Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 11:18:30

Αποστολέας Θέμα: Τι αλλάζει στη χορήγηση άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος κ τ εξετάσεις ειδικ  (Αναγνώστηκε 19887 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

20 Μαρτίου 2019, 23:12:57
Αναγνώστηκε 19887 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
15/03/2019

Μαρία Γλένη 15 Μαρτίου 2019

Ριζικές αλλαγές στη χορήγηση άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος σε γιατρούς και οδοντιάτρους αλλά και στις εξετάσεις ειδικότητας από 1η Απριλίου 2019 φέρνει το υπ. Υγείας μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου- σκούπα από τη Βουλή.

Συγκεκριμένα από τον επόμενο μήνα, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία και όχι οι Περιφέρειες θα δέχονται τις αιτήσεις των γιατρών και οδοντιάτρων για χορήγηση βεβαίωσης άσκησης του ιατρικού και οδοντιατρικού επαγγέλματος είτε είναι πτυχιούχοι της ημεδαπής είτε της αλλοδαπής για χορήγηση τίτλου ιατρικής και οδοντιατρικής ειδικότητας.

Παράλληλα ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία θα χορηγούν όλες τις βεβαιώσεις και πιστοποιητικά που σχετίζονται με την άσκηση του επαγγέλματος και την ειδικότητα (πιστοποιητικό good standing, ορθής άσκησης του επαγγέλματος, βεβαίωση χρόνου ειδίκευσης κλπ).


Πάντως οι Περιφερειακές ενότητες της χώρας θα παραλαμβάνουν μέχρι 31 Μαρτίου 2019 τις σχετικές αιτήσεις των γιατρών και οδοντιάτρων τις οποίες θα εξετάζουν και θα διεκπεραιώνουν.

Επίσης μέχρι 31-3-2019 οι ειδικευόμενοι γιατροί και οδοντίατροι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στην εξεταστική περίοδο του Απριλίου στις κατά τόπους Περιφερειακές ενότητες.

Από 1η έως 5 Απριλίου 2019 όλες οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των συμμετεχόντων θα διαβιβαστούν από τις περιφερειακές ενότητες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία αντίστοιχα, με συνημμένες τις συμπληρωμένες καταστάσεις των συμμετεχόντων, που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις.


Επιπλέον οι δύο φορείς θα πρέπει να παραλάβουν τους φακέλους όσων έχουν αποτύχει στις εξετάσεις ειδικότητας το προηγούμενο διάστημα, και δεν έχουν υποβάλει ακόμη αίτηση για εκ νέου εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος νόμος εισάγει άλλο σύστημα για την απόκτηση ειδικότητας, με πανελλαδικές εξετάσεις και μόνο σε δύο πόλεις Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τέσσερις φορές το χρόνο. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Αλλάζουν τα πάντα στις εξετάσεις για τις ειδικότητες των γιατρών! Τι προβλέπει τροπολογία


Όπως αναφέρεται, με τη ρύθμιση καθιερώνεται το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων και τα εξεταστικά κέντρα θα είναι πλέον μόνο στους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης. Στα εξεταστικά κέντρα του Νομού Αττικής θα εξετάζονται οι γιατροί που ειδικεύονται σε νοσοκομεία της Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ζακύνθου Κεφαλληνίας, νήσων βορείου και βορειοανατολικού Αιγαίου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσου.

Οι υπόλοιποι θα εξετάζονται στα εξεταστικά κέντρα του νομού Θεσσαλονίκης.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 20 Μαρτίου 2019, 23:16:29 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
4222 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Ιουλίου 2008, 20:13:41
από EzeΤΡΟΛ
0 Απαντήσεις
7664 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Ιανουαρίου 2010, 15:14:13
από anastasios theodoridis
0 Απαντήσεις
7619 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22 Αυγούστου 2011, 18:05:15
από dimtheo
1 Απαντήσεις
7728 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10 Νοεμβρίου 2011, 16:14:09
από EzeΤΡΟΛ
9 Απαντήσεις
25003 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιουλίου 2018, 00:15:16
από Αδαμάντιος Σκούφαλος