Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 10:15:11

Αποστολέας Θέμα: ΦΛΕΒΟΚΕΝΤΗΣΗ  (Αναγνώστηκε 32789 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

1 Ιανουαρίου 2019, 19:10:14
Αναγνώστηκε 32789 φορές
Αποσυνδεδεμένος

deskon


Έχω διοριστεί εδώ και 3 μήνες σε δημόσιο νοσοκομείο και δεν περνώ με άνεση μια φλέβα. Θα μάθω ποτέ να κάνω φλεβοκέντηση ή θα με διώξουν?

1 Ιανουαρίου 2019, 20:04:15
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Ιδιότητα/θέση ;

1 Ιανουαρίου 2019, 20:42:57
Απάντηση #2
Αποσυνδεδεμένος

deskon


Νοσηλεύτρια είμαι !!!

1 Ιανουαρίου 2019, 21:48:57
Απάντηση #3
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πριν μερικά χρόνια έψαχνα νοσηλεύτρια/νοσηλευτή για το ιατρείο μου. Από είκοσι περίπου άτομα των οποίων τα βιογραφικά είχα στη διάθεσή μου, μόνο μία νοσηλεύτρια μπορούσε με άνεση να κάνει φλεβοκέντηση (μάλιστα δεν ήταν καν νοσηλεύτρια από ΤΕΙ ή ΑΕΙ αλλά βοηθός διετούς φοίτησης). Τη ρώτησα πού έμαθε και μου απάντησε ότι στο εξάμηνο της πρακτικής της προτίμησε να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερες ώρες στα επείγοντα μέχρι να τα καταφέρει.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

1 Ιανουαρίου 2019, 21:53:51
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
@deskon Είναι όπως τα λέει ο Denominator. Να ξέρεις ότι υπάρχουν πάρα πολλοί Ιατροί αλλά και Νοσηλευτές που έχουν το ίδιο πρόβλημα με εσένα.

Θέλει πολύ εξάσκηση για να αποκτήσεις σιγουριά.

Κατά την γνώμη μου, αν είσαι τίμια και πεις το πρόβλημά σου στους συνεργάτες σου αλλά ταυτόχρονα δείξεις ότι είσαι δουλευτάρα και είσαι έτοιμη να προσπαθήσεις πολλές πολλές φορές, και να μάθεις, τότε θα δείξουν κατανόηση.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να είσαι ευγενική και σωστή και προς τους ασθενείς έτσι ώστε και αυτοί με την σειρά τους να δείχνουν κατανόηση.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

2 Ιανουαρίου 2019, 02:50:19
Απάντηση #5
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Η φλεβοκέντηση είναι ιατρική/νοσηλευτική πράξη. Σε κάποιες χώρες οι νοσηλεύτριες έχουν καταφέρει να τις κάνουν μόνο οι γιατροί, εκτός από κάποιες ειδικά πιστοποιημένες. Στην δική μου Κλινική τις έκαναν οι νοσηλεύτριες, αλλά ήταν ζήτημα Προϊσταμένης και μεταξύ μας πολύ καλά έκανε, εγώ δεν θα ήθελα το κάθε στραβάδι-ειδικεύομενος να τρυπάει άγαρμπα έναν δικό μου άνθρωπο.

Προσωπικά το θεωρώ κρίσιμο skill για οποιονδήποτε εργάζεται σε νοσοκομειακό περιβάλλον, αλλά και εκτός αυτού.

Ανεξάρτητα του ποιός έχει αναλάβει στο νοσοκομείο σου τις φλεβοκεντήσεις, στο ΤΕΠ, στις Κλινικές κτλ. δεν νοείται να ασκείς Νοσηλευτική χωρίς να μπορεις να βάζεις μια φλέβα. Πάρε μια παλαιότερη συνάδελφό σου και ζήτα της να σου δείξει, μετά κάνε εσύ υπό την επίβλεψή της και σιγά-σιγά θα βελτιωθείς. Δεξιότητα είναι, δεν είναι καμμιά επιστήμη, Πολλοί γιατροί δεν τα καταφέρνουν.

Οπότε απαντώ, δεν θα σε απολύσουν, αλλά προσπάθησε να την μάθεις. Μπορείς.

3 Ιανουαρίου 2019, 01:47:37
Απάντηση #6
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Ως φοιτητής και μετά ειδικευόμενος, παρόμοιες τέτοιες ελλείψεις , που θα τις αποκαλέσω απλές και το εξηγώ μετά γιατί, τις έλυνα με το δικό μου τρόπο.

Πήγαινα εκτός βάρδιας στην κλινική ή στα επείγοντα και έλεγα " γεια σας, ήρθα να δουλέψω τσάμπα, θα με αφήσετε να βάλω μερικές φλέβες;"
Έφερνα με χαρά όλους τους καφέδες και έκανα θελήματα αρκεί να μου έδιναν αυτό που ήθελα.
Δεν πιστεύω να σου πάρει πάνω από λίγες ώρες, δεδομένου ότι δε θα κάνεις άλλες χαμαλοδουλειές αλλά μόνο θα τρυπάς.
Τρύπα τρύπα τρύπα.


Και θεωρώ απλή την έλλειψη που διαπιστώνεις πρώτον και κύριον γιατί δείχνεις να έχεις αυτογνωσία και δεύτερον γιατί είναι απλά θέμα εξάσκησης

Λέξεις κλειδιά: φλέβα