Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 13:50:20

Αποστολέας Θέμα: ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ-ΔΥΣΕΠΙΛΥΤΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ  (Αναγνώστηκε 63108 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

12 Οκτωβρίου 2019, 03:29:32
Αναγνώστηκε 63108 φορές
Αποσυνδεδεμένος

AthanasiosL


Καλήσπερα σε όλους.
Σε λιγες εβδομαδες διοριζομαι για να κανω το γενικο κομματι της παθολογικης ογκολογιας,ητοι 2 χρονια παθολογια,σε περιφερειακο νοσοκομειο.Χθες εκανα τα χαρτια μου για παθολογικη ογκολογια,οταν και ανεβηκε στη διαυγεια το φεκ διορισμου μου.
Παρολα αυτα,σκεφτομουν πολυ σοβαρα,και πλεον εχω σχεδον αποφασισει οτι θελω να αλλαξω ειδικοτητα.Θελω λοιπον να κανω ακτινοθεραπευτικη ογκολογια,η οποια εχει 3 μηνες παθολογια.Οι αποριες μου ειναι οι εξης: Μπορω να αλλαξω?Και αν ναι,θα εχω καποια μισθολογικη επιπτωση,δεδομενου οτι δεν εχω πληρωθει ακομα?
Επισης για την ακτινοθεραπευτικη ογκολογια γραφει οτι ειναι ενιαια τοποθετηση.Θα μου αναγνωριστει ενα 3μηνο παθολογιας στην περιφερεια μιας και το εχω ηδη δηλωσει για τους σκοπους της 1ης ειδικοτητας που ηθελε 2 χρονια?
Και κατι ακομα αν γινεται να απαντηθει.Απαξ και τελειωσω ειδικοτητα,μια οποιαδηποτε.Είναι δυνατο να δουλεψω σαν αγροτικος ιατρος επ αοριστον,μεχρι να διοριστω καπου ως ειδικος?Σας ευχαριστω εκ των προτερων,η οποιαδηποτε βοηθεια θα ηταν απειρα σημαντικη.

12 Οκτωβρίου 2019, 14:42:57
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


- Κάνεις το 3μηνο στην παθολογία (με το διορισμό που λες ότι αναμένεται) και μετά παραιτείσαι (παίρνεις βεβαιώσεις για τους 3 μήνες της παθολογίας), ακυρώνεις αίτηση ογκολογίας και κάνεις αίτηση για την ακτινοθεραπευτική. Παράλληλα κάνεις αίτηση στο ΚΕΣΥ (με τις βεβαιώσεις της παθολογίας) να σου αναγνωριστεί αυτό το τρίμηνο για ακτινοθεραπευτική. Οπότε όταν διοριστείς για την ακτινοθεραπευτική θα σου ρθει και η αναγνώριση από το ΚΕΣΥ και θα κάνεις 3 μήνες λιγότερους συνολικά.
- Εναλλακτικά, αρνείσαι διορισμό στην παθολογία, ακυρώνεις αίτηση για ογκολογία και κάνεις αίτηση για ακτινοθεραπευτική, οπότε κάνεις όλο το χρόνο ακτινοθεραπευτικής (και την παθολογία μέσα ως ενιαία)
- Μπορείς να κάνεις το λεγόμενο αγροτικό "επί θητεία". Θεωρητικά είναι επ' αόριστον αρκεί να βρίσκεις θέσεις για να κάνεις. Να ξέρεις ότι με το ισχύον νομικό πλαίσιο ο υπόχρεος προηγείται του "επί θητεία", δηλαδή αν μία θέση τη διεκδικήσουν υπόχρεος (δηλαδή δεν έχει κάνει αγροτικό)  και επί θητεία (που έχει κάνει τον 1 αρχικό "υποχρεωτικό" χρόνο και θέλει να ξανακάνει), προηγείται ο υπόχρεος. Επομένως ο επι θητεία πρέπει να βρει θέσεις που δεν θα τις διεκδικήσει υπόχρεος και οι άλλοι επί θητεία, αν τις διεκδικήσουν, να έχουν λιγότερα μόρια από εκείνον.

Εσύ έχεις κάνει αγροτικό; Αν ναι, δεν αναγνωρίζεται παθολογία από το αρχικό μήνα άσκησης;
« Τελευταία τροποποίηση: 12 Οκτωβρίου 2019, 16:00:48 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

12 Οκτωβρίου 2019, 14:45:06
Απάντηση #2
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Είναι όπως τα γράφει ο συνάδελφος κ. Σκουφαλος. Προσωπικά είχα αλλάξει από Αιματολογια σε Παθολογία ακολουθώντας την πρώτη οδό.
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

17 Οκτωβρίου 2019, 00:24:16
Απάντηση #3
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος


Ακολουθεί ανάλυση της τεχνικής Hit and Run σε φόρουμ:
-   Έχεις κάποιες (δυσεπίλυτες τις χαρακτηρίζεις) απορίες
-   Κάνεις εγγραφή σε ένα φόρουμ (03:21 π.μ.)
-   Αναρτάς αμέσως τις απορίες (03:31 π.μ.)
-   Έκτοτε δεν ξανακάνεις σύνδεση αλλά μπαίνεις ως επισκέπτης και ελέγχεις τις όποιες απαντήσεις.
-   Αν οι απαντήσεις σε καλύπτουν δεν συνδέεσαι ούτε για να απαντήσεις σε ερωτήματα που σου θέτουν, ούτε για να πεις ένα ευχαριστώ (χωρίς να το ζητάει φυσικά κανείς)
Job done.

19 Οκτωβρίου 2019, 00:15:15
Απάντηση #4
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν νομίζω να υπάρχουν περισσότερο παρτάκηδες άτομα απ΄τους γιατρούς.

Αυτό νομίζω είναι πταίσμα μπροστά σε κάτι άλλα που μένουν στις λίστες αναμονών για ειδικότητα, φεύγουν έξω, "ξεχνούν" να παραιτηθούν με ένα μόνο fax, προφανώς σκόπιμα, απαυτώνοντας τον επόμενο στην λίστα και διαταράσσοντας την λειτουργία Κλινικών επί 5 μήνες.

Και αυτό από άτομα που ξέφυγαν απ την ελληνική πραγματικότητα (παρολ' αυτά θα παραμένουν για πάντα Ελληνέζοι που λέει και μια φίλη), αν και από τέτοια άτομα εχω δει τα χειρότερα στο ΕΣΥ...

Στο δε άλλο ιατρικό φόρουμ μας τα έχουν κάνει τσουρέκια σε ένα νήμα κάποιοι που κατέθεσαν δικαιολογητικά για τα ΤΕΠ, βασικά πότε θα διοριστούν, παλαιότερα το έκαναν για το υποχρεωτικό αγροτικό, πολύ παλαιότερα για εξετάσεις ΔΙΚΑΤΣΑ.

Δλδ βλέπεις ενεργά άτομα να σχολιάζουν ΟΤΑΝ καίγεται η γούνα τους.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
8 Απαντήσεις
57526 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 5 Ιουλίου 2017, 12:32:31
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
2 Απαντήσεις
65476 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17 Φεβρουαρίου 2018, 09:24:43
από tsiath
1 Απαντήσεις
59946 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19 Οκτωβρίου 2019, 22:35:27
από Αδαμάντιος Σκούφαλος
0 Απαντήσεις
41381 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 18 Ιουλίου 2021, 16:16:08
από ckaina
5 Απαντήσεις
25539 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 8 Ιουλίου 2022, 14:33:40
από Όμηρος