Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
17 Σεπτεμβρίου 2021, 00:36:59

Αποστολέας Θέμα: "Ξένος Φορέας - Υποχρεωτική συμπλήρωση εντύπου Ε.Ε.Ε.Α."  (Αναγνώστηκε 25219 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

16 Μαΐου 2019, 16:44:08
Αναγνώστηκε 25219 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Από συζήτηση σε Ιατρική ομάδα στο facebook στις 16/05/2019:


- Προς τους αμιγώς ιδιώτες Ιατρούς (που δεν έχουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ):

Τι κάνετε με τους ασθενείς που έχουν Βιβλιάριο του ΙΚΑ που έχει πάνω την σφραγίδα "Ξένος Φορέας - Υποχρεωτική συμπλήρωση εντύπου Ε.Ε.Ε.Α."

1) Τους συνταγογραφείτε φάρμακα;

2) Αν ναι, συμπληρώνετε όντως και το έντυπο Ε.Ε.Ε.Α. ;

3) Αν ναι, που καταθέτετε το έντυπο Ε.Ε.Ε.Α;


- Πρέπει να συμπληρώνουμε και το "Έντυπο Επίσκεψης Ευρωπαίου Ασφαλισμένου"
Μπορεί να το βρει κανείς εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


- Aν όμως δεις στις οδηγίες συμπλήρωσης του παραπάνω εντύπου πάντως, αυτοί που μπορούν να το συμπληρώνουν πρέπει να είναι τουλάχιστον συμβεβλημένοι ιδιώτες με τον ΕΟΠΥΥ.


- Μέρος Α: Συμπληρώνεται από τις Γραμματείες των Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ και των Νοσοκομείων ΕΣΥ, από τους ιατρούς εκτός Μονάδας Υγείας ΕΟΠΥΥ (οικογενειακούς ιατρούς, ιατρούς των Κέντρων Υγείας, Αγροτικούς ιατρούς, ιατρούς του ΕΟΠΥΥ που δέχονται ασθενείς στα ιατρεία τους) καθώς και από συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς και από συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές.

- Συμπληρώνω το έντυπο και το δίνω στο ΚΥ αυτοί το προωθούν

- το συμπληρώνεις παρόλο που δεν είσαι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ;

-  ναι, απο παλιά που ακόμα υπήρχε το ΙΚΑ.
Τότε τα πήγαινα εγώ στο ΙΚΑ
και μέχρι σήμερα δεν μου είπε κάποιος ότι δεν πράττω σωστά

Ελάχιστοι συνάδελφοι μου το κάνουν αυτό
Οι περισσότεροι τους γραφουν απλά τα φάρμακα και δεν συμπληρωνουν τίποτα

- (απάντηση Γενικού Ιατρού διορισμένου στο ΕΣΥ ): Το βιβλιάριο πρέπει να είναι επικαιροποιημένο και στην ΗΔΙΚΑ να μην φαίνονται ως ''Δικαιούχοι του νόμου...''. Τότε τους συνταγογραφώ κανονικά, για οξέα και χρόνια νοσήματα, και το ΕΕΕΑ συμπληρωμένο στη γραμματεία του ΚΥ. Για εσάς τους ιδιώτες, δεν έχω ιδέα που πρέπει να τα καταθέτετε

- Γιατί, θα πάει ποτέ το ελληνικό κράτος να πάρει την συμμετοχή από το γερμανικό δημόσιο; έγινε καμία τέτοια κίνηση ποτέ;

- Βγάζεις άκρη με το Ελληνικό Κράτος; Είναι ικανοί μετά από κάποια χρόνια να σου ζητούν από εσένα τον μικρό ιδιώτη Ιατρό, τα ρέστα.

- Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα γίνει τώρα που καταργούνται τα βιβλιάρια. Που θα φαίνεται το "Ξένος Φορέας - Υποχρεωτική συμπλήρωση εντύπου Ε.Ε.Ε.Α." ; ( Να υποθέσω ότι θα τα πληρώνει όλα από την τσέπη της η Ελλάδα και το λύσαμε το θέμα...).
« Τελευταία τροποποίηση: 16 Μαΐου 2019, 19:20:59 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

19 Μαΐου 2019, 08:07:37
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πρόταση που κατέθεσα προς τον ΕΟΠΥΥ, μέσω της Ιατρικής ομάδας του facebook "Βελτιώνοντας τις Υπηρεσίες Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης" στις 18/05/2019 για να αντιμετωπίσουμε την μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ που λέγεται "Ξένος Φορέας - Υποχρεωτική συμπλήρωση εντύπου Ε.Ε.Ε.Α." και "μπλέ κάρτες από την Ε.Ε." που κοστίζει στον ΕΟΠΥΥ εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο:
Από ότι φαίνεται δεν έχει νόημα να περιμένουμε την τέλεια λύση. Ας προσπαθήσουμε να επιτεθούμε στο πρόβλημα από διαφορετικές πλευρές ακόμη και αν ξέρουμε ότι δεν θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε πλήρως εξ’ αρχής.

Χωρίς να είμαι ειδικός, με βάση μόνο την κοινή λογική, αν υποθέσουμε ότι το Ελληνικό Κράτος ήταν μαγαζί μου θα έκανα τα εξής:

Θα δημιουργούσα δύο ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων στα κεντρικά του ΕΟΠΥΥ. Μία για αυτούς αυτούς που τώρα έχουν στα βιβλιάριά τους την κόκκινη σφραγίδα “Ξένος Φορέας – Υποχρεωτική συμπλήρωση εντύπου Ε.Ε.Ε.Α.” και μία για όσους έχουν την "Μπλε Κάρτα".

Θα άνοιγα μια ειδική διεύθυνση email στον ΕΟΠΥΥ.  Θα έβγαζα μετά μία ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ ότι όποιος Ιατρός (Κρατικός ή ιδιώτης, με ή χωρίς σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ) συνταγογραφεί σε βιβλιάριο με την σφραγίδα “Ξένος Φορέας – Υποχρεωτική συμπλήρωση εντύπου Ε.Ε.Ε.Α.” θα απαλλάσσετε από την υποχρέωση να συμπληρώνει το ειδικό έντυπο E.E.E.A., εάν φροντίσει να στείλει στην προαναφερθείσα διεύθυνση του ΕΟΠΥΥ ένα email με το ΑΜΚΑ του ασθενούς. Ειδάλλως ο Ιατρός αυτός θα διατρέχει κίνδυνο να χρεωθεί από τον ΕΟΠΥΥ την αξία των φαρμάκων του ασθενούς. Πιστέψτε με, ότι πολλοί Ιατροί θα το κάνουν γιατί βλέπω ότι το συζητούν και το ξανασυζητούν σε Ιατρικές ομάδες και Φόρα (αλλά και αρκετοί με έχουν πάρει και τηλέφωνο). Πολλοί μάλιστα ιδιώτες Ιατροί, συμπεριλαμβανομένου και εμού, προτιμούμε να χάνουμε λεφτά και να μην αναλαμβάνουμε τέτοιους ασθενείς παρά να διακινδυνέψουμε να μας κυνηγήσει ο ΕΟΠΥΥ για παράνομη συνταγογράφηση. Άλλωστε και να συμπληρώσουμε χειρόγραφα το ειδικό έντυπο Ε.Ε.Ε.Α. με τα φάρμακα του ασθενούς και να το καταθέσουμε σε κάποια υπηρεσία του ΙΚΑ της περιοχής μας, πώς μπορούμε να αποδείξουμε ότι όντως το κάναμε; Ενώ με το email αυτό θα μπορούμε να αποδείξουμε δια παντός ότι κάναμε το καθήκον μας προς τον ΕΟΠΥΥ και την Πατρίδα, ενώ ταυτόχρονα θα αυξήσουμε τα κέρδη μας γιατί θα τολμούμε να αναλάβουμε και τέτοιους ασθενείς.

