Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
18 Απριλίου 2024, 12:00:05

Αποστολέας Θέμα: Η πορεία των επτά βημάτων από την πανδημία στον ολοκληρωτισμό (Rosemary Frei)  (Αναγνώστηκε 11586 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

26 Απριλίου 2020, 16:53:04
Αναγνώστηκε 11586 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Statinoula


To άρθρο στα αγγλικά Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

και μια πρόχειρη μετάφρασή του (Google translate με μικρές διορθώσεις)  παρακάτω:

Η πορεία των επτά βημάτων από την πανδημία στον ολοκληρωτισμό (Rosemary Frei)

Υπάρχουν μόνο επτά βήματα από τη δήλωση πανδημίας έως τον μόνιμο ολοκληρωτισμό - και πολλοί  φορείς εξουσίας  βρίσκονται στα πρόθυρα να  ξεκινήσουν το Βήμα 5


Σαν να είχε προγραμματιστεί εκ των προτέρων, δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται βαθμιαία να περάσουν σε έναν ριζικά διαφορετικό τρόπο ζωής, που περιλαμβάνει πολύ λιγότερη προσωπική, σωματική και οικονομική ελευθερία.
Εδώ παρουσιάζεται  το πρότυπο για την εφαρμογή του σχεδίου.

ΒΗΜΑ 1

Ένας νέος ιός αρχίζει να εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακηρύσσει  πανδημία .
Οι διεθνείς οργανισμοί , οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας, οι πολιτικοί, τα μέσα ενημέρωσης και άλλοι οργανισμοί, φορείς, και προσωπικότητες με επιρροή πυροδοτούν  τον τρόμο εστιάζοντας σχεδόν αποκλειστικά στη μεταδοτικότητα του ιού και τον αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων, και χαρακτηρίζοντας τον ιό ως εξαιρετικά επικίνδυνο.
Μέσα σε λίγες μέρες, κυβερνήσεις σε εθνικό και τοπικό επίπεδο κηρύσσουν επίσης καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Με ταχύτητα αστραπής επιβάλλουν μέτρα  " κλειδώματος "  (lock-down) που περιορίζουν τους περισσότερους ανθρώπους στα σπίτια τους - ξεκινώντας από το κλείσιμο σχολείων - και αναστέλλουν  μεγάλο μέρος της παγκόσμιας οικονομίας. Οι παγκόσμιες αγορές καταρρέουν.
Το αναισθητοποιημένο, φοβισμένο και χειραγωγούμενο κοινό - που πείστηκε τα τελευταία χρόνια ότι τα σώματά τους δεν έχουν τη φυσική ικανότητα να αντιδρούν στα παθογόνα παράγοντας αντισώματα που παρέχουν μακροχρόνια ανοσία - συμμορφώνεται σε μεγάλο βαθμό αυτόματα και αυθόρμητα. (στμτφ. Ξεχνώντας ότι αυτούς που τώρα τυφλά υπακούει, πριν δύο μήνες τους θεωρούσε εν πολλής αναξιόπιστους ή ακόμη ανεπαρκείς ή και ανέντιμους. Με τη "μνήμη του χρυσόψαρου" αποδιώχνει από τη σκέψη του τα καθ' υποτροπή fiasco του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που κάθε χρόνο μας "πεθαίνει" -πάντα βάσει προβλεπτικών μοντέλων-  από κάποια επιδημία ή πανδημία: Γρίπη των χοίρων, γρίπη των πτηνών, SARS, MERS, Ebola, ZIKA κτλ. χωρίς ουδέποτε να έχει ελεγχθεί ή   να λογοδοτήσει για τις συνέπειες των αποτυχημένων προβλέψεών του).
Οι πρώτες εβδομαδιαίες  εικονικές τηλεδιασκέψεις  για το συντονισμό των  τοπικών δράσεων  έκτακτης ανάγκης ανταπόκρισης στην "κρίση" του COVID19 πραγματοποιούνται για δήμαρχους και άλλους αξιωματούχους της πόλης σε όλο τον κόσμο. Συντονισμένες από μια "χούφτα" αμερικανικών οργανώσεων στον ακαδημαϊκό, ιατρικό, οικονομικό, πολιτικό τομέα και τον τομέα των μεταφορών, τα μαθήματα περιλαμβάνουν  προσκεκλημένες "προσωπικότητες" -  από τον Μπαράκ Ομπάμα έως τον Μπιλ Γκέιτς.


ΒΗΜΑ 2

Οι εθνικοί, κρατικοί / επαρχιακοί και δημοτικοί ηγέτες, καθώς και αξιωματούχοι δημόσιας υγείας, ξεκινούν καθημερινά συνεντεύξεις τύπου
Τις χρησιμοποιούν για να διαδώσουν τρομακτικά στατιστικά στοιχεία και από μαθηματικά  μοντέλα υποστηρίζοντας ότι ο ιός έχει τη δυνατότητα να σκοτώσει πολλά εκατομμύρια.
Οι περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες είναι δύσκολο να αποκρυπτογραφηθούν - ερμηνευτούν και ρίχνουν πολύ λίγο πραγματικό φως στη φυσική πορεία της εξάπλωσης του ιού σε κάθε γεωγραφική περιοχή.
Οι αξιωματούχοι και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης υποβαθμίζουν ή διαστρεβλώνουν αδικαιολόγητα τα χαμηλά ποσοστά θανάτου από τον ιό και αντίθετα επικεντρώνονται σε ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία που παράγονται από συμμορφούμενους ακαδημαϊκούς, διαμορφωτές κοινής γνώμης, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οργανισμούς υψηλού προφίλ.
Το κύριο μήνυμα είναι ότι ζούμε έναν πόλεμο και διακυβεύονται πολλές ζωές, εκτός αν σχεδόν όλοι παραμένουν στο σπίτι τους. Τα mainstream μέσα μαζικής ενημέρωσης ενισχύουν την πεποίθηση ότι ο κόσμος βρίσκεται στο έλεος του ιού.
Ταυτόχρονα, οι Κεντρικές Τράπεζες και οι κυβερνήσεις διανέμουν τεράστια ποσά μετρητών σε μεγάλο βαθμό για να ωφελήσουν τις μεγάλες τράπεζες . Και αναθέτουν σε γιγάντιες χρηματοοικονομικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα  να διαχειριστούν τη διαδικασία παρά την εγνωσμένη πολύ κακή απόδοση αυτών των παγκόσμιων εταιρειών στην οικονομική κρίση του 2008-2009. Οι κυβερνήσεις αρχίζουν επίσης γρήγορα να δημιουργούν προγράμματα αξίας τρισεκατομμυρίων (σμτφ. πάλι μέσω των παραπάνω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων)  που περιλαμβάνουν αποζημίωση επιχειρήσεων και εργαζομένων για τις απώλειες που σχετίζονται με το lock-down.

ΒΗΜΑ 3

Υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια από όλα τα επίπεδα διακυβέρνησης και από τα ινστιτούτα / οργανισμούς  δημόσιας υγείας για να επιταχυνθούν πολύ πρώιμα  τα τεστ για το ιϊκό RNA, μαζί με την παραγωγή μέσων εξοπλισμού ατομικής προστασίας.
Παραμερίζουν τις ανάγκες για ρυθμιστικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων των προτύπων ποιότητας και της ανεξάρτητης επαλήθευσης των ποσοστών ακριβείας  των τεστ, επιμένοντας ότι η ταχεία έγκριση και εφαρμογή στον πληθυσμό είναι επιτακτική ανάγκη για να σωθούν ζωές.
Κυκλοφορούν μοντέλα που προβλέπουν χιονοστιβάδα  σε αριθμούς κρουσμάτων.
Ακόμη και τα σενάρια "καλύτερης περίπτωσης"  προβλέπουν αυξημένη νοσηρότητα   και θνησιμότητα.
Την ίδια περίπου περίοδο, οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας διευρύνουν σημαντικά τα κριτήρια κρούσματος  και ασαφοποιούν  την κύρια αιτία θανάτου, ιδιαίτερα στα γηραιότερα μέλη της κοινωνίας. Αυτό αυξάνει (στμτφ. τεχνητά) τον αριθμό των κρουσμάτων  και των θανάτων που αποδίδονται στο νέο παθογόνο.
Τα ΜΜΕ συνεχίζουν να απαιτούν περισσότερες δράσεις και τη σοβαρή τιμωρία ατόμων που δεν συμμορφώνονται πλήρως με τα μέτρα κλειδώματος.
Ως αποτέλεσμα, υπάρχει ελάχιστη αντίδραση καθώς η αστυνομία και ο στρατός με νέες τεχνικές επιβάλλουν αυτά τα μέτρα και επιβάλλουν αυστηρές ποινές ή ακόμη και ποινές φυλάκισης σε όσους παραβιάζουν τις εντολές. Τα κράτη παρακολουθούν επίσης με ατιμωρησία τεράστιο αριθμό κινήσεων ανθρώπων μέσω των κινητών τηλεφώνων τους .
Τεράστιοι ανθρώπινοι πόροι επικεντρώνονται στην ιχνηλάτηση και τον περιορισμό  ατόμων που ήλθαν σε επαφή με άτομο  θετικό στον ιό. Έτσι, το τμήμα του κοινού που εκτίθεται στον ιό παραμένει σχετικά μικρό.
Αυτό συμβάλλει επίσης στην κοινωνική απομόνωση . Μεταξύ των πολλών αποτελεσμάτων , αυτό επιτρέπει σε εκείνους που έχουν τον έλεγχο να διαγράψουν ακόμη περισσότερο τις ατομικές και συλλογικές επιλογές, τις φωνές και τη δύναμη των πολιτών.


ΒΗΜΑ 4

Όταν ο αριθμός των περιπτώσεων και των θανάτων αρχίζουν να φτάνουν στο λεγόμενο πλατώ (επιπέδωση της καμπύλης) , οι τοπικοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς εάν ο ιός έχει τελειώσει να ενδημεί στον πληθυσμό και ως εκ τούτου, θα πρέπει να συνεχιστούν τα περιοριστικά μέτρα .
Μια εναλλακτική αφήγηση είναι ότι εάν δεν ληφθούν τέτοια μέτρα θα υπάρξει αναζωπύρωση  κρουσμάτων και θανάτων. Ακόμα άλλο είναι ότι η συνεχιζόμενη αύξηση των θανάτων ηλικιωμένων σημαίνει ότι η όποια συζήτηση για πλήρη άρση των μέτρων είναι προς το παρόν εκτός συζήτησης.
Παραδέχονται ότι τα αρχικά μοντέλα προέβλεπαν λανθασμένα ότι θα υπήρχε τσουνάμι κρουσμάτων, εισαγωγών σε ΜΕΘ και θανάτων. Ωστόσο, ισχυρίζονται ότι απαιτείται περισσότερος χρόνος για να καθοριστεί εάν είναι ασφαλές να χαλαρώσουν μερικοί από τους περιορισμούς και να επιτραπεί τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο ή τους ενήλικες να επιστρέψουν στη δουλειά.
Οι αξιωματούχοι απαξιούν να υπολογίσουν το συνολικό κόστος που ανεβαίνει στα ύψη για τους πληθυσμούς και τις οικονομίες τους από το lock-down και τα άλλα μέτρα, ούτε συζητούν για να ορίσουν ποιό μπορεί να είναι τελικά το αποδεκτό ύψος του κόστους αυτού.

Οι ίδιοι και οι ελάχιστοι ιδιοκτήτες των ισχυρών οργανισμών μαζικής ενημέρωσης πιέζουν επίσης να ξεκινήσουν άμεσα και σε τεράστια πληθυσμιακή κλίμακα τα τεστ ανίχνευσης  για την καταγραφή και παρακολούθηση του γενικού πληθυσμού για τη φορεία ιικού RNA. Ταυτόχρονα, ξεκινά η εκτεταμένη εφαρμογή εξετάσεων αίματος για αντισώματα κατά του ιού.
Εν τω μεταξύ, δημοσιεύονται νέα δεδομένα που δείχνουν ότι ο ιός έχει υψηλή ικανότητα μετάλλαξης . Η "αγαπημένη" ερμηνεία των ευρημάτων από επιστήμονες και αξιωματούχους είναι  ότι θα χρειαστεί ένα ακόμα μεγαλύτερο ιατρικό οπλοστάσιο για την καταπολέμησή του.

