ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συνέδρια - Εκπαιδευτικές συναντήσεις

Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία για Γενικούς Ιατρούς.

(1/1)

Argirios Argiriou:
Αντιγράφω, μετά από άδειά του, ανάρτηση στις 04/02/2020 στο facebook, του συναδέλφου Γενικού Ιατρού Μανώλη Μεραμβελιωτάκη από την Κρήτη:

Πριν ένα χρόνο τέλειωσα το 2ετές σεμινάριο θεωρητικής εκπαίδευσης στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία (CBT - Cognitive Behavioiural Therapy) στην Ιατρική Σχολή Ηρακλείου. Φυσικά σκοπός μου δεν ήταν να γίνω (ψυχο)θεραπευτής, αλλά να μάθω όσα μπορώ, έστω θεωρητικά, για την καλύτερη κατά τη γνώμη μου μέθοδο που βοηθάει ν' αλλάζουμε συμπεριφορές στους ασθενείς μας (το "lifestyle modifications" που λένε στην αρχή όλες οι κατευθυντήριες οδηγίες). Να πάω ένα βήμα παραπέρα δηλαδή από το να λέω "ααα, πρέπει να χάσεις βάρος" ή "μη μου αγχώνεσαι" κτλ.
Με χαρά πληροφορήθηκα πως ακριβώς για εμάς τους Γενικούς Οικογενειακούς Ιατρούς δημιουργήθηκε από την ίδια ομάδα του καθηγητή Ψυχιατρικής κου Βγόντζα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με έμφαση στις δεξιότητες του CBT. Πολύ μικρότερης διάρκειας (και τιμής), στοχευμένο σε συγκεκριμένα προβλήματα και κυρίως πρακτικό και βιωματικό. Δεν είναι ανάγκη να έχει κάνει κάποιος τα 2 χρόνια θεωρητικής εκπαίδευσης. Το αφήνω εδώ γιατί υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον και με ρώταγε πολύς κόσμος, και στα συνέδρια και με μηνύματα, και... η γνώση είναι για να μοιράζεται.
Νομίζω ότι αξίζει να του ρίξετε μια ματιά. Δυστυχώς είναι για όσους μένουν Κρήτη, και δε ξέρω αν κάποια στιγμή θα το κάνουν και διαδικτυακό.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση