Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
10 Απριλίου 2021, 18:34:02

Αποστολέας Θέμα: 29-9-2019 Tο νέο ΔΣ του ΕΟΠΥΥ.  (Αναγνώστηκε 14159 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

30 Σεπτεμβρίου 2019, 18:20:13
Αναγνώστηκε 14159 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
29-09-2019

Ορίσθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ με απόφαση του υπουργού υγείας Βασίλη Κικίλια, μέλος του οποίου ,ανάμεσα στους άλλους ,είναι ο κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος  Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας .
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ έχει ως εξής :

Βασιλική Φακουκάκητου Ιωάννη, Προϊσταμένη της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας, τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την Παρασκευή Καψιώχα του Γεωργίου, Προϊσταμένη της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού Νομικών Προσώπων του Υπουργείου Υγείας, σε αντικατάσταση των Φράγκου Καλλιόπης του Γεωργίου, η οποία υπέβαλε παραίτηση και Μπούργαλη Παύλου του Γρηγορίου λόγω λύσης της υπαλληλικής του σχέσης

Παναγιώτη Πρεζεράκο του Ηλία, Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Ιωάννη Κωτσιόπουλο του Αναστασίου, Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, σε αντικατάσταση των Κλεόβουλου Αλεξιάδη του Βύρωνα, και Κωνσταντίνου Γαλανάκη του Γεωργίου, λόγω υποβολής παραιτήσεων εκ μέρους τους.

Σταύρο Κουράκοτου Βασίλειου, ιατρό, τακτικό μέλος, με αναπληρωτή του τον Γεώργιο Κρητικό του Δημητρίου, Γεωπόνο, σε αντικατάσταση των Ηλία Παπαδόπουλου του Γεωργίου και Ευάγγελου Τριγώνη του Ζαχαρία, λόγω υποβολής παραιτήσεων εκ μέρους τους.

Μαρία Γεωργίουτου Δημητρίου, υπάλληλο του Υπουργείου Οικονομικών, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτριά της την Ελένη Τρίμμη του Ιωάννη, απόφοιτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, σε αντικατάσταση των Ψαλτάκου Μιχαήλ του Γρηγορίου, και Παναγιώτη Καλαρά του Γεωργίου.

Η Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη του Εμμανουήλ, η οποία διορίστηκε με τη μνημονευόμενη στο ως άνω στοιχείο 2γ απόφαση, ορίζεται Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και αναπληρώνεται στα καθήκοντά της από το τακτικό μέλος, Μαρία Γεωργίου του Δημητρίου.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 2 Οκτωβρίου 2019, 13:46:54 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

4 Οκτωβρίου 2019, 20:05:10
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αποκλειστικό: ΕΟΠΥΥ: ‘Μουδιασμένος’ ο Πλαγιαννάκος στην επίσημη πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ.

της Νικολέτας Ντάμπου
Σε θετικό κλίμα διεξήχθη,χθες,η πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ αλλά ο Πρόεδρος του οργανισμού Βασίλης Πλαγιαννάκος ήταν λιγομίλητος και ‘’ μουδιασμένος ‘’, λαμβάνοντας το προβάδισμα στην συζήτηση η αντιπρόεδρος Θεανώ Καρποδίνη , σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Στην πρώτη συνεδρίαση του νέου ΔΣ του ΕΟΠΥΥ που διορίσθηκε πρόσφατα από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, υπήρχε απαρτία και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Βασίλης Πλαγιαννάκος καθώς και η Αντιπρόεδρος Θεανώ Καρποδίνη αλλά και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, του Υπουργείου Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος καθώς και η κ. Βασιλική Φακουκάκη Προϊσταμένη της Δ/νσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Υγείας καθώς και ο κ. Σταύρος Κουράκοτος τακτικό μέλος αλλά και η κ. Μαρία Γεωργίου υπάλληλος του Υπουργείου Οικονομικών, τακτικό μέλος καθώς 4 μέλη του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ. Η θέση του Μιχαήλ Βλασταράκου πρώην  πρόεδρου του ΠΙΣ, παραμένει κενή και συζητήθηκε στην εν λόγω συνεδρίαση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την αντικατάσταση του, με κάποιο άλλο εκπρόσωπο των γιατρών .
Αξίζει να σημειώσουμε , ότι είναι πολύ θετικό που συγκροτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΕΟΠΥΥ από ανθρώπους που γνωρίζουν τα θέματα και θα μπορούν να λαμβάνονται αποφάσεις υπεύθυνα και άμεσα καθώς είχε προκύψει σοβαρό πρόβλημα , όπως σας είχαμε γράψει στο Healthweb – Διαβάστε εδώ : Αναγκαίος ο άμεσος διορισμός του νέου ΔΣ στον ΕΟΠΥΥ, αφού λαμβάνονταν αποφάσεις από ένα μικρό αριθμό μελών , μετά τις  παραιτήσεις των μελών που προερχόντουσαν από την κυβέρνηση ΣυΡιζΑ και οι οποίοι δεν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις , με αποτέλεσμα η ευθύνη της λήψης αποφάσεων να πέφτει στις «πλάτες» των λίγων ενεργών μελών του διοικητικού συμβουλίου .
Ειδικότερα , κατά την χθεσινή συνεδρίαση που διήρκησε περίπου 6 ώρες από τις τρεις το μεσημέρι έως τις εννέα το βράδυ, συζητήθηκαν κυρίως θέματα που αφορούν στους ασθενείς τα οποία μεταξύ άλλων αφορούν τόσο στα φάρμακα τους αλλά και τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα που χρειάζονται όσο και την ανάγκη κάποιων να μεταβούν στο εξωτερικό κ.α , σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Healthweb .
Τα θέματα των συμβάσεων και των διαγωνισμών δεν μπήκαν στο τραπέζι της χθεσινής συνεδρίασης ,ωστόσο, το ΔΣ θα τα ‘’αγγίξει’’ στην επόμενη συνεδρίαση καθώς και το clawback .

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
9569 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Μαρτίου 2019, 14:36:57
από Argirios Argiriou
27 Απαντήσεις
36065 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Σεπτεμβρίου 2020, 22:19:51
από Διαγραμμένος
0 Απαντήσεις
14737 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Αυγούστου 2019, 16:07:15
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3034 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14 Οκτωβρίου 2019, 22:35:47
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
12803 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Νοεμβρίου 2019, 10:03:02
από Argirios Argiriou