ΒΗΜΑ 5

Περίπου δύο ή τρεις εβδομάδες αργότερα, η δραματική αύξηση των δοκιμών για ιϊκό RNA παράγει (στμτφ. επιτέλους!!)τον επιθυμητό στόχο μιας σημαντικής αύξησης του αριθμού των ατόμων που βρέθηκαν θετικά για τον ιό.
Οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας έχουν ήδη ρίξει λάδι στη φωτιά της φαινομενικής αύξησης, προσθέτοντας σε πολλές περιπτώσεις αριθμούς σε κρούσματα και θανάτους με απλή υποψία νόσησης και χωρίς εργαστηριακή επιβεβαίωση. (στμτφ.  βλ. και  οδηγίες CDC για συμπλήρωση πιστοποιητικών θανάτου. Επίσης: θάνατος ΜΕ κορωνοϊό = θάνατος ΑΠΟ κορωνοϊό; )
Οι πολιτικοί και οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας λένε στον πληθυσμό ότι αυτό (η αύξηση)  σημαίνει ότι δεν μπορούν να επιστρέψουν στην εργασία τους ή σε άλλες δραστηριότητες έξω από το σπίτι προς το παρόν.
Οι κυβερνήσεις συνεργαζόμενες με οργανισμούς δημόσιας υγείας, ακαδημαϊκούς, τη βιομηχανία, τον ΠΟΥ και άλλους οργανισμούς αρχίζουν να σχεδιάζουν και να εφαρμόζουν συστήματα "διαβατηρίων ανοσίας" με τη χρήση των αποτελεσμάτων των τεστ αντισωμάτων για να προσδιορίσουν ποιος μπορεί να απελευθερωθεί από το "κλείδωμα". Αυτός είναι ένας από τους πολλούς στόχους των επτά βημάτων.
Εν τω μεταξύ, οι κυβερνητικοί ηγέτες συνεχίζουν να τονίζουν τη σημασία των εμβολίων για την καλύτερη αντιμετώπιση του ιού.

ΒΗΜΑ 6

Ξεκινούν μεγάλης κλίμακας δοκιμές σε ανθρώπους για πολλούς διαφορετικούς τύπους αντιϊκών φαρμάκων και εμβολίων , χάρη σε μια συντονισμένη ώθηση από τον ΠΟΥ, τον Μπιλ Γκέιτς και τους συνεργάτες του, φαρμακευτικές και βιοτεχνολογικές εταιρείες, κυβερνήσεις και πανεπιστήμια. (στμτφ.  Παράλληλα απαξιώνονται με υποβολιμαίες δημοσιεύσεις, τόσο η λεγόμενη φυσική ανοσία της αγέλης, όσο και τα υπάρχοντα φθηνά, ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα για τα οποία δεν υπάρχει πατέντα άρα κέρδος πχ. χλωροκίνη. Επίσης σε αρκετές χώρες νομοθετείται η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού.)
Μεγάλα τμήματα του πληθυσμού δεν έχουν τα αντισώματα στον ιό, επειδή δεν έχουν εκτεθεί σε αυτόν (στμτφ.: δεν τους επετράπη), αποδέχονται με ανυπομονησία αυτά τα φάρμακα, παρόλο που θα έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά με ανεπαρκείς δοκιμές ασφάλειας. Πιστεύουν ότι αυτά τα ιατρικά προϊόντα προσφέρουν τη μόνη ελπίδα για να ξεφύγουν από την απειλή του ιού.


ΒΗΜΑ 7

Σύντομα, ο νέος ιός ξεκινά έναν άλλο κύκλο σε όλο τον κόσμο - όπως και η γρίπη και άλλοι ιοί κάθε χρόνο για χιλιετίες. Αξιωματούχοι και πάλι ανάβουν τις φλόγες του φόβου διατυμπανίζοντας την πιθανότητα εκατομμυρίων θανάτων ανθρώπων που δεν έχουν ακόμη προστατευτεί από τον ιό.
Αναπτύσσουν ξανά γρήγορα δοκιμές ιών και αντισωμάτων, ενώ οι εταιρείες πωλούν δισεκατομμύρια περισσότερες δόσεις αντιϊκών και εμβολίων.
Οι κυβερνήσεις παραχωρούν ταυτόχρονα τον έλεγχο όλων των υπόλοιπων δημόσιων περιουσιακών στοιχείων σε εταιρείες - πολυεθνικές ή εθνικής/τοπικής εμβέλειας. (στμτφ. Οι λεγόμενες " Συμπράξεις Δημοσίου - Ιδιωτικού Τομέα - ΣΔΙΤ). Αυτό συμβαίνει επειδή οι φορολογικές βάσεις των τοπικών και εθνικών κυβερνήσεων αποδεκατίστηκαν κατά τη διάρκεια του Βήματος 1 και ουσιαστικά χρεοκοπούν από τις άνευ προηγουμένου δαπάνες τους στον πόλεμο κατά του ιού στα άλλα βήματα.
Το συνολικό αποτέλεσμα είναι η πλήρης "ιατρικοποίηση" της απόκρισης στον ιό, ο οποίος τελικά σε επίπεδο συνολικού πληθυσμού δεν είναι καν πιο επιβλαβής από την εποχιακή γρίπη .
Αυτό συνδυάζεται με τη δημιουργία ενός ΜΟΝΙΜΟΥ συστήματος ολοκληρωτισμού που ελέγχεται από παγκόσμιες εταιρείες και ένα αστυνομικό κράτος επιθετικής παρακολούθησης 24/7 που υποστηρίζεται από την ευρεία άνθηση της «έξυπνης» τεχνολογίας. (στμτφ.: Έξυπνες πόλεις- Smart cities, αχρήματη κοινωνία, 5G, διαδίκτυο των πραγμάτων - Internet of things κτλ)
Οι βασικοί παίκτες επαναλαμβάνουν τον κύκλο υστερίας και μαζικής χορήγησης αντιϊκών και εμβολίων κάθε λίγους μήνες.
Και εφαρμόζουν μια παραλλαγή των βημάτων 1 έως 7 όταν εμφανίζεται ένα άλλο νέο παθογόνο στον πλανήτη.

Ακούγεται υπερβολικό; Δυστυχώς, δεν είναι.

Με την άφιξη του COVID19 πολλές χώρες ολοκλήρωσαν γρήγορα τα βήματα 1, 2 και 3.

Το βήμα 4 βρίσκεται σε εξέλιξη σε μεγάλο αριθμό διακυβερνήσεων παγκοσμίως.

Το βήμα 5 βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεκινήσει στις αρχές Μαΐου.


Η Rosemary Frei έχει MSc στη μοριακή βιολογία από ιατρική σχολή και ήταν ανεξάρτητη ιατρική συγγραφέας και δημοσιογράφος για 22 χρόνια. Τώρα είναι ανεξάρτητη  δημοσιογράφος - ερευνήτρια στο Τορόντο του Οντάριο. Μπορείτε να βρείτε το προηγούμενο άρθρο της για το νεο κορονοϊό στον ιστοτόπο Off-Guardian εδώ , να παρακολουθήσετε και να ακούσετε μια συνέντευξή της για την COVID19 και να την ακολουθήσετε στο Twitter.

Λέξεις κλειδιά: covid-19 πολιτική καραντίνα lock-down 
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
2189 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 3 Μαρτίου 2012, 22:31:27
από carlita
1 Απαντήσεις
3514 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Νοεμβρίου 2012, 20:42:54
από deleteduser
1 Απαντήσεις
3269 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21 Ιανουαρίου 2016, 11:45:36
από Denominator
0 Απαντήσεις
4318 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 28 Ιουνίου 2019, 06:42:52
από Argirios Argiriou
0 Απαντήσεις
3559 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Οκτωβρίου 2019, 08:15:59
από Argirios Argiriou