Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Πολιτική και Κοινωνικά Θέματα
29/1/2019 Η μείωση του αφορολόγητου «εξαϋλώνει» την αύξηση του κατώτατου μισθού.
Argirios Argiriou:
Εάν λοιπόν ισχύσει η μείωση του αφορολογήτου ορίου από την 1η Ιανουαρίου 2020, το καθαρό όφελος για όσους αμείβονται με τον κατώτατο μισθό θα είναι σε ετήσια βάση 166 ευρώ (896 ευρώ η διαφορά αποδοχών-730 ευρώ ο φόρος).
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ορθοπαιδικός:
Nομίζω ότι το άρθρο εξηγεί μόνο του τι συμβαίνει:
--- Παράθεση ---Ωστόσο, από την 1η Ιανουαρίου 2020 έχει προγραμματιστεί να ισχύσει το νέο μειωμένο αφορολόγητο, το οποίο σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκαναν στελέχη των θεσμών την προηγούμενη εβδομάδα από την Αθήνα, αποτελεί «αδιαπραγμάτευτο» προαπαιτούμενο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δηλαδή το ψηφισμένο -και νόμιμο πλέον- μειωμένο αφορολόγητο είναι γεγονός όπως είναι η φορολογική κλίμακα ο ΕΝΦΙΑ κλπ.
Αντί λοιπόν να ξεκινάνε τον υπολογισμό με βάση το νόμιμο πλέον (μειωμένο) αφορολόγητο και και να λένε ότι τόσα θα παίρνετε το 2020 κανονικά (αποφασισμένα) αλλά τόσα θα πάρετε με την αύξηση του μισθού ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ πως θα ήταν η κατάσταση αν δεν ίσχυε ο νόμος και κάνουν τους υπολογισμούς. Έγω μπορώ να φανταστώ πόσα θα έπαιρνα (πόσα θα μου έμεναν) αν (επειδή έτσι μου αρέσει) έκαναν τη φορολόγηση 5% και μετά να φωνάζω ότι κακώς δεν την κάνουν....
Η μείωση του αφορολόγητου είναι ψηφισμένη. Ισχύει. Αν θέλουν να υποβιβάσουν την προεκλογική παροχή της κυβέρνησης πρέπει να δουλέψουν σκληρότερα (οι δημοσιογράφοι) και να βρουν άλλη δικαιολογία. Ακούστηκε πχ ότι πολλοί εργοδότες θα μετατρέψουν τις συμβάσεις σε μερικής απασχόλησης (χωρίς πιθανότατα να μειωθεί η δουλειά) και τελικά θα δίνουν τα ίδια στον εργαζόμενο...
Argirios Argiriou:
Το ότι αυξάνεται ο κατώτατος μισθός από τα 586€ στα 650€ μικτά δηλαδή σε καθαρές αποδοχές αύξηση από 492€ σε 546€, δηλαδή 54€ το μήνα είναι η μισή αλήθεια.
Η άλλη μισή είναι ότι το αφορολόγητο μειώνεται από τα 8.396€ στα 5.681€, κάτι που σημαίνει ότι ένας εργαζόμενος που θα λαμβάνει τον κατώτατο μισθό θα λαμβάνει 7.644€ δηλαδή θα ξεπερνάει το αφορολόγητο όριο και θα κληθεί να πληρώσει τουλάχιστον 38€ το μήνα φόρο...
Argirios Argiriou:
Το αποτέλεσμα αυτής της αύξησης του κατώτατου μισθού, που δεν συνάδει με την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας, θα είναι ακόμη περισσότεροι επιχειρηματίες να ελαττώσουν το ωράριο του εργαζόμενου, ή ακόμη και να του πουν στην ψύχρα ότι "ξέρεις τα δώρα των Χριστουγέννων, του Πάσχα και του Καλοκαιριού θέλω να μου τα γυρνάς πίσω αλλιώς απολύεσαι".
Argirios Argiriou:
Μια διευκρίνηση στην παρακάτω εικόνα: Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ισχύσει από τον Φεβρουάριο το 2019 αλλά οι (ήδη ψηφισμένες) αλλαγές στο αφορολόγητο θα ισχύσουν από το 2020, οπότε οι υπάλληλοι θα θεωρήσουν ότι ο κακός που τους κατέβασε πάλι τον μισθό είναι ο Μητσοτάκης...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση