Γενικά > Νομικά θέματα
Ζητούνται πληροφορίες οργάνωσης και λειτουργίας παιδικών κατασκηνώσεων
EzeΤΡΟΛ:
O Iατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στη μηνιαία ενημέρωση του για τον Μάιο, αναφέρει:
<<Κατά τους θερινούς μήνες, οι κατασκηνώσεις και οι παιδικές εξοχές, σύμφωνα με το οργανόγραμμα τους, καλύπτονται υγειονομικά από ιατρούς ανάλογα με τον αριθμό των κατασκηνωτών.
Οι αμοιβές των ιατρών διαμορφώνονται, κατά περίοδο απασχόλησης 20-22 ημερών, σύμφωνα με απόφαση του Δ.Σ. του Ι.Σ.Θ. (συνεδρίαση 7/4/2009) όπως παρακάτω:
Ορίζεται ως κατώτερη αμοιβή ιατρού που εργάζεται σε κατασκήνωση το ποσό των 1,300 ευρώ (καθαρά). Εφόσον δεν παρέχεται διαμονή και διατροφή, προστίθεται επιπλέον ποσό ημερησίως 60 ευρώ.
Επιπλέον, εάν πρόκειται για ειδικευμένο ιατρό χειρουργικής ή παθολογικής ειδικότητας, υπάρχει προσαύξηση ύψους 20% >>
Ύστερα απ΄αυτά, μερικοί κατασκηνωτάρχες ακόμη ψάχνουν το ...βερεσέ;
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Το θέμα είναι γίνεται με τα κάθε λογής σωματεία και συλλόγους μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα!
Και κυρίως με τους προσκόπους!
Οι κατασκηνώσεις τους εν πρέπει να λειτουργούν με το ίδιο νομικό πλαίσιο; Εκτός αν "βαπτίζονται" διαφορετικά. (πολυήμερες εκδρομές κλπ).
Άσχετο λίγο: Τα ΚΑΑΥ του στρατού που πάνε οι αξιωματικοί και οι οι υπαξιωματικοί με τις οικογένειές τους (και με όσους γνωστούς και συγγενείς θέλουν να πουλήσουν μούρη) λειτουργούν με τσάμπα (φυσικά) προσωπικό από τους οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους. (ανάμεσά τους και γιατρός). Στη συνείδηση πολλών έχει κατοχυρωθεί ότι η ονομασία προέρχεται από το Κέντρο Αναψυχής Αξιωματικών Υπαξιωματικών.
Πόσοι ξέρουν ότι η πραγματική ονομασία τους είναι Κέντρο Αποκατάστασης Απωλειών Υγείας και ο πραγματικός (θεωρητικός) σκοπός του είναι η ανάρρωση και η αποκατάσταση της υγείας του νοσούντος προσωπικού του στρατού (ανάμεσά τους και οι οπλίτες υποθέτω) ; ;D
Αρχίατρος:
Εξ' όσων αντιλαμβάνομαι, οι παιδικές κατασκηνώσεις έχουν κάμποση δουλειά για τον γιατρό, οπότε γιατί δεν προσλαμβάνουν στις ιδιωτικές παιδικές κατασκηνώσεις κάποιον παιδίατρο ή Γ.Ι (που μπορεί κι αυτός εκ του Νόμου να αγγίζει παιδιά) ;
Φυσικά τον παιδίατρο ή τον Γ.Ι πρέπει να τον πληρώσουν, ενώ τον άνεργο ανειδίκευτο θα τον πάρουν για 1000-1500€ αμοιβή που αφορά non-stop 24h εφημέρευση για 3 εβδομάδες.
Τα "παιδιά" που περίμεναν κάποτε για Ειδικότητα, αναγνώριση πτυχίου κτλ μας τελείωσαν πλέον, ο κόσμος είτε φεύγει εκτός Ελλάδας, είτε ξεκινά αμέσως Ειδικότητα, οπότε οι γιατροί της ευκαιριακής απασχόλησης του 1000άρικου τελείωσαν.
Τα γράφω επ΄ευκαιρία κάποιων αγγελιών που βλέπω για ιατρούς παιδικών κατασκηνώσεων και της δυσκολίας να βρούν ιατρούς.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Με αφορμή την "αναβίωση" του παραπάνω θέματος που είχα ανοίξει το 2009 να συμπληρώσω ότι τότε έκανα αναφορά στον εισαγγελέα για τη νομιμότητα λειτουργίας των ΑΜεΑ.
Μετά από 1 χρόνο κλήθηκα ως μάρτυρας σε δίκη εναντίων των υπεύθυνων του προσκοπισμού κι όχι των ΑΜεΑ αφού όπως έγραψα ο κατασκηνωτικός χώρος ανήκει στου προσκόπους.
Οι πρόσκοποι αθωώθηκαν αλλά έκτοτε κάθε χρόνο η κατασκήνωση των ΑΜεΑ έχει δικό της γιατρό. Το τσάμπα τελείωσε.
Με την ευκαιρία, έχω την απορία πώς γίνεται οι κατασκηνώσεις προσκόπων λειτουργούν χωρίς γιατρό. Σε κάποιες συζητήσεις με προσκόπους μου είπαν ότι λειτουργούν με διαφορετικό νομικό πλαίσιο (υπό το Υπουργείο Παιδείας) κι όχι αυτό που αναφέρεται παραπάνω στο οποίο δεν προβλέπεται παρουσία γιατρού. Δεν το έψαξα παραπάνω γιατί αφενός δεν "ενοχλούν" ιδιαίτερα κι αφετέρου δεν παύουν να αποτελούν "κράτος εν κράτει"....
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση