνουν όσοι εργάζονται στις παραμεθόριες περιοχές της Χίου, της Λέσβου, της Σάμου, της Κω, της Λέρου και του Έβρου.

Οι ειδικευμένοι ιατροί και οδοντίατροι που εργάζονται στα Νοσοκομεία και στις δημόσιες δομές του Ε.Σ.Υ., θα λαμβάνουν επιπρόσθετα το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του Επιμελητή Β΄, που ανέρχεται σε 280 € μεικτά και οι άνευ ειδικότητας το επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης του ειδικευόμενου ιατρού, που ανέρχεται σε 230 €.

Επιπλέον, χορηγούνται και τα λοιπά επιδόματα που προβλέπονται στις κείμενες διατάξεις του ειδικού ή ενιαίου μισθολογίου (όπως οικογενειακό, μεταπτυχιακών σπουδών κλπ.).

Τέλος, είναι πολύ σημαντικό ότι η υπηρεσία στο πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως προϋπηρεσία στο ΕΣΥ, για τους ειδικευμένους ιατρούς, χωρίς την υποχρέωση να είναι αποκλειστικής απασχόλησης. Για τους ιατρούς άνευ ειδικότητας, η παροχή υπηρεσιών στο πρόγραμμα αναγνωρίζεται ως χρόνος εκπλήρωσης της υποχρέωσης υπηρεσίας υπαίθρου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Τι εννοεί ο ποιητής;;; Ξεκάθαρα αναφέρει τους ήδη εργαζόμενους. Έγινε λάθος στη διατύπωση, είναι συντακτικό λάθος, είναι τρικυμία;;;

27 Σεπτεμβρίου 2018, 13:21:57
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

stelika


Λογικά κάθε γιατρός μπορεί αν θέλει να δηλώσει ότι θέλει να εργαστεί στα κέντρα αυτά, ακόμη και αν εργάζεται σε νοσοκομείο ή Κ.Υ. Θα πάρει εξτρά χρήματα για τις υπηρεσίες του αυτές. Ενα καλό ερώτημα όμως είναι ποιος είναι ο μισθός του αγροτικού ιατρού (για να δούμε επί 2 πόσα χρήματα θα παίρνει κανείς αν πάει να εργαστεί εκεί. Επίσης ένα άλλο καλό ερώτημα είναι τι ωράρια θα υπάρχουν, ποιο θα είναι το προσφερόμενο έργο και τι απαιτήσεις θα υπάρχουν. Μιλάμε για ορδές από πρόσφυγες κάθε ηλικίας, κάθε φυλής και σε πολλές περιπτώσεις άγνωστου ιστορικού.
Πάλι με λογική σκέψη καταλαβαίνει κανείς ότι υπάρχει επιδότηση από τα ευρωπαϊκά κράτη και πρέπει να οργανωθεί άμεσα ένα σύστημα για να πάρουμε τα λεφτά... Κράτος να ζει με "κουπόνια σίτισης" πρώτη φορά βλέπω...

27 Σεπτεμβρίου 2018, 16:46:47
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Παράθεση
Λογικά κάθε γιατρός μπορεί αν θέλει να δηλώσει ότι θέλει να εργαστεί στα κέντρα αυτά, ακόμη και αν εργάζεται σε νοσοκομείο ή Κ.Υ. Θα πάρει εξτρά χρήματα για τις υπηρεσίες του αυτές.
Κι εγώ αυτό σκέφτηκα αρχικά αλλά μετά είδα ότι δεν έχει βάση αφού ήδη παίρνουν αυτό το επίδομα.
Αναφέρεται σε προσλήψεις που θα γίνουν μέσω του προγράμματος αλλά δεν θα εργάζονται στις δομές "φιλοξενίας" αλλά αποκλειστικά στα νοσοκομεία. Έχει γίνει στο παρελθόν, προσωπικά γνωρίζω περίπτωση παιδιάτρου και πνευμονολόγου.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
7206 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Οκτωβρίου 2008, 00:20:18
από Argirios Argiriou
2 Απαντήσεις
3006 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Δεκεμβρίου 2008, 18:37:32
από Δημήτρης Μακρέας
17 Απαντήσεις
16854 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Δεκεμβρίου 2010, 21:54:31
από Sperfect
0 Απαντήσεις
9943 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Σεπτεμβρίου 2016, 22:19:29
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
4486 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Απριλίου 2021, 18:20:17
από Argirios Argiriou