ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Πως θα ερμηνεύατε τον συνδυασμό δεικτών ηπατίτιδας Β που επισυνάπτεται;
iceman:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚι εγώ έτσι έχω μάθει, αντίσωμα επιφανείας με core ίσον νόσηση, χωρίς ίσον εμβολιασμός,
Βέβαια ενδιαφέρον που αποκαλεί αρνητικό το 1.83 κι έχει τιμή αναφοράς μεγαλύτερο του 1... περίεργο
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομιζω ο schumifer εκανε την πιο σωστη επισημανση.
Το anti-Hbc φαινεται να ειναι θετικο.
StGeorg:
Μετά από ψάξιμο, αν διαβάζω το παρακάτω σωστά, το anti-HBc είναι όντως αρνητικό όταν είναι >1.
Οπότε το μόνο που είναι θετικό στο παραπάνω φαίνεται να είναι το anti-HBs.
Όσο για το πότε βγήκε στην αγορά, νομίζω γύρω στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του '80.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓυναίκα 79 ετών με αδενοκαρκίνωμα μήτρας. Κάνει αυτές τις εξετάσεις πριν ξεκινήσει ο Ογκολόγος θεραπεία. Η ασθενής δεν θυμάται να έχει εμβολιαστεί ποτέ κατά της Ηπατίτιδας Β.
Δεν ταιριάζει με κανέναν από τους συνδυασμούς που περιγράφονται εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα πρότεινα κάτι απλό: Επανάληψη.
Μου έχει τύχει τουλάχιστον μία φορά οι δείκτες να είναι διαφορετικοί (από διαφορετικό εργαστήριο).
Επίσης μπορεί να υπάρχει η περίπτωση χρήσης ακατάλληλου αντιδραστηρίου ώστε να μην ανιχνευθεί π.χ. ένα θετικό antiHBcAb που είναι και η πιο πιθανή κατάσταση στην περίπτωσή μας.
GirousisN:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓυναίκα 79 ετών με αδενοκαρκίνωμα μήτρας. Κάνει αυτές τις εξετάσεις πριν ξεκινήσει ο Ογκολόγος θεραπεία. Η ασθενής δεν θυμάται να έχει εμβολιαστεί ποτέ κατά της Ηπατίτιδας Β.
Δεν ταιριάζει με κανέναν από τους συνδυασμούς που περιγράφονται εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα πρότεινα κάτι απλό: Επανάληψη.
Επίσης μπορεί να υπάρχει η περίπτωση χρήσης ακατάλληλου αντιδραστηρίου ώστε να μην ανιχνευθεί π.χ. ένα θετικό antiHBcAb που είναι και η πιο πιθανή κατάσταση στην περίπτωσή μας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συμφωνώ απόλυτα. Επί αμφιβολίας μπορεί να γίνει και HBV DNA.
Μία αιτία για την πιθανή αρνητικοποίηση του antiHBcAb είναι και η ανοσοκαταστολή της ασθενούς λόγω της κακοήθειας.
Immune Suppression as the Etiology of Failure To Detect Anti-HBc Antibodies in Patients with Chronic Hepatitis B Virus Infection.
Εγγραφή ή Είσοδος
Argirios Argiriou:
Σήμερα μου ήρθε και ένα επιπλέον αποτέλεσμα.
Δεν ανιχνεύτηκε HBV DNA.
( Τι σημαίνει αυτό; )
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση