ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Swine flu (Influenza A- H1N1)
Chris123GR:
Την πιο απλή και αθώα εκδοχή την σκέφτηκε άραγε κανείς ? Δηλαδή να μην περιλαμβάνεται το νέο στέλεχος (της νέας γρίπης) μέσα στο εποχιακό απλά γιατί δεν πρόλαβαν να το ενσωματώσουν και την ίδια στιγμή έπρεπε το εποχιακό να κυκλοφορήσει στην ώρα του ? ::)
Harper:
[[/quote]
Πουθενά δεν είπα ότι δεν πρέπει να γίνεται εμβόλιο της εποχιακής γρίπης σε επιλεγμένες ομάδες. Απλά, αναρωτιέμαι για τις συνέπειες του να γίνεται σε όλα τα παιδιά, που όλο και περισσότερο γίνεται της μόδας χωρίς να υπάρχει τέτοια σύσταση από το WHO αλλά από επιστημονικές εταιρίες.
Υπάρχει μια βασική αρχή στη ζωη Jack: για να βρεις την άκρη, ακολουθείς το δρόμο του χρήματος... Ξέρεις πολλούς αυτάρκεις οικονομικά επιστήμονες, επιστημονικά περιοδικά και ΜΜΕ;
Την γλυκοζυλιώμενη την χρησιμοποιούμε σαν δείκτη ρύθμισης αλλά δεν παύει χημικά να είναι ένας δείκτης κυτταρικής φθοράς από το σάκχαρο που προσκολλάται πάνω σε πρωτεϊνες και λιπίδια των κυττάρων και τα αποδιοργανώνει. Αλήθεια, εσύ τι γλυκοζυλιώμενη θα ήθελες να έχεις για τον εαυτό σου σε αυτή την περίπτωση;
[/quote]
Μα αν δεν κάνω λάθος η επανειλλημένη ερώτησή σου που δημιούργησε ένταση ήταν ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΕΠΟΧΙΑΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ,όχι γιατί να γίνεται το εποχιακο εμβόλιο σε μη ευπαθείς.Είχε μια γενίκευση που δημιούργησε σύχγυση και αν το κατάλαβα εγώ λάθος ζητώ συγνώμη.Δε νομίζω κανείς εδώ μέσα να προτείνει εποχιακό εμβόλιο σε ομάδες μη υψηλού κινδύνου...Μάλλον έθεσες λάθοσςτο ερώτημα...
Όσον αφορά τη βασική αρχή στη ζωή που μνημονεύεις ομολογώ πως δεν ανήκει καθόλου στη σφαίρα ηθικής και αξιών μου και με ξενίζει....Δεν ξέρω κατά πόσο για σένα αποτελεί αρχή αλλά από την άλλη κάθε αρχή...σεβαστή!Περί ορέξεως....
Για τη HBA1c δεν ξέρω να σου πω.Στοχεύω κάπου ανάμεσα στο 7 και 6,5 χωρίς πάντα να τα καταφέρνω.Δεν ξέρω αν μελλοντικά μας πουν πως αυτό είναι μπαρούφα αλλά προς το παρόν δεν μπορώ να κάνω αλλιώς...Ίσως να μην είμαι καλός ιατρός και τα guidelines να με βοηθούν...Υπάρχει ακι αυτή η άποψη ξέρεις πως τα guidelinew είναι για παπαγάλους...
Και μια και ρωτάμε...Αλήθεια εσυ το εμβόλιο για τη νέα γρίππη θα το κάνεις?Τι συστήνεις?Προσωπικά είμαι σε αδιέξοδο.Τι μου προτείνεις?.
Συμφωνώ απόλυτα με την τελευταία καταχώρηση του CRIS123...Με πρόλαβε...Τι πιο λογικό?
iGP:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤην πιο απλή και αθώα εκδοχή την σκέφτηκε άραγε κανείς ? Δηλαδή να μην περιλαμβάνεται το νέο στέλεχος (της νέας γρίπης) μέσα στο εποχιακό απλά γιατί δεν πρόλαβαν να το ενσωματώσουν και την ίδια στιγμή έπρεπε το εποχιακό να κυκλοφορήσει στην ώρα του ? ::)
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχει ένα σχετικό άρθρο, που ενισχύει αυτό που λες αγαπητέ Chris123, το οποίο επισυνάπτω (έχει γίνει επισήμανση, εκ μέρους μου, της παραγράφου, που προτείνει τί πρέπει να γίνει για να έχουμε πιο γρήγορα αντανακλαστικά).
Βέβαια, όπου θέλει η βιομηχανία, δείχνει εξαιρετική βιασύνη ;).
Δ. Κουναλάκης:
μμμ δεν μου φαίνονται τόσο αθώα τα πράγματα.... όσο κι αν τυπικώς είναι....
Η απόφαση για το περιεχόμενο του φετινού εμβολίου εποχιακής γρίπης για τον βόρειο ημισφαίριο πάρθηκε στις 12/02/2009
Εγγραφή ή Είσοδος
Ο ιός ΑΗ1Ν1/09 (ο famous) ταυτοποιήθηκε γονιδιακά (άρα και έτοιμος για εμβόλιο) στις 24/04/2009 λίγες αργότερα... Τα περιστατικά γνωστά από νωρίτερα... Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Να υποθέσω ότι ο WHO είναι απίστευτα γραφειοκρατικός οργανισμός; Μα είναι, είναι παγκοσμίως γνωστό.
Να υποθέσω ότι δεν σκέφτηκε ότι ένα αυξημένο κόστος εμβολίου θα σημαίνει απώλειες πόρων από τα υγειονομικά συστήματα... Μα δεν είναι η δουλειά τους. Τα χρονοδιαγράμματα πρέπει να τηρούνται με απόλυτη ακρίβεια, γιατί μεταξύ άλλων το flu vaccin είναι και economical business.
Όταν δηλώνω το πως λειτουργεί κάτι, δεν σημαίνει ότι το αποδέχομαι, jack, ούτε φιλοσοφικά, ούτε πολιτικά. δες το σαν κάτι που συμβαίνει...
Το εμβόλιο για τη νέα γρίπη, δεν θα το κάνω, για ένα απλό λόγο: Έχω δει τόσα ύποπτα κρούσματα με H1N1 χωρίς μάσκα να μου κάνουν αααααα ανοίγοντας το στόμα να τα εξετάσω που είμαι σίγουρος ότι έχω πλέον ανοσία....
Chris123GR:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤην πιο απλή και αθώα εκδοχή την σκέφτηκε άραγε κανείς ? Δηλαδή να μην περιλαμβάνεται το νέο στέλεχος (της νέας γρίπης) μέσα στο εποχιακό απλά γιατί δεν πρόλαβαν να το ενσωματώσουν και την ίδια στιγμή έπρεπε το εποχιακό να κυκλοφορήσει στην ώρα του ? ::)
--- Τέλος παράθεσης ---
Υπάρχει ένα σχετικό άρθρο, που ενισχύει αυτό που λες αγαπητέ Chris123, το οποίο επισυνάπτω (έχει γίνει επισήμανση, εκ μέρους μου, της παραγράφου, που προτείνει τί πρέπει να γίνει για να έχουμε πιο γρήγορα αντανακλαστικά).
Βέβαια, όπου θέλει η βιομηχανία, δείχνει εξαιρετική βιασύνη ;).
--- Τέλος παράθεσης ---
Το άρθρο (ευχαριστώ πολύ , ιδιαίτερα χρήσιμο) αναφέρει μεταξύ άλλων και το εξής :
Currently in the United States, all licensed
influenza vaccines are manufactured
in eggs. In general, 1 embryonated
chicken egg yields 1 dose of a typical trivalent
vaccine, composed of 3 strains and
totaling 45 mg of HA. This process has
been used for many decades and is dependent
on egg supply, in contrast to cellbased
vaccine production, for which the
substrate is continuously available.
Η παρατήρηση μου επ αυτού είναι ότι πρέπει να προχωρήσει η βιοτεχνολογία σε άλλους δρόμους έτσι ώστε και οι καημένες οι κοτούλες να μην υποφέρουν !
Πέραν της πλάκας είναι γεγονός ότι ΠΡΕΠΕΙ να εξελιχθεί η τεχνολογία παρασκευής εμβολίων !
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση