Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 09:45:26

Αποστολέας Θέμα: Κ. Καραμανλής: Δώσαμε πνοή στο ΕΣΥ  (Αναγνώστηκε 3950 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

22 Μαΐου 2009, 12:00:36
Αναγνώστηκε 3950 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Raptor

Ιατροί
Κ. Καραμανλής: Δώσαμε πνοή στο ΕΣΥ   :D

«Με έργα -και όχι στα λόγια- ισχυροποιούμε, ενισχύουμε το ΕΣΥ. Με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις σε όλα τα επίπεδα κάνουμε το Σύστημα πιο ευέλικτο, πιο ανθρώπινο, πιο διαφανές, πιο αποτελεσματικό», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Αναφερόμενος στο νοσοκομείο, το οποίο είχε καταστραφεί από το σεισμό του 1999, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι «σήμερα στη θέση του, κατασκευάστηκε και λειτουργεί η πιο σύγχρονη ογκολογική μονάδα στον τόπο μας, σ’ ένα κτήριο 34.400 τ.μ., όπου στεγάζονται 20 άρτια εξοπλισμένες κλινικές, δυναμικότητας 335 κλινών».

«Κάνοντας πράξη τις δεσμεύσεις μας, δώσαμε πνοή στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Με νέες υποδομές. Με προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικού προσωπικού. Με πολιτικές παρεμβάσεις, με καίριας σημασίας αλλαγές», ανέφερε χαρακτηριστικά και απαρίθμησε μια σειρά μεταρρυθμίσεων:


- Νομοθετήσαμε την πρόσληψη, πέρα από το συνήθη προγραμματισμό, γιατρών και νοσηλευτών για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν.


- Θεσπίζουμε, για πρώτη φορά, ολοκληρωμένο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας  :D , το οποίο καλύπτει τις ανάγκες κάθε πολίτη, κάθε οικογένειας, όπου και αν ζει.


- Δημιουργήσαμε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας για την άμεση αντιμετώπιση των αναγκών του ΕΣΥ και των ασθενών που προσφεύγουν στα νοσοκομεία του. Οργανώσαμε το σύστημα των εφημεριών, έτσι ώστε να διασφαλίζεται αξιοπρεπής περίθαλψη, εξάλειψη των ράντζων, ουσιαστική αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών υγείας.


- Δώσαμε τέλος στο άναρχο τοπίο των 300 διαφορετικών φορέων, που διεξήγαγαν, σε ετήσια βάση, 9.000 διαγωνισμούς.


- Κάνουμε λειτουργικότερη τη διοίκηση των υπηρεσιών υγείας, μειώνοντας τις Υγειονομικές Περιφέρειες σε 7, από 17. Εξοικονομούμε έτσι 70 εκατ. ευρώ ετησίως, περιορίζουμε τη γραφειοκρατία και διαθέτουμε στα νοσοκομεία το προσωπικό που απεγκλωβίζεται.


- Ενισχύουμε την αποδοτική λειτουργία των νοσοκομείων και τη χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος, με τη σύνταξη ισολογισμών, την εφαρμογή διπλογραφικού συστήματος και διεθνών λογιστικών προτύπων σε όλα τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, μέχρι το 2010.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
« Τελευταία τροποποίηση: 22 Μαΐου 2009, 12:34:35 από Raptor »
"Success is getting what you want" "Happiness is wanting what you get"
"The secret of happiness is not found in seeking more, but in the capacity to enjoy less."

23 Μαΐου 2009, 02:25:52
Απάντηση #1
Αποσυνδεδεμένος

Πατρωνάκης Μάνος

Moderator

Λέξεις κλειδιά: