ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Swine flu (Influenza A- H1N1)
mandreou:
Ελλάς το μεγαλείο σου! Φαντάζομαι ότι σε όλα τα ΚΥ έχει έρθει το έγγραφο από το ΕΚΕΠΥ σχετικά με τα αντιικά φάρμακα (20 τεμάχια ανά νοσηλευτικό ίδρυμα με χορήγηση κατόπιν οδηγιών του ΕΚΕΠΥ, ημ. αποστολής από οικεία ΥΠΕ 5/5/2009). Συμφωνούμε διαφωνούμε με το θέμα διαχείρησης παγκοσμίως της γρίπης των χοίρων όταν λαμβάνεις εντολή από το ΕΚΕΠΥ όπου μάλιστα αναφέρεται ότι έχει ενεργοποιηθεί η φάση Β του σχεδίου Άρτεμις οφείλεις να προβείς στις απαραίτητες ενέργειες. Έλα μου όμως που ο φαρμακοποιός του Νοσοκομείου μας έχει άλλη άποψη. Έτσι αφού τα ΚΥ είναι αποκεντρωμένες μονάδες των Νοσοκομείων δεν χρειάζεται να έχουν τamiflu αν επιτρέψει ο Κύριος και κολλήσει κανείς στον πληθυσμό ευθύνης θα στείλουμε το ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο και ο καλός κύριος φαρμακοποιός θα του δώσει αν έχει βέβαια αφού όλα τα αντιικά που έχει είναι 10 κουτιά τamiflu. Και καλά και γω δεν γουστάρω να πλουτίσει κι άλλο η Roche αλλά αφού δεν πρόκειται να τα εφαρμόσουν τι μας παιδεύουν με έγγραφα και σάλτσες μπόλικες; Τέλος πάντων επειδή μου την έδωσε η συμπεριφορά και η άψογα τεκμηριωμένη άποψη του εν λόγω κυρίου επικοινώνησα με το ΕΚΕΠΥ όπου η υπέυθυνη ενημέρωσης τραβούσε τα μαλλιά της με αυτά που άκουγε!!! Τελικά συμβιβάστηκα να μου στείλει ένα εμβαλάγιο Tamiflu μετά από έγγραφη αίτηση από τον Δ/ντή του ΚΥ κι αφου υποσχέθηκα να το φυλάω μεχρι την τελευταία ρανίδα του αίματος μου.
Αγωνιστική Παρέμβαση:
Η τελευταία εικόνα που δίνει η παγκόσμια Οργάνωση Υγείας: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
πρώτη & καλύτερη:
Από το περιοδικό Science:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
D-Michalis:
Γράφει ο Δ. Βαρνάβας:
«Ο Υπουργός Υγείας συνταξίδεψε με το νεαρό που έπασχε από τη γρίππη Α. Την επομένη το Πανελλήνιο έμαθε το γεγονός, το έμαθε υποθέτουμε και ο Υπουργός που βρίσκονταν στη διάσκεψη του ΠΟΥ. Τι έκανε; αυτό που κάνει πάντα: χαιρετούρες με όλους τους Υπουργούς του κόσμου!
Μα είναι υπεύθυνη στάση πολίτη και Υπουργού να θέτει όλο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας σε κίνδυνο μετάδοσης της ασθένειας;»
Δεν το είχα δεί ότι μετά την ενημέρωσή του, είχε τέτοιες επαφές.
Αν είναι όντως έτσι, τότε ναι, εμπεδώσαμε τα μέτρα και θωρακίσαμε την κοινωνία από τη διασπορά!!!
Βρε παιδιά, το έχω ξαναπεί, με μερικούς ανθρώπους μου φαίνεται ότι είναι στραβός ο γιαλός και αυτός ο υπουργός συνεχώς προσπαθεί να με βεβαιώνει ότι ανήκει σε αυτούς !!!
Με τέτοιους προστάτες της δημόσιας υγείας τι τους θέλεις τους εχθρούς !!
Raptor:
Preparing for pandemic influenza
Guidance for GP practices
What to do now and in a pandemic
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση