Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
4 Ιουλίου 2022, 14:25:59

Αποστολέας Θέμα: Τουριστοϊατρική  (Αναγνώστηκε 80463 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

29 Μαΐου 2016, 23:27:09
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Το τι είναι "ηθικό" είναι σχετικό. Αν πας χωρίς ασφάλεια σε ένα αμερικανικό νοσοκομείο ακόμα και για ένα απλό θλαστικό θα πληρώσεις 700-800 ντόλαρς !
Είναι "ηθικό" ;

Είναι "ηθικό" να χρεώνει το αμερικανικό νοσοκομείο έξοδα νοσηλείας 90,000$ για μηνιγγίτιδα ; Και αυτό σχετικό.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση ένας μέσος Γερμανός να σκάσει απ΄την τσέπη του 450€ για κοιλιακό άλγος, η απόδειξη εκόπη για την ασφάλεια.

Ίσως ο αρθρογράφος θεωρεί λογικά τα 6€/επίσκεψη σε γιατρό του ΕΟΠΠΥ ή τους γιατρούς του 1000άρικου.
Γιατί εκεί μας έχει καταντήσει η υπεπληθώρα γιατρών στην Ελλάδα, στην διαρκή υποτίμηση των ιατρικών υπηρεσιών.

Γιατί δεν κάνει μια έρευνα για άλλη χώρα, ποιός θα σε εξετάσει/χειρουργήσει σε μια σοβαρή χώρα ;
Πόσο εύκολο είναι να δεις έναν Ειδικό γιατρό π.χ Ενδοκρινολόγο-Γαστρεντερολόγο στο δημόσιο σύστημα μιας σοβαρής χώρας (απ' αυτές που θαυμάζει) αν δεν πληρώσεις απ΄την τσέπη σου (όχι 5-10-20€ αλλά πολύ περισσότερα) ; ; ;
« Τελευταία τροποποίηση: 29 Μαΐου 2016, 23:33:10 από kopritis »

29 Ιουνίου 2018, 11:20:00
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Παλιό αλλά εξακολουθεί να είναι ενδιαφέρον:

06/06/2014

Ασθενείς «βαφτίζονται» τουρίστες για να μεταφερθούν με ιδιωτικό σκάφος σε κλινική της Τουρκίας.

Νέος Κώος γιατρός, στο τελευταίο έτος της ειδικότητας του σε πανεπιστημιακή κλινική της αλλοδαπής, ήρθε το καλοκαίρι του 2013 στην Κω – τόπο καταγωγής του – και αποφάσισε για όσο διάστημα διαρκούσαν οι διακοπές του, να εργαστεί σε μία ιδιωτική εταιρεία παροχής υγείας, προσφέροντας τις υπηρεσίες του ως γιατρός.

«Ήμουν ο μοναδικός ιατρός στο κεντρικό τους ιατρείο» δηλώνει στον «Σ» ο γιατρός, το όνομα του οποίου δεν αναφέρουμε, επειδή η υπόθεσή του έχει πάρει την οδό της δικαιοσύνης.«Όλα τα περιστατικά τα φέρνανε σε μένα. Δούλευα 24 ώρες το 24ωρο επί 7 ημέρες την εβδομάδα, μόνος μου» σημειώνει και μας εξηγεί τη διαδικασία που ακολουθούσε με βάση τον τρόπο εργασίας της εταιρείας.

Ήτοι, υπάρχουν ιατρικές φόρμες τις οποίες συμπληρώνει ο γιατρός μετά την εξέταση του ασθενούς (στοιχεία του ασθενούς, ασφαλιστική του εταιρεία, συμπτώματα, περιγραφή του τι συνέβη, διάγνωση του γιατρού, ημερομηνία, υπογραφές ασθενούς και γιατρού και τέλος, η σφραγίδα του γιατρού).

Σχετικά τώρα με τη δική του ιστορία, μας ανέφερε πως, ενώ είχε τη δική του ιατρική σφραγίδα, οι εργοδότες του, του έφεραν μία άλλη η οποία ανέγραφε την επωνυμία της εταιρείας τους. Αιτιολόγησαν την πράξη τους λέγοντας πως, αφού συνεργάζονται με ασφαλιστικές εταιρείες του εξωτερικού η σφραγίδα πρέπει να αναγράφει την επωνυμία της εταιρείας. Τους επεσήμανε ότι, δεν είχαν το δικαίωμα να βγάλουν μία τέτοια σφραγίδα και πως αυτή η πράξη είναι παράνομη αφού δεν είχαν εντολή γιατρού (τη δική του εν προκειμένω), τους ζήτησε να την καταστρέψουν και να βγάλουν μία με τα δικά του στοιχεία και την επωνυμία της εταιρείας τους.

Το ιστορικό εν συντομία

«Ξεκίνησα να εργάζομαι στην εν λόγω εταιρεία και αφού πέρασε ένα χρονικό διάστημα, μου ζητά ένας εκ των ιδιοκτητών της εταιρείας να του πω θεωρητικά, τι σοβαρό θα μπορούσε να γραφεί σε ιατρικό πιστοποιητικό για ασθενή που έχει πρόβλημα στον ώμο ώστε να δικαιολογείται η διακομιδή του σε κλινική εκτός Κω. Του λέω τι θα μπορούσε να έχει ο ασθενής, χωρίς να ρωτήσω περισσότερα. Το ίδιο βράδυ που έμεινα για λίγο μόνος μου στο ιατρείο, βρίσκω ένα πιστοποιητικό με τα στοιχεία ενός ασθενούς, που έγραφε στην ιατρική διάγνωση ακριβώς ό,τι είχα πει αλλά όχι με δικά μου γράμματα, με ψεύτικη υπογραφή και σφραγισμένο με την παράνομη σφραγίδα που είχα ζητήσει να καταστραφεί. Από «πηγές» έμαθα ότι, αυτός ο ασθενής διακομίσθηκε για νοσηλεία στην Τουρκία.

Υποψιάστηκα ότι κάτι τρέχει και επειδή ήθελα να συλλέξω στοιχεία, δεν τους ανέφερα τίποτα. Άλλη μία βραδιά, βρίσκω έναν ολόκληρο φάκελο που ήταν γεμάτος από πλαστογραφημένα πιστοποιητικά, δεν ξέρω ακριβώς πόσα, αλλά ήταν πολλά, μπορεί και 50, που αφορούσαν ασθενείς τους οποίους δεν είχα εξετάσει. Αυτό που έκανα ήταν να φωτογραφίσω δύο πιστοποιητικά.

Στη συνέχεια ανακάλυψα πως, η σύζυγος ενός φίλου μου (είναι ξεναγός) είχε εξεταστεί και μάλιστα δύο φορές, από τους ιδιοκτήτες της εταιρείας, οι οποίοι της είπαν πως είναι γιατροί. Της ζήτησα να μου δείξει τα πιστοποιητικά και είδα πως είχαν το δικό μου όνομα και τη σφραγίδα μου. Η μία διάγνωσή τους ήταν γαστρεντερίτιδα και η αμοιβή τους 313 ευρώ και η άλλη για βήχα, πόνους στο αφτί και στον λαιμό και η αμοιβή 220 ευρώ.

Συλλέγω όλα τα στοιχεία, παραιτούμαι με υπεύθυνη δήλωση από την εταιρεία, την οποία παρέδωσα και στον Ιατρικό Σύλλογο Κω, τον οποίο είχα εξ’ αρχής ενημερώσει για το τι συμβαίνει. Παράλληλα, καταθέτω τον Αύγουστο του 2013 και στον Εισαγγελέα Κω και στον Ιατρικό Σύλλογο όλα τα στοιχεία. Δηλαδή, τα έγγραφα με την πλαστή υπογραφή και την πλαστή σφραγίδα και τα δικά μου στοιχεία (την δική μου υπογραφή και σφραγίδα), όπως και όλα τα πλαστά πιστοποιητικά. Επίσης και την καταγγελία μου».

Στο περιθώριο της συζήτησής, μας είπε πως, αρκετές φορές ερχόμενος από εξωτερική δουλειά, εύρισκε στο ιατρείο άλλους ασθενείς οι οποίοι του έλεγαν πως, «τους είδε άλλος γιατρός» ενώ, όπως ανέφερε παραπάνω, δεν υπήρχε άλλος ιατρός στο κεντρικό τους ιατρείο.

Η μεταφορά σε κλινική της Τουρκίας και πώς ο ασθενής μετατρέπεται σε… τουρίστα

Η ιστορία όντως είναι πολύ σοβαρή και ως τέτοια χρήζει εξίσου σοβαρής αντιμετώπισης, όχι μόνο για το παράνομο της πλαστογραφίας, αλλά κύρια για την ασφάλεια της υγείας των ασθενών. Εκτός αυτών, υπάρχει μία ακόμα σοβαρή παράμετρος. Η δυσφήμιση του νησιού και συλλήβδην των ιατρικών του υπηρεσιών. Και αυτό διότι, όπως μας δήλωσε ο γιατρός, οι εκπρόσωποι της εταιρείας υποστηρίζουν πως, οι ιατρικές υπηρεσίες στο νησί δεν είναι και οι καλύτερες…. Όσο για την μεταφορά τους σε γνωστή κλινική της Τουρκίας, γίνεται με ιδιωτικό σκάφος στο οποίο όμως δεν μεταφέρονται ως ασθενείς, αλλά ως τουρίστες!!! «Ο τουρίστας έχει πεισθεί ότι πρέπει να μεταφερθεί στην Τουρκία διότι, στην Κω – νοσοκομείο, γιατροί, κ.λ.π. – δεν είναι ικανοί να χειριστούν την περίπτωσή του και η μόνη του ελπίδα είναι η γειτονική μας χώρα, ναυλώνεται ιδιωτικό σκάφος, ο ασθενής έχει υπογράψει, μετατρέπεται σε τουρίστας και φεύγει νομίμως, με τη θέλησή του. Μόλις φτάσει στο απέναντι λιμάνι, τον περιμένει το ασθενοφόρο, αυτόματα γίνεται ασθενής και μεταφέρεται στην κλινική» μας είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «απλά περιστατικά τα χαρακτηρίζουν σοβαρά για να κόβουν μεγάλα ποσά στις ασφαλιστικές εταιρείες. Μπορεί να φτάσει μέχρι και 30.000 ευρώ το περιστατικό». Μας είπε δε, πως, η «ταρίφα» για επίσκεψη σε ξενοδοχείο είναι 110 ευρώ, μεταφορά στο ιατρείο – αν χρειαστεί – 30 ευρώ και η συνέχεια έπεται.

«Προσποιούμενοι τους ιατρούς, χρησιμοποίησαν τη σφραγίδα και την υπογραφή μου, υποκλέπτοντας την ιατρική μου ιδιότητα για βγάλουν χρήμα, όσο περισσότερο γίνεται. Πράττοντας αυτό, όντας μη ιατροί, έθεσαν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή δεκάδων ασθενών»κατέληξε.

Να σημειώσουμε ότι, η εν λόγω εταιρεία συνεργάζεται, όποτε χρειαστεί, με ιδιώτες γιατρούς της Κω.

Εν κατακλείδι, το πώς λειτουργεί μία ιδιωτική επιχείρηση και με ποιους συνεργάζεται, είναι καθαρά δικό της θέμα και δεν χρήζει δημοσιογραφικής έρευνας, αλλά ελέγχου του κράτους και των τοπικών υπηρεσιών. Εκτός κι αν καταγγελθεί από εργαζόμενο το οτιδήποτε εις βάρος του, οπότε είναι θέμα ρεπορτάζ.

Στην συγκεκριμένη όπως περίπτωση, το θέμα δεν αφορά μόνο σε συνδιαλλαγή ιδιωτών, αλλά σε δυσφήμιση μιας ολόκληρης περιοχής. Να θυμίσουμε ότι, ο διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Κω Βασίλης Μπεσίρης, έχει ήδη καταγγείλει στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ««αρπαγή ασθενών μέσα από το νοσοκομείο»!!!!! και η παιδίατρος και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Κω Ξανθίππη Σημαντήρη έχει κάνει λόγο για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και πλαστογραφία.

Εάν κάτι παρόμοιο είχε συμβεί σε ένα άλλο κράτος θα είχε χαρακτηριστεί κακούργημα με ότι, αυτό συνεπάγεται.

Να σημειώσουμε ότι, όπως μας ενημέρωσε ο νομικός σύμβουλος του γιατρού, ο Εισαγγελέας είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση.

Παραθέτουμε την καταγγελία του γιατρού προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω (αριθμ. πρωτ. 3228, 27-08-13) και προς τον Ιατρικό Σύλλογο Κω.

πηγή: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΣΤΑΘΜΟΣ»Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

« Τελευταία τροποποίηση: 29 Ιουνίου 2018, 11:24:27 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

1 Ιουλίου 2018, 00:23:54
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

schumifer


Τι απέγινε τελικά με την άνωθεν καταγγελία;

26 Μαΐου 2020, 13:55:59
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Αντιγράφω διάλογο από Ιατρική ομάδα του facebook στις 25/05/2020

- Πληθαίνουν οι αγγελίες για εργασία ιατρών σε τουριστικά ιατρεία. Βλέπω αμοιβές 60-100 ευρώ ανά ημέρα.

Καλοί συνάδελφοι που το σκέφτεστε, σιγουρευτείτε για τα εξής πριν προχωρήσετε:

Αφαιρέστε τα έξοδα που προκύπτουν από την εργασία σας εκεί πριν υπολογίσετε τα έσοδα.

Θα χρειαστείτε διαμονή; Θα σας παρέχεται δωρεάν; Θα έχετε συμμετοχή; Θα την πληρώνετε εξολοκλήρου;

Θα πληρώνετε για την διατροφή σας; Αν όχι, πόσα γεύματα παρέχονται; Είναι τουριστικές περιοχές. Διατροφή και κατάλυμα δεν είναι φθηνά.

Θα χρησιμοποιείτε το αυτοκίνητό σας για δουλειά, στις επισκέψεις κατ' οίκον και στα ξενοδοχεία; Τί αποστάσεις θα καλύπτετε; Θα καλύπτουν τη βενζίνη ή θα θα την πληρώνετε εσείς; Αν κάνετε πολλά χλμ/ 24ωρο δεν είναι μικρό το κόστος. Αν τα χιλιόμετρα θα είναι πολλά, βάλτε και αλλαγή λαδιών, τακάκια, σέρβις ή και καινούρια λάστιχα που ίσως χρειαστούν.

Σε περίπτωση ατυχήματος, ποιός θα πληρώσει τη ζημιά; Συνάδελφος έβγαζε ικανοποιητικά χρήματα σε καλοκαιρινό ιατρείο μέχρι που τράκαρε με μεθυσμένο με ξένες πινακίδες. Λαμαρινοδουλειά ευτυχώς, αλλά 1500 ευρώ πίσω μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Το σημαντικότερο. Πόσες ώρες θα δουλεύετε; 24/7 από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο, δεν είναι σπάνιο. Είναι εξαντλητικό και πρέπει να αξίζει όσον αφορά τα χρήματα που τελικά θα σας μείνουν, τέλη Σεπτέμβρη.

Φέτος σκεφτείτε και την Covid-19. Ποιά ΜΑΠ θα σας παρέχουν και ποιά θα πληρώνετε από την τσέπη σας; Τα εμπύρετα είναι συχνά, παρ' ό,τι καλοκαίρι και θα πρέπει να προφυλάγεστε.

Καλή σεζόν, όσοι και όσες το επιλέξετε!

-------------------------------------------------------

- Επισης, συγουρευτειτε και υπογραψτε συμφωνητικό οτι θα χρεαστεί να ΠΑΡΕΧΕΤΕ *ΜΟΝΟ* ιατρικες υπηρεσιες.........Οπως και τις ωρες αναπαυσης σας ΧΩΡΙΣ On call..........!!!---------------------------------------------

- Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης;


-------------------------------------------------------

- Συνήθως η πληρωμή γίνεται με μπλοκάκι-τιμολόγιο, οπότε και αυτά επιβαρύνουν τον ιατρό.

-------------------------------------------------------

- Ελαχιστα, ελαχιστοτατα τα χρηματα... οι περισσοτεροι τουριστες τα παιρνουν πισω τα χρηματα τους απο τις ασφαλιστικες τους!!! Γελοια αμοιβη. Αστικη ευθυνη? Πως διασφαλιζεσαι εν οψει πανδημιας? Βαρεστε στο ψαχνο να αξιζει ο κοπος...

--------------------------------------------------------
- εγω που βρεθηκα περσυ ως επισκεπτης στη Σκιαθο που ειναι και παθολογος εβλεπα 1 το βραδυ ιατρεια ανοιχτα με ουρες απο εξω!!!!!

----------------------------------------------------

- Τα ιατρεία σπάνια είναι ιδιόκτητα και τα δουλεύει ο ιδιοκτήτης. Ανήκουν σε κάποιον γιατρό ή απλά επιχειρηματία και προσλαμβάνονται γιατροί για το καλοκαίρι (σεζόν) με αμοιβή ανά ασθενή ή πάγια αντιμισθία ή κάποιος συνδυασμός. Οι περισσότεροι τουρίστες έχουν συμβόλαια με ασφαλιστικές, οι οποίες έχουν συνεργασία με τα ιατρεία. Ο επιχειρηματίας παίρνει αποζημείωση ανά ασθενή από την ασφαλιστική πολλαπλάσια της αμοιβής του ιατρού και από αυτά καλύπτει τα έξοδά του κι βγάζει το κέρδος του.


---------------------------------------------------------

- Ποιοι πελάτες θα καλέσουν ιατρό? Με τα μέτρα που πρεπει νσ πάρει ο καθένας το κόστος επίσκεψης θα ειναι μεταξύ 150 κ 200 ευρω... Εφ οσων βέβαια έρθουν τουρίστες, που σε κάθε περίπτωση μιλάμε για πτώση 60% στην καλύτερη περίπτωση

-------------------------------------------------

- Οι τουρίστες έρχονται ασφαλισμένοι. Οι ασφαλιστικές συνεργάζονται με επιχειρήσεις-καλοκαιρινά ιατρεία. Οι ασφαλιστικές πληρώνουν τον επιχειρηματία κι ο επιχειρηματίας τον υπάλληλο ιατρό. Οι τουρίστες δεν πάνε οπουδήποτε αλλά στη συνεργαζόμενη επιχείρηση-ιατρείο, που έχει συνάψει συμφωνία με την ασφαλιστική. Βέβαια, οι ασφαλιστικές συνεργάζονται με πολλές επιχειρήσεις-ιατρεία. Ο ιατρός - υπάλληλος συμπληρώνει και τη σχετική γραφειοκρατεία για να μπορεί να αποζημειωθεί ο επιχειρηματίας. Ανάλογα με το πρόγραμμα που έχουν επιλέξει οι τουρίστες, αποζημειώνονται και επισκέψεις ιδιωτών που δεν έχουν συγκεκριμένς συμφωνίες με ασφαλιστικές, αλλά οι περισσότεροι επιλέγουν φυσικά τα βασικά προγράμματα και είναι σε μεγάλο βαθμό καθοδηγούμενοι. Ο υπάλληλος ιατρός πρέπει να προσέξει με ποιόν επιχειρηματία θα συνεργαστεί, καθότι υπάρχουν διάφορα κουμάσια, υπάρχουν βέβαια και οι σωστοί και τίμιοι. Συνολικά, τα έξοδά του είναι μεγάλα και γι' αυτό επιμένω να τα υπολογίσει πριν προχωρήσει σε καλοκαιρινή δουλειά. Με την Covid-19 και τα απαραίτητα ΜΑΠ, τα έξοδα του υπάλληλου ιατρού θα είναι ακόμη μεγαλύτερα.

--------------------------------------------

- Βάλε μέσα και την αστική ευθύνη η οποία πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχει.
Όσο για τις ασφαλιστικές μένει να δούμε αν και ποια έξοδα θα καλύπτουν για covid...


-------------------------------------

- Και γιατί να μην ανοίξεις ένα δικό σου ιατρείο .για τους μήνες αυτούς


--------------------------------------------------

- Είναι μια επιλογή που κάποιοι την κάνουν. Δεν είναι όμως εύκολη επιλογή. Ο ανταγωνισμός είναι έντονος πλεόν σχεδόν παντού. Εύκολο ίσως είναι αν βρει κανείς ένα παρθένο μέρος με ικανή τουριστική κίνηση, χωρίς άλλη ιατρική κάλυψη. Ίσως και να υπάρχουν ακόμη τέτοια μέρη. Στα υπόλοιπα όμως, αν απλά ανοίξει κάποιος ένα ιατρείο, κάνοντας την ανάλογη επένδυση, δεν είναι καθόλου βέβαιο πως θα γίνει απόσβεση. Χρειάζεται υπομονή και οικονομικό μαξιλαράκι που να επιτρέπει μερικές καμμένες σεζόν, μέχρι να γίνουν οι κατάλληλες επαφές και γνωριμίες με την τοπική τουριστική βιομηχανία.

----------------------------------------------------------

- Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες
(επιχειρηματίες ή γιατροί) τουριστικών ιατρείων χρειάζονται καταγγελίες δυστυχώς, που στο τέλος κανείς δεν κάνει για να μη μπλέξει και να αποφύγει και για δεύτερη φορά τη ψυχολογική φθορά, μετά τη πρώτη όταν συνεργάστηκε μαζί τους.
Εκμετάλλευση παντού... στα ωράρια, στα ανύπαρκτα ρεπό, στο μισθό που έχουν πάντα κρυφούς τρόπους να αλλοιώνουν τη συμφωνία ότι κι αν έχεις υπογράψει.
Μεγάλη πίεση, πολλές απαιτήσεις, κάποιες φορές απαράδεκτη συμπεριφορά σε νέους συναδέλφους.
Ζητάνε να τα κάνεις όλα, πολλές φορές ρισκάρεις.
Οι ιδιοκτήτες ή οι διευθυντές στις μεγάλες εταιρείες είναι άριστοι τεχνίτες στην επικοινωνία που μέσω του ανταγωνισμού και των επαίνων στοχευμένα σε κάποια μέλη της ομάδας οδηγούν νέους γιατρούς να αναλαμβάνουν ευθύνες και ρίσκα που δεν τους αναλογούν.
Πολλές φορές χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό (ιατρεία χωρίς γάντια, θερμόμετρα, υλικό ....καταστάσεις απλά για γέλια και για κλάματα!)
Ιστορίες πολλές από φίλους συναδέλφους.
Βιβλίο γράφεις!
Εν μέσω κορωνοιού τα μέτρα προστασίας που θα παρέχουν σίγουρα θα είναι ελάχιστα. Εδώ πριν οι περισσότεροι δεν διασφάλιζαν τα πιο απλά και τα έδιναν με το σταγονόμετρο.
Θα χρειαστεί κάποιος για να είναι ασφαλής να έχει και δικά του.
Όπως και ασφάλεια αστικής ευθύνης, ακόμα κι αν σας πουν ότι σας έχουν ασφαλίσει αυτοί, πιθανόν να μην ισχύει.
Κάνουν ασφάλεια για την εταίρεία και το προσωπικό ομαδικά. Οπότε δεν καλύπτεστε πλήρως. Οι κεντρο και βορειοευρωπαίοι τουρίστες όπως και οι ασφαλειές τους είναι πολύ απαιτητικοί.
Και τι θα γίνει αν πέσουν ξαφνικά κρούσματα σε 2-3 ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που συνεργάζεται το ιατρείο;
Κι αναγκαστεί να κλείσει, τότε θα σου πούνε απλά ότι δεν μπορούν να σε κρατήσουν λόγω ότι αναγκαστικά κλείνουν λόγω καραντίνας.
Κι εσύ μένεις μετέωρος!
Σκεφτείτε να έχεις κατέβει σεζόν σε νησί να δουλέψεις 4 μήνες, να έχεις κάνει έξοδα, να έχεις αποκλείσει κάποια άλλη εργασία και να σου πουν σε 15 μέρες ότι κλείνουν τα πάντα λόγω καραντίνας.
Τέλος πάντων μπορώ να γράψω πολλά...αλλά θα μακρυγορήσω.
Μεγάλη προσοχή!
Ότι συμφωνία και να κάνετε το πιθανότερο να μην τηρηθεί.
Εύχομαι να υπάρχουν και υγιείς επιχειρήσεις που απλά δεν γνωρίζω!
Αααα... και να μην βάλετε ποτέ ασθενή στο αυτοκίνητό σας.
Δεν είστε νομικά καλυμμένοι.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Μαΐου 2020, 13:59:15 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.