Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
29 Μαρτίου 2024, 06:54:19

Αποστολέας Θέμα: Προβλήματα με τις πληρωμές των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών.  (Αναγνώστηκε 4406 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Μαΐου 2009, 01:10:26
Αναγνώστηκε 4406 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αυγή, 21/05/2009
του Στεφανάκου Π.


Απλήρωτοι όλο τον χρόνο οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί.
 

Ούτε ένα ευρώ δεν έχουν πάρει για τη φετινή σχολική χρονιά οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη, τα δημόσια φροντιστήρια των λυκείων διότι των γυμνασίων τα έκλεισε η υποχρηματοδότηση. Το υπουργείο Παιδείας συμπεριφέρεται ως "στυγνός εργοδότης" και σ' αυτούς αλλά και στους χιλιάδες ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που καλύπτουν τα κενά του διδακτικού προγράμματος. Τα παραπάνω κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Κ. Μανιάτης, που τόνισε ότι παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις του, το υπουργείο Παιδείας καταδικάζει σε οικονομική εξαθλίωση χιλιάδες νέους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ, από τα 31 εκ. ευρώ που χρωστάει για τη φετινή χρονιά σε περίπου 15.000 εκπαιδευτικούς της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης δεν έχει καταβάλει ούτε ένα. Μεγάλα είναι και τα χρέη του υπουργείου στους περίπου 5.500 ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς του κανονικού προγράμματος. Αυτοί χωρίζονται, ανάλογα με τις περιοχές που υπηρετούν, σε τρεις κατηγορίες. Στους τυχερούς που έχουν πληρωθεί μέχρι τον Μάρτιο του 2009, στους λιγότερους τυχερούς που πληρώθηκαν μέχρι τον Δεκέμβριο και στους άτυχους που δεν έχουν λάβει δεκάρα τσακιστή.

Και όσο για τους μισθούς; Σκέτο φιλοδώρημα. Μετά από 12 χρόνια πήραν αύξηση κοντά στο ένα ευρώ και η ωριαία αποζημίωση έφτασε στα 7,8 ευρώ. Το υπουργείο Παιδείας εκμεταλλεύεται τον υψηλό βαθμό ανεργίας των αποφοίτων των καθηγητικών σχολών και με δόλωμα τα λίγα μόρια της προϋπηρεσίας, εκμεταλλεύεται χιλιάδες νέους που καλούνται να εργαστούν για λιγότερο από 400 ευρώ το μήνα! Που δεν τα παίρνουν κιόλας!

Όπως τόνισε ο Γρ. Καλομοίρης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είναι καθ' όλα υπεύθυνη γι' αυτή την κατάσταση καθώς δεν φρόντισε να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι ωρομίσθιοι της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης να πληρώνονται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επιπλέον, δεν έχει κάνει τίποτα ώστε και οι ωρομίσθιοι της ΠΔΣ να προσλαμβάνονται από τους πίνακες αναπληρωτών, όπως έχει προτείνει η ΟΛΜΕ, για να σπάσει το πελατειακό κομματικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στις προσλήψεις αυτής της κατηγορίας των εκπαιδευτικών. Τώρα οι ωρομίσθιοι της Στήριξης προσλαμβάνονται από τον διευθυντή Διεύθυνσης μετά από εισήγηση του προϊσταμένου Γραφείου, από τον πίνακα ωρομισθίων της Διεύθυνσης βάσει των αιτήσεων, χωρίς να αναφέρονται ούτε κριτήρια με τα οποία καταρτίζονται οι πίνακες ούτε τα κριτήρια πρόσληψης.

Τέλος, οι εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει καμία πρόοδος σε ό,τι αφορά τη διμερή διαπραγμάτευση της Ομοσπονδίας με το υπουργείο Παιδείας. Το υπουργείο Παιδείας είχε δεσμευτεί ότι θα δώσει απαντήσεις στα ζητήματα που είχαν θέσει οι εκπαιδευτικοί μέχρι το Πάσχα. Το Πάσχα πέρασε αλλά ακόμα περιμένουν τις απαντήσεις...



Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαΐου 2009, 08:06:50 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
4459 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 13 Μαρτίου 2012, 01:41:26
από Γιώργος Κανελλόπουλος
0 Απαντήσεις
2757 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 4 Δεκεμβρίου 2015, 11:54:34
από Argirios Argiriou
8 Απαντήσεις
4788 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Μαΐου 2017, 18:54:52
από md
0 Απαντήσεις
2640 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 1 Δεκεμβρίου 2021, 23:09:19
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
11033 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 24 Νοεμβρίου 2022, 21:11:18
από Argirios Argiriou