Άλλες κατηγορίες μηνυμάτων > Χαλαρή κουβέντα

Κηπουρική.

<< < (8/8)

Argirios Argiriou:
Λίπασμα: Κατηγορίες, είδη και πώς επιλέγουμε

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Συμπερασματικά, ο σωστός χρόνος συγκομιδής της ελιάς είναι όταν ο ελαιόκαρπος έχει ωριμάσει πλήρως, δεν έχουμε δηλαδή πράσινους καρπούς στο δένδρο. Τότε έχουμε την καλύτερη απόδοση σε ελαιόλαδο. Αν όμως θέλουμε να παράγουμε καλύτερης ποιότητας ελαιόλαδο τότε πρέπει να συγκομίσουμε λίγο νωρίτερα (10-20 ημέρες), με την παραδοχή ότι θα πάρουμε ελαφρώς μικρότερη ποσότητα ελαιόλαδου.

Σε γενικές γραμμές, οι ελιές συλλέγονται όταν αρχίζουν να αλλάζουν χρώμα από πράσινο σε μωβ ή μαύρο, ανάλογα με την ποικιλία.

Αν ο σκοπός είναι να παραχθεί ελαιολάδο, η συλλογή μπορεί να γίνει λίγο νωρίτερα όταν ο καρπός είναι ακόμη πράσινος και υγρός. Αν ο σκοπός είναι η κατανάλωση ως επιτραπέζια ελιά, το μάζεμα μπορεί να γίνει όταν ο καρπός έχει ωριμάσει πλήρως και έχει αποκτήσει τη βέλτιστη γεύση.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:
Μπολιασμα σε αγριελιά ( με μάτι )

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΠΟΛΙΑΣΜΑΤΟΣ ΕΛΙΑΣ


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Argirios Argiriou:

Λάθη κατά τη φύτευση δέντρων που μπορούν να οδηγήσουν σε φθορά ή αποτυχία της καλλιέργειας

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση