Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 16:04:58

Αποστολέας Θέμα: Επαγγελματικοί λογαριασμοί - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.  (Αναγνώστηκε 31160 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

19 Νοεμβρίου 2018, 15:31:24
Αναγνώστηκε 31160 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Ένα κακό είναι ότι δεν μπορείς να έχεις συνδικαιούχο.

19/09/2018

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

11 Φεβρουαρίου 2019, 22:51:04
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Παραθέτω παρακάτω ενδιαφέρουσα συζήτηση σε Ιατρική ομάδα στο facebook στις 11/02/2019:


Μετα απο συζητηση με λογιστες κατεληξα στα παρακατω.
- ο νομος για επαγγελματικο λογαριασμο κτλ υπαρχει παρα πολλα χρονια.
- ισχυει για εταιρειες και ειναι λογικο αλλα στην πραξη δεν εφαρμοστηκε στους ελ επ καθως δεν εχουμε μια τσεπη "επαγγελματικη" και μια "για προσωπικα εξοδα".
- καλο ειναι ομως να εφαρμοσουμε οτι μπορουμε καθως σε πιθανο ελεγχο μπορει να πεσουμε σε "εξυπνο" εφοριακο και να μην θελει να καταλαβει την βλακεια του νομου.
- καλο ειναι να πουμε τον εοπυυ να μας πληρωνει στον επαγγελματικο μας λογαριασμο. επαγγελματικος ειναι σιγουρα αυτος με το POS αλλα μπορουμε να εχουμε οσους θελουμε. δεν υπαρχει λογος να εχουμε περισσοτερους καθως στους επαγγελματικους λογαριασμους οι τοκοι ειναι χαμηλοτεροι.
- οταν αγοραζουμε κατι κατω των 500ε μπορουμε να πληρωσουμε με μετρητα απο την ... τσεπη μας.
- αν αγορασουμε κατι ανω των 500ε για το οποιο θα παρουμε τιμολογιο και θα περαστει στα εξοδα τοτε υποχρεωτικα θα πρεπει να πληρωσουμε ηλεκτρονικα μεσα απο τον επαγγελματικο λογαριασμο, αρα οχι με πιστωτικη καρτα αλλα μονο μεσω μεταφορας χρηματων απο τον επαγγελματικο λογαριασμο στον λογαριασμο του πωλητη.
- αν θελουμε να αγορασουμε κατι με τιμολογιο (δηλαδη να περαστει ως εξοδο) και δεν εχουμε χρηματα στον επαγγελματικο λογαριασμο, μπορουμε ειτε να βαλουμε μετρητα στον επαγγελματικο λογαριασμο ειτε να μεταφερουμε χρηματα απο αλλον λογασριασμο στον επαγγελματικο και μετα να μεταφερουμε απο τον επαγγελματικο μας στον επαγγελματικο του πωλητη. ΒΛΑΚΕΙΕΣ
φυσικα μπορουμε οποτε θελουμε να μεταφερουμε χρηματα απο αλλο λογαριασμο στον επαγγελματικο και το αναποδο. πχ να πληρωθουμε απο τον ΕΟΠΥΥ και την ιδια μερα να μεταφερουμε τα χρηματα σε αλλο λογαριασμο ή να τα παρουμε απο ΑΤΜ ως μετρητα.
- αν θελουμε να αγορασουμε κατι κατω των 500ε και δεν θελουμε να δωσουμε μετρητα, μπορουμε μεσω μεταφορας (δυσκολο να γινει πχ σε σουπερμαρκετ ή μαγαζι) ή μεσω χρεωστικης που εχει συνδεθει με τον επαγγελματικο λογαριασμο. ΟΧΙ με πιστωτικη. ΒΛΑΚΕΙΕΣ
- βενζινη μονο τιμολογιο

- αν συζητησες με 2 λογιστες θα πρεπει να πηρες 2 διαφορετικες αποψεις, αν μιλησες με 10 μπορει να εχεις μια πιο σιγουρη γνωμη...Υπαρχουν θεματα...πχ εχω ενα λογαριασμο με 3 συνδικαιουχους μορω να μεταφερω χρηματα οποτε θελω και οσα θελω στον επαγγελματικο μου λογαριασμο χωρις παραστατικα? και αν τα βαζει ενας απο τους συνδικαιουχους για μια υπηρεσια που προσφερω? Επισης, το να εχεις παραπανω απο 1 επαγγεματικους λογαριασμους σε διαφορετικες τραπεζες βοηθα αν θελεις να πληρωνεις πολλους προμηθευτες χωρις εξοδα συναλλαγης. Για τις βενζινες, αλλοι λενε το ενα αλλοι το αλλο κλπ κλπ

- ναι το εψαξα υπερβολικα πολυ.
ναι μπορεις να μεταφερεις και να κανεις οτι θελεις. δεν εχεις εταιρεια. εισαι ελ επ. αν ειχες εταιρεια τοτε δεν θα μπορουσες. αν εισαι σε εναν λογαριασμο με την γυναικα σου λες να πει καποιος πως μετεφερε χρηματα επειδη την εξετασες;
δεν υπαρχει θεμα.
προσωπικα θα μεινω οπως τωρα με εναν επαγγελματικο λογαριασμο.


- Σε πρώτη φάση καλό είναι όσο υπάρχει εοπας να μας βάζουν τα χρήματα στον επαγγελματικό που είναι συνδεδεμένος με το pos. Eπίσης να βγάλουμε μιά κάρτα συνδ/νη αποκλειστικά με τον επαγγελματικό για τα τιμολόγια.
« Τελευταία τροποποίηση: 11 Φεβρουαρίου 2019, 22:52:44 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Μαρτίου 2019, 22:21:11
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
06/03/2019
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΣ

Οδηγίες της ΑΑΔΕ για την δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού – Πότε επιβάλλονται πρόστιμα.

Η δήλωση του επαγγελματικού λογαριασμού αποτελεί για πολλούς επαγγελματίες, είναι μεγάλο αγκάθι. Η πολιτεία από την πλευρά δίνει απανωτές παρατάσεις στην προθεσμία για την δήλωσή του. Με την σειρά της η ΑΑΔΕ, με εγκύκλιό της δίνει μία σειρά από οδηγίες προς τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Η προθεσμία δήλωσης επαγγελματικού τραπεζικού λογαριασμού έχει πάρει μία ακόμα παράταση έως τις 30 Απριλίου ενώ όπως διευκρινίζει η ΑΑΔΕ δεν επιβάλλεται πρόστιμο στην περίπτωση που από λογαριασμό ο οποίος έχει δηλωθεί ως επαγγελματικός διενεργούνται συναλλαγές οι οποίες δεν αφορούν την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου ενώ προβλέπεται και η κατάθεση μετρητών στον Λογαριασμό, υπό προϋποθέσεις.

Αναλυτικά στην εγκύκλιο ορίζονται τα εξής:

Υπόχρεοι σε δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού είναι οι δικαιούχοι πληρωμής (φυσικά, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες) με Κωδικό Αριθμό Δραστηριότητας, είτε κύριας είτε δευτερεύουσας, που περιλαμβάνεται στη λίστα της με αριθμ. 45231/2017 ΚΥΑ, και οι οποίοι αποδέχονται συναλλαγές από πληρωτές οι οποίοι δρουν για λόγους που δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική τους δραστηριότητα (Β2C συναλλαγές). Δεν είναι υπόχρεοι σε δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού, ακόμη και αν έχουν ΚΑΔ που περιλαμβάνεται στη λίστα της με αριθμ. 45231/2017 ΚΥΑ, οι δικαιούχοι πληρωμής που συναλλάσσονται με πληρωτές οι οποίοι δρουν στο πλαίσιο της εμπορικής, επιχειρηματικής ή επαγγελματικής τους δραστηριότητας (Β2Β συναλλαγές). Επισημαίνεται ότι υποχρέωση δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού υπάρχει και στην περίπτωση που διενεργούνται Β2Β συναλλαγές παράλληλα με Β2C συναλλαγές.

Οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των επαγγελματικών λογαριασμών τους σε περίπτωση που οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής διενεργούνται σε πέραν του ενός επαγγελματικούς λογαριασμούς.
Τα ανωτέρω ισχύουν αντίστοιχα και για τους φορολογούμενους που αποκτούν εισόδημα από μισθωτή εργασία και συντάξεις της περ. στ΄ της παρ. 2 του άρθρου 12 του ν.4172/2013.

Ο τετραψήφιος ΚΑΔ περιλαμβάνει όλη την ανάλυσή του σε υποκατηγορίες. Για παράδειγμα, ο ΚΑΔ 33.12 «Επισκευή μηχανημάτων» περιλαμβάνει όλους τους δικαιούχους πληρωμής που εκτείνονται στις υποκατηγορίες του.
Δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης Επαγγελματικού Λογαριασμού, όταν οι δικαιούχοι πληρωμής (φυσικά ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες) βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας.

Οι συναλλαγές με μετρητά κατατίθενται στον Επαγγελματικό Λογαριασμό από τον δικαιούχο πληρωμής με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρθρου 20 του ν. 3842/2010 (νυν ν.4537/2018).

Τραπεζικός λογαριασμός που τηρείται ως κοινός λογαριασμός με συνδικαιούχα πρόσωπα μπορεί να δηλωθεί ως επαγγελματικός μόνον από τον ένα από τους συνδικαιούχους.
Νομικό πρόσωπο και νομική οντότητα έχει τη δυνατότητα να δηλώσει ως επαγγελματικό λογαριασμό, τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δικαιούχος είναι φυσικό πρόσωπο (νόμιμος εκπρόσωπος ή μέλος), αρκεί να δηλώνεται ως Επαγγελματικός Λογαριασμός μόνο από το νομικό πρόσωπο ή τη νομική οντότητα.

Τραπεζικοί λογαριασμοί που τηρούνται ως ταμιευτηρίου, όψεως ή σε συνάλλαγμα, μπορούν να δηλωθούν ως Επαγγελματικοί Λογαριασμοί.
Οι δικαιούχοι πληρωμής (π.χ. δικηγόροι, λογιστές, ασφαλιστές, κλπ) που τηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς αποκλειστικά για πληρωμή υποχρεώσεων τρίτων, όπως ενδεικτικά φόρων, εργοδοτικών εισφορών, προκαταβολών, ασφαλίστρων, Δ.Ε.Η. κλπ, δεν δηλώνονται ως Επαγγελματικοί Λογαριασμοί.

Όσον αφορά αποκλειστικά τους μεσολαβητές είσπραξης, οι οποίοι δεν έχουν B2C συναλλαγές, αυτοί χρησιμοποιούν για τη διαμεσολάβησή τους τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων, δεν έχουν υποχρέωση δήλωσης των συγκεκριμένων λογαριασμών ως Επαγγελματικών Λογαριασμών (π.χ. πρακτορεία ΟΠΑΠ χωρίς άλλη δραστηριότητα).

Ιατροί που αμείβονται μέσω ΕΟΠΥΥ και όχι από τους ασθενείς τους δεν έχουν υποχρέωση δήλωσης Επαγγελματικών Λογαριασμών, καθόσον πραγματοποιούν B2B συναλλαγή (αμείβονται μόνο από τον ΕΟΠΥΥ). Εντούτοις, η υποχρέωση για δήλωση Επαγγελματικών Λογαριασμών παραμένει όταν πραγματοποιούν παράλληλα και Β2C συναλλαγές (αμείβονται από τους ασθενείς).

Κυρώσεις επιβάλλονται μόνο σε περίπτωση μη υποβολής ή εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού. Δεν επιβάλλεται πρόστιμο εκπρόθεσμης δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού, σε περίπτωση που φορολογούμενοι δηλώσουν εκπρόθεσμα Επαγγελματικό Λογαριασμό χωρίς να υπάρχει υποχρέωση δήλωσης.

Δεν επιβάλλεται πρόστιμο στην περίπτωση που από Λογαριασμό ο οποίος έχει δηλωθεί ως επαγγελματικός διενεργούνται συναλλαγές οι οποίες δεν αφορούν την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

Δεν επιβάλλεται πρόστιμο σε περίπτωση τροποποίησης ήδη δηλωθέντος επαγγελματικού λογαριασμού.

Δεν επηρεάζεται από τις διατάξεις των άρθρων 62-65 του ν. 4446/2016 και της ΚΥΑ με αριθμ. 45231/2017 η εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 22 και 23 ν. 4172/2013 για τους όρους και τις προϋποθέσεις έκπτωσης των δαπανών επιχείρησης.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά τη διατήρηση της μείωσης φόρου σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν.4172/2013, ισχύουν τα αναφερόμενα στην ΠΟΛ 1062/2017 εγκύκλιο και επομένως, για την απόδειξη της εξόφλησης με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής των δαπανών απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών, όπως αυτές ορίζονται στο άρθρο 2 της ΑΥΟ ΠΟΛ.1005/2017 και αφορούν σε προσωπικά έξοδα που πραγματοποιούνται μέσω Επαγγελματικού Λογαριασμού, γίνεται δεκτό κάθε πρόσφορο μέσο όπως ενδεικτικά αλλά όχι περιοριστικά, κατάσταση κίνησης τραπεζικού λογαριασμού (bank statement) ή αντίγραφο κίνησης τραπεζικού λογαριασμού, αναλυτική εικόνα καρτών, αποδεικτικά κατάθεσης ή εξόφλησης, αντίγραφο του τερματικού μηχανήματος (POS) κ.λπ.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Μαρτίου 2019, 22:32:56 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

29 Μαρτίου 2019, 23:33:14
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 24/03/2019
ΤΖΕΝΗ ΠΑΝΟΥ*, ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ*


Ως γνωστόν, ήδη από το έτος 2017, οι περισσότερες κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, ατομικών επιχειρήσεων, εταιρειών κ.λπ. υποχρεούνται όταν συναλλάσσονται με ιδιώτες (συναλλαγές B2C) να αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα (χρεωστικές, πιστωτικές κάρτες κ.λπ.). Με υπουργική απόφαση έχουν καθοριστεί οι υπόχρεοι επαγγελματίες («δικαιούχοι πληρωμής») οι οποίοι βάσει των κωδικών αριθμών δραστηριότητάς τους (ΚΑΔ), πρέπει να συμμορφωθούν με την υποχρέωση αυτή.

Τα πρόσωπα αυτά έχουν επίσης την υποχρέωση να τηρούν τουλάχιστον έναν επαγγελματικό λογαριασμό στους παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, ήτοι τράπεζες, ιδρύματα ηλεκτρονικού χρήματος κ.λπ. και να τον δηλώνουν ηλεκτρονικά στον διαδικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ εντός μηνός από την έναρξη άσκησης δραστηριότητάς τους. Για την πρώτη εφαρμογή της εν λόγω υποχρέωσης, οι ως άνω υπόχρεοι οφείλουν να δηλώσουν τον επαγγελματικό τους λογαριασμό έως την Τρίτη 30 Απριλίου 2019. Ως επαγγελματικός λογαριασμός ορίζεται ο λογαριασμός πληρωμών που τηρείται σε πάροχο υπηρεσιών πληρωμών, μέσω του οποίου διενεργούνται συναλλαγές που αφορούν αποκλειστικά την επιχειρηματική δραστηριότητα του κατόχου.

Σε περίπτωση μη δήλωσης ή εκπρόθεσμης δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ και 100 ευρώ, αντίστοιχα. Δεν επιβάλλεται πρόστιμο στην περίπτωση που από λογαριασμό ο οποίος έχει δηλωθεί ως επαγγελματικός διενεργούνται συναλλαγές οι οποίες δεν αφορούν την εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική δραστηριότητα του υπόχρεου.

Με πρόσφατο έγγραφό της η ΑΑΔΕ διευκρίνισε τα ακόλουθα:

Δεν είναι υπόχρεοι σε δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού, ακόμη και αν έχουν ΚΑΔ που περιλαμβάνεται στην προαναφερθείσα λίστα, οι επιχειρήσεις που συναλλάσσονται (πωλούν αγαθά και παρέχουν υπηρεσίες) αποκλειστικά με άλλες επιχειρήσεις, ήτοι με πληρωτές, οι οποίοι δρουν στο πλαίσιο της εμπορικής, επιχειρηματικής ή επαγγελματικής τους δραστηριότητας (Β2Β συναλλαγές). Υποχρέωση όμως υπάρχει στην περίπτωση που διενεργούνται Β2Β συναλλαγές παράλληλα με B2C συναλλαγές. Επίσης, υπόχρεοι είναι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με έναν εργοδότη (τα λεγόμενα «μπλοκάκια») που αποκτούν φορολογητέο εισόδημα από μισθωτή εργασία.

Δεν υπάρχει υποχρέωση δήλωσης επαγγελματικού λογαριασμού όταν οι δικαιούχοι πληρωμής (φυσικά ή νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες) βρίσκονται σε κατάσταση αδράνειας.

Οι δικαιούχοι πληρωμής υποχρεούνται να δηλώσουν το σύνολο των επαγγελματικών λογαριασμών τους σε περίπτωση που οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής διενεργούνται σε πέραν του ενός επαγγελματικούς λογαριασμούς.

Δήλωση ίδιου επαγγελματικού λογαριασμού από διαφορετικούς δικαιούχους πληρωμής δεν επιτρέπεται και η ΑΑΔΕ προβαίνει σε απενεργοποίηση των λογαριασμών. Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση μη επιβεβαίωσης του λογαριασμού. Οι δικαιούχοι πληρωμής δύναται να διαγράφουν επαγγελματικό λογαριασμό και να προβαίνουν σε προσθήκη επαγγελματικού λογαριασμού σε περίπτωση τροποποίησης.

Οι συναλλαγές με μετρητά κατατίθενται στον επαγγελματικό λογαριασμό από τον δικαιούχο πληρωμής, ωστόσο υπενθυμίζεται ότι συναλλαγές άνω των 500 ευρώ με ιδιώτες πρέπει να εξοφλούνται με ηλεκτρονικό μέσο πληρωμής (δηλαδή μέσω τραπέζης, με κάρτα κ.λπ.).

Τραπεζικός λογαριασμός που τηρείται ως κοινός λογαριασμός με συνδικαιούχα πρόσωπα μπορεί να δηλωθεί ως επαγγελματικός μόνον από τον έναν από τους συνδικαιούχους. Επίσης, νομικό πρόσωπο έχει τη δυνατότητα να δηλώσει ως επαγγελματικό λογαριασμό, τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δικαιούχος είναι φυσικό πρόσωπο (νόμιμος εκπρόσωπος ή μέλος), αρκεί να δηλώνεται ως επαγγελματικός λογαριασμός μόνο από το νομικό πρόσωπο.

Οι δικαιούχοι πληρωμής (π.χ. δικηγόροι, λογιστές, ασφαλιστές κ.ά.) που τηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς αποκλειστικά για πληρωμή υποχρεώσεων τρίτων, όπως ενδεικτικά φόρων, εργοδοτικών εισφορών, προκαταβολών, ασφαλίστρων, ΔΕΗ κ.λπ., δεν δηλώνονται ως επαγγελματικοί λογαριασμοί.

Οσον αφορά τη διατήρηση της μείωσης φόρου, για την απόδειξη της εξόφλησης με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής των δαπανών απόκτησης αγαθών και λήψης υπηρεσιών, που αφορούν προσωπικά έξοδα που πραγματοποιούνται μέσω επαγγελματικού λογαριασμού, γίνεται δεκτό κάθε πρόσφορο μέσο όπως, ενδεικτικά, κατάσταση κίνησης τραπεζικού λογαριασμού (bank statement) ή αντίγραφο κίνησης τραπεζικού λογαριασμού, αναλυτική εικόνα καρτών, αποδεικτικά κατάθεσης ή εξόφλησης, αντίγραφο του τερματικού μηχανήματος (POS) κ.λπ.

* Η κ. Τζένη Πάνου είναι υπεύθυνη του φορολογικού τμήματος της ASnetwork (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Ο κ. Γιώργος Σαμοθράκης είναι ορκωτός ελεγκτής-λογιστής.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Μαρτίου 2019, 23:37:02 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3733 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Σεπτεμβρίου 2009, 23:34:10
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
1641 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Οκτωβρίου 2016, 12:35:47
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
5120 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Νοεμβρίου 2019, 23:31:04
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
6911 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16 Σεπτεμβρίου 2021, 18:46:41
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
870 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαρτίου 2024, 00:26:21
από Argirios Argiriou