Θα πήγαινα σε κάθε υποκατάστημα πρώην ΙΚΑ της Ελλάδας και θα έψαχνα να δω εάν έχουν μηχανογραφημένους καταλόγους, σαν αυτούς που ανέφερε η Μαρίνα, με ονόματα και ΑΜΚΑ ανθρώπων που πήραν βιβλιάριο με την σφραγίδα “Ξένος Φορέας – Υποχρεωτική συμπλήρωση εντύπου Ε.Ε.Ε.Α.”.

Από εδώ και πέρα όποιος καινούριος ασθενής βγάζει τέτοιο βιβλιάριο με την σφραγίδα “Ξένος Φορέας – Υποχρεωτική συμπλήρωση εντύπου Ε.Ε.Ε.Α.” θα πρέπει το παράρτημα του ΙΚΑ που του το βγάζει να στέλνει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ σχετικό email με το ΑΜΚΑ του ασθενούς στην προαναφερθείσα διεύθυνση email του ΕΟΠΥΥ.

Τέλος θα έκανα κρούση και στην Ελληνική Εφορία όπως λέει ο Δημήτρης.
( Υπενθυμίζω ότι ο Δημήτρης έχει γράψει τα εξής: τα πράγματα είναι πολύ απλά: Κάθε μόνιμος κάτοικος στην Ελλάδα οφείλει να υποβάλει φορολογική δήλωση. Όποιο ΑΜΚΑ δεν έχει ζευγαρωθεί με ΑΦΜ που να έχει υποβάλει φορολογική δήλωση τον στέλνεις να περάσει από ένα γραφείο απογραφής. Άπαξ και κάνει έστω και μηδενική δήλωση δικαιούται περίθαλψης με το ΑΜΚΑ του. Η ίδια η εφορία ξέρει και τις συναλλαγές του με τράπεζες του εξωτερικού και το αν παίρνει ή όχι σύνταξη ).

Όσον αφορά αυτούς που έχουν την μπλε κάρτα, θα είχα μια εύκολη εφαρμογή στο e-syntagografisi που να μπορεί ο Ιατρός να συμπληρώνει τα στοιχεία μιας μπλε κάρτας και θα ενημέρωνα παράλληλα τον Ιατρό με κάποιο pop up παράθυρο, ότι με την μπλε κάρτα δεν μπορεί να συνταγογραφεί κανείς χρόνια φάρμακα επ’ αόριστον αλλιώς κινδυνεύει να χρεωθεί ο Ιατρός την αξία τους.

Με βάση τις παραπάνω βάσεις δεδομένων θα έστελνα, κάθε μήνα, τα αντίστοιχα τιμολόγια στις αντίστοιχες Ευρωπαϊκές χώρες, και θα έλεγχα επίσης με τακτά χρονικά διαστήματα (κατά προτίμηση κάθε μήνα) ποιες χώρες με χρωστούνε και τι, και θα τους έστελνα και υπενθυμιστικά email.
Αξίζει να διοριστούνε μερικοί ικανοί άνθρωποι στον ΕΟΠΥΥ με αυτό και μόνο το αντικείμενο.

Τέλος ας ζητήσουμε βοήθεια από πιο οργανωμένες, από εμάς, Ευρωπαϊκές χώρες. Πώς αντιμετωπίζουν π.χ. το πρόβλημα οι Γερμανοί, ή οι Σουηδοί; Μια εκπαιδευτική εκδρομή κάποιου κλιμακίου του ΕΟΠΥΥ για αυτό τον σκοπό πιστεύω ότι θα έβγαζε τα λεφτά της και με το παραπάνω.

« Τελευταία τροποποίηση: 19 Μαΐου 2019, 08:39:43 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά: ξένος φορέας Ε.Ε.Ε.Α. σφραγίδα 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
7530 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Δεκεμβρίου 2012, 23:43:29
από anastasios theodoridis
4 Απαντήσεις
8312 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Φεβρουαρίου 2014, 00:03:55
από Δ. Κουναλάκης
3 Απαντήσεις
8327 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Ιουλίου 2014, 07:34:57
από GirousisN
3 Απαντήσεις
1698 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Δεκεμβρίου 2016, 16:07:31
από pzogr
2 Απαντήσεις
10858 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Σεπτεμβρίου 2018, 12:59:32
από Ορθοπαιδικός