Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ-ΠΑΡΑΔΟΞΑ

(1/3) > >>

gppi:
Στις 11/9/2017 εξεδοθη ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ αριθ. πρωτ.: ΔΒ4Γ/12768/2017 και τίτλο "Παρέχονται οδηγίες σχετικά με την τήρηση των διατάξεων κατά την διαδικασία έκδοσης συνταγών"  όπου στην τελευταία παράγραφο αυτής αναγράφεται "Παρακαλούμε για την πιστή τήρηση της νομοθεσίας κατά την συνταγογράφηση από τους ιατρούς, την αφαίρεση των μη νόμιμων λογισμικών από το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και την μη κατεύθυνση των ασφαλισμένων σε συγκεκριμένα φαρμακεία. Η διαπίστωση παραβάσεων κατά την έκδοση συνταγών όπου δεν τηρούνται οι κείμενες διατάξεις επισύρει κυρώσεις"

Στις 29/1/19 - 9:33 μ.μ αναρτήθηκε στο σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μήνυμα με τίτλο "Ενημέρωση περί τεχνικού προβλήματος στην υποδομή του συστήματος της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης" όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως "συστήνεται στους ιατρούς να χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ για συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων αντί του ιατρικού λογισμικού που χρησιμοποιούν, καθώς το πρόβλημα επιδεινώνεται από τη χρήση του API ιατρείου."


Με άλλα λόγια-αν κατάλαβα καλά-πριν 1,5 χρόνο απειλούν με κυρώσεις πιθανή χρήση έτερου λογισμικού πλην της πλατφόρμας ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και προχθές εκδίδεται ανακοίνωση όπου απλά  συστήνουμε ΜΗ χρήση έτερου λογισμικου???

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Είχαν μεσολαβήσει οι ακόλουθες ανακοίνωσεις στη σελίδα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης

Νέο API για Open Data
Αναρτήθηκε:12/10/18 - 4:41 μ.μ.

Η ΗΔΙΚΑ διαθέτει πλέον ΑΡΙ Aνοιχτών Δεδομένων (Open Data), στο οποίο διατίθενται δεδομένα αναφοράς από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (master data). Προκειμένου να εγγραφείτε και να αποκτήσετε πρόσβαση στο API αυτό, ακολουθήστε την παρακάτω διαδικασία.

 

Διαδικασία Εγγραφής

 

Συμπλήρωση της αίτησης εγγραφής (βρείτε την αίτηση εδώ)
Στην αίτηση θα πρέπει να συμπληρωθούν τα στοιχεία της εταιρίας σας καθώς και ενός προσώπου επικοινωνίας.
Αποστολή της συμπληρωμένης αίτησης στο hd@idika.gr
Αποστολή με email από ΗΔΙΚΑ προς τον κατασκευαστή με το username και τις οδηγίες πρόσβασης
Λήψη με SMS του κωδικού πρόσβασης (password) για πρόσβαση στα συστήματα που σχετίζονται με το API
 

Με τους κωδικούς που θα λάβετε μπορείτε να έχετε πρόσβαση:

 

Στο Wiki End Point του API Open Data , όπου μπορείτε να βρείτε το σύνολο των υποστηριζόμενων κλήσεων του API μαζί με παραδείγματα για κάθε κλήση.
Στις κλήσεις του API στο δοκιμαστικό περιβάλλον
 

Αναρτήθηκε:12/10/18 - 4:41 μ.μ.

Διευκρίνιση για το API Ανοιχτών δεδομένων
Αναρτήθηκε:22/10/18 - 2:16 μ.μ.

Διευκρινίζεται ότι το ΑΡΙ Ανοιχτών Δεδομένων (Open Data) περιέχει όλες τις βασικές κωδικοποιήσεις που χρησιμοποιούνται στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και προσφέρει διαδικτυακές υπηρεσίες (web services) διάθεσης των δεδομένων αυτών σε τρίτους κατασκευαστές λογισμικού Ηλεκτρονικής Υγείας.

Αναφέρουμε επίσης ότι βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμαστικό περιβάλλον.

Αναρτήθηκε:22/10/18 - 2:16 μ.μ.

gppi:
Αν και ολα αυτα περί API κτλ είναι λίγο κινέζικα για μένα (τολμώ να μαντέψω πως ίσως και για το μέσο ιατρό) οφείλω να αναγνωρίσω πως μετά την παραπάνω παράθεση από τον κύριο Σκούφαλο μάλλον παρεξήγησα το πνεύμα της ανακοινωσης που πρωταρχικώς παρέθεσα οπότε και ζητώ συγγνώμη που δημιουργήθηκε θεματάκι εκ των ουκ ανευ ουσιαστικά.

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος "συστήνεται στους ιατρούς να χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ για συνταγογράφηση φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων αντί του ιατρικού λογισμικού που χρησιμοποιούν, καθώς το πρόβλημα επιδεινώνεται από τη χρήση του API ιατρείου."


--- Τέλος παράθεσης ---

Η προσωπική εμπειρία φίλων Ιατρών που χρησιμοποιούν τέτοια λογισμικά είναι αντίθετη. Μου λένε ότι πολλές φορές που διαβάζουν στο facebook ή στο Φόρουμ ότι το σύστημα έχει κολλήσει, αυτοί παρατηρούν ταυτόχρονα ότι η δική τους συνταγογράφηση λειτουργεί κανονικά.

md:
Καλημέρa και συγνωμη αν γραφω σε λάθος Topic,αλλά ''καίγομαι΄΄
Από χθές δεν μπορώ να μπω στο site tης συνταγογραφησης,ουτε απο chrome ουτε απο mozilla.Γνωριζει καποιος τι συμβαινει?

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση