Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
28 Μαρτίου 2024, 22:33:48

Αποστολέας Θέμα: Ετοιμη η προσωρινή ψηφιακή άδεια οδήγησης μέσω του gov.gr  (Αναγνώστηκε 14263 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Μαΐου 2020, 00:31:32
Αναγνώστηκε 14263 φορές
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
05/05/2020

Με τον τρόπο αυτό οι νέοι οδηγοί θα μπορούν άμεσα να οδηγήσουν, χωρίς μεσοδιάστημα αναμονής.

Ετοιμη είναι η προσωρινή ψηφιακή άδεια οδήγησης, όπως είχε προαναγγελθεί τον Δεκέμβριο του 2019, την οποία θα παραλαμβάνουν οι επιτυχόντες στις εξετάσεις και θα μπορούν να οδηγήσουν άμεσα. Η άδεια θα παραλαμβάνεται μέσω του gov.gr η οποία θεσμοθετήθηκε με τον ν.4663/2020 (Α’ 30), μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πρακτικής εξέτασης του εξεταζόμενου. Με τον τρόπο αυτό οι νέοι οδηγοί θα μπορούν άμεσα να οδηγήσουν, χωρίς μεσοδιάστημα αναμονής, ενώ παράλληλα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις σχολές οδήγησης και στις περιφερειακές υπηρεσίες μεταφορών. Η προσωρινή άδεια οδήγησης έχει ισχύ για τέσσερις μήνες. Η ψηφιοποίηση της προσωρινής άδειας είναι το πρώτο έργο που υλοποιείται, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών. Στόχος είναι να διευκολυνθεί ουσιαστικά η καθημερινότητα χιλιάδων πολιτών, αλλά και να επιταχυνθεί σημαντικά το έργο των αρμοδίων αρχών με την απομείωση διοικητικών βαρών και την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών υστερήσεων. «Με την ψηφιοποίηση της προσωρινής άδειας οδήγησης γίνεται η αρχή για να μετασχηματίσουμε πλήρως την εμπειρία των πολιτών σε μια ακόμα συνδιαλλαγή τους με το Δημόσιο. Την ίδια στιγμή, εξοικονομούνται πόροι και εργατοώρες για το Δημόσιο, ενώ παράλληλα επενδύουμε και στην καθιέρωση διαδικασιών διαφάνειας», είπε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. Πώς θα βγαίνει η άδεια Οι επιτυχόντες οδηγοί, θα μπαίνουν στο gov.gr, στην κατηγορία «Πολίτες και Καθημερινότητα», θα επιλέγουν την υποκατηγορία «Μετακινήσεις», όπου θα ταυτοποιούνται με τους κωδικούς Taxisnet και θα παραλαμβάνουν το ψηφιακό αρχείο (pdf) με την προσωρινή άδεια οδήγησης από την πλατφόρμα drivers.services.gov.gr. Σε ενδεχόμενο έλεγχο, η εγκυρότητα της προσωρινής άδειας θα βεβαιώνεται, είτε μέσω υπερσυνδέσμου (link), είτε μέσω QR code, είτε μέσω κωδικού, που θα φέρει το έγγραφο. Επισημαίνεται ότι όποιος καταλαμβάνεται να κατέχει πλαστή ή παραποιημένη προσωρινή άδεια οδήγησης ή να κάνει χρήση αυτής τιμωρείται με τις ποινές του άρθρου 216 του Ποινικού Κώδικα.

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

Λέξεις κλειδιά:
 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
69051 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Φεβρουαρίου 2008, 19:55:48
από Koterakis
8 Απαντήσεις
12127 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Απριλίου 2011, 13:49:00
από Argirios Argiriou
3 Απαντήσεις
40533 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Δεκεμβρίου 2021, 11:58:15
από Argirios Argiriou
1 Απαντήσεις
4846 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 7 Μαΐου 2011, 10:20:58
από Δ. Κουναλάκης
0 Απαντήσεις
6200 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12 Δεκεμβρίου 2021, 23:38:09
από Argirios Argiriou