Γενικά > Γενική συζήτηση

Μέτρα που πρέπει να πάρουμε για να μην ξανασυμβεί βιαιοπραγία εις βάρος Ιατρού.

(1/4) > >>

Argirios Argiriou:
Μέτρα που πρέπει να πάρουμε για να μην ξανασυμβεί βιαιοπραγία εις βάρος Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Πρέπει, κατά την γνώμη μου, να δημιουργηθεί:

1) ένας Αλγόριθμος σε κάθε Νοσοκομείο, που να περιγράφει με ποιους αρμόδιους πρέπει να επικοινωνούν αμέσως (ονόματα και τηλέφωνα) όσοι είναι αυτόπτες μάρτυρες ενός τέτοιου περιστατικού. Αυτός ο αλγόριθμος να πλαστικοποιηθεί και να υπάρχει εύκολα προσβάσιμος στο προσωπικό κάθε Τμήματος.


2) να μπούνε κάμερες στην είσοδο του κτιρίου του Νοσοκομείου αλλά και στην αναμονή των Επειγόντων (πριν αρχίσουμε να μιλάμε για προσωπικά δεδομένα να πω ότι στην Σουηδία το έχουν ήδη κάνει πράξη ).


3) Να μπούνε προειδοποιητικές ταμπέλες σε κάθε όροφο του Νοσοκομείου (ακόμη και όπου δεν υπάρχουν κάμερες) του στυλ


“Ο χώρος φυλάσσεται με κάμερες.

Η επίθεση σε Ιατρό ή Νοσηλευτή τιμωρείται με φυλάκιση.”

4) Τέλος ένα από τα κύρια αιτήματά μας στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ) πρέπει να είναι η αλλαγή της Νομοθεσίας ώστε να ποινικοποιεί με βαρύτερες τιμωρίες βιαιοπραγίες εις βάρος του Ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Να επιτρέπει ξεκάθαρα την χρήση κάμερας στις Εισόδους και σε κάποια επιλεγμένα μέρη των Νοσοκομείων. Τέλος να μπορεί να κάνει μήνυση για σωματική βλάβη σε εργαζόμενό του, το ίδιο το Νοσοκομείο, γιατί είναι κατανοητό ότι αυτός που δέχεται την επίθεση φοβάται να προχωρήσει σε μήνυση.




Αργύρης Αργυρίου
Γενικός Ιατρός.

pzogr:
Θα βοηθούσε πιστεύω να είναι ο χώρος εξέτασης μακριά από το χώρο αναμονής. Μόνο ο ασθενής και επιλεγμένοι συγγενείς (αν χρειαστεί) να έχουν πρόσβαση στο χώρο εξέτασης και να τηρείται αυστηρά η προτεραιότητα εκτός των πραγματικά επειγόντων (διαλογή). Κάπως έτσι λειτουργεί το Παίδων Αγία Σοφία στην Αθήνα και νομίζω ότι είναι πολύ αποτελεσματικό από όλες τις απόψεις. Αντιθέτως θυμάμαι κατά την ειδίκευση στον ερυθρό σταυρό, οι ασθενείς να κρέμονται από την πόρτα του εξεταστηρίου και ενίοτε να μπουκάρουν (όταν μπορούσε να ανοίξει η πόρτα από το φορεία που βρίσκονταν πίσω της).

Δημήτριος:
Γένοιτο... Και η φυλάκιση εκτιτεα και όχι εξαγορασιμη ή με αναστολή ή ακόμα και υποχρεωτική κοινωνική εργασία για να μάθουν να σέβονται τον πάσης φύσεως φύσεως εκτελούνται λειτούργημα.

Αρχίατρος:
Να ερωτήσω κάτι που αφορά την γενικότερη λειτουργία του φόρουμ: είναι απαραίτητο για καθετί να ανοίγουμε καινούριο νήμα ;

Για το υπάρχον είχαμε το Ακρότητες Ασφαλισμένων στο οποίο συζητούσαμε επι μακρόν το θέμα. Τώρα βλέπω άλλο που αφορά το ίδιο ακριβώς θέμα.

Είναι λειτουργικό ένα φόρουμ με... άπειρα θέματα που πραγματεύονται συχνά τα ίδια πράγματα ;

Ερωτώ γιατί είμαι σχετικά παλιός στο "κουρμπέτι" και σε άλλα forums οι moderators ΣΥΓΧΩΝΕΥΑΝ παρόμοια topics και διέγραφαν.

Argirios Argiriou:
Στην Γερμανία μαθαίνουν πολεμικές τέχνες ως αυτοάμυνα στα επείγοντα. ( Εκεί βέβαια, φαντάζομαι ότι υπάρχουν και κάμερες οπότε μπορείς να αποδείξεις ποιος ξεκίνησε... Άντε να προτείνεις να μπούνε κάμερες εδώ...)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση