Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 03:48:53

Ψηφοφορία

Σκοπεύεστε να κάνετε το εμβόλιο για τη νέα γρίππη?

Σίγουρα ναι
7 (36.8%)
Το σκέφτομαι, μάλλον ναι
2 (10.5%)
Το σκέφτομαι, μάλλον όχι
3 (15.8%)
Σίγουρα όχι
7 (36.8%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 19

Η ψηφοφορία έληξε: 26 Νοεμβρίου 2009, 00:44:59

Αποστολέας Θέμα: Swine flu (Influenza A- H1N1)  (Αναγνώστηκε 135791 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

3 Μαρτίου 2011, 18:11:49
Απάντηση #255
Αποσυνδεδεμένος

alfie


Στους 134 έχουν φτάσει τα θύματα της νέας γρίπης στην χώρα μας, καθώς ακόμη δύο άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή. Οι ειδικοί από την πλευρά τους επιμένουν πως η εποχική γρίπη βρίσκεται σε πορεία ύφεσης στην χώρα μας, παραμένουν ωστόσο επιφυλακτικοί εξ’ αιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που ευνοούν την διάδοση των ιών.

Ειδικότερα και σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, τα δύο τελευταία θύματα της νέας γρίπης ήταν ασθενείς με ήδη βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό – έπασχαν από σακχαρώδη διαβήτη αλλά και αναπνευστικά νοσήματα μεταξύ άλλων -, συνεπώς διέτρεχαν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών επιπλοκών.

Στο μεταξύ, 102 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας μετά από μόλυνση τους από τον ιό Α(Η1Ν1).

Οι ειδικοί του Κέντρου από την πλευρά τους, διαπιστώνουν πως μειώνεται σταδιακά ο αριθμός των ασθενών των οποίων η υγεία εμφανίζει επιδείνωση, δεδομένου που τους κάνει να εκτιμούν πως η δραστηριότητα της νέας γρίπης καταγράφει πτωτική πορεία.

Παρόλα αυτά, διατηρούν επιφυλάξεις δεδομένου πως το κρύο των τελευταίων ημερών, δεν ευνοεί την κατάσταση. Αντίθέτα, όπως λένε, δημιουργεί της κατάλληλες συνθήκες ώστε να διαρκέσει περισσότερο από το σύνηθες η δραστηριότητα της γρίπης στην χώρα μας.



Έκκληση για εμβολιασμό

Έκκληση στους πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να εμβολιαστούν με το εποχικό εμβόλιο, έκανε ο υφυπουργός Υγείας κ. Χρήστος Αηδόνης από το βήμα της Βούλης.

Πιο συγκεκριμένα και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Αηδόνης τόνισε πως από πλευράς υπουργείου έχει γίνει ό,τι ήταν δυνατόν, ωστόσο το κράτος δεν μπορεί να υποχρεώσει τους πολίτες να εμβολιαστούν. Μάλιστα, έθιξε και το ζήτημα της εμβολιαστικής άρνησης από τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό της χώρας.

Επιπλέον, ο κ. Αηδόνης υποστήριξε ότι έχουν παραγγελθεί οι απαιτούμενες ποσότητες εμβολίων και αντι-ιικών φαρμάκων.

Οι δηλώσεις του αυτές, ανέβασαν ωστόσο τη «θερμοκρασία» στη Βουλή, με τον βουλευτή της ΝΔ κ. Κώστα Μαρκόπουλο να καταγγέλλει την Κυβέρνηση για ολιγωρία σε ό,τι αφορά την στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας αλλά και για «εκπτώσεις» σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των πολιτών για την εμβολιαστική τους κάλυψη.
Η απάντηση του κ. Αηδόνη ήταν άμεση, υπογραμμίζοντας πως η προηγούμενη κυβέρνηση ξόδεψε εκατοντάδες εκατομμύρια για ενημερωτική καμπάνια, η οποία ωστόσο δεν απέδωσε αφού οι πολίτες ούτε τότε εμβολιάστηκαν.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

4 Μαρτίου 2011, 22:01:50
Απάντηση #256
Αποσυνδεδεμένος

kdiwavvou


Παράθεση
«εκπτώσεις» σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των πολιτών για την εμβολιαστική τους κάλυψη


παρακαλώ όπως ρίξατε μια ματιά στον κάτωθι σύνδεσμο  :
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

σαφώς πρόκειται για εξειδικευμένη γνώση, απευθυνόμενη σε εξειδικευμένο ανανγωστικό κοινό
ενδεχομένως το ΚΕΕΛΠΝΟ να  δύναται  έκδοσης συστάσεων παρεμφερούς τύπου απευθυνόμενες σε λειτουργούς υγείας αλλά και προς το ευρύ κοινό, οι οποίες θα μπορούσαν να διοχετεύονται προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και δικτυακές πύλες ενημέρωσης. Σαφώς θα μπορύσε να προκύψει και δευτερογενές όφελος με τη μορφή ευγενικής χορηγείας της συγκεκριμένης πληροφορίας.
πολύ πιθανό να μπορούσε με υπουργική απόφαση  να παρακρατηθεί το σύνολο των πόρων που θα διακινούνταν για αυτές τις ευγενικές χορηγείες προς διοχέτευση στον χώρο [λ.χ εμβολιαμσό ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων] της υγείας ή ακόμη και προς  εξυγίανση


αυτό που μου έμεινε είναι το εξής :

Influenza A (H1N1) [160]
Influenza A (H3N2) [488]
Influenza B (B/Victoria/02/87 and B/Yamagata/16/88 lineages) [356]
Victoria Lineage [338]
Yamagata Lineage [18]
η αγάπη για τον κλάδο - συντεχνία δεν είναι η διασφάλιση της μη δυσφήμισης του κλάδου και μόνο [ όποιου κλάδου ] αλλά παράλληλα η συνεχής προσπάθεια να αποτελεί ο κλάδος κυρίως φορέα επιστημονικής σκέψης και δραστηριότητας και μετέπειτα φορέα τέχνης - επαγγέλματος

22 Μαρτίου 2011, 07:39:26
Απάντηση #257
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
N Engl J Med. 2011 Feb 17;364(7):638-47. Epub 2011 Feb 2.

Safety of influenza A (H1N1) vaccine in postmarketing surveillance in China.
Liang XF, Li L, Liu DW, Li KL, Wu WD, Zhu BP, Wang HQ, Luo HM, Cao LS, Zheng JS, Yin DP, Cao L, Wu BB, Bao HH, Xu DS, Yang WZ, Wang Y.

Chinese Center for Disease Control and Prevention, National Immunization Program, Beijing.


..............
.........................

CONCLUSIONS: No pattern of adverse events that would be of concern was observed after the administration of influenza A (H1N1) vaccine, nor was there evidence of an increased risk of the Guillain-Barré syndrome.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Αυγούστου 2011, 00:01:03
Απάντηση #258
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Η Γερμανία θα αποτεφρώσει περίπου 16 εκατομμύρια δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου για τον ιό H1N1 που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί, όπως ανακοίνωσαν οι περιφερειακές αρχές σήμερα, αν και είχε δαπανήσει περίπου 230 εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Το κρατίδιο Σαξονία-Άνχαλτ, που διαχειρίζεται τα αποθέματα των αντιγριπικών εμβολίων για λογαριασμό όλων των γερμανικών κρατιδίων, αναζητά μία εταιρεία επεξεργασίας απορριμμάτων, διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος του περιφερειακού υπουργείου Κοινωνικών Υποθέσεων.

Συνολικά η Γερμανία είχε αγοράσει 28 εκατομμύρια δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου προς 230 εκατομμύρια ευρώ.

Κάθε κρατίδιο διαχειρίστηκε ένα μέρος των αποθεμάτων των εμβολίων και κάποια από αυτά έχουν ήδη απαλλαγεί από τα επιπλέον εμβόλια, επεσήμανε ο εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Γερμανία είχε προσπαθήσει στο παρελθόν να πουλήσει ένα μέρος των αποθεμάτων της, όμως καμία χώρα δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον να τα αγοράσει.

Λιγότερο από το 10% του πληθυσμού της Γερμανίας δέχθηκε να εμβολιαστεί εξαιτίας κυρίως της μεγάλης δυσπιστίας προς το εμβόλιο.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

21 Φεβρουαρίου 2012, 16:20:32
Απάντηση #259
Αποσυνδεδεμένος

anastasios theodoridis

Ιατροί
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Εχασε τη ζωή του από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη ένα αγοράκι ηλικίας περίπου 6 ετών που φοιτούσε σε νηπιαγωγείο δήμου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Υποψίες ότι μπορεί η λοίμωξη να οφειλόταν στον ιό Η1Ν1 προέκυψαν από τα αποτελέσματα της νεκροψίας.

Οπως ανέφερε στο ΑΠΕ ο ιατροδικαστής, Ματθαίος Τσούγκας, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία την περασμένη Δευτέρα, οι πνεύμονες του παιδιού παρουσίαζαν πύκνωση με συνέπεια να μην μπορεί να αναπνεύσει και να καταλήξει από ανακοπή.

«Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν ότι ο θάνατος προήλθε από ραγδαία εξελισσόμενη ιογενή λοίμωξη, η οποία ενδεχομένως να οφείλεται και στον ιό Η1Ν1, αλλά θα πρέπει να βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι υποψίες», είπε ο κ Τσούγκας.

Στο μεταξύ δείγματα από το πτώμα του άτυχου παιδιού εξετάζονται προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχε προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1. Οπως ανέφερε ο διευθυντής ΕΣΥ της Α΄Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Αντώνης Σοφός, τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα βγουν σε 20 ημέρες, ενώ σήμερα ελήφθησαν δείγματα από τα μέλη τής οικογένειας του παιδιού προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από τον ιό και τα αποτελέσματα θα βγουν την προσεχή Παρασκευή.

Να σημειωθεί ότι το άτυχο παιδί προσβλήθηκε από τη λοίμωξη την περασμένη Τρίτη, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και είχε πόνους στους μύες και στις αρθρώσεις. Αρχικά εξετάστηκε από ιδιώτη γιατρό, στη συνέχεια οι γονείς του το πήγαν στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας και μετά σε ιδιωτική κλινική όπου και κατέληξε την περασμένη Παρασκευή.
Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο.....
Θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα κερδίσει λόγω πείρας!!!

24 Μαΐου 2012, 09:51:59
Απάντηση #260
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
BMJ, 02 May 2012.
Vaccination against pandemic A/H1N1 2009 influenza in pregnancy and risk of fetal death: cohort study in Denmark.

.............
....................
Conclusion This large cohort study found no evidence of an increased risk of fetal death associated with exposure to an adjuvanted pandemic A/H1N1 2009 influenza vaccine during pregnancy.


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 24 Μαΐου 2012, 10:05:24 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

8 Ιανουαρίου 2013, 14:11:01
Απάντηση #261
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Health Daily 07/01/2013.

ΠΕΚΙΝΟ: ΝΕΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ
ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ H1N1


Σηµαντική αύξηση τα τελευταία πέντε χρόνια

∆ύο γυναίκες έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες δέκα ηµέρες στο Πεκίνο
εξαιτίας της γρίπης H1N1. Αναλυτικότερα, µια 65χρονη καρκινοπαθής έχασε τη
ζωή της την περασµένη Παρασκευή, ενώ στις 27 ∆εκεµβρίου απεβίωσε από την
ίδια αιτία και µια 22χρονη εργάτρια.  Οι περιπτώσεις γρίπης στο Πεκίνο βρίσκονται
στο υψηλότερο επίπεδο τους τα τελευταία πέντε χρόνια ενώ ο ιός H1N1 είναι ο
πιο συνηθισµένος σύµφωνα µε τον Deng Ying, ∆ιευθυντή του Κέντρου Ελέγχου
Ασθενειών και Πρόληψης της χώρας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η αύξηση των περιπτώσεων συµπίπτει µε ρεκόρ χαµηλών
θερµοκρασιών στο Πεκίνο αλλά και σε πολλές πόλεις της Κίνας.
Σηµειώνεται ότι ο H1N1 αποτελεί ιό της γρίπης των χοίρων που θεωρείται
υπεύθυνος για την πανδηµία που ξέσπασε το 2009, και η οποία ξεκίνησε στις ΗΠΑ
και το Μεξικό και εξαπλώθηκε µέσα σε έξι εβδοµάδες σε ολόκληρο τον κόσµο.
Ο Παγκόσµιος Οργανισµός Υγείας (ΠΟΥ) εκτιµάει ότι ο αριθµός θανάτων
παγκοσµίως από τη συγκεκριµένη πανδηµία άγγιξε τους 18.500.
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

10 Ιανουαρίου 2013, 20:19:45
Απάντηση #262
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Health Daily  09/01/2013.

ΚΕΕΛΠΝΟ:
ΝΕΟ ΘΥΜΑ
ΑΠΟ ΤΗ ΓΡΙΠΗ

  Το πρώτο για φέτος
Κατέληξε τελικά άτοµο το οποίο
νοσηλεύτηκε τις προηγούµενες ηµέρες
σε µονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς
είχε προσβληθεί από τη γρίπη τύπου Β.
Αναλυτικότερα, σύµφωνα µε το Κέντρο
Ελέγχου και Πρόληψης Νοσηµάτων
(ΚΕΕΛΠΝΟ), το εν λόγω περιστατικό
αποτελεί το πρώτο θύµα από τη γρίπη
για τη φετινή χρονιά.
Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί του
ΚΕΕΛΠΝΟ, από τα τέλη του 2012
άρχισε να παρατηρείται µία αύξηση
των επισκέψεων στο γιατρό µε
γριπώδη συνδροµή. Από τις αρχές
του περασµένου Οκτωβρίου, έχουν
αποµονωθεί δύο επιβεβαιωµένα
κρούσµατα γρίπης.
Ωστόσο, οι επιστήµονες εµφανίζονται
καθησυχαστικοί, καθώς θεωρούν
ότι η δραστηριότητα της γρίπης
στη χώρα µας κινείται σε χαµηλά
επίπεδα. Παράλληλα, οι επιστήµονες
υποστηρίζουν ότι η θνησιµότητα
κυµάνθηκε στα πλαίσια της
αναµενόµενης
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Ιανουαρίου 2013, 14:14:38
Απάντηση #263
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
NEJM,  16/01/2013.

Risk of Fetal Death after Pandemic Influenza Virus Infection or Vaccination.

..........
................
CONCLUSIONS
Pandemic influenza virus infection in pregnancy was associated with an increased risk of fetal death. Vaccination during pregnancy reduced the risk of an influenza diagnosis. Vaccination itself was not associated with increased fetal mortality and may have reduced the risk of influenza-related fetal death during the pandemic. (Funded by the Norwegian Institute of Public Health.)

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Ιανουαρίου 2016, 18:42:04
Απάντηση #264
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
18/01/2016

9 θάνατοι από γρίπη, 39 σε ΜΕΘ - Στους ασθενείς κυριαρχεί το πανδημικό στέλεχος Η1Ν1

Σε 9 ανέρχονται οι νεκροί από την εποχική γρίπη την Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ. Οι τρεις θάνατοι που σημειώθηκαν σήμερα, αφορούν ηλικιωμένους, ενώ μία 92χρονη κατέληξε εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.
Σήμερα σε ΜΕΘ νοσηλεύονται 39 άτομα ενώ συνολικά εδώ και 4 εβδομάδες που έχει ξεκινήσει το κύμα της γρίπης, έχουν νοσηλευθεί σε ΜΕΘ 57 άτομα. Το σύνολο των ασθενών φέρει το πανδημικό στέλεχος Η1Ν1 (που κυριαρχούσε και το 2009), ενώ σε όσους δεν έχει ταυτοποιηθεί ο τύπος είναι Α.
Από την αρχή που ξεκίνησε η γρίπη, οι λοιμωξιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ, τονίζουν ότι εφέτος ο ιός είναι επιθετικός και ότι προτιμά κυρίως νέες ηλικίες. Να σημειωθεί, ότι ο μέσος όρος ηλικίας που πλήττεται από τον ιό της γρίπης, είναι 53 ετών. Γενικότερα, σύμφωνα με τον Λοιμωξιολόγο του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Παθολογίας στην Ιατρική Σχολή Αθηνών Σωτήρη Τσιόδρα, το 70% των ατόμων που νοσηλεύονται είναι κάτω των 60 ετών.
Εν τω μεταξύ, την έντονη ανησυχία του σχετικά με την υγειονομική θωράκιση της χώρας, για την επιδημία της γρίπης που έχει ήδη ξεκινήσει και πρόκειται να διαρκέσει μέχρι τον Απρίλιο, εκφράζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας.
Είναι η πρώτη χρονιά φέτος που δεν υπήρξαν εκστρατείες ενημέρωσης, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό, με αποτέλεσμα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού να είναι ιδιαίτερα χαμηλή, τονίζει ο ΙΣΑ, προσθέτοντας, ότι την ίδια ώρα, το Δημόσιο σύστημα υγείας καταρρέει, με τις δομές, τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας περίθαλψης, να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η αναμενόμενη εμφάνιση περιστατικών με βαριές επιπλοκές, θα επιβαρύνει σημαντικά τις υπάρχουσες δομές που λειτουργούν οριακά.


Πηγή: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

18 Ιανουαρίου 2016, 22:37:56
Απάντηση #265
Αποσυνδεδεμένος

Loumakis

Επώνυμοι
 Οι γενικοί γιατροί μπορούμε να προσφέρουμε πολλά στον τομέα της πρόληψης χορηγώντας συμπληρώματα βιταμίνης D. Η έλλειψη και η ανεπάρκεια βιταμίνης D σχετίζονται με ευπάθεια στη γρίπη και μεγαλύτερο κίνδυνο επιπλοκών απο αυτή.

  Παραθέτω σχετική ανασκόπηση για τη σχέση γρίπης και βιταμίνης D.

 Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

  και χαρακτηριστικό απόσπασμα:

     Key points from the research

    -People who get influenza are more likely to have low levels of vitamin D.
   - Vitamin D can help reduce inflammation caused by the influenza virus and increase the number of antimicrobial proteins that fight against viruses.
    - Influenza infections increase during the winter, which is when vitamin D levels are known to decrease in the population.
    - Some experiments have shown that taking vitamin D supplements can reduce the chances of getting influenza.
    - Having high levels of vitamin D may help decrease recovery time from an influenza infection.
    - Some researchers recommend higher vitamin D levels to protect against influenza.
"Οσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας άς έχωσι. Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία" (Ανδρέας Κάλβος, ωδή εις Σάμον)
   Συμπέρασμα: η πατρίδα δεν μπορεί να περιμένει σωτηρία απο ενάρετους δειλούς, θα πρέπει να το λέει και η καρδιά τους.

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2469 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 26 Ιανουαρίου 2009, 12:17:49
από Raptor
0 Απαντήσεις
2471 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Νοεμβρίου 2009, 15:57:15
από Raptor
6 Απαντήσεις
6635 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Φεβρουαρίου 2012, 21:12:16
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
2325 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Σεπτεμβρίου 2012, 08:46:47
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3222 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Οκτωβρίου 2019, 21:22:53
από Argirios Argiriou