ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

Παράταση πέραν των 4 εξαμήνων;

<< < (5/5)

geo7:
Επαναφερω μια ερωτηση που θεωρω σημαντικη. Υπαρχει διακριση μεταξυ ειδικευομενων με τιτλο και ειδικευομενων χωρις τιτλο (εκτος απο την χρονικη διαρκεια της παρατασης). Ρωταω γιατι διαβαζοντας το Νομο αρχικα ειχα καταλαβει οτι ΜΟΝΟ οι ειδικευομενοι με τιτλο μπορουν να μπουν στον Τομεα και ΜΟΝΟ αυτοι μπορουν να συνεχισουν σε αλλο Νοσοκομειο αν καλυφθουν ολες οι θεσεις του αρχικου.

Αρχίατρος:
Ενδιαφέρον θα είχε να δημοσίευε το Υπουργείο στοιχεία με το πόσοι παρατασιακοί υπηρετούν αυτή την στιγμή στα ελληνικά νοσοκομεία !
Μιλάμε πολλοί συναδέλφοι που στην ελεύθερη αγορά θα πένονταν, έχουν λύσει το βιοποριστικό τους. Και τα νοσοκομεία εξυπηρετούνται φυσικά, άλλωστε οι κενές θέσεις δεν πληρούνται.
Συνάδελφοι που στο ενδιάμεσο γενικού κι ειδικού κομματιού θα έψαχναν δουλειά ή αγροτικό, συνεχίζουν 1-2 χρονια στο νοσοκομείο που κάνουν το γενικό κομμάτι. Win-win φάση.

Πάντως, στο θέμα μας, συναδελφος χειρουργός (άλλη μια ειδικότητα που στο ελεύθερο επάγγελμα έχει πεθάνει) που πήρε παράταση σε άλλη Κλινική στον τομέα μου έλεγε αυτό, ότι δλδ σε άλλη Κλινική και άπαξ και έχει οργανικές θέσεις ειδικεύομενων κενές το νοσοκομείο, δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας τερματισμού της παράτασης, ΔΕΝ ισχύουν τα 2 χρόνια.

silvertaur:
Και εγω το περιμενω αυτο συναδελφε..ιδιως για την ειδικοτητα της Ψυχιατρικης (ειτε σε μερικη ειδικοτητα ειτε σε πληρη ειδικοτητα).
Χαρακτηριστικο ειναι το παραδειγμα ειδικευομενου Ψυχιατρικης σε Θεσσαλικο νοσοκομειο που δινει  μολις 1 ετος ειδικευσης και αυτος μπαινει στον 4ο χρονο παρατασης!!!
Ή μαθαινεις μια ειδικοτητα ή δε μαθαινεις..τι να λεμε τωρα!
Καλη συνταξη στη πλατη του κρατους, ευγε!

σ.σ.: τα 2 ετη παρατασης μετρουν και ισχουν μολις παρεις τον τιτλο ειδικοτητας.
σ.σ.2:τα νοσοκομεια εξυπηρετουνται σε καποιες περιπτωσεις..υπαρχουν ομως περιπτωσεις οπως εχω ηδη αναφερει που υπαρχει υπερπληροτητα μιας κλινικης/τμηματος 150%-300% δημιουργωντας παρασιτικα φαινομενα και προβληματα στην εκπαιδευση.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση