Γενικά > Νομικά θέματα

Πώς βγάζουμε Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας ( ΕΚΑΑ ) μέσω του ΤΣΑΥ (ΕΤΑΑ).

(1/6) > >>

Argirios Argiriou:
Τηλεφώνησα χθες στο παράρτημα του ΤΣΑΥ Θεσσαλονίκης και ρώτησα για την διαδικασία που ακολουθούμε για να βγάλουμε Ευρωπαική Κάρτα Ασφάλισης Ασθενείας (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ).

Μου είπαν λοιπόν τα εξής:

1) Συμπληρώνουμε την αίτηση την οποία επισυνάπτω και σε pdf σε αυτό το μήνυμα.
Οδηγίες για την συμπλήρωση της αίτησης επισυνάπτω επίσης σε δεύτερο pdf σε αυτό το μήνυμα.

2) Κάνουμε μια φωτοτυπία του ατομικού βιβλιαρίου ασθενείας μας στο ΤΣΑΥ (είναι το βιβλιάριο εκείνο στο οποίο ένας άλλος Ιατρός που μας εξετάζει αν αρρωστήσουμε, μπορεί να κόψει χαρτάκι επίσκεψης). Από το ατομικό βιβλιάριο ασθενείας χρειάζεται να κάνουμε φωτοτυπία μόνο το εξώφυλο, την σελίδα που γράφει τα στοιχεία μας, και την σελίδα που προκύπτει ότι το βιβλιάριο είναι θεωρημένο για το τρέχον έτος.

3) Κάνουμε μια φωτοτυπία της Αστυνομικής μας Ταυτότητος ή του Διαβατηρίου μας (ανάλογα με το ποιο από τα δύο σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε όταν θα ταξιδέψουμε στην Ευρωπαική Ένωση).

Τα παραπάνω τα στέλνουμε με φαξ στο ΤΣΑΥ. Στην περίπτωση αυτών που μένουν στην βόρεια Ελλάδα τα στέλνουμε στο παράρτημα ΤΣΑΥ Θεσσαλονίκης, που έχει τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας:

ΕΤΑΑ (πρώην ΤΣΑΥ), Τμήμα Περίθαλψης,
Λ.ΣΟΦΟΥ 1-ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ,
ΤΚ 546 26 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

( Fax: 2310 - 51 81 01 και τηλέφωνα: 2310 – 513 452  ή  2310 – 513 458 στην κ. Φουντουκίδου ).

EzeΤΡΟΛ:
Να ΄σαι καλά, Αργύρη.
Πήγα σήμερα στο ΤΣΑΥ και την έβγαλα, με τις οδηγίες ακριβώς που ανέφερες στο παραπάνω ποστ.
Πρόκειται για την κάρτα που μας φέρνουν οι ξένοι ασφαλισμένοι προκειμένου να συνταγογραφήσουμε τα φάρμακα τους, αυτή με τον μεγάλο logic number, που μας κάνει να κατεβάζουμε καντήλια (από μέσα μας) όταν τον αντιγράφουμε στο συνοδευτικό δελτίο-φωτοτυπία Α4 (αφού έχουμε φάει τον κόσμο να βρούμε ένα.)

Να προσθέσω ότι:
- παρέλαβα την κάρτα μου εκείνη τη στιγμή
- η κάρτα λήγει στις 31/12 του τρέχοντος έτους
- για επανέκδοση της, επαναλαμβάνεται η ίδια διαδικασία απ΄την αρχή

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα ΄σαι καλά, Αργύρη.
Πήγα σήμερα στο ΤΣΑΥ και την έβγαλα, με τις οδηγίες ακριβώς που ανέφερες στο παραπάνω ποστ.
Πρόκειται για την κάρτα που μας φέρνουν οι ξένοι ασφαλισμένοι προκειμένου να συνταγογραφήσουμε τα φάρμακα τους, αυτή με τον μεγάλο logic number, που μας κάνει να κατεβάζουμε καντήλια (από μέσα μας) όταν τον αντιγράφουμε στο συνοδευτικό δελτίο-φωτοτυπία Α4 (αφού έχουμε φάει τον κόσμο να βρούμε ένα.)

Να προσθέσω ότι:

--- Τέλος παράθεσης ---

Σε ευχαριστώ και εγώ Διακομιστή για τις συμπληρωματικές πληροφορίες.

ZArk:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα ΄σαι καλά, Αργύρη.

Να προσθέσω ότι:

--- Τέλος παράθεσης ---

Φίλε Διακομιστή,
εσείς συμπληρώνετε κάποιο δελτίο όταν εξετάζετε Ευρωπαίους? Μπορείς να επισυνάψεις το δελτίο αυτό? Κάποτε κυκλοφόρησε ενα δελτίο στο Κ.Υ. άλλα εν συνεχεία μας είπαν οτι δεν χρειάζεται.
Ξέρεις κάτι παραπάνω?

EzeΤΡΟΛ:
Το συμπληρώνουμε ακόμη; Ξέρει κανείς αν καταργήθηκε;